(Efla Resmini yeni gordun cidden yakışmış
Ocakbaşı Kahvesi (Yorum ve Tartışma BaşlığÃ
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Orta Dünya hikayesinde canlandırmak üzere karakter yaratmakta güçlük çekenlere bir iki ufak tavsiye vereyim.
İlk olarak karakterinizin ırkını, geldiği yeri ve dolayısıyla mesleğini(sınıfını) belirlemeniz gerekiyor. Bunun için google'a orta dünya haritası (middle earth map) diye aratıp görsel kısımlara bakarsanız, harita üzerinden kendinize bir mekan seçebilirsiniz. Daha sonra yine google'a tamamen rastgele seçtiğiniz bu mekanın ismini yazarak, wikipedia'dan veya başka diğer kaynaklardan bu topraklar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Siz bir yandan bilgi edinirken, bir yandan da karakteriniz şekilleniyor olacak inanın bana.
Karakterleriniz, orjinal hikayedeki yan karakterlerden biri olabilir, ismi pek duyulmayan ama kitapta geçen birileri mesela. Ya da karakteriniz, geçmişinde bu yan karakterlerle karşılaşmış, tanışmış, konuşmuş, maceraya bulaşmış olabilir. Ã?rneğin: Hayatındaki en önemli olayı Gollum'la olan karşılaşması olarak değerlendirebilirsiniz. 'Hobbit' kitabını okuyanlar Bilbo'nun macerasındaki yan karakterlerden birini kullanabilir mesela.
İlk olarak karakterinizin ırkını, geldiği yeri ve dolayısıyla mesleğini(sınıfını) belirlemeniz gerekiyor. Bunun için google'a orta dünya haritası (middle earth map) diye aratıp görsel kısımlara bakarsanız, harita üzerinden kendinize bir mekan seçebilirsiniz. Daha sonra yine google'a tamamen rastgele seçtiğiniz bu mekanın ismini yazarak, wikipedia'dan veya başka diğer kaynaklardan bu topraklar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Siz bir yandan bilgi edinirken, bir yandan da karakteriniz şekilleniyor olacak inanın bana.
Karakterleriniz, orjinal hikayedeki yan karakterlerden biri olabilir, ismi pek duyulmayan ama kitapta geçen birileri mesela. Ya da karakteriniz, geçmişinde bu yan karakterlerle karşılaşmış, tanışmış, konuşmuş, maceraya bulaşmış olabilir. Ã?rneğin: Hayatındaki en önemli olayı Gollum'la olan karşılaşması olarak değerlendirebilirsiniz. 'Hobbit' kitabını okuyanlar Bilbo'nun macerasındaki yan karakterlerden birini kullanabilir mesela.
Been there. Seen that. Got the scars.
Kardeş yapılacak yardım olursa aklında olsun yapalım... Ancak şu da aklında olsun... İş yayınlamaya geldiğinde bizim göremediğimiz bazı ayrıntılar olabilir düzeltilmesi gereken... Eğer elinde hiçbir şey yoksa yayınevlerine hikayeni yolla fikirlerini sor... İthaki ve Artemisi tavsiye ederim en cesurları onlar... Hiç olmazsa da biraz düşünürüz bakalım...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Acaba yeni bir hikaye yarışması mıcatboy wrote:Hazır olun site ahalisi , yakında bir duyuru yapılacak ocakbaşında!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Vallahi dediğim gibi şu an için korkunç yoğun bir dönemdeyim. Bence çok kötü gitmiyor şu anda Catboy. Elbette herkes biraz fazlası ile kendi hikayesine konsantre oldu belki şimdilik böyle olması daha iyi.
HARBE GİDEN
Ben yaza doğru bir ortak öykü başlatacağım, 3-4 arkadaş bulursam birlikte güzel bir öykü yazacağımıza inanıyorum. 
Buradan ortak öykü fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Orta dünya teması biraz ağır olduğu için ona başlayamamıştık, ama bu sefer çok farklı bir şey deneyeceğim. Fantastik bir diyar yerine (yani büyücüler, ejderhalar vs.) günümüzde geçen bir öykü olacak, ama yine mistik olaylar yer alacak. Zaten aklımda X-Men ve bilim-kurgu tadında bir öykü var, sizin yorumlarınız neler peki bu konuda?
Buradan ortak öykü fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Orta dünya teması biraz ağır olduğu için ona başlayamamıştık, ama bu sefer çok farklı bir şey deneyeceğim. Fantastik bir diyar yerine (yani büyücüler, ejderhalar vs.) günümüzde geçen bir öykü olacak, ama yine mistik olaylar yer alacak. Zaten aklımda X-Men ve bilim-kurgu tadında bir öykü var, sizin yorumlarınız neler peki bu konuda?
eğer bir ortak öyü olursa ben severek katılırım. hani hatırkarsan sana nasıl bir şeyler hakkında yazmak istediğini birazcık anlatmıştım, belkide onu bile kullanabiliriz.
zaman konusuna gelincei gerçekten günümüzde geçmesi daha iyi olabilir. çünkü bende eski zamanlar hakkında yazmaya biraz ara versem iyi olacak.
ne dersin ?
zaman konusuna gelincei gerçekten günümüzde geçmesi daha iyi olabilir. çünkü bende eski zamanlar hakkında yazmaya biraz ara versem iyi olacak.
ne dersin ?