PSIONIC SAVAş ................. tanıtım, yorumlar
.
Edmond
senin Berilac'ın ardında durduğu kayalar 1-1,5 metre yüksekliğinde; istersen onların ardına saklanabilirsin (ne de olsa minik bir halflingsin) ağaca çıkman için ayrı hesaplama gerekecek ve o ağaçların çok yüksek olduğunun da farkındasındır herhalde. Karar senin; istersen değiştirebilirsin saklanacağın yeri. (gerçi crossbowunla ok atsaydın keçi adama sneak vurabilirdin ama geçti artık)
............
Clicks
ben de senin gibi düşünmüştüm ama yine de bir bakayım dedim; Taking on one or more aspects is a standard action (which does not provoke attacks of opportunity), and the effect lasts for 1 minute per druid level. diye yazmış.
http://www.d20srd.org/srd/variant/class ... ctOfNature
.
Edmond
senin Berilac'ın ardında durduğu kayalar 1-1,5 metre yüksekliğinde; istersen onların ardına saklanabilirsin (ne de olsa minik bir halflingsin) ağaca çıkman için ayrı hesaplama gerekecek ve o ağaçların çok yüksek olduğunun da farkındasındır herhalde. Karar senin; istersen değiştirebilirsin saklanacağın yeri. (gerçi crossbowunla ok atsaydın keçi adama sneak vurabilirdin ama geçti artık)
............
Clicks
ben de senin gibi düşünmüştüm ama yine de bir bakayım dedim; Taking on one or more aspects is a standard action (which does not provoke attacks of opportunity), and the effect lasts for 1 minute per druid level. diye yazmış.
http://www.d20srd.org/srd/variant/class ... ctOfNature
.
Dwaxer ben kayaların küçük olduğunu düşünerek bu turu ağaca tırmanarak geçireyim demiştim, kayaların arkasına saklanabileceğimi bilseydim bu turu öldürmezdim, saldırırdım aslında.
Ã?yleyse değiştirelim saklanacağım yeri.Olduğum yerde kalıyorum, böylece bir action daha hakkım oluyor, onda da saldırıyorum.
Ã?yleyse değiştirelim saklanacağım yeri.Olduğum yerde kalıyorum, böylece bir action daha hakkım oluyor, onda da saldırıyorum.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Dwaxer elimdekinin menzili 30 foot, hiç vurmak için kasmaya gerek yok, ben şimdi hatırladım neden olduğum yerden saldırmadığımı.Ben ağaca tırmanıyorum.Ayrıca öyle en tepesine tırmanmıyorum.Aşağı zıpladığımda canımın acımayacağı kadar tırmanıyorum.Tabiî bunu hesaplarken Jump atıldığı zaman düşme hasarının azaldığını da hesaplamak gerek!
http://www.d20srd.org/srd/skills/jump.htm
De yazdığına göre aşağı atlamak için DC 15, çok kasmama gerek olmayacak demek bu.
If you succeed on the check, you take falling damage as if you had dropped 10 fewer feet than you actually did.
Böyle bir yazı var ve ben bunu anlamadım.Ama bunu da hesaba katarak tırmanıyorum.Amacım düşmanların üstüne atlayabilmek
Neyse işte, tırmanıyorum yani ağaca.
http://www.d20srd.org/srd/skills/jump.htm
De yazdığına göre aşağı atlamak için DC 15, çok kasmama gerek olmayacak demek bu.
If you succeed on the check, you take falling damage as if you had dropped 10 fewer feet than you actually did.
Böyle bir yazı var ve ben bunu anlamadım.Ama bunu da hesaba katarak tırmanıyorum.Amacım düşmanların üstüne atlayabilmek
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Sevgili Edmond yüksekten düşerken ya da atlarsan her 10 ft başına 1d6 dmg alıyorsun (ilk 1d6 nonlethal)
Yani örneğin 35 ftten atladın 3d6 dmg alırsın
ancak DC:15 jump ya da tumble başarırsan ilk 10ft için olan 1d6 dmgdan yırtarsın.
Oyundaki örnekte senin 20 ftten az tırmanacağını tahmin ediyorum; mesela 15 ft yükseğe çıksan, aşağıya atlarken hasar almazsın.
Bu arada huge boyutundaki ağaç yaratıkların yüksekliği yaklaşık 30 ft! (onlara da tırmanabilirsin aslında Edmond
.
Sevgili Edmond yüksekten düşerken ya da atlarsan her 10 ft başına 1d6 dmg alıyorsun (ilk 1d6 nonlethal)
Yani örneğin 35 ftten atladın 3d6 dmg alırsın
ancak DC:15 jump ya da tumble başarırsan ilk 10ft için olan 1d6 dmgdan yırtarsın.
Oyundaki örnekte senin 20 ftten az tırmanacağını tahmin ediyorum; mesela 15 ft yükseğe çıksan, aşağıya atlarken hasar almazsın.
Bu arada huge boyutundaki ağaç yaratıkların yüksekliği yaklaşık 30 ft! (onlara da tırmanabilirsin aslında Edmond
.
Yanlış yazmışım. Repletion özelliğimi kullanıyorum aslında orada.
Uykusuz kalma gibi bir durumum yok. Irkım sebebiyle benim gerek duyduğum sadece 4 saat meditasyon. Ondan sonra dinlenmeye gerek duymuyorum.
Pixie'lerin karaknlık görüşleri yok. Zaten metamorphosis ile görüş güçleri alınamaz. Ancak belimdeki kemer pixie şeklimde de belimde kemer olarak kalacağından darkvision özellğim olacak. Eğer kemer takamayacak bir yaratığa dönüşseydim (Ooze, jelly...) o zaman kemerimi de güç aktif olduğu sürece kaybedecektim.
Kısaca:
Repletion özelliğimi kullanarak yeme ihtiyacımı giderdim, pixie'ye dönüşerek metamorphic body ile görünmezliğide kazandım ve havalandım. Kemerim ve psi kristallerim sayesinde şu anda etrafmı araştırıyorum.
Uykusuz kalma gibi bir durumum yok. Irkım sebebiyle benim gerek duyduğum sadece 4 saat meditasyon. Ondan sonra dinlenmeye gerek duymuyorum.
Pixie'lerin karaknlık görüşleri yok. Zaten metamorphosis ile görüş güçleri alınamaz. Ancak belimdeki kemer pixie şeklimde de belimde kemer olarak kalacağından darkvision özellğim olacak. Eğer kemer takamayacak bir yaratığa dönüşseydim (Ooze, jelly...) o zaman kemerimi de güç aktif olduğu sürece kaybedecektim.
Kısaca:
Repletion özelliğimi kullanarak yeme ihtiyacımı giderdim, pixie'ye dönüşerek metamorphic body ile görünmezliğide kazandım ve havalandım. Kemerim ve psi kristallerim sayesinde şu anda etrafmı araştırıyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Güzel kemermiş doğrusu.Darkgnome wrote: belimde kemer olarak kalacağından darkvision özellğim olacak.
Yalnız Elan ırkının uyumadığı sadece 4 saat meditasyon yaptığı bilgisi nerde; onları bir tür elf gibi mi düşünüyorsun? Aberration olduklarına göre mutant gibi bir şeyler; kadim zamanlarda elf olsalar bile artık bozulmuşlar.
http://www.d20srd.org/srd/psionic/psion ... .htm#elans
http://www.d20srd.org/srd/psionic/monsters/elan.htm
..................
Devrimk
senin elemanlar yatıp uyuyacaklar mı? Leia 2 saat uyuduktan sonra bütün gece nöbeti tutabileceğini söylüyor. Bu teklifi kabul etmemeniz açık bir güvensizlik örneği olacaktır.
.
O konuda bir sorun yok. Darkgnome'un araştırmasından bir şey çıkacak mı diye bekledim.dwaxer wrote:Güzel kemermiş doğrusu.Darkgnome wrote: belimde kemer olarak kalacağından darkvision özellğim olacak.
Yalnız Elan ırkının uyumadığı sadece 4 saat meditasyon yaptığı bilgisi nerde; onları bir tür elf gibi mi düşünüyorsun? Aberration olduklarına göre mutant gibi bir şeyler; kadim zamanlarda elf olsalar bile artık bozulmuşlar.Elfçe bile konuşmuyorlar.
http://www.d20srd.org/srd/psionic/psion ... .htm#elans
http://www.d20srd.org/srd/psionic/monsters/elan.htm
..................
Devrimk
senin elemanlar yatıp uyuyacaklar mı? Leia 2 saat uyuduktan sonra bütün gece nöbeti tutabileceğini söylüyor. Bu teklifi kabul etmemeniz açık bir güvensizlik örneği olacaktır.
.
İlk nöbeti Yolverine verip sonrasında Leia tutabilir nöbeti.
Ufak hatırlatmalar:
Charge'da özel marifet-yetenek yoksa 1 saldırı yapılabilir.
Yüksekten atlarken Tumble ve jump zarları toplamda 20 ft.lik hasardan kurtarabilirler.
.
Evet Edmond;
sen çok hareketi birden yaptın ama zarların da iyi geldiğinden bu seferlik göz yumdum; havada döner tekmeler filan kendimi Jet Lee filmi seyreder gibi zannettiğimden,
sahneyi bozmamak için ses çıkarmıyorum bu seferlik. Ancak "charge"ın full bir action olduğunu unutmayalım.
.
Evet Edmond;
sen çok hareketi birden yaptın ama zarların da iyi geldiğinden bu seferlik göz yumdum; havada döner tekmeler filan kendimi Jet Lee filmi seyreder gibi zannettiğimden,
.
Last edited by dwaxer on Thu Aug 06, 2009 11:38 pm, edited 1 time in total.
Mark girmiş karakterini yaratmış bile. Bende girip hemen attım karakteri ki gecikmesin girişi diye. Neyse işte böyle bir karakter de yaratılabilirdi. Değişik bir şey oluyor. Çok saldırıyor, iyi savunuyor, kodumu acıtıyor ve ileride daha da acıtabilir. Monklara güzel bir alternatif gelişim sanki. Bunun dışında bir de psionik fist var. O da güzel şeyler yapılabilecek bir sınıf ve monk olarak devam etmene de izin veriyor.
Expanded psionics handbook, sayfa:9. d20srt sitesinde bu kitap kullanıldığı için ve bana daha eğlenceli geldiğinden kitaba bakarak hazılamıştım. BU bilgiler karakterin sayısal özelliklerinin verildiği kısımlarda değil ırkın daha savaş dışı özelliklerinin anlatıldığı yerlerde anlatıldığından d20srt'de verilememiş. Ama karar senin. elfler içinde aynı şekilde sayısallar dışında veriliyor bu özellik.

Expanded psionics handbook, sayfa:9. d20srt sitesinde bu kitap kullanıldığı için ve bana daha eğlenceli geldiğinden kitaba bakarak hazılamıştım. BU bilgiler karakterin sayısal özelliklerinin verildiği kısımlarda değil ırkın daha savaş dışı özelliklerinin anlatıldığı yerlerde anlatıldığından d20srt'de verilememiş. Ama karar senin. elfler içinde aynı şekilde sayısallar dışında veriliyor bu özellik.
Kemer züper canım. 24 saat taktıktan sonra işleme geçer gibi bir şey olsa o kadar iyi olmayacak. Ama tek dez avantajını kemeri çıkartarak yok edebilmek ve taktığın anda tekrar özelliklerine kavuşmak çok iyi. Verdikleri de oldukça güzel. Sanırım Monks beltten dahi dha iyi bir büyülü, yeterki cüce giymesinElans do not sleep as members of most other races do. Instead, an elan meditates in a deep trance for 4 hours a day. An elan resting in this fashion gains the same benefi t that a human does from 8 hours of sleep. While in this trance, an elan concentrates on suffusing her body with psionic energy, healing the hurts of the day, and restoring animation and resiliency to her tissues.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Darkgnome karakterin background filan hoş olmuş, eline sağlık ama o abartı değerler neyin nesidir; 3 ability 20'nin üzerine taşmış! Bir de wood-elf de neyin nesi?
Ya aslında belki aranızdan farkında olan vardır (ama sanmıyorum) Hakmarun isimli bir diyarda oynuyoruz; burada iki çeşit elf var; orman elfleri ve yeraltı elfleri (drow) Neyse önemli değil; bakalım Nazarullah ne diyecek bu işe?
Bir de keşişler artık manastırlarının ismini versin yahu; (D&D klasik ilahları ve Fearun ilahlarını baz alabilirsiniz)
.
Darkgnome karakterin background filan hoş olmuş, eline sağlık ama o abartı değerler neyin nesidir; 3 ability 20'nin üzerine taşmış! Bir de wood-elf de neyin nesi?
.