Ölüm Zamanı 2: Karanlığın Hizmetkarı (Tan

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Böylece şeytan elması isimli üçleme şeklinde ilerleyen bölümleri bitirmiş oldum, yorumlarınızı bekliyorum :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ben yokken biraz zaman geçti ama yetiştim.

neler olmuş neler.. emir i tarikatın sırlarını biliyor diye öldürüvermişler, bu gökçe de çok olmuş ama he :) her yerde bir parmağı var, ama damla nın içindeki çok sevgili melek ( kim olduğunu biliyorum ama spoiler olmaması için söyleyemeyeceğim ) gökçe ye haddini iyi bildirdi. kilit olayınıda sonunda öğrendik, ama hala beşinci aşamada neler olacağı hala biraz sallantıda...

hacer hanım da çok iyi rol yapmış, ama sonunda kızcağızın aklından çekip almışlar mesajı :(

bu arada flashback sahnesine bayıldım, çok güzel bir sahne olmuş, bunun için sana çok teşekkür ederim, emeğine sağlık.

şimdi bakalım lous ( ki soul un tam tersten yazılışı ) planında başarılı olabilecek mi, bir halüsnasyon ilacı sayesinde söylediklerine inandırabilecek mi insanları, hala bu kadar gücü var mı, ki eminim vardır ve televizyon aracılığı ile insanları etkisi altına alabilecektir.

ayrıca çok meraklanıyorum, emre ve damla serdar ı kurtarabilecek mi?
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Gelecek 2 bölümde Serdar'ın yaşadıklarını anlatıcam :)

Ama Firble'nin yorumunu okumadan asla olmaz! Ya şantaj yaptığımdan değil tabiki de... :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bu son bölüm öncekilerden uzundu ve Flashback daha hoştu, daha heyecanlıydı en azından :D Hacer ile Serdar'ın muhabbeti de hoştu ve en sonda Serdar'ın göreceği kişi tahmin edemedim açıkçası, ben Sevgi'yi görmesini bekliyordum! :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş konu çok ilginç, ve çok değişik olaylarla gidiyor... Ancak hadi yine bir eleştiri getireyim. Tasvirler konusunda yine hikayeyi biraz zayıf buluyorum. Ne mekan ne de insan tasvirleri çok kuvvetli değil sanki. Ya da bana öyle geldi. Nasıl göründüğünü bildiğimiz bir insanı da zaman zaman yeniden tasvir etmek işe yarayabilir.

Bilmiyorum belki bu yazı biçiminin de kendine özgü bir çekiciliği var. Her şey kendi zihnimizde şekilleniyor. Ancak ben birkaç kritik sahnede şekillenmenin yeniden oluşmasını isterdim.

Mesela televizyon programı ki en çok merak ettiğim konulardan birisi söz konusu olduğunda ortamdaki insanların tavırları görünüşleri konusunda biraz daha ayrınıtı iyi olabilirdi.

Ã?yküyü dolambaçlı bir yoldan çok güzel geçiriyorsun, konuları birbirine çok güzel bağlıyorsun. Ve artık daha ufak ayrıntıları da öykünün içine sokmayı da iyi yapıyorsun. Birçok küçük öykü var o büyük öykünün içerisinde... Ancak işte sadece olayları okumanın ötesinde öyküyü kafamda canlandırırken biraz yorucu oluyor benim için. Elbette biraz yorulacağım ama işte biraz da sen yardım etsen. : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

bu bölüm geçmiş - şu an arasında gidip gelmiş, ama neyin ne zaman olduğunu anlamakta zorluk çekmedim. bence o ilacı serdar üzerinde de kullandılari bu yüzden kapıdan giren babasını gördü. ama bakalım iradesi buna kanacak mı yoksa red edecek mi?

aslında firble a hak veriyorum. mekan tasvirleri çok güzel olabilirdi.... hatta kişi tasvirleri de mesela - emre şu an derberder bir halde - ama nasıl, saçı sakalı uzamışmıi dağılmış mı bu onu nasıl göstermiş. bu tabii ki sadece bir öneri (:

onun dışında hikaye çok güzel gidiyor. bakalım sonraki bölümde serdar ilaca kanıp babasına - hacer e ! - her şeyi anlatacak mı .... ?
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bence Serdar onun GERÃ?EK babası olmadığını düşünür ve lokmayı yutmaz :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Son 5 bölüme girmiş durumdayız :)
9. bölüm: Sorgu - II'de Tarikat'ın İkizler'i ilk keşfettiği zaman diliminde bir yolculuğa çıkacağız ve Kerem Bey ile Kwan Juon'u göreceğiz tekrar, aynı zamanda hep bahsi geçen ama ismini dahi şu ana kadar bilmediğimiz Henry Soul'u evlatlık olarak alan üvey babası Benjamin Soul'u da göreceğiz! :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

9. bölüm yorumlarınızı beklyorum sayın diyar! :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

9'uncu bölüm gayet hoş ilerlemiş. geçmişi anlatman çok güzel olmuş. özellikle ayinin olduğu sahne çok hoşuma gitti ama bence ayinide yazmalıydın. böyle ayrıntıları çok merak ederim ben.

serdar ve babasının balık tutması hüzünlü, aynı zamanda hoş bir bölümdü. serdar ın iki balık tutması, acaba ikizleri simgeliyor olabilir mi ?

hacer konusuna gelince, bu kadın neler yapıyor :)

aziz bey de dayanamadı çıktı yine bir yerlerden artık gençlere yer bıraksın biraz da yaa :-P

ayrıca serdar, gerçek serdarı öldürebilecek mi, hala endişe duyuyorum. ama odaya girişi çok güzeldi
:evillaugh:
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben Serdar'ın Hsoul'u öldüreceğini düşünmüyorum.Bence orada aslında iki balık tutmuyordu.Ama tabiî bu babası ile arasında gizli bir şey olduğu için, karşısındakinin başkası olmadığına emin olarak salak gibi gidip Hsoul'u öldürebilir.Zaten pek sevmemiştim o elemanı :D

Ama bu bölümde Hacer, kardeşi ve Aziz abi ile ilgili hoş birkaç şey öğrendik.Aziz bey'in hâlâ Dünya'da olduğunu öğrendik.Kardeşinin aşırı önemli bir rolünü öğrendik.Hacer'in ise Gökçe'ye ve tarikata inanmadığını öğrendik.

Kwan'ın geçmişini, Kerem Bey'in geçmişini, Hasan'ın tarikattan olduğunu (ki en önemlilerinden birisi buydu galiba) Benjamin denen adamın kim olduğunu, (hatta öyle bir adamın olduğunu) kazı diye bir şeyi öğrendik.

Hoş ve eğlenceli bir bölümdü :)

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Henry Soul'un da bir sürü adı var yahu fark ettim de hsoul, leonard lous, serdar vs. :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi çocukların bulunması sahnesi mütişti. Ufak tasvirlerin eklenmesi bence o bölümü çok çok etkileyici hale getirmiş. Görsel açıdan en zengin bölümü hikayenin sanırım buydu.

Diğer bölümlerde tasvirler yine sanki biraz azdı. Özellikle Serdarın balık tutma sahnesini gözümde biraz daha canlandırabilmek isterdim. Ki sanırım o sahne en azından bir kilit sahne haline geldi.

Kerem'in Emre'yi nasıl yetiştirdiğini de merak ediyorum aslında Emre'nin yetiştiği anları da görmek hoş olurdu ama tabii hikayenin bir düzeni var biliyorum. Benim ki saf bir okuyucunun isteği...

Serdar'ın gelişi, kızın Aziz Beyle görüşmesi ikisi de çok güzel anlatılmış... Ve insanı içine çekiyor... Evet sanırım genel olarak merak dozunun epey arttığı bir bölüm oldu...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Gelecek bölümde Benjamin Soul'un ayin sahnesini anlatacağım merak etmeyin yani o sahneyi geçiştirmedim sadece daha merak uyandırsın diye bir bölüm sonraya bıraktım. :)
Emre'nin çocukluğundan sahneler de gelecek bölümlerin birinde yer alacak zateni onu da bilerek ileriki bölümlere bırakmıştım :)
zaten gelecek bölümde henry soul'un başta sona hayat hikayesini gözler önüne sereceğim, aziz bey ile ilk tanışması, sevgi ile arasındaki ilişki, gökçe ile arasındaki sürpriz bağ, leonard lous ismini alması vs. gelecek bölümün adının "Leonard Lous'un kısa hayatı" olarak değiştirmeme yol açtı.
Hem ufak detaylara dikkat edin, henry serdar gelmeden önce yanağına atılan bir tokattan bahsediyordu ve tanrı ile görüşmek (!) için hacer'in ilacından kullandı. Yani gelecek bölümde bir kaç sürpriz gelişme olacak gibi, hem hep bahsedilen ama hiç adı sanı bilinmeyen bir karakter de geliyor gelecek bölüm de: Benjamin Soul'un eşi ve Henry Soul'un üvey annesi Bayan Soul!
Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hoca tüm ayrıntılara dikkat etmeyecez ki sen bize süpriz yapabil. Büyük sihirbaz Hudini nin şöyle dediği rivayet edilir. Eğer insanları bir filin kaybolduğuna inandırmak istiyorsan tek yapman gereken fili önlerinden elıp götürürken başka yere bakmalarını sağlamaktır.

Bu arada amatör bir şairden bir öneri, çok ciddiye alma ama işine yararsa kullan. Emre ile Serdar'ın çocuklukları ile ilgili belki ufak bazı çelişki noktaları yaratabilirsin, olaylar renkler vesaire...

Bu arada şu kesinlikle güzel olmuş... Genelde şeytan öykülerinde ya çocuk babasının şeytan olduğunu öğrendiğinde baba babacım deyip önceki tüm hayatını silip atıyor. Ya da onun çevresindekiler daha önce onu sevmiş insanlar meğer sen şeytanın oğluymuşsun ben bunca yıl koynumda "şeytan" beslemişim diyorlar. Ã?ocuğun ruhsal değişimi çok hızlı oluyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Mesela Omen 2 de çok çok küçük de olsa bu konuya biraz özen göstermişler ama yeterli değil diye düşünüyorum ben...Biraz bizde yıllarca Bizans Prensi olduğunu zanneden Cüneyt'in bir Türk çocuğu olduğunu öğrenince koskoca bir hayatı bırakıp bir anda öbür tarafa geçmesine benziyor... Bilmiyorum belki ben kan bağını aşırı önemsiz, yetiştiğin aile ve kültürü aşırı önemsiz buluyorum.

Özellikle buna özen gösterilmesi sanırım hikayenin en güçlü yanı ama aynı zamanda tehlikeli çünkü kırk yıllık öykülerde olanın aksi bir durum söz konusu... İnsanlar da öbürüne alıştıklarından bunu daha çok garipseyecektir. Bu da duygusal geçişleri daha önemli hale getiriyor.
HARBE GİDEN
Post Reply