Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome senin wandların gücü süper; grubun ortak bütçesinden karşılarız ama optimum bir harcama politikası belirlememiz lazım. Sen böyle iri (ya da güçlü) düşmanlara her atışı 20gp götüren wandlardan ilk etapta bir iki kere sıktıktan sonra, baktın level drain oldu daha fazla sıkma artık diğer magic missile vs ekonomik wandlara geç bence. Yani savaşın durumuna göre elini senin ayarlaman lazım; bu işin ilerisini de düşünmeli tabii, sonra dımdızlak ortada kalmayalım. Ama bu tür masrafları ortak karşılayacağız merak etme; eğer ganimet filan çıkarsa %80 ortak bütçeye zaten. Sen adisyona yaz; Kargash ve Kromax'a ödeteceğiz hesabı merak etme :mrgreen: olmazsa bulaşıkları yıkatırız hahaha :mrgreen: (daha kazanmadan yorum yapıyorum ben de) Senin sezsizlikte haykırman yine komikti. :-P

Bu arada bende iyileştirme wandı var mı yok mu? Kruthik'e mi ödedik, cure wandı alamadık mı? :roll:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

2400 kalmıştı. Ama bana faidesi yok gibi. Amcam bi vurdu, pir vurdu. Kafam hala yerinde mi acaba? :D Beni Hemen iyileştirin yoksa 25-30 civarı bir DC save atacağım. Hakkımı helal etmem valla :-P

Sorun şu ki, benim kruthic te yerlere serildi, benim wandler de çok para yedi. Benim karakter çok masraflı oluyor. Buna bir çare bulmak lazım aslında.

1. Her seferinde blastrod yapacağım.
2. Magic missile gibi wandler ile saldıracağım.
3. Ã?ncelikle silah büyüleme ile savaşçıya destek çıkacağım.
4. Her savaşta önce savaşçıya wandlerim ile yardım edeceğim, yada "metamagic item" büyülememi ilk roundda yaparak bu kadar harcamanın önüne geçeceğim.
5. "Store spell" büyülemem ile bazı uzun süren büyülemelerimin yapılış sürelerini kısabilirim. her seviyem için 1 saat istediğim büyüyü tutabildiğimden kullanışlı bir büyüleme. Sizce bu şekilde saklamam gereken büyüler ne olabilir. Mesela weapon augmentation (Silah büyüleme) ya da dispell magic olabilir. Bu büyüleme ile büyülenmiş alet wand muamelesi gördüğünden, 1 döngüde 2 büyüyü yapmamı da sağlamakta.
6. Yapısalımı hep büyülemelerim ile güçlenmiş şekilde gezdireceğim. Bu yapısalların bizdeki yaşamaya devam etme olayı olmaması çok fena. Son HPsi bizdekinden çok daha kıymetli. Bu konuda sizin de aklınıza bir şey geliyorsa söyleyin lütfen. Mesela ilk etapta savaşçıya uzaktan destek çıkmak ve sonra savaşçı zor duruma düşerse yakın dövüşe sokmak ,bir çözüm olabilir.

Aslında bunların hepsini önceden düşündüğüm aklıma geliyor ama araya giren zaman sırasında unutmuşum. Tekrar üstüne düşünecek zamanımın olmadığı bir zamanda oyuna başladığımdan dolayı hatalı hareketler gerçekleştirdim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ã?ncelikle sen büyücü karaktersin Darkgnome, o yüzden kendini tehlikeden uzak tutmalısın. Zaten savaşçı karakterlerin bir görevi de büyücüsüne düşmanın yaklaşmasını engellemek. Mesela yaratığını kendinden 10ft ilerde durdurup uzaktan spike attırsaydın (yani düşmanla senin aranda duracaktı) sana saldırılamazdı gibi...

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mark karışmamam lazım aslında ama söz bir daha olmaz. Bence defensive casting ile yap invisibility'i.

Dwaxer sana katılıyorum. Aslında kruthic'i böylesine delicesine göndermem hataydı. Ancak, dediğim gibi, biraz acele ile düşünmeden hareket ettiğimden öne attım yaratığımı. Biraz da size olan borçlu hissedişimi biraz bastırsın diye. Ortak paradan harcadıklarımın aslında çok işimize yarayacağını, yaratığın becerilerini savaş sırasında bir an önce gğrün istedim. Karşımızdaki yaratığın boyutlarına bakarak aslında geride tutsaydım keşke ama Viafgar bu kadar dayanamazdı belkide o zamanda.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Mark karışmamam lazım aslında ama söz bir daha olmaz. Bence defensive casting ile yap invisibility'i.
Zaten öyle yaptım?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet, türkçesini yazmışsın. :D Yuh bana. :)

Devrimk, wand ile druidlerin 1. seviye büyüsü olan "produce flame" büyüsünü yaparken "fell drain" özelliğini de kazandırsam, acaba her isabetli atışımda 1 level drain edebilir miyim?

Produce Flame(PH p265)
<Evoc[fire][energy missile][touch attack], VS,
1StdAct, Personal, 1min/lvl(D), no save, SR
applies>
– A flame as bright as a torch (20’ of light) appears in the caster’s hand. The caster can attack with the flame as either a touch attack or an energy missile with a range of 120’. The flame does 1d6 + 1/level (max +5) Fire damage & can be used every round.
Each attack removes 1 minute of duration from the spell. If the spell is brought to 0 duration, the spell ends after the damage is applied.

Aynı durum wall of fire tarzı süreli zaman boyunca kalan ve hasar veren büyüler için de geçerli olur mu?
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Benjamin hızım sadece 20 olduğundan yanına gelemedim bu turda; biraz daha sık dişini. :mrgreen: Heal check yapcam sana kısmetse bir daha sefere.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ben büyü yaparsam, -1hp ye mi düşeceğim? Ona göre hamlemi yapacağım.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mark wrote:Ben büyü yaparsam, -1hp ye mi düşeceğim? Ona göre hamlemi yapacağım.
İlk mesajda açıklama var.

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... sc&start=0
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.
Benjamin hızım sadece 20 olduğundan yanına gelemedim bu turda; biraz daha sık dişini. :mrgreen: Heal check yapcam sana kısmetse bir daha sefere.
Ölü gibi yattığıma bakma, heyecan içinde bekliyorum. :D

1. seviye magic missile her atışında 7.5 GP götürüyor. Benim 1 negative level veren atışım için bi elimdekinden 3 diğerinden 4 şarj yemem gerekiyor. Yani toplamda 7 şarj ile 2 negative level (*) alıyor ancak toplamda 52,5 GP gitmiş oluyor. Bundan sonra bu atışalrımı sadece magic missile ile yappmak istiyorum, çünkü yanlışlıkla bizim savaşçımızı vurma ihtimalimde var diğer asalarımla.

Negative level: For 24 hours, the subject has the following penalties per Negative Level: –1 to all skill & ability checks, –1 to all attack rolls, –1 to all saving throws; –5 hit points, –1 effective level, looses 1 spell from the highest level castable that is still available for that day.

Birde 20 GP'ye Viafgar'ın silahına bane özelliği kazandırabilirim. Bu sayede orklara karşı +2 saldırı +2d6 hasar özelliği kazanır. Ancak hiç param olmadığından bunun için gereken özel yağdan kaç paralık aldığımızı sizin belirlemeniz gerek.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer Kragash senden 1 kare uzakta mızrağı iki kare kontrol edebildiği için onun yakın dövüş mesafesindesin.

Edmond Kragash'ın babası Rage+büyüler sayesinde çok yüksek saldırıya sahipti onun ölümcül saldırılarına karşı tam defans yapmak mantıklıydı. Kragash her ne kadar kendini güçlendirecek büyüler yaptıysa da sonuçta rahip. Sadece Combat Expertise kullanıp 3 ya da 5 ac verirsen kendine vurma ihtimalin artar.

Mark senin Vitality Wound rakamların yanlış.
33 vitality 14 wound'un olması lazım. Düzelttim.

Darkgnome bu savaşta öyle uygulamadım fakat Fell Drain'i iki wandla birden yapamıyorsun.
İki wand kullanabilirsin ama sadece biriyle Fell Drain özelliğini kullanabilirsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bende en az 1 cure moderate wounds wandı olduğunu kabul ediyorum; (şu bütçe hesapları netleşmedi bir türlü) ona göre wand ile sessiz alanda iyileştirebilirim herhâlde Benjamin'i? AoO'yi göze alıcam artık, zavallıyı bırakmamak için. Devrim wand işlemiyorsa Heal check kabul edersin onu.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Zaten kalabalığa ateş ederken aldığım -4 ve her iki elimden ateş edince gelen -2 bayağı bir zorluyordu beni. Son gelen olay benim karakterimi oldukça pasifleştirdi. Karakterime aldığım özellikler pek düşündüğüm gibi çalışmıyor. :(

Bu durumda, elimdeki featleri değiştirme imkanım var mı? Ben kitaptan ve internetten bakarak her iki wandime birden verebileceğim sonucunu çıkarttığım için bu yola gitmiştim. Tek asa ile etkinliğini yitiriyor.

Metamagic spell trigger özelliği de gücünden kaybediyor bu şekilde. 2 seviye daha artificier olarak ilerlememin sebebi sadece bu özellikti. Son 2 seviyemi baştan oluşturmama izin verirsen karakterimi şu şekilde değiştirmek isterim.

şimdiki hali

Sınıf: Artificier 7

Sınıf Yetenekleri:
Intelligence-based Infusions
Artificer Knowledge
Artisan Bonus
Disable Trap
Item Creation
Retain Essence
Metamagic spell trigger

Feats:
Two weapon fighting
Double wand wielder
Skill focus: Use magic device
Fell Drain

Class Bonuses:
1 Scribe Scroll
2 Brew Potion
3 Craft Wondrous Item
4 Craft Homunculus
5 Craft Arms and Armor
6 Craft wand
Bonus feat: Craft Construct

İstediğim hali

Sınıf: Artificier6 / Maester1

Sınıf Yetenekleri:
Artificer Knowledge
Artisan Bonus
Disable Trap
Item Creation
Retain Essence

Feats:
Two weapon fighting
Double wand wielder
Extend spell

Artificier Class Bonuses:
1 Scribe Scroll
2 Brew Potion
3 Craft Wondrous Item
4 Craft Homunculus
5 Craft Arms and Armor
6 Craft wand
Bonus feat: Persistent spell

Maester Class Bonuses:
1 Quick crafting
Bonus feat: Craft construct

Hatta bu şekilde olunca benim iki asa kullanma özelliğimde etkinliğini yitirmekte. İlerisinde metamagic ile asalarımı güçlendirebileceğimi düşünerek ucuz wandler ile ilerleyebileceğimi düşünmüştüm. Ancak "metamagic spell triger" özelliği her iki wand'e birden etkimeyince ikinci wandden çıkan atışın hiç bir anlamı olmayacak. Sadece boşuna malzeme kaybı olacak. Bu sebeple double wand wielder özelliğimi de bırakarak kendimi sadece yapısallarına ve büyülemeye adamış bir karaketere dönüştürmek istiyorum.

şimdiki hali

Sınıf: Artificier 7

Sınıf Yetenekleri:
Artificer Knowledge
Artisan Bonus
Disable Trap
Item Creation
Retain Essence
Metamagic spell trigger

Feats:
Two weapon fighting
Double wand wielder
Fell Drain

Class Bonuses:
1 Scribe Scroll
2 Brew Potion
3 Craft Wondrous Item
4 Craft Homunculus
5 Craft Arms and Armor
6 Craft wand
Bonus feat: Craft Construct

İstediğim hali

Sınıf: Artificier5 / Maester2

Sınıf Yetenekleri:
Artificer Knowledge
Artisan Bonus
Disable Trap
Item Creation
Retain Essence

Feats:
Extend spell
Persistent spell
MAgical Artisan: Construct

Artificier Class Bonuses:
1 Scribe Scroll
2 Brew Potion
3 Craft Wondrous Item
4 Craft Homunculus
5 Craft Arms and Armor
6 Craft wand
Bonus feat: Persistent spell

Maester Class Bonuses:
1 Quick crafting
Bonus feat: Craft construct

Geçen seferki taktiğimden ziyade bu karakterimdeki taktiğim daha pasif. Kendisine yaptığı yapısallarını uzun süreli güçlendirme büyüleri ile güçlendirerek onların arkasından elindeki arbaleti ile saldıran biri. Aynı taktiği yapısallar yerine yandaşları için de kullanabilir. Mantığı şu şekilde.

1. adım: 1. seviye "Spell storing item" büyülemem ile bir aleti istediğim herhangi bir büyüyü yapan tek atışlık(TAW) bir wand haline getirmek.

2. adım: Yaptığım TAW'ıma 3. seviye büyülemem olan "metamagic item" ile bu büyüye "Persistent spell" özelliği kazandırmak.

3. adım: İstediğim bir kişi yada alet üstüne 24 saat boyunca bu büyüyü yerleştirmek.

Bu şekilde kullanma ihtimalin olan büyüleri üstünkörü bir araştırma ile yazayım ki sorun çıkmasın.

Detect Magic
Protection from Evil, Shield,
Spectral Hand, Alter Self, Bear’s Endurance, Fox’s Cunning(bunu yaptığımda fazladan büyüleri kazanailiyorsam), Lesser Construct Essence,
Magic Circle against Evil, Blacklight, Elation, Displacement, Fly, Haste,
Lesser Vigor, Detect Evil, Ray of Hope,
Healing Lorecall,
Vigor,
Produce Flame,
Wild Instincts, Barkskin, Blindsight, Embrace the Wild,
Lesser Mass Vigor, Quillfire,
Righteous Fury,
Blessing of Bahamut
Guided Shot,
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tüh, Yenendithas da gitti. :cry: Ben zaten "Great Fortitude" featini boşa almadım; Devrimk'nın oyunlarında en çok lazım olan "save" "fort save"dir. :mrgreen:

Devrimk, Viarfar ayağa mı kalkamadı; yoksa kalktı da 1 critic miss filan mı attı? Ã?ünkü "Command" büyüsü sadece 1 tur sürüyor bildiğim kadarıyla.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Tüh, Yenendithas da gitti. :cry: Ben zaten "Great Fortitude" featini boşa almadım; Devrimk'nın oyunlarında en çok lazım olan "save" "fort save"dir. :mrgreen:

Devrimk, Viarfar ayağa mı kalkamadı; yoksa kalktı da 1 critic miss filan mı attı? Ã?ünkü "Command" büyüsü sadece 1 tur sürüyor bildiğim kadarıyla.

.
Evet bir tur. Kragash tur sonunda oynuyor o yüzden command büyüsü bu turda aktif oldu. Geçen tura bakarsan Viarfar'ın saldırı yaptığını görürsün.

Darkgnome şu savaş bitsin ayrıntılı olarak buradan yazışırız. Benim de bazı tavsiyelerim olacak genel olarak.
Post Reply