Son oyunumdaki fiyaskodan sonra yinede yılmıyorum ve bir oyun daha açıyorum. D&D üstünden powerplay tabanlı bir oyun. Hack and Slash değil, power play diyorum.
Code: Select all
power play: Kurallardaki boşlukları ve Dm'nin zayıf yanlarını kullanarak kendi seviyesine göre daha güçlü karakter yaratma uğraşısıdır. Baldursgate oynarken power play yapmışsınızdır. Yani en iyi zarlar gelene kadar bir kaç defa zar atmışsınızdır. İleride çıkacak bazı büyülü eşyaları biliyorsanız, ona göre karakter yaratmışsınızdır. Tehlikeli bir yere girerken save etmişsinizdir. Bunları yapmışsınızdır çünkü buna izin vardır. Power play de işte budur.
Hack & Slash: Her çözümün kılıcın keskin tarafıyla çözülebileceğine inanan oyun tarzıdır. Diablo Hakc and Slash için iyi bir örnektir. Kuyudaki zehirlenmeyi zehirleyenleri öldürerek halledersiniz. Bir kitabı bulmak için indiğiniz mahzende saklanmaz tüm yaratıkları keser kitabı alır onra kalan yaratıkları keserek dışarı çıkarsınız. Bunarı yapmışsınızdır çünkü oyun sizi bu şekilde oynamaya yönlendirmiştir.Bu sefer karakterler siz olacaksınız. Dünya Aynı o dünya gibi benim hayalimdeki dünya olacak. Oyun içerisinde terimler ile konuşabileceksiniz ancak çok ileriye gitmemenizi rica edeceğim.
Ã?arpışmalara biraz daha heyecan katmak için biraz farklı bir sistem kullanmayı düşünüyorum. Yani Herkesin insiyatfine göre hareket önceliği olacak ama herkes aynı anda mesajlarını atacak ve her döngüde insayitifler bir kere daha atılacak. en düşük atanın insiyatifi "0" sayılarak diğerlerine insifatifteki önceliklerine göre artı verilecek. Neyse siz çok kafanıza takmayın bunlarla ben ilgileneceğim.
Katılmak isteyen lütfen bu başlık altında belirtsinler.
Order of the Stick'i bilmeyenler de var ise aşağıda bağlantısını veriyorum.
http://www.giantitp.com/comics/oots0001.html
NOT: Tek seferde okumaya çalışmayın 663. sayfasına geldi.