Guitar Hero 3: Legends of Rock ve Guitar Hero: World Tour

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Guitar Hero 3: Legends of Rock ve Guitar Hero: World Tour

Post by Edmond »

Sanırım ikisin tek başlıkta anlatmam pek doğru değil, ama sanırım bu başlık ölmüş ve diritlmem gerekecek :D O kadar da vaktim yok.

Neyse, önce 3'ü anlatayım.

Oyunu alırken aklıma Frets on Fire'da olmayan senaryoyu oynayabilmek vardı.Oyunu aldığımda ise önce hoş bir açılış videosu karşıladı beni.Bir adam bir dağa tırmanıyordu ve her aşamada bir elemanla Guitar Battle yapıyordu.En sonda ise God of Rock ile gitar savaşı yapıyordu :D Rock tanrısı :D

Neyse, videodan sonra modlara baktığımda direk Carreer Mod'a dalasım geldi, tutamadım kendimi.Ã?nce beni Guitar - Bass diye bir test karşıladı.Solo atmak istediğimden Guitar dedim.Daha sonra Easy, Medium, Hard, Expert diye 4 zorluk derecesi var, açıkçası kendime güvenemeyip Medium'da açtım, bir karakter seçmem istendi.Bonus Kafa 70'lerden fırlama mıdır nedir bir adam vardı, onu seçtim.Oyuna başladım.

İlk başta 4 şarkı vardı, 3'ünü geçmem yeterliydi.Üçünü geçtim, şarkılar hafif Pop tarzı, zor olmayan, eski Rock parçalarıydı.% kaçını doğru çaldığıma göre, 3 yıldız, 4 yıldız veya 5 yıldız alıyorduk.Aldığımız yıldız sayısına göre para kazanıyorduk, her şarkıdan 300$ civarında kazandım herhâlde.

3 şarkı geçince beni Encore beste karşıladı.Ã?öplük tarzı bir yerde çalıyorduk ilk başta, Encore'u da çalınca bir adam bize sponsor oldu falan, barlara çıktık.

Ve barda! Yine 3 şarkı geçtik, yine Encore'u çaldık, ve bu kez.Tom Morello bize Duello teklif etti! Sırayla gitar çaldık falan, değişik oyunlar sonucu zor bela yendik.

İleride Slash de karşımıza çıkacak!

Neyse, böyle oyun, zevkli, Medium'da bitirdim.Hard'da ise son Bölümde Metallica'dan One adlı güzide eserin en sondaki soloyu atamıyorum hâlâ.

Ayrıca ilerledikçe şarkılar Rock'tan Metal'e kaydı ve çok zorlaştı :D Iron Maiden falan :D

Ve final! Finalden sonra Credits geldi, Credits'te şarkı çalar, oyun camiasının adetindendir, ama bu kez biz çaldık!Ne çaldığımızı merak ediyor musunuz?

DragonForce - Through the fire and flames

Feleğim şaştı :D

Neyse, oyunda şarkı çalarken Rock Bar var, bu bar, seyircilerin bizi ne kadar sevdiğini gösteriyor.Eğer çok iyi çalarsak hep en sonda yeşil oluyor, kötü çaldıkça düşüyor ve en sonda kıpkırmızı oluyor.Daha kötü çalarsak yuhlarla indiriliyoruz.

Ayrıca bazı notalar yıldızlı oluyor, onları zincir hâlinde, yani aralıksız çalabilirsek Star Power açılıyor ve kazandığımız puan iki katına çıkıyor bir süreliğine.

Oynanışa gelecek olursak, klavyede oynuyorsanız, klavye ve fareyi bir arada kullanmanız gerek.Klavyede sol eliniz ekrandaki renklere uygun sırayla basıyor, sağ eliniz farede pena görevi görüyor!

Neyse, Guitar Hero 3 böyleydi.Sonra merak edip (bugün) Guitar Hero World Tour'u aldım.Oyunu açtığımda kısa bir film karşıladı, 3'tekinden daha eğlenceliydi.Daha sonra yine Carreer mode dediğimde Guitar ve Bass ile karşılaşmayı beklerken, Guitar, Bass, Drum, Vocal?! diye gelince şıklar, apışıp kaldım.Ama ne yazık ki Vocal için gidip oyunun özel mikrofonunu almak gerek.Drum (bateri galbia :D ) içinse klavye çok zor, oyuncak bateri almak daha mantıklı sanırım.

Neyse, gördükçe anlatırım daha :) .
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

Eğer oynayacaksan bir de playstation'da minik gitarıyla oynamalısın bence...Gerçekten inanılmaz zevkli ve bir süre sonra oyun oynadığını unutup havalara giriyorsun ister istemez :D
Gitarlar ise şu şekilde:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ollers.jpg

Ayrıca Guitar Hero 2'yi de tavsiye ederim.Tüm oyunlaı içinde benim en çok zevk alarak oynadığım oyundu.Özellikle son şarkının Freebird olması yeter de artar benim için..
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Haha, ben de diyordum bu şarkıyı bir tek ben mi seviyorum :D

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 0&start=15

Buraya girip benim ilk yazıma bakarsan görürsün Free Bird'i sevdiğimi, ama Guitar Hero 2 ne yazık ki PC'de yok.

Ayrıca Guitar Hero 3'te Paint it Black (Rolling Stones) çok harika.4'te ise henüz tüm şarkıları deneyemedim.

Guitar Hero 1-2'nin şarkılarının çoğunu biliyorum herhâlde Frets on Fire'a hepsini kurmuştum.

Guitar Hero 3'ün bonus şarkılarının ise büyük bir bölümünü açtım.

Oyunu maalesef maddi imkanlardan dolayı klavyeyle oynuyorum :D Elimde olsa gitar, oynardım ama yok maalesef.Hatta Davul'u daha çok merak ettim diyebilirim.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply