devrimk wrote:1. Büyülü yaratıklar yapabilme becerisi.
Artificer bunu yapıyor fakat yaptığı yaratıklar savaşmak yerine desteklemeye yönelik. Kendine yada yandaşlarına + skill check, + AC veriyor.
Bunda sadece küp felan atıyorsun. Hani yaratık yaratma gibi bir güç istiyordum ben aslında. Effigy gibi bir şey olabilir. şu havada uçan kılıçlar güzel aslına bakarsan. Büyücülerün güşlerine de bakmak lazım sanırım. Baştan bir sisteme balıklamasına dalmak gerçekten çok zor oluyor.
devrimk wrote:2. Uzun soluklu büyülemeleri yapabilme becerisi.
Büyü süreleri sabit, Ya bir tur sonraya kadar ya da savaş sonuna kadar.
Bunların sürelerini uzatmak için herhangi bir yöntem var mı? En azından etkinlikelrini artırmak ya da üstlerinde değişiklik yapmak için.
devrimk wrote:3. Diğerlerinin bilmediği bir alanda ileleybilme becerisi.
Bunu tam anlayamadım fakat featler sayesinde kimsede olmayan skilleri ya da sınıf özelliklerini alabilirsin.
BEceriler oldukç.a azaltıldığı için bu gibi bir yönde gelişim yapamıyorum anladığım kadarıyla. Marifetlerde çok kısıtlanmış ve sadece sayısal artılar vermeye yönlendirilmiş gibi geldi bana. Belki şu spell scar özelliğii bir almam bana bir değişiklik sağlayabilir ama bilemiyorum.
devrimk wrote:4. Eksik kısımlarda diğerlerini tamamlayabilme becerisi.
Artificier bu konuda iyi arkadaşlarına +Ac, +Attack, + dmg verebiliyor.
Aslında bu konuda bahsettiğim savaşsal değil, becerisel olarak, özellikler olarak gibiydi. Yine herşey bir araya getirildğinden diğer karakterlere destek çıkmak gibi olayım olmuyor.
Artificier aslında iyi bir sınıf olabilir. Daha diğer sınıflara bakmadığım için bir karar veremeyeceğim. Ama 3.5 artificier'ını bana çekici kılan taraflarını yitirmiş gibi. Rünlü küpler atıp atıp bir şeyler yapmaya çalışan bir karakter bana pek cazip gelmedi aslında. Effigymi istiyorum ben geri

Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka