Ölüm Zamanı (Ortak Öykü) -Tanıtım ve tart

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş kendini çok geliştirmişsin. şimdilik ilk üç bölümü okuyabildim. şu ana kadar okuduğum en iyi bölümlerdi. Aynı karmaşayı yeniden yaratmayı başarmışsın. Sanırım öykü karışıp yeniden toparlanma tarzı kendince bir üluba kavuştu.

Özellikle birkaç karakter iyice yerli yerine oturdu. Sanırım birisi Emre, belki de Emre benim özellikle sevdiğim bir karakter olduğu için de öyle olduğunu düşünüyor olabilirim.

Karakterlerin çocukluklarının olduğu bölümler çok güzel. Geriye dönüşler de artık hikayeye çok güzel oturmuş.

Birkaç yerde yanlış kelime kullanıyorsun gibi geldi. Ama bu konuda kesin yorumu diğer bölümleri de okuduktan sonra yapacağım.

Neyse hele bir İstanbula dönüp hiç olmazsa iki üç haftalığına yerleşik hayata geçeyim. : ) ) ) ) Düzenli olarak okuyacağım bölümleri.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yorumlar için teşekkür ederim Firble, aslında bir an için ortak öyküye mi katılmak istiyorsun diye heyecanlanmadım değil... :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

şimdilik bir durum tespiti yapalım:

- Catboy: Ben zaten ortak öykünün genel koordinatörü olacağım için dahil oluyorum buna. Gücümün havadaki basıncı değiştirmek, rüzgarı kontrol edip, havadaki zehirli gazı yok etmek gibilerinden olduğumu belirlemiştim.

- Lydronk: Aslında bu ortak öyküyü iptal etmişken, Lydronk'un desteğiyle yeniden başlattığımı belirtmek isterim. Güç olarak nesnelerin hızlarını (cehenneme kadar yolun var ışık hızına teşekkürler esprisini yaparım artık öyküde) değiştirme kabileyetinden bahsetmişti. Sanıyorum hala geçerli olmalı... Pizza Kulesini görmüş geçermiş biriyle öyküde olacağını tahmin ediyorum...

- Edmond: Buraya bir daha yazmadı ama o da katılacaktır, önceden karakterinin yeteneğinden bahsetmişti ama yine bahsederse daha iyi olacaktır.

- Alenthas: Katılımını bekliyoruz, gücünü belirle ve gel. (Ne olursan ol!)

- Clicks: Umarım geçici heves değildir, yani katılmamayı unutmazsın diye umut ediyorum umut tarlalarına bakan manzaralı evimden (pek ev olduğu söylenemez apartman dairesi daha dürüst olacaktır, aslında manzara olarak da umut tarlaları değil de boklarıyla karşı balkonu süsleyen güvercin yuvaları olduğunu belirtmem gerek)

- Illyra: Konuk olurum demişti, aslında önceden hevesle yeteneğini bile belirlemişti ama oırtak öyküler konusunda eskisi kadar pek hevesli olduğunu sanmıyorum artık, aslında açıkçası sanmıyorum artık kelimesini kullanmak pek doğru olmayacaktır. Belki de "artık" yeteri kadar açıklayıcı bir sözcük değildi orada, ama doğrusu "artık" değildi, "açıkçası" olacaktı.

- Efla: Ortak öykülerin başlarında 3-4 mesajı olan bir konuk karakter olması iyi olacaktır diye düşünerekten ona rica ettim, pek ricaları kırmamaktan yana bir hayat felsefesi taşıyan bir dosttur kendisi. Sağolsun bu felsefesinden vazgeçmiş değil ki beni kırmadı.

- Firble: Aslında ilk başta katılabilirim gibisinden mesajları mevcut olsa da katılacak zaman yaratacağını pek sanmıyorum, "pek" ama belki de "pek" değil de "kesin" de olabilir onun yerine. Yine de çoğu kişiden daha çok Ölüm Zamnı öykülerimle ilgilendiği için ortak öyküde yer alması beni çok mutlu ederdi, yani Hiro Nakamura gibi bir zamana sonsuz olasılıkta zaman dilimleri sığdırabilseydi.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Eh, ben hazırım! Karakterim sohbetlerinize biraz İtalyan kalabilir, Catboy'un dediği gibi :D şu başlangıç hikayeceği nerede bu arada? Acaba koydun da ben mi kaçırdım?
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ölüm Zamanı: Karanlığın Tohumları - Başlangıç! ilk bölümüyle yarın geliyor. 3 bölümdne oluşan bu kısa hikaye ortak öykünün başlangıcını oluşturacaktır...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ben ne olacağıma karar veremedim ya :(
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

catboy dun internete giremedim biyerden bir yere yolculuk ettım ama hala bursaya dönmedim sana soylemiştim yarın dönüyorum cumartesi en sağlıklı yazacağım gündür :) Ama bugünde yazıcam(tabii bu saatlerde açılabilirse :) ) emin ol geçici heves değil
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

clicks ve alenthastan başka kimse bir şey yazmamış, pek ortak öykü havasında değiliz galiba?
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Biz neyiz yahu burada, parçalanmış karaciğer mi? Kirasözleşmeleri ve TıklanabilirTıklar yazar da ben yazmaz mıyım? Her zaman emrinizdeyim. Hep! Haftasonu biraz daha az emrinizde olurum, ama yine de emrinizdeyim!
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hayalete dönüşebilen ama kolay kolay insana dönüşemeyen bir Alperen Yaşar ile katılmak için arz ederim öyküye :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ã?ykümde Alperen isimli bir karakter mevcut, onunla bir bağın olmaması sanıyorum daha pörfekto olacaktır.

Zaman dilimi olarak şeytan Kanı ile Karanlığın Hizmetkarı arasını belirledim çünkü o zaman dilimi arasında 6 ay mevcut ve tarikatın da en aktif olduğu zamanlar oluyor. Neyse Edmond bu konuya daha hakim olacaktır yazarken ama merak etmeyin ortak öyküde öyküyü bozmayacak bir biçimde gereken bilgileri öğreneceksiniz.

Beş kişi olalım, Efla da konuk karakter olarak katılırsa (burada bildirmeye gerek duymuyor ama katılacağına söz verdiği için katılacaktır çünkü onun felsefesinde verilen sözlerde durmak söz konusudur...) fena olmaz...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

catboyun içi rahat etmedi. Ben de belirteyim madem evet dediği doğrudur :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Efla wrote:catboyun içi rahat etmedi. Ben de belirteyim madem evet dediği doğrudur :D
He he sağol Efla... :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

clicks bana yeteneği konusunda kararlı olduğunu bildirdi, bu durumda sadece alenthas kaldı ana kadrodan yeteneğini belirlememiş olan...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

isim, alacağı yetenek, görünüş, ailevi durumu, geçmişi, hayatta en değer verdiği şey

bu sırayla karakterlerimizi kısaca burada tanıtalım lütfen, böylece başlayabiliriz ortak öyküye yakında... :)
Post Reply