Sanatmı bilim mi?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Moonwhisper
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Moonwhisper »

Büyünün sanat olduğunu düşünüyorum çünkü oynadığım tüm oyunlarda büyü yaparken birincil amacım kendime ve yoldaşlarıma faydalı etkiler yaratmaktan ziyade büyünün vuku bulmasını, onun zarif özünün damarlarımdan akıp geçmesini, dilimde ve parmak uçlarımda şekil almasını ve madde boyutunda hayranlık uyandıracak etkiler yaratmasını sağlamak olmuştur.

Büyüyü araç değil amaç olarak gördüğümden onun sanat olduğu iddiasına sıkıca sarılıyorum.
Büyü sözleri, jestleri asla değişmez doğrudur.Peki en ilgili olduğum sanat dalı olan müziği ele alalım.Notalar, gitarın tutuş şekli, akor kalıpları, vs.Bunlar dünyanın her yerinde aynı değil midir?Bence bir şeyin değeri, onun sizin için ne ifade ettiği ile ölçülür.Dünyanın hiçbir yerinde değişmeyen temellere sahip olsa bile sanat, sizin o temellerle ne yaptığınıza göre anlam kazanır.Sanata değerini insan kazandırır.

Kanımca oynanan ırkların bu görüşe önemli bir etkisi var.Mesela ben hayatım boyunca büyücü oynayacağım zaman kesinlikle elf karakterlerle oynadım.İnsan bir büyücü olsa idim pekala büyüyü bir bilim olarak görebilirdim.Kendime yediremesem de belki büyüye bir silah gözü ile bile bakabilirdim :) O yüzden büyünün bilim olduğunu iddia eden arkadaşlara katılmasamda tezlerini ve gerekçelerini kesinlikle anlayabiliyorum.Demek istediğim o ki büyü, siz ne olduğunu söylüyorsanız odur.Benim için sanat, kimileri için bilim, kimileri için kafirlik...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sanat bence de doğru çünkü büyünün araştırılmasında arkasındaki sırları öğrenmeye çalışan kişiler sayıca oldukça az.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

İkisi de olmamalı diyen sadece benim sanırım :cry:
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

SacoKhan wrote:İkisi de olmamalı diyen sadece benim sanırım :cry:
Bende varım :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben saconun dediğine katılıyorum artıkın. Büyü bilim yada sanat değil, Zanaattir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bence büyü bir çeşit bilimdir. Zeka gerektirir, çalışmak gerektirir. Tabiî sebepler bunlar değil ama bir şeyleri araştırmak, öğrenmek gerekir. Yani büyü okulları vs. , ne bileyim hep bir çeşit bilimi andırıyor bana.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Başlığı ilk görünce şaşırdım, "genel olarak sanatı mı tercih edersiniz yoksa bilimi mi" gibi anladım :D O baya zor bir soru olurdu.

Neyse konuya dönersek... Büyü bilimdir. Her şey bir kurallar çerçevesinde yapılır. Doğada kurallar belirlenmiştir, insan bunu keşfederek uygular. Büyüyü oluşturan hareketlerin, malzemelerin ya da sözlerin hepsi aslında birer matematik denklemlerdir. Siz kuraldışı bir eylem yapamazsınız, istediğiniz büyüyü kullanabilmek için doğru sözü, doğru hareketi veya doğru malzemeleri kullanmak zorundasınız. Ama sanat böyle değildir, sanatın kuralı yoktur. Sanatta tanrı sizsiniz; ama büyü doğa gibidir, kontrolcüsü biz değiliz. Oyunu kurallarına göre oynamak zorundayız yani. Sanat eseri yaratılır, bir büyü ise yapılır.

Sanatın da bir bilim olup olmadığına girmeyelim, çıkamayız :D
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply