Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:"Benim gibi bir topalın bir çarpışmada ne gibi yeri ve ihtiyacı olabilirki?"

"Tabiki yeterince uzak bir pusu ve bir winchester. Eheheheeh hıııı. Ama bu topal ayakla dükkana kadar geri gitmem uzun sürer. Bu konuda ne yapabiliriz Cabal?"
Her ne kadar yaşadığın şehir olsa da yanında tüfek ve deri ceketle geziyorsun, tehlikeli bölgeler burası boş gezmeye gelmez. Karakter kağıdınızda ne varsa (araba hariç) üzerinizde varsayabilirsiniz.

Cabal 1-2 ilaç almaya gidecek savaş olasılığına karşı.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Etkisi ne kadar sürüyor?
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... highlight=
Diğer kurallarda yazdım, yeterli olacağını tahmin ediyorum olmadı 5 dk. çıkartırız.

Bağımlılık oranı düşük maddeler
Bunlar ay içinde hergün kullanıldığı takdirde bağımlılık yapabilir. Yoksunluk durumunda verdiği avantajlar kadar dezavantaj verir. Kullanıldığı zaman yarattığı avantaj süresi bir dakikadır.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

evet ben de tam onu yazacaktım. O başlıktaki yeniliğe bakmadan sormuş olmamın sonunda fazladan 3 mesaj gelmiş oldu.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yalnız arabanın kaskosu da yoktu herhalde, yazık oldu, keyfini süremedik. :-P

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Konu ile alakasız ama avatrlarımıza baksanıza. Elinde alev tutan bir büyücü, elinde büyülü küre tutan bir büyücü ve bir eşderha. Sizi avatarlarında güç gösterileri ve ellerindeki hariç irbirlerini andırıyorlar.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Menzil cezalarını da ekledim:
Menzil:
Silahların etkili menzili verdiği hasar kadardır, iki katına kadar -50 ceza, dört katına kadar -100 ceza alır.

Gerçi biraz saçma ama kullanımı kolay.
Albert Newton
Winchester rifle 88 (Dürbünlü) +10 Keskin nişan, +50 hasar
kullanıyor.
Ceza almadan ateş edebileceği mesafe 50 m., -50 ile 100 m., -100 ile 200 m. kadar ateş edebiliyor.

Ã?iftelerin aslında mesafesi kısa hasarı yüksektir bu kurala pek uymasa da göz ardı edeceğim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yakın dövüş ve yakın dövüş silahları birleşse bence mantıklı olabilir. Biri yakın dövüş silahlarında gelişirken kendini savunmasını ve ellerini kullanmasını da öğrenir kanımca. Sadece elindeki balyozla vurmak yerine adamı çeker, iter, balyozun tersi ile vurur, bacakları ile çelmeye çalışır, hatta bir saldırı yaptıktan sonra adamın üstüne atlayıp adamı kitleybilir bile. Her 2 seviyede 1 gelen marifetler sayesinde kendi uzmanlığında daha çok gelişir.

Marifet:
Yakın dövüş(Silahlar): Yakın dövüş silahlarını kullanmada çok gelişmişsiniz. Elinizde silah varken bu özelliğinize +10 daha laıyorsunuz..

Yakın dövüş(Silahsız):
Yakın dövüşte silahlardan çok yumruk ve tekmelerinize güveniyorsunuz. Elinizde silah yokken bu özelliğinize +10 daha alıyorsunuz.

Marifetlerinin anlayışına bu girecek mi bilemiyorum. aslında bir hareket olduğu için marifet dışıda olabilir.

Sert vuruş: Yakın dövüş silahları ya da silahsızsanız kullanırken saldırınıza -20 alarak +20 hasar verebilirsiniz. Ayrıca vuruşunuz karşınızdakini 10 puan ile geçmişse sersemletirsiniz

Olabilir mesela. Bu sayede hem uzaktan etkisiz bu arkadaşlar yakına geldiklerinde bizi
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bıçakla saldırma = Yakın dövüş + Yakın Dövüş silahları
tıpkı
Hızlı nişan + Tüfek gibi iki yeteneğin toplanmasıyla oluşuyor.

Suikast saldırı kurallarına da bakarsanız farketmediğiniz bir arkanızdan gelip bir hamlede boğazınızı kesebilir.
Sert vuruş: Yakın dövüş silahları ya da silahsızsanız kullanırken saldırınıza -20 alarak +20 hasar verebilirsiniz. Ayrıca vuruşunuz karşınızdakini 10 puan ile geçmişse sersemletirsiniz
-20,+20'nin ıskalama ihtimalinin yükselmesi haricinde hiç bir avantajı yok, saldırı zarı olarak geçtiğiniz her puan zaten hasar olarak ekleniyor.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ancak bu şekilde birde sersemletme kazanıyorsun. Karşındakinin hareketi kısıtlanıyor diye düşünmüştüm. Fark etmez :D
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

şu an için yaralanma cezalarını koymadım, onlara da bir kural getireceğim, 5 hp kalmış bir adamın bir çok ceza alması gerekir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Savaşmak mı kös kös dönmek mi? İşte bütün mesele bu.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Savaşmak mı kös kös dönmek mi? İşte bütün mesele bu.

Düşündüm bunu... Mantıken filan değil; yıllar önce en sevdiği kişi böyle serseriler tarafından öldürülmüş ve şimdi de en sevdiği şey arabasını elinden alan adam karşısında Dean Winchester ne yapardı diye düşündüm. Ã?nce aklıma gelen dışarı çıkıp içeriye el bombası atmak, pusu kurmak vs geldi ama o kadar dayanacak biri değil Dean. Biraz da intahara meyilli olabilir; intihar değil de ölüm tehlikesine karşı biraz pervasız diyelim, yani kaybedecek bir şeyi kalmamış gibi; zaten araba da giderse kaybedecek hiçbir şey kalmıyor.

Bu arada ben yokken hızlı ilerlemişsiniz; köpeği emniyetli bir yere bırakmışızdır umarım; onu da yemezler inşallah. :-P

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Köpeği tanımamaları için dışarıda bir yerde bekle emri verdin duruyor.
İki fişek ateşlemeyi marifete bağlamıştık o yüzden tek mermi attın. Savaşlar çok ölümcül gidiyor bakalım ilk kim ölecek.

Dean'e gelince böyle bir şey olacağı belliydi Albert'in yerinde olsam evin dışından keskin nişan denemeyi tercih ederdim.

Aslında köpek gibi savaşta da yardımcı olabilecek hayvanları da Marifete bağlayabiliriz.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Arkadaşlar bu sistemde move action, standart action gibi kavramlar yok.
Ã?rneğin
1- ateş attiniz ve ilerlediniz
2- ilerleyip ateş ettiniz
3- ilerlerken ateş ettiniz

Bunların sabit cezası -50 saldırı
Marifetler sayesinde bu cezaları düşürmeyi düşünüyorum.
Hücum: Yakın dövüş silahı kullanıyorsanız ceza almadan rakibinize doğru koşup vurabilirsiniz.
gibi.

şarjör doldurma bir turumuzu alıyor aslında (O yüzden yedek silah taşımak faydalı ya da yüksek kapasiteli şarjörler) fakat marifet sayesinde zaman kaybetmeden bu işi yapabilirsiniz.
Hızlı Parmak: Silahına şarjörünü zaman kaybetmeksizin doldurabilir.
Bu savaşta Dean ilk saldırınca aklıma bir marifet geldi:
Silahşor: İlk saldırıyı siz yaptıysanız insiyatif atıp ilk turda bir daha oynayabilirsiniz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Silahşor: İlk saldırıyı siz yaptıysanız insiyatif atıp ilk turda bir daha oynayabilirsiniz.
Aa. iyimiş bu bak .ok işime yarar. Uzaktan sinsice saldırımı yapar, sonra bir kere daha yapabilirim. :D
Eskisi ka
Post Reply