Hazine Avcıları ....... Yorumlar, vs.
Ki ondan da sende bolca var
Üstelik gerçek hayatta yine şanssızlık zincirim başladı

I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Bazen de insanın zarları iyi geldiği halde yanlış kararlar alır öyle değil mi?
Edmond düşeş 6+6 attığında 2 farklı gücünü kullanabiliyorsun. Zaten hasar düşürücü güçler üst üste eklenmez, en büyüğü kabul edilir, yani -10
Bir de iskeletler sinirlenmez, namevt olduklarından duyguları yoktur.
şimdi ben anlamadım, neden O12'ye gittin? Amacın dalga geçmek mi, yoksa koordinatı yazarken hata mı yaptın? Hatalı yazdıysan düzeltiriz.
.
Bazen de insanın zarları iyi geldiği halde yanlış kararlar alır öyle değil mi?
Edmond wrote:şovalye bütün yaratıkların peşinde olduğunu görerek sırıttı.
Arkasına bakıp nanik yaptıktan sonra iskeleti sinirlendirmek için, O12'ye doğru gitti.Daha sonra ise
8- ) Zırh Ustası: Alacağı hasarlar -10 azalır
8- ) Zırh Ustası: Alacağı hasarlar -10 azalır
Güçlerini kullandı.
Edmond düşeş 6+6 attığında 2 farklı gücünü kullanabiliyorsun. Zaten hasar düşürücü güçler üst üste eklenmez, en büyüğü kabul edilir, yani -10
Bir de iskeletler sinirlenmez, namevt olduklarından duyguları yoktur.
şimdi ben anlamadım, neden O12'ye gittin? Amacın dalga geçmek mi, yoksa koordinatı yazarken hata mı yaptın? Hatalı yazdıysan düzeltiriz.
.
Tam ortadaki sandık odasına gidip hazineyi almak ve “başladığınız nokta”ya geri dönmek. Tabii diğer oyuncu(lar) sizden önce hazineyi kaptıysa, onun elinden almaya çalışmalısınız. Hazineyi kendi köşesine kaçıran oyunu kazanmış olur. Bunu başarabilmek için oynattığınız karakterin özelliklerini kullanarak rakiplerinizle ve peşinizdeki canavarlarla savaşmak zorunda kalacaksınız.
Diye yollamıştın kurallarda.Ne yapmamı bekliyordun peki
?
Diye yollamıştın kurallarda.Ne yapmamı bekliyordun peki
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Pardon, Pardon!!Edmond wrote:Tam ortadaki sandık odasına gidip hazineyi almak ve “başladığınız nokta”ya geri dönmek. Tabii diğer oyuncu(lar) sizden önce hazineyi kaptıysa, onun elinden almaya çalışmalısınız. Hazineyi kendi köşesine kaçıran oyunu kazanmış olur. Bunu başarabilmek için oynattığınız karakterin özelliklerini kullanarak rakiplerinizle ve peşinizdeki canavarlarla savaşmak zorunda kalacaksınız.
Diye yollamıştın kurallarda.Ne yapmamı bekliyordun peki?
Ya benim aklım sen 2 numaralı kapıya gidiyorsun şeklinde çalıştı; ne kadar da sakarım ya!
Geçen sefer yaptığım hamle de çok anlamsız kaldı; aşağıya gitmem gerekirdi. Köşelerimizi karıştırdım, çok kötü dalgınlık yapmışım, sen söylemesen hâlâ farkında da değilim.
.
Keşke dalga geçiyorum deseymişim, stratejik olarak mantıklı ama etik olarak yanlış

-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ben sadece izleyiciyim ve kuralları bilmiyorum.. O sebeple ne kadar doğru tavsiyeklrde bulunabilirim bilemiyorum.
1. Canavarlar yanlarından geçen karakterlere AoO yapsın bence. Uzaktan uzaktan gidebilsin rakipler.
2. Tuzaklara basılmasa dahi oyuncuların başladıkları noktalardan belli zaman aralıkları ile canavarlar girsin bence. Bence olabilecek en iyisi.
1. - 3. - 6. - 10. - 15. - 21. turlarda olsun. Tur ilerledikçede gelen canavarın seviyesi artsın.
3. Karakterlere iyileştirici ve geçici süre büyülü güçler kazandıracak sandıklar da olsun bence. Sandıklardan ne çıkacağı ise zarlar ile belirtilsin. BU sayede kişiler önce taç yerine sandıklara da gidebilir. Bazı sandıklarda mimik olabilir.
4. Uzun menzilli kullanan yaratıklarda olabilir.
5. Her karakterin 1 kere kullanabileceği bir ejderha kartı tarzı güüc olsun. Bu gücü sayesinde oyunun kaderini değiştirebilsin. Mesela teleport tarzı bir şey olabilir bu. Ama başında tacı olan karakter teleport özelliğini kullanmasın bence.
Sanırım şimdilik bu kadar basit ama ileride labirent tarzı haritalarda güzel olur.
1. Canavarlar yanlarından geçen karakterlere AoO yapsın bence. Uzaktan uzaktan gidebilsin rakipler.
2. Tuzaklara basılmasa dahi oyuncuların başladıkları noktalardan belli zaman aralıkları ile canavarlar girsin bence. Bence olabilecek en iyisi.
1. - 3. - 6. - 10. - 15. - 21. turlarda olsun. Tur ilerledikçede gelen canavarın seviyesi artsın.
3. Karakterlere iyileştirici ve geçici süre büyülü güçler kazandıracak sandıklar da olsun bence. Sandıklardan ne çıkacağı ise zarlar ile belirtilsin. BU sayede kişiler önce taç yerine sandıklara da gidebilir. Bazı sandıklarda mimik olabilir.
5. Her karakterin 1 kere kullanabileceği bir ejderha kartı tarzı güüc olsun. Bu gücü sayesinde oyunun kaderini değiştirebilsin. Mesela teleport tarzı bir şey olabilir bu. Ama başında tacı olan karakter teleport özelliğini kullanmasın bence.
Sanırım şimdilik bu kadar basit ama ileride labirent tarzı haritalarda güzel olur.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Darkgnome wrote:Ben sadece izleyiciyim ve kuralları bilmiyorum.. O sebeple ne kadar doğru tavsiyeklrde bulunabilirim bilemiyorum.
Darkgnome yaptığın yorumlar için çok teşekkür ederim. Oynarsan daha da sevinirim, kuralları oyuncu arkadaşlara özelden yolluyorum. Fazla kural yok, verdiğin tavsiyeleri uygulamam mümkün değil çünkü bu oyunu (ya da gelişmiş halini) ilerde piyasaya sürmeye niyetim var, bu yüzden de kurallarda basitliğe, mümkün olduğunca basitliğe gitmem gerekiyor. Bu oyun kızma biraderin biraz daha gelişmiş hali, bir frp oyunu filan değil yani. Kurallar basit olmalı ki ufacık çocuklar bile anlayabilsin, AoO, level atlama, vs gibi detaylar koyarsak oyuncu yelpazemizi daraltmış oluruz.
Söylediklerin:
1-Canavarın yanından geçersen zaten birazdan sana yetişecek demektir; oyuncuların hızı:6, canavarların ki:4 Ayrıca AoO'yi izah etmek zor bir olay, canavarlar bu halleriyle bile oldukça tehlikeliler, bir de AoO yaparlarsa oyuncuların hiç şansı yok
2-Canavarların zaten 5 seviyesi var.
3-Bunu karakter özelliklerine yansıttım, oyuncunun oyun tarzına bağlı olarak seçebileceği (şimdilik) 8 oyuncu tipi (kartı) var bunların bazıları kendini iyileştirme, bazıları teleport, bazıları görünmezlik, vs, vs bazıları kaba kuvvet ve yüksek can, bazıları uzaktan saldırı ve büyü özelliklerine sahip. Mesela "şifacı" diye bir karakterimiz var kendini bol bol iyileştirebiliyor. Ayrıca "Orman Büyücüsü" ve "Kutsal Savaşçı"nın da kendilerini iyileştirme yetenekleri var.
4-Olmaz o zaman kimse kaçamaz
5-Teleport özelliği var bazı oyuncularda, büyücü tiplerde teleport ve duvardan geçebilme yeteneği var. Joker ise ben 6-6 atarsa iki hareket birden yaptırıyorum, yani şansı yardım ederse jokerini kullanıyor bol bol, Edmond kullandı mesela
-Labirent'in orijinal şekli değil zaten, bendekinde en dış koridorlar da 3 kare genişliğinde. Labirenti geliştireceğim ilerde; kartonun bir tarafı 4 bir tarafı 6 kişilik, ya da hepten maximum 6 kişilik değişik bir labirent olabilir. Tabii bol bol oynanıp aksayan yönlerin bulunması lazım.
Bu bir strateji oyunu aslında, zar faktörü de var ama ben tavladan daha yüksek bir strateji gerektirdiğine inanıyorum.
Aslında bir de şöyle dörtlü bir oyun çevirsek güzel olurdu.
.
Abi sersemlemez tabee. Ã?rümceğin ensesi yoktur kiEnseye Cop: Hasar:2z6+3 ve %50 ihtimalle sersemletir
Gücümü kullanıyorum örümceğe; hasar:2d6+3=9
1d6: 4,5,6 gelirse sersemleyecek; 1d6=3 başarısız; copumla örümceğin kafatasını ceviz gibi çatlattım, gözlerinden 3 tanesini ezdim ama hayvan 1 canı kaldığı halde hâlâ sersemlemedi.
Ardından B15’e gidiyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Vurmama ihtimali diye bir şey oyunda yok zaten... Ama var 1/36 şans ile eğer 1+1 atarsan vurmayabilirim hatta 2+1 de vurmaz ve tatar yayını kullanabilmem için en az 6 atmam lazım.Edmond wrote:N3'e gidiyorum![]()
Bu arada senin bana vuramama ihtimalin yok di mi? sadece kaç vuracağın mesele?
Ve 8-)Zırh ustası, menzilli silahlarından çok korkuyorum
Ama sen koskoca şovalyesin, 100 canın var; benim kıytırık oklarımdan mı korkuyorsun. Evet hırsızın sinsi atakları, olsun o kadar, ama senin canını almaya yetmez korkma. Ben şansa son anda senden tacı kapıp iç koridora geçebilirsem belki bir şansım olabilir; şu anda her şey şansa kaldı, o 6+5'e asıl karşılaştığımızda ihtiyacım olacak.
.
Ben senin beni durdurucu bir şeyler yapmandan korkuyorum, ayrıca tacı benden nasıl alabilirsin ki beni öldürmeden?dwaxer wrote:Vurmama ihtimali diye bir şey oyunda yok zaten... Ama var 1/36 şans ile eğer 1+1 atarsan vurmayabilirim hatta 2+1 de vurmaz ve tatar yayını kullanabilmem için en az 6 atmam lazım.Edmond wrote:N3'e gidiyorum![]()
Bu arada senin bana vuramama ihtimalin yok di mi? sadece kaç vuracağın mesele?
Ve 8-)Zırh ustası, menzilli silahlarından çok korkuyorum
Ama sen koskoca şovalyesin, 100 canın var; benim kıytırık oklarımdan mı korkuyorsun. Evet hırsızın sinsi atakları, olsun o kadar, ama senin canını almaya yetmez korkma. Ben şansa son anda senden tacı kapıp iç koridora geçebilirsem belki bir şansım olabilir; şu anda her şey şansa kaldı, o 6+5'e asıl karşılaştığımızda ihtiyacım olacak.
.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Edmond tacı almak için öldürmek şart değilEdmond wrote: Ben senin beni durdurucu bir şeyler yapmandan korkuyorum, ayrıca tacı benden nasıl alabilirsin ki beni öldürmeden?
Tacı almak için rakibe hasar vermek gerekir ve tabii ki bitişiğindeki kareye gitmen gerekir almak için.
Eğer canavar tarafından ya da rakip oyuncu tarafından öldürülürsen de taç öldüğün karede sadece 1 tur kalır (rakip oyuncu yakındaysa alabilsin diye) sonra taç büyülü bir şekilde koruyucu sandığına geri dönüyor.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı