Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)
Mark sende bunalıma girme hemen. Olaftan daha yüksek seviye bir rahip ile dövüştük demin. Üstünden bir resurrection scroll çıkma olasılığı var. Hem koskoca ork ordusu bir resurrection parçömeni olmadan savaşa gelecek değil ya. Liderleri öldümü, hoop bir resurrection... Ama o parçömen şimdi Mark'a harcanacak.
Yalnız ben Raven'ı da özledim. Biz savaşırken parandeler atarak ok atma yetisine sahip bir bayan karakterimiz vardı. İşleri yüzünden sanırım,artık giremez oldu siteye.
Devrimk, çarpışmadan sonra buradan konuşacaktık sanırım karakterimle ilgili.
Extraordinary Artisan marifeti tüm büyğlğ eşyaları %12,5 daha ucuza yapmamı sağlıyor bir nei değil mi? DMG'de yanlış okumadıysam bazı XP yiyen büyülere ihtiyaç duyan büyülü aletler dışında bir büyülü aletin fiyatının yarısı gereken malzemeler içinmiş.
Yalnız ben Raven'ı da özledim. Biz savaşırken parandeler atarak ok atma yetisine sahip bir bayan karakterimiz vardı. İşleri yüzünden sanırım,artık giremez oldu siteye.
Devrimk, çarpışmadan sonra buradan konuşacaktık sanırım karakterimle ilgili.
Extraordinary Artisan marifeti tüm büyğlğ eşyaları %12,5 daha ucuza yapmamı sağlıyor bir nei değil mi? DMG'de yanlış okumadıysam bazı XP yiyen büyülere ihtiyaç duyan büyülü aletler dışında bir büyülü aletin fiyatının yarısı gereken malzemeler içinmiş.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Senin o sesleri duyabileceğini sanmıyorum Darkgnome. (silence yüzünden değil) Yerin altındayız, dehlizlerden dolaşarak geldik oralara; ordan savaş seslerini duyamazsın, oldukça uzak olmalıyız;Darkgnome wrote:Biri beni durdursun. Aklımı başıma getirsin. "Ã?nce en azından mitril zırhı alalım sonra gidelim" tarzı mantıklı bir söz söylesin.(
)
.
Değil mi Devrimk?..
Ayrıca bu geldiğimiz yeri iyice araştırmadan (belli ki tuzağa yönlendirildik) gitmeye niyetim yok. Yenendit'in görünmez cesedini orda mı bırakacağız?
.
Evet sizin sonradan göreceğiniz şeyleri önceden haber verdim eş zamanlı olduğu için.
Sevgili oyuncular 4.ed'i ben genel olarak çok beğendim. Karakterlerimizi 4.ed'e çevirmeye ne dersiniz? İki farklı sistemde oynayıp, oynatmak benim için zor olmaya başladı.
Tabii çoğunluk bu şekilde devam edelim derse bu şekilde devam ederiz.
Sevgili oyuncular 4.ed'i ben genel olarak çok beğendim. Karakterlerimizi 4.ed'e çevirmeye ne dersiniz? İki farklı sistemde oynayıp, oynatmak benim için zor olmaya başladı.
Tabii çoğunluk bu şekilde devam edelim derse bu şekilde devam ederiz.
Bana uyar.Böylece karakterler çok daha renkli olacak gibime geliyor.Ama senin için senaryoyu çevirmek zor olmaz mı? Gerçi çevirmen gerekir mi bilemem ama mesela Olaf 4th. edition'a aynen geçemez.Hatta ben bile aynen geçemem.Ã?ünkü Dwarf Fighter kavramı bile fark yaratabiliyor 4th Edition'da.Hele hele Benjamin ne yapacak? Apayrı bir karakter açmak zorunda kalabilir.
Ama benim için çok iyi olur.Ã?ünkü 4th Edition'da Dwarf Fighter kavramı daha ... vahşi
Ama benim için çok iyi olur.Ã?ünkü 4th Edition'da Dwarf Fighter kavramı daha ... vahşi
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Artificier sınıf olarak var.
http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/drfe/20080702
Dragon dergisinde çıkmış büyük ihtimalle Eberron kitabına koyacaklar.
http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/drfe/20080702
Dragon dergisinde çıkmış büyük ihtimalle Eberron kitabına koyacaklar.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

4th hakkında hiç bilgim yok. Merak edipte bakmadım bile. şu zamandan sonra da kitaplarını bulabileceğimi ya da karıştırabileceğimi sanmıyorum. İnterne katlanılabilir olsun diye saat 4 de kalkmaya başladım işte uykum geliyor. Son cümleyi neden yazdım onu bile anlayamadım.
Herhalde öğrensem öğrensem buradan öğrenebileceğim. Yalnız çok soru sormak zorununda kalacağım ve internetim zati yavaş olduğundan soru sormaktan turu ilerletecek mesajı atmayabilirim yanlış hareket yapmayayım diye. Neden yazdığımı anlayamadığım cümleyi buraya kopyala-yapıştır yapalım. Beynim durdu
Günde 4 saat uyuyabiliyorum neredeyse. Acaba bunu neden yazdım?... 
Herhalde öğrensem öğrensem buradan öğrenebileceğim. Yalnız çok soru sormak zorununda kalacağım ve internetim zati yavaş olduğundan soru sormaktan turu ilerletecek mesajı atmayabilirim yanlış hareket yapmayayım diye. Neden yazdığımı anlayamadığım cümleyi buraya kopyala-yapıştır yapalım. Beynim durdu
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet. İlgili makaleyi okudum. Düşündüğüm gibi bir şeyler yapabildiğini anladım karakterin ama tek yaptığım tahmin yürütmek ve boş boş bakamak oldu. Ben artificier seçme sebebim olan sebepleri yazayım istersen devrimk, sen ona göre bir şeyler hazırlarsın bana.
Eskisi ka
Eskisi ka
Merak etme hemen öğrenilebilecek bir sistem. Zaten 8. seviye olana kadar böyle devam edelim 8. seviye olunca 4.ed karakterlerine dönüştürürüz.Darkgnome wrote:Evet. İlgili makaleyi okudum. Düşündüğüm gibi bir şeyler yapabildiğini anladım karakterin ama tek yaptığım tahmin yürütmek ve boş boş bakamak oldu. Ben artificier seçme sebebim olan sebepleri yazayım istersen devrimk, sen ona göre bir şeyler hazırlarsın bana.
Dwaxer sen ne düşünüyorsun? Artificer ve Cleric olduğuna göre senin rolünü biraz Defender'a kaydırabiliriz. (Full plate + Shiled featlerini alarak hatta belki bir Multi class feati)
Bir Striker ihtiyacımız olacak gibi. Aegron ve daha önce Starfell girmek istediğini belirtmişti. Onun için ayrı bir başlık açarım.
4th edition artificier pekte düşündüğüm şeyleri yapamıyor sanki. "Sanki" dedim çünkü, anlayamıyorum hala
Artificier olarak en çok yapmak istediğim şey kendi yapısalımı yapmak. Bunu bu oyunda başardım ama ne yazıkki pek uzun soluklu olmadı yaşamı. Yapısallar sadece savaş değil, başka pek çok getirisi olan yapısallar da olalbilir. Mesela homonculuslar bu konuda oldukça güzel alternatifler sunuyorlardı.
İkinci olarak da her şeyin sınırlarını zorlamak hatta aşması için gereken büyülemeleri yapabilmek. Oyuncu karakterleri için bu büyülü alet yapımı ile en kalıcı olduğundan en çok hoşuma giden oluyordu. Ancak persistent spell combosunun uzun süreli kalıcığı ve duruma göre değişkenliği aradığım özelliğe daha da yakın gibi geliyor bana.
Diğer kişilerin bilmediği konularda ilerleyerek o konudaki açığı kapatmak ve diğerlerinin bildikleri konularda destek olacak kadar bilgi sahibi olmak başka bir getirisi. Ã?rneğin şu anda bir serseri karakterimiz olmadığı için tuzak bulma, gizli geçitleri arama gibi olaylarda geri kalıyoruz. Ancak ne olursa olsun bende de o konuda az bir bilgi olması bizi tuzaklara karşı tamamen savumasız kalmaktan koruyor.
Artificier karakteri yerine ozan karakteri de sevdiğim bir sınıf aslında. Artificier'a göre tek eksiği büyüsel yaratıkları oluşturmaktaki eksikliği. Ancak bunu da hızrsızlık konusundaki becerileri ile kapatıyor. Yine de 3.5E ye göre bir artificier'i bir ozana tercih ederim. Çok zahmetli ve yanlış algılanabilecek bir karakter ama grup sonuçta onun mali krizinin üstesinde gelebilmesi için ortak paradan oldukça fazla para bile çekti.
1. Büyülü yaratıklar yapabilme becerisi.
2. Uzun soluklu büyülemeleri yapabilme becerisi.
3. Diğerlerinin bilmediği bir alanda ileleybilme becerisi.
4. Eksik kısımlarda diğerlerini tamamlayabilme becerisi.
4th edition da sanırım artifier benim bu istediklerimi yapamıyor. Yapabilen başka bir sınıf var ise onunla da oynayabilirim.
Artificier olarak en çok yapmak istediğim şey kendi yapısalımı yapmak. Bunu bu oyunda başardım ama ne yazıkki pek uzun soluklu olmadı yaşamı. Yapısallar sadece savaş değil, başka pek çok getirisi olan yapısallar da olalbilir. Mesela homonculuslar bu konuda oldukça güzel alternatifler sunuyorlardı.
İkinci olarak da her şeyin sınırlarını zorlamak hatta aşması için gereken büyülemeleri yapabilmek. Oyuncu karakterleri için bu büyülü alet yapımı ile en kalıcı olduğundan en çok hoşuma giden oluyordu. Ancak persistent spell combosunun uzun süreli kalıcığı ve duruma göre değişkenliği aradığım özelliğe daha da yakın gibi geliyor bana.
Diğer kişilerin bilmediği konularda ilerleyerek o konudaki açığı kapatmak ve diğerlerinin bildikleri konularda destek olacak kadar bilgi sahibi olmak başka bir getirisi. Ã?rneğin şu anda bir serseri karakterimiz olmadığı için tuzak bulma, gizli geçitleri arama gibi olaylarda geri kalıyoruz. Ancak ne olursa olsun bende de o konuda az bir bilgi olması bizi tuzaklara karşı tamamen savumasız kalmaktan koruyor.
Artificier karakteri yerine ozan karakteri de sevdiğim bir sınıf aslında. Artificier'a göre tek eksiği büyüsel yaratıkları oluşturmaktaki eksikliği. Ancak bunu da hızrsızlık konusundaki becerileri ile kapatıyor. Yine de 3.5E ye göre bir artificier'i bir ozana tercih ederim. Çok zahmetli ve yanlış algılanabilecek bir karakter ama grup sonuçta onun mali krizinin üstesinde gelebilmesi için ortak paradan oldukça fazla para bile çekti.
1. Büyülü yaratıklar yapabilme becerisi.
2. Uzun soluklu büyülemeleri yapabilme becerisi.
3. Diğerlerinin bilmediği bir alanda ileleybilme becerisi.
4. Eksik kısımlarda diğerlerini tamamlayabilme becerisi.
4th edition da sanırım artifier benim bu istediklerimi yapamıyor. Yapabilen başka bir sınıf var ise onunla da oynayabilirim.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Yalnız Devrimk seni bir konuda uyarmam lazım:
Forum oyunları ile masaüstü oyunun oynanış biçimindeki farklılıkları sen zaten biliyorsun. Ben "Paragon Fight" serisine başladığımızdan beri şunu çok acı bir şekilde anladım ki; 4ed, forum oyununa hiç mi hiç uygun değil. İlk levellerde bu o kadar belli olmuyor ama ileri seviyelerde bir sürü ayrıntı işin içine girdiğinde azap hâlini alıyor. Tabii siz masaüstü filan oynarken real-time katılımla bu sorunları yaşamıyorsunuzdur. Ben şu ana kadar 2 saattir paragon oyununun turunu döndürmeye çalışıyorum henüz 2 kişinin aksiyonlarını hesapladım. Oyuncu için problem yok. Sonradan başın ağrıyacak bence. şimdikinden kat kat daha fazla zaman ayırman gerekecek.
.
Yalnız Devrimk seni bir konuda uyarmam lazım:
Forum oyunları ile masaüstü oyunun oynanış biçimindeki farklılıkları sen zaten biliyorsun. Ben "Paragon Fight" serisine başladığımızdan beri şunu çok acı bir şekilde anladım ki; 4ed, forum oyununa hiç mi hiç uygun değil. İlk levellerde bu o kadar belli olmuyor ama ileri seviyelerde bir sürü ayrıntı işin içine girdiğinde azap hâlini alıyor. Tabii siz masaüstü filan oynarken real-time katılımla bu sorunları yaşamıyorsunuzdur. Ben şu ana kadar 2 saattir paragon oyununun turunu döndürmeye çalışıyorum henüz 2 kişinin aksiyonlarını hesapladım. Oyuncu için problem yok. Sonradan başın ağrıyacak bence. şimdikinden kat kat daha fazla zaman ayırman gerekecek.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı