Pionic Savaş .. (AVCILAR) ........... OYUN

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Berilac elini söz konusu işaretin üzerine koyunca; hepinizin şaşkın bakışları arasında, taş kaidenin ön yüzünde 5 ft genişliğinde ve yüksekliğinde bir kapı açılır. Görünüşe göre bu kapıdan, aşağıya yeraltına doğru karanlıkta gözden kaybolan basamaklar inmektedir.

Ancak tam bu sıradışı olayın şaşkınlığını yaşamaktasınızdır ki, birden “Heyy, durun! Ne yapıyorsunuz bakalım orada!” diye bağıran bir sesle geriye döndünüz. Sesin sahibi yarı keçi yarı insanımsı biri ve gözleri deli deli bir sağa bir sola bakıyor, suratı tiklerden muzdarip bir biçimde şekilden şekile giriyor. Silah olarak ok ve yay taşıyor, ayrıca boynuna asılı bir müzik aleti var (pan flüt)

Image

Sizinle tehdit edercesine konuşur:
“Burası kutsal topraklardır, ben de buraların koruyucusuyum! Derhal defolup gitmezseniz fena yaparım! Gidin diyorum size! Gidin gidin!!”

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Hey dostum, buralar elbette kutsal topraklar! Buralar yüce Olidammara'nın toprakları ve ben de onun güzide bir ozanıyım görmüyor musun!"

Elindeki harp'ı gösterir, büyü 10 dakikalık olduğu için henüz etkisi geçmemiştir.

Bluff!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Gedin,Werewolf dişlerini göstererek (bölgesel küçük shapeshiftleri yapabildiğimi varsaydım iseterseniz saymayabilirsiniz, sonuçta bir iki önemli dişin boyutu değişti)
"Korumam gerekene engel olursan ben ve eşim bugünkü avımızdada keçi yeriz"
(intimidiate:10)
derken eşine yerini almasını işaret etmişti bile,
Bir kurt sürüsü gibi ikisi düşmanını çevreleyip etrafında geziyorlardı,
Gedin silahlarını tutuyordu ama kınından çıkarmamıştı.
Eşiyle karşı karşıya düşmanlarını ortaya almış biçimde etrafında daire çiziyorlar açıklarına bakıyorlardı. Lupus ve Gedin'in ifadeleri aynı idi, ikisi de hafif hırlıyor,
dişlerini gösteriyor.Yanağını geriyordu. (snarlr hareketi)
Bir yandan ilkel tehditler savururken bir yandan ise vücutları gergin,
Gedin dik ve düz dururken, Lupus ise kuyruğu dahil olmaz üzere heryeri hiç kıpırdamadan bir çizgi gibi duruyordu.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Hahaha! Siz bu kıllı arkadaşların kusuruna bakmayın görebileceğiniz üzere bariz hayvanlar asla sizleri tehdit etmek istemezler ama ne yapacaksınız, ne yazık ki sizin gibi zeki canlılar değiller çok özür dilerim!"

(Allahım ne yaptınız siz! Bluff zarıma -30 yedirdiniz bitti bütün karizma :D )
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

"Tamam Gedin sakin ol. Bırak ikisi halletsin." dedi kardeşine.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Keçi Adam:
“Dünyanın en iyi ozanı benim! Benim, benim, BEENN!! HAHAHA!!” diye bağırdığında yaratığın tamamıyla delirmiş olduğunu hepiniz anlamış oldunuz. Pan flütünü çalmaya hazırlanırken, “benim müziğim ormanın bekçilerini uyandırıp üzerinize salacak; böcek gibi ezecekler sizi! Pis davetsiz misafirler!”

Keçi adam müzik çalmaya başlar ve hemen yakınındaki iki devasa ağaç canlanarak köklerini topraktan çıkarmaya başlarlar. Ağaçların gövdelerinde gözleri olan surat şekilleri görürsünüz ve o gözler size çok pis bakmaktadır.

Image

Dev gibi ağaçların canlandığını gören Naome dehşet içinde haykırır: “Yüce Pelor bize yardım et!” güzel gözleri gördüğü manzara karşısında faltaşı gibi açılmıştır. Ã?abuk toparlanarak titreyen dudaklarıyla bir dua mırıldanır:
Bless: (herkese attack:+1)
http://www.d20srd.org/srd/spells/bless.htm

Not:

Code: Select all

Bu canlanan ağaçların reach’i 15ft, yani 3 kare öteye uzanabiliyorlar. Dikkat etmezseniz AoO durumlarına çok daha kolay girebilirsiniz. 
Insiyatif sizlerde; “bütün karakterler” birer combat turu rollerini yapsın lütfen.
Haritadaki kişiler numarayla gösterildi:
1- Nazarullah
2- Berilac Danderfluf
3- Jouleah Ripper
4- Gedin Ripper
5- Lupus (kurt)
6- Naome (NPC)

Image

.[/b]
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Nazarullah düşmanlarına baktı.Bunların hepsi kuralsız, başıboş, ve düzene aykırı davranan canlılardı! Ayrıca çılgınlardı! Bunların hepsine tanrısının yumruğunu tattıracaktı!

"KAMİKAZEEEEEEE!"

Diye tanrısının adını vererek savaşa başladı ve keçi adama doğru bütün gücüyle saldırıp rakibine 10 ft kala havaya zıplayıp havada tam tur dönüp bütün gücüyle iki döner tekme attı.

Charge Attack!

Ki Strike (Lawful)

Stunning Fist

Two Weapon Fighting

* (Kamikaze çincede tanrısal rüzgar demekti yanlış hatırlamıyorsam.)

X15 Y7

Berilac ise gülümseyerek düşmanlarına baktı.

"Elveda!"

Sessizce bulunduğu yerden ağacın üstüne çıkmaya çalıştı, düşmanlarıyla arasında çok vardı, dolayısıyla ilgisini başkaları çekebilirse iyi olurdu.

X10 Y8

Climb

Hide

Bir de bu arbaletimi alıyorum elime.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Jouleah

Keçiyi süzdü ve onun haline acıdı. Sonrasında ağaçlara baktı. Onlarla savaşmaktan pek haz almasa da zorunluydu. Kendisini hasarlardan koruyan büyüsünü yaptı önce. (Stoneskin) http://www.d20srd.org/srd/spells/stoneskin.htm

.
Albert Einstein
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Gedin çift kılıcını çıkardı ve
eşi ile soldaki ağaçtan avına yavaş yavaş sokuldular.

"Bir keçi nasıl avlanır?
1- Yavaşça hedefine yakalşırsın...."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

1- Nazarullah:
1.Attack Stunning fist(18 )+13+1+2=33 başarılı; Dmg:2d6+2+2d6-5=14
Keçi-adam Fort(10):12 başarısız “Stun” oldu
2.Attack(11)+13+1=25 başarılı Dmg:2d6+2+2d6-5=12
Monk Nazarullah’ın yıldırım gibi tekmeleri kasırga gibi hasar vermişti. Keçi adamın kaotik yapısına ekstradan zararlı gelmişti bu darbeler. Deminden beri bağırıp duran yaratık son bir acı haykırışla cansız yere serilir; orman eskisinden daha sessiz olacaktı sanki artık.

2- Berilac Danderfluf:
Ağaca tırmanmaya çalışır; Climb check(10)+15=25 başarılı
Halfling adeta örümcek gibi hızla ağaca tırmanır; biraz da aşağıya atlama payı kalsın diye çok yükseklere çıkmaz, 18-19 ft civarında bir yükseklikte, yaprakların ardına saklanarak arbaletini çıkarır.

3- Jouleah Ripper:
Druidin yaptığı büyüyle adeta derisi şekil değiştirerek taşlaşır; bir kaya gibi sağlamlaşmıştır adeta.

4- Gedin Ripper & Lupus (kurt)
Keçi adamı sarmak üzere yaklaştılar ama monk arkadaşlarının acımasızca darbeleri sonucu keçi adam kemikleri kırılarak çuval gibi yere serilmişti.

Ağaç Yaratık1: (yukarıdaki)
Devasa ağaç, minik bir adım yaklaşarak Geddin’e doğru iri kök dallarını savurur.
Slam attack(14)+12=26 başarılı; Dmg:2d6+9-10=10
Tozlu dallar kafada patlamıştır Geddin’in.

Ağaç Yaratık2: (aşağıdaki)
Diğer ağaç da biraz yer değiştirir ve kocaman dal şeklindeki şamarını monk Nazarullah’a doğru indirir.
Slam attack(16)+12=28 başarılı; Dmg:2d6+9=19
Monk odunu yemiştir fena halde.

Alınan Hasarlar ve kondisyon:
1- Nazarullah ................. 19
2- Berilac Danderfluf
3- Jouleah Ripper
4- Gedin Ripper .............. 10
5- Lupus (kurt)
6- Naome (NPC)
Keçi Adam.................. 26 komada
Ağaç Yaratık1:
Ağaç Yaratık2:

Image

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ağaçlara biraz daha yaklaştı. (x:9, y:12)ye geldi. Sonra kendine özel gücünü kullandı. (Vigor) Taştan kaslı bir manyağa dönüşüyordu elf!
Albert Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Nazarullah gülümsedi:

"Bir daha bir tanrının adını egoizmi için anamayacak!"

Ardından iki ağacın kuşatması altında kaldığını farketti.

Daha sonra güneyinde kalan ağaca doğru baktı ve:

"Doğaya zarar vermem tanrımın kurallarına aykırı, ama sen doğadan değil cehennemden gelen bir yaratıksın! Ve başıma vurmanın bedelini ödeyeceksin!'"

Tumble

X15 Y5

"Az önce keçiye saldırmam yüzünden biraz dalgındım ve bu sayede bana vurdun! Yoksa öyle kolay lokma değilimdir!"

Ardından yaratığın gövdesine kolay kolay kırılmayacak elleriyle iki yumruk attı.

(Kastettiğim Charge yaptığım için AC'me -2 yemem gerektiğiydi, ama vermeyi unutmuşsun sanırım.Olsun, sonuç değişmeyecekti nasıl olsa.)

Bu esnada da Berilac ağaçtan ahmak keşişin saldırdığı ağaca nişan almakla uğraşıyordu.Ayrıca iyice gizlenmeye çalışıyordu bir yandan da.

Hide (gerek var mı bilmem sneak attack için)

Sniping (böylece Hide kavramım ben ateş ettikten sonra tekrar başlayacak, ateş ederken -20 yiyeceğim galiba Hide'a, ama yaratıkların bana Spot atacaklarını sanmam)

Sneak Attack (güneydekine)

(aslında Death Attack için 3 tur bekleyebilirdim nasıl olsa 3 turda öldüremeyiz diye ama bu yaratıklar Fort Save'i tutturur muhtemelen)

Yalnızca Ripper'ın duyabileceği bir sesle:

"Diğerlerine bağır bu tarafa çeksinler yaratıkları!"

(Yalnızca Ripper'ın duymasını istememin sebebi bağırmamın Hide için zekice olmayacağı idi)

-Freddie Mercury
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Gedin,
x:15 y:11 'a önce zıladı sonra takla atarak geçti.Bu hamlesinin hemen ardından olabildiğince hızı ile depar atarak herhangi bir vurma ihtimalini ertelemeye çalıştı. Kılıçlarından kısa olanı biraz arkasında tutuyordu. Ã?nce uzun olanı sonra da kısa olanı koca ağacın odun gövdesini kesmek için savurdu.
(arada iki kare var birini zıplayıp geçiyor sonra takla atarak karenin devamını getirmeye çalışıyor.tabi bir kare boyunca ne sıplamasını ne de takla atmasını bekleyemeyiz)
[tumble : 4 (4 dex bonus) ]

[Mithral Long sword(keen,mighty cleave);
Bab:+4 , Damage Roll:1d8+1 , Critical Hit: 17-20/x2
Mithral Short Sword(keen,mighty cleave):
Bab:+3 , Damage Roll:1d6+1 , Critical Hit: 17-20/x2 ]

Lupus:
x:15 y:10 a hemen depar atarak olası saldırıdan kaçmak için hamle yaptı.(feat:run)
bir sonraki hamlesi onu öldürmek için idi. Ama odunsu gövdeye ne kadar zarar verebileceğini bilmiyordu.
(tumble : +3 (dex bonus)
[Attacks!!
BAB:+4
Bite +4 (1d6+2) -weapon focus(bite) olacaktı ama sanırım ben buraya onu not almamışım,ayrıca trip özelliği sanırım normalden büyük boyutlara uygulamıyor.]
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Jouleah Ripper:
CLiCKs wrote:Ağaçlara biraz daha yaklaştı. (x:9, y:12)ye geldi. Sonra kendine özel gücünü kullandı. (Vigor)Taştan kaslı bir manyağa dönüşüyordu elf!
Taşlaşıp sağlamlaşmış, şimdi de aşırı güçlenmişti.

Nazarullah:
Edmond wrote:Tumble (X15/Y5)

Tumble(18 )+21=39 başarılı
Attack(13)+15+1=29 başarılı; Dmg:2d6+3-10=yok
Monk nazarullah unarmed saldırısını başarıyla yaptığın hâlde yaratığa hasar veremedin sanki!

Berilac Danderfluf:
Edmond wrote:Bu esnada da Berilac ağaçtan ahmak keşişin saldırdığı ağaca nişan almakla uğraşıyordu.)

Attack(4)+12+1=17 başarısız
Salladığı ok isabet etmez

Gedin Ripper:
Tumble(6)+4=10 başarısız; ağaç yaratık bir AoO yapar!
AoO Slam Attack(19)+12=31 başarılı; Dmg:2d6+9-10=2
Geddin Longswrd.attack(5)+5+1=11 başarısız
Geddin Shortswrd.attack(15)+5+1=21 başarılı; Dmg: 1d6+1-10= etkisiz! kılıcı sapladığın halde ağaç yaratık hasar almadı nedense!

Lupus:
Attack(18 )+6=24 başarılı; Dmg: 1d6+1-10= etkisiz! Lupus dişlerini ağaç yaratığa geçirdiyse de acıtmaz!

Naome:
Biraz ilerler ve kendi kendine bir büyü yapar:
Sanctuary

..................

Ağaç Yaratık1: (yukarıdaki)
Bütün dikkatini Geddin’e verir:
Full Attack!
1.Slam attack(7)+12=19 başarısız
2.Slam attack(19)+12=31 başarılı; Dmg:2d6+9-10=3

Ağaç Yaratık2: (aşağıdaki)
Ã?nündeki Nazarullah’a saydırır.
Full Attack!
1.Slam attack(18 )+12=30 başarılı; Dmg:2d6+9=13
2.Slam attack(20)= Kritik! başarılı; Crit Conf(10)+12=22 başarısız! Dmg:2d6+9=19
Ağaç yaratık sağlı sollu geçirmektedir monka!

Alınan Hasarlar ve kondisyon:
1- Nazarullah ................. 19+13+19=51
2- Berilac Danderfluf
3- Jouleah Ripper (stoneskin) (Vigor)
4- Gedin Ripper .............. 10+2+3=15
5- Lupus (kurt)
6- Naome (NPC)
Keçi Adam.................. öldü
Ağaç Yaratık1:
Ağaç Yaratık2:

Image

.
Last edited by dwaxer on Tue Aug 11, 2009 2:39 am, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Lan n'apıyon lan sen ağaç bozuntusu!"

Bütün gücüyle, bütün hızıyla, ölümüne saldırdı keşiş.Sanki önemli olan vurabilmesi değil de saldırmış olması gibi.

Two Weapon Fightning

Flurry of Blows

Anlamsız ama Stunning Fist

-Freddie Mercury
Post Reply