Bir Günlük! [Yorum Başlığı]

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Kaybolsam keşke bilmediğim bir yerde,
Bir sokakta kaybolsam, ya da şehirde.
Sevdiğim olmasa, tek başıma olsam,
Kimseyi bilmesem, sessiz gecelerde.

Korksam bazen de, yalnızlığın hapsinden,
Bazense gecelerin sessizliğinden,
Hiçbir şeyi bilmemekten, görmemekten.
Ama yine de, olmasa bir sevdiğim.

Arkamda bıraktıklarım olmasaydı,
Bir daha göremeyeceğim sevdiğim,
Ya da deniz kenarında simit çayım.
Kaybolurdum karanlıklarda, sessizce.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bu arada herkes farketmiştir umarım, kayboldum şiirimde sevdiğimin gözünde kaybolmuştum.Yani bulunduğum inci gözbebeği, deniz göz mavisi, gökyüzü ise göz akı idi.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Edmond bu şiir aslında biraz yazdığın her şiirin senden bağımsız anlam kazanmasına örnek... Kaybolmayı çok farklı şekillerde anlamak münkün ve şiir de bu anlamları veriyor. Bazen öyle an olur ki şiiri yazdıktan sonra bakarsın yahu ben ne düşünmüşüm de yazmışım bunu diye... Ve gerçekten o anda ne hissettiğini anlarsın... Yani şiir kendi duygularını sana anlatır.

Bu arada çok usta oldun Edmond kardeş şiirde... : ) ))) Seni yıllardır gözleyen biri olarak belirtmek istedim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Firble wrote:
Bu arada çok usta oldun Edmond kardeş şiirde... : ) ))) Seni yıllardır gözleyen biri olarak belirtmek istedim.
Bence bunu "Beni şiire başlatan kişi olarak" söyleyebilirdin.Ya da "Benim şiiri bırakmama sebep olan kişi olarak" da söyleyebilirdin :)

Ayrıca teşekkür ederim :) Henüz usta değilim, herhângi bir şeyden ilham alarak şiir yazamıyorum.Ve aşk dışında şiir yazamıyorum.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kelimeleri eskisine göre çok ustaca kullanıyorsun... şiirin senin katmak istediğinden farklı anlamlar bile kazanıyor ki bu ilk başta kötü gibi gelse de aslında çok güzel bir şey...

Bunun dışında kendi yaşında birinin yazacağından hep daha güzel yazıyordun zaten. Daha da hala benim şiir yazmaya başladığım yaşa gelmene bile dört beş sene var sanırım...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Okulda karaladığım şiirleri eve gelirken düzeltiyorum.Bu yüzden çok kopuk kıtalar ortaya çıkabiliyor :D şiirlerdeki gariplikleri mazur görün :D

Artık her gün yazar oldum sanki :)

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Abi güzel yazmışın başta bir kopukluk var gibi geldi ama sonra toplamışsın. Devamını bekliyorum...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Sağol Aegron yorumun için, kopuklukların sebebi ayrı ayrı zamanlarda yazılması.Mesela ilk kıtayı okulda yazıyorum, sonrasını evde, tabiî serbest ölçülü şiir yazmaya çalışmam kötü sonuçlar da doğurabiliyor :D

Bir de eski şiirlerin çoğunda düzeltme yaptım, ve son olarak bir şiir üzerinde kökten değişiklikler yaptım.Sunayım dedim :)

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Edmond kelimeleri kullanış biçimin korkunç güzel. Artık kelimelere elinde şekil verebiliyorsun.... Ancak zaman zaman kontrolü tamamen ellerine bırakıyorsun gibi geliyor. Ki yine çok güzel şekiller ortaya çıkabiliyor, bazen bunu da yapmak gerekir. Ancak ellerini aklınla da bir parça, onların özgürlüklerini tamamen çalmadan yönlendirirsen, sanırım yaratılan cümleler ve anlamlar arasındaki bağlantılar daha iyi sağlanır.

Bilmiyorum çok mu tuhaf bir anlatım oldu?
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ölçüsüz şiirlerime bir yenisi daha eklendi, sanırım İthafemin tamamı ölçüsüz olacak.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Edmondcum ölçüsüz şiir daha zordur, bence sen gayet güzel yazmışsın. Bu şekilde yazabildikten sonra ölçünün özellikle işine yaradığını düşündüğün durumlar hariç ölçüye ihtiyacın yok bence...
HARBE GİDEN
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Nazım üstadın bir şiirini görmüştüm bir yerde.. Buraya aktarmak geldi içimden... Hepsini değil bir bölümünü aktarıyorum.... Hepsinin de ayrı güzelliği var elbette. Senin itafelerini okuduktan sonra yazayım dedim. : ) )
Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.
Özülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta.
Her zamanki gibi yaşayacaksın sen. "Acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu. Hem ne olmuş yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil. Sen mutluluğu hiçbir zaman bir tek kişiye bağlamadın ki....
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tozlanmış bu günlük sanki!

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

başta şaşırdım önce, her zaman şiiri yazdığı tarihi koyardın ama önce birden garibime gitti... :D

Ondan sonra çok mu çocuksu olmuş bir şiir yoksa ne, daha aşk dolu şiirler bekliyoruz ama... :D

yok, yok her zamanki gibi çok güzel bir şiir olmuş, ama genelde günlüğe kısa şiirlerin yer alırdı, uzun olması da bir istisna olmuş günlüğünde... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

şiir her şeyiyle bir istisna, ölçüsüz de pek fazla yazmam. Tarihi de genelde koyarım.

Ã?ocuksu mu olmuş! Sen kime çocuk diyoysun ben büydüm bikeye tağam mı!

:)

Hep çocuk kalanlara!

-Freddie Mercury
Post Reply