Ölüm Zamanı (Ortak Öykü) -Tanıtım ve tart

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

İsim: Aslen Julio Rovero (İtalyan soyadlarını hiç bilmiyorum, attım :D ), ama tarikat ona güç verdi vereli kendini Alacre diye tanıtır.

Ailevi durumu: Babası İtalya'da, bizzat İtalyan. Türk olan annesi cehennemdedir herhalde, çünkü ölmeden önce tarikat için çalışıyordu. Bir de çok sevdiği dayısı var ki o da ölü. Trafik kazasında ölmüştü rahmetli. Evli mevli de değil.

Gücü: Nesnelerin hızını yükseltip ayarlamak.

Görünüş: Özenle dağınık duracak bir şekilde biçimlendiriyor kahverengi saçlarını. İnce, ortası kesik de bir bıyığı var. Yeşil gözlü, normal derili ( :D ) bir tip. Ha, bir de motorsikletçi tipi giyiniyor. Yani onun daha normali.

En çok değer verdiği şey de tarikata bağlılığı. Gerisi boş yani.

Eksik detay kaldı mı?(Edit: Kalmış :D )
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

İsim: Hack konusunda uzman olduğundan dolayı kendisine "Slicer" adını takmış (KotOR göndermesi).

Yeteneği: Ses bükücüsü, seslerin kaynağını, kime veya neye ait olduğunu kolaylıkla anlıyor ve kendi sesini daha önce duyduğu herşeye benzetebiliyor (ilk sayfada Illyra da buna benzer -pek değil gerçi ama- bir güçten bahsetmiş. Eğer hâlâ öyleyse editleyebilirim).

Görünüş: Kırklı yaşlarında, beyaz, gri ve siyah renkleri arasında değişen saçları ve sakalı var. Splintercell oynamışsanız ondaki Sam Fisher'a benziyor biraz (Double Agent değil, saçları falan var yani). Kısa kollu olarak üzerinde anlaşılmayan yazılar ve sayılar olmayan, pembe ve mor gibi renkler dışında herşeyi giyiyor. Altına siyah ve yeşil renklerde her tarafında cep olan pantolonlardan giyiyor (adını unuttum). Yani kısacası, diğer kahramanların aksine arada sırada üstünü değiştiriyor! :D

Ailevi durumu: Altta.

Geçmişi: Tarikata katılmadan önce hafızasını kaybetti. O yüzden kendisi hakkında pek birşey bilinmiyor. Hafızasını kaybetmeden önceki hayatını ve neden hafızasını kaybettiğini öğrenmeye çalışıyor.

Hayatta en değer verdiği şey: Kendi hayatı :D
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Lydronk ve Alenthas karakterleriniz onaylanmıştır... :D
Ben hazırladım da bazı yerleri değiştirmeye karar verdim (ben de hafızasını kaybetmiş yapacaktım ama vazgeçtim) neyse edmond ve clicks de yazarsa hazırız demektir...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Buraya Alenthas ve Lydronk'un şeklinde karakterlerini halka açık şeklinde göstermeyenler ortak öyküye katılamayacaklar. Ben de dahilim buna... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

İsim: Gökhan Ertaş

Yeteneği: Sürpriz! :D

Görünüş: 20li yaşlarında, esmer, alnında gözüne girmeye meyilli uzayan saçlar, bakımsız, giydiği kıyafetlerde de bu belii oluyor. sıradan bir tişört ve kot pantolon geçiriyor o kadar. Hafif sakalı mevcut. Gözleri bildiğimiz kahverengi. kilolu değil, zayıf da olduğu söylenemez. Kas oranı da iki sıkımlık olarak tarif edilebilir cinsten.

Ailevi Durumu: Bir ablası var ama evlendikten sonra ablası eşiyle beraber Amerika'ya yerleştiğindne beri görüşmüyorlar. Annesi ve babası da kendi hayatlarını yaşıyor, pek oğullarıyla araları iyi değil.

Geçmişi: Ã?niversiteye başladığında umut dolu gözler taşıyan Gökhan iki yıldır sakladığı sağlık durumunun artık pek saklanamayacak bir hale geldiğini fark eder. Doktora bile gitmeye korktuğundan rahatsızlığının tam olarak ne olduğunu bilemez. Bunun sebebi hastane korkusu değildir. Değişimden korkar, hayatının kendi belirlediği rotasından çıkmasından korkmaktadır. Bu yüzden hastalığının onun yerine yön belirlemesine izin vermek istemez.

İçine kapanık ve çekingen biridir, bu yüzden hayatında bir kere bile kız arkadaş diyebileceği bir özeli olmamıştır. Aşka da inanmamasının en büyük sebebi budur.En sonunda ağrıları dayanılmaz bir hale geldiğinde Tarikat ile karşılaşır. Ona acılarını dindirebileceklerini söylerler. Gökhan da kabul eder...

Hayatta en değer verdiği şey: Ona sorsanız ailem filan gibi klişe laflar edecektir ama gerçekte kendi hayatına daha bir önem biçmektedir...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Gücüİsim: Selim Rüzgar (yuh ne salladım ama :D )

Yeteneği: Hava ile etkileşim kurabilme.Havaya dönüşebilme.Bir anda hava gibi dağılabilip, havaya karışma gücü var.Üstelik rüzgar gibi hızlıca hareket edebilir bu sırada.Hafif delikli yapıların içinden de geçebilir ayıca. Fakat insan formuna dönüşmesi o kadar çabuk olmaz.1 dakika kadar sürebilir.Ayrıca hava formundayken görünmez, ama görebilir, konuşmaz ama duyabilir.

Ayrıca insan formundayken hava ile ilgili birkaç güç kullanabilir.Hafif çapta rüzgar çıkartmak gibi ama bu güçleri öyle fazla güçlü şeyler değildir.

Ailesi: Kendisi doğmadan babası, doğarken de annesi ölmüş.Herhângi bir aile şefkati almamış. Gücünü hayırlı işler için kullanmaz.Pek iyi biri değil yani :D

Geçmişi: Kendisi yetim ve öksüz kalınca tarikat ona sahiplenmiş.şeytan kanını üzerinde denemek için bir kobay mıdır nedir ondan olarak kullanmışlar.

Görünüş: 23 yaşında gibi görünen, dalgalı (acaba niye) saçları olan, kahverengi gözlü, kumral bir eleman.Eşofman ile gezen ve kendisinin ancak bu tip kıyafetlerle rahat ettiğini söyleyen birisidir.

Rüzgar formuna geçerken yanında yaklaşık bir kiloluk bir ağırlığı da kendisiyle uçurabilir.Genelde bu kıyafeti olur :D

Aşırı lavubali (nasıl yazıldığı hakkında hiçbir fikrim yok) eğlenceli, neşeli, sırıtkan bir tiptir.Fazla yakışıklı olmasa da çirkin de denemez. Bol spor yaptığı her hâlinden bellidir, kaslı olmasa da.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Efla ile de görüştükten sonra başlayabiliriz, dört kişi yeterli şimdilik ana kadrodan. Clicks bu akşam karakter bilgisini yollamazsa ortak öyküyü ciddiye almadığını düşüneceğim kusura bakmasın.

Güçlerinizi yazmanız öyküde hemen güçlerinizle olacağınız anlamına gelmiyor, güçlerimizi öykü gereği ileride kazanacaksınız. Hepimiz normal bir insanız başlangıçta yani...
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Güç:Zamanda oynayabilme. Herhangi bir hareketi çok hızlı farkedip maksimum 4 saniyeliğine zamanı dondurabiliyor. Ve istediği yerde bir gedik açabiliyor. Ama o gedikelrim çekim gücü yok. Ve bir gedikten yollanan herhangi bir nesneyi hemen ardından açtığı diğer gedikten çıkartabiliyor. İsterse zamansız bir mekanda asılıda bırakabilir. (Daha geliştirilebilir.)

Görünüm ve kişilik: 22 yaşında mavi gözlü, her zaman 3 numara kesilen sarı saçlı, kapşonlu giysilerle dolaşan bir tip. Biraz matrak ama gerektiğinde epey sessiz.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Clickable-clicks'de karakterini attığına göre artık başlayabiliriz. Değil mi catboy? E hadi başlayalım artık benim canım sıkıldı :D
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

AlenthasLeasess wrote:Clickable-clicks'de karakterini attığına göre artık başlayabiliriz. Değil mi catboy? E hadi başlayalım artık benim canım sıkıldı :D
Alenthas'ın da belirttiği üzere ana kadro tamamlanmıştır. Sadece Efla ile konuk karakterini belirleyeceğiz, ben belirledim de ona haber vermem gerekiyor sadece... :D

Yarın akşam başlıyoruz bilginize, size de uygun mudur? Lütfen uygun değilse nedenini belirterek buraya yazarsanız sevinirim, sonra ortak öykü ilerlemede güçlük çekiyor da. Aynı şekilde sizin için uygunsa da burada belirtmeniz rahat bir şekilde ortak öyküye başlamamıza neden olacaktır... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Uygundur.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Edmond wrote:Uygundur.
İşte okumak (ya da duymak mecazen) istediğim cümle... :D
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

'Uygundur' çok minimalist, ben şunu tercih ederim;

Yarın, ki 29 Temmuz 2009 tarihinde sürecek gündür, planlanan koşullar ve spontanlık durumda sağlanabilecek esneklikler sayesinde acil müdahalemi gerektirecek ve hayati öneme sahip bir olay gerçekleşmediği takdirde, http://www.frpworld.com adresinde bulunan siteye elimdeki her imkanla girip, sitede, özellikle forumlarda ve bilhassa açılması beklenen, Ölüm Zamanı evreninde geçecek ortak öykü başlığına ve dolayısıyla onun bulunacağı Ocakbaşı Hikayeleri forumuna aktif katılımımı öğlen saatleri itibariyle gösterebileceğim duyurulur.

Bu daha hoş değil mi ama?
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Lydronk wrote:'Uygundur' çok minimalist, ben şunu tercih ederim;

Yarın, ki 29 Temmuz 2009 tarihinde sürecek gündür, planlanan koşullar ve spontanlık durumda sağlanabilecek esneklikler sayesinde acil müdahalemi gerektirecek ve hayati öneme sahip bir olay gerçekleşmediği takdirde, http://www.frpworld.com adresinde bulunan siteye elimdeki her imkanla girip, sitede, özellikle forumlarda ve bilhassa açılması beklenen, Ölüm Zamanı evreninde geçecek ortak öykü başlığına ve dolayısıyla onun bulunacağı Ocakbaşı Hikayeleri forumuna aktif katılımımı öğlen saatleri itibariyle gösterebileceğim duyurulur.

Bu daha hoş değil mi ama?
Değil :D

Uygundur.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yok minimalist yaklaşımı tercih ederim... :D
Post Reply