Ölüm Zamanı (Yorum)
Hep sevmiştim o zenci, yaşlı, kel Henry Soul'u
Tam Tanrı ile görüşecek tip 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Peki arkadaşlar Damla'nın bulmaya çalıştığı gizli kelimeyi bulabilen oldu mu?
“Artık hepiniz bana itaat edeceksiniz, ey karanlığın hizmetkârları!”
Bu cümlede hangi kelime gizli acaba?
Damla 2. bölümde bir kaç kelime ayıklamıştı:
“Artık... Hepiniz... İtaat... Karanlık... Ne anlatmaya çalışıyorsun?”
Bu da ipucu olsun, evet bulabilen oldu mu?
Bir kaç ihtimali denedim olmadı... Yorumumu da yapayım... Kardeş ben bu bölümlerde hala bir bekleyiş var gibi hissettim. Sanki bir şeyler olacak ve biz de hep beraber bekliyoruz.
Olayları yerine oturtmaya çalışan bir Damla var bir de... Sanırım Illyra idi değil mi?
Ancak onun olayları bilmemesi bizim daha fazlasını bilmemiz onun bakış açısının bizim için heyecanını düşürüyor. Ama mesela gazete haberine bakıp da olayların dışarıdan algılanışını görmek güzeldi.
Sanırım karakterler daha yerli yerine oturmadı. Bu hikayede sanki henüz tanımadığımız yeni birileri çıkacak gibi geliyor.
Kısacası, ilk hikayenin başı parça parça hikayenin genel yapısından ipuçları veriyordu. Burada ise en azından ben genel yapıyı henüz kavrayamadım sanırım. Sanki henüz hikayenin asıl konusu sislerin arkasında ve biz sislerin açılmasını bekliyoruz. Tabiii bu ara kafam da düzgün çalışmıyor ondan da olabilir anlayamamış olmam.
Olayları yerine oturtmaya çalışan bir Damla var bir de... Sanırım Illyra idi değil mi?
Ancak onun olayları bilmemesi bizim daha fazlasını bilmemiz onun bakış açısının bizim için heyecanını düşürüyor. Ama mesela gazete haberine bakıp da olayların dışarıdan algılanışını görmek güzeldi.
Sanırım karakterler daha yerli yerine oturmadı. Bu hikayede sanki henüz tanımadığımız yeni birileri çıkacak gibi geliyor.
Kısacası, ilk hikayenin başı parça parça hikayenin genel yapısından ipuçları veriyordu. Burada ise en azından ben genel yapıyı henüz kavrayamadım sanırım. Sanki henüz hikayenin asıl konusu sislerin arkasında ve biz sislerin açılmasını bekliyoruz. Tabiii bu ara kafam da düzgün çalışmıyor ondan da olabilir anlayamamış olmam.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Artık yıl, 29 şubat, olay mı olacak acabacatboy wrote:Peki arkadaşlar Damla'nın bulmaya çalıştığı gizli kelimeyi bulabilen oldu mu?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Sen doğrudan artığı denemişsin Edmond. Ben ilk harfleri ayrıdım önce ama A H İ K orada bir şey çıkmadı, ilk heceleri denedim. Son harfleri denedim. Kelime sırasına göre harfleri aldım. A E A A gibi anlamsız bir şey çıktı. Son harfleri aldım. İşte anlayacağın ne denediysem olmadı.
HARBE GİDEN
Firble ileride olaylar daha anlaşılır olacaktır diye umuyorum 
3. bölüm "Tanrı ile Görüşme"de 2 yeni karakter eklenecek öyküye (ama tek bölümlük olmaları muhtemel karakterler) bir de ilk kitaptan 2 karakter konuk olacak. Hele ki taa öykünün başındaki bir olaya açıklık getiricem. Ã?oğunu belki unutmuştur ama Meral Hanım'ın Aziz Bey ile bir anlaşması vardı bahsettiği, onu unuttunuz sanırım
şifreli kelime için de bir ipucu daha, bir renk oluşturun, sonra her harfin denk geldiği sayıyı bulun ve bu sayılardan gün-ay-yıldan oluşan bir tarih oluşturun. (ama bu yeterli olmayacak çünkü tarih cinsi farklı, onu günümüz takvime dönüştürmeniz gerekecek.)
3. bölüm "Tanrı ile Görüşme"de 2 yeni karakter eklenecek öyküye (ama tek bölümlük olmaları muhtemel karakterler) bir de ilk kitaptan 2 karakter konuk olacak. Hele ki taa öykünün başındaki bir olaya açıklık getiricem. Ã?oğunu belki unutmuştur ama Meral Hanım'ın Aziz Bey ile bir anlaşması vardı bahsettiği, onu unuttunuz sanırım
şifreli kelime için de bir ipucu daha, bir renk oluşturun, sonra her harfin denk geldiği sayıyı bulun ve bu sayılardan gün-ay-yıldan oluşan bir tarih oluşturun. (ama bu yeterli olmayacak çünkü tarih cinsi farklı, onu günümüz takvime dönüştürmeniz gerekecek.)
haki diye bir renk vardı sanırım. 10 1 412 bulduğum tarih... Bunun hicri tekvim olduğunu varsayıyorum. İnşallah Musevilerin ya da Ã?inlilerin kullandığı takvim değildir. 10 Muharrem 412, 26 nisan 1021 e denk geliyor. Google a baktım bir şey olmamış o tarihte... Her halde sıralarda bir sorun var... Olmadı sonuçta
HARBE GİDEN
Evet, sonunda okuyabildim hikayenin son bölümünü
O kadar heyecanlı geçmedi aslında, pek eğlendim de diyemedim doğrusu. Fakat anladığım kadarıyla hikayeyi yazarken pek eğlenceli bir bölüm olmayacağını biliyordun
Çok FlashBack'imsi bir bölümdü ve bir önceki bölümün heyecanını hiç ama hiç götürmedi ne yazık ki.
Fakaaaat
Hikaye gerçekten güzeldi.Dediğim gibi, heyecanlı değildi ama güzeldi, üstelik Meral Hanım'ın kara büyüye nasıl başladığını öğrendiğim sahne çok güzeldi.
Ve tabiî Emir'in sonu mu geldi acaba 
Fakaaaat
Code: Select all
Eşeğin aklına zorla karpus kabuğu sokmak deyimini iyice öğrendik :D I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Açıkçası benim açımdan ikinci hikayenin en ilginç geçen bölümü idi. Özellikle Azraille yüzleşme... Aslında bir ilk hikaye formuna dönüş bölümü gibi biraz da...
Bu arada karakterlerin ilginç bir tavırlar var. Normalde insanların şoke olacakları pek çok şeyi rahatça konuşuyorlar... Onların özel olduğunu bilsek de bu yine de acayip geliyor.
Bu arada karakterlerin ilginç bir tavırlar var. Normalde insanların şoke olacakları pek çok şeyi rahatça konuşuyorlar... Onların özel olduğunu bilsek de bu yine de acayip geliyor.
HARBE GİDEN
eh Damla yaşadıklarını pek olağan karşılamadığından akıl hastanesine yattı ya 
uzun zamandır Emre'nin olmadığı bir bölümdü aynı zamanda (bu da bölüm içi teknik not olsun.)
4. bölümde Serdar'ın neden Henry Soul'un teklfini kabul ettiğini öğreneceğiz ve Henry ikizlere ilk görevlerini verecek. Bu da ikizlerle Damla'nın yolunu keşiştirecek ve Damla sonunda bir yan hikaye şeklinde ilerlemesini bitirecek
Henry Soul kasasında ne saklıyordu? Merak ettim ya, bari Lost'taki gibi bilinmeyen olayların yanıtlarını en kısa zamanda alırız, ama ben önce o kasadaki şeyi öğrenmek istiyorum işte!
(Bu da kendime bir not olsun)
uzun zamandır Emre'nin olmadığı bir bölümdü aynı zamanda (bu da bölüm içi teknik not olsun.)
4. bölümde Serdar'ın neden Henry Soul'un teklfini kabul ettiğini öğreneceğiz ve Henry ikizlere ilk görevlerini verecek. Bu da ikizlerle Damla'nın yolunu keşiştirecek ve Damla sonunda bir yan hikaye şeklinde ilerlemesini bitirecek
Henry Soul kasasında ne saklıyordu? Merak ettim ya, bari Lost'taki gibi bilinmeyen olayların yanıtlarını en kısa zamanda alırız, ama ben önce o kasadaki şeyi öğrenmek istiyorum işte!
(Bu da kendime bir not olsun)
EEEE Catboy ne yapalım artık yazarın öyküye devam etmesini bekleyeceksin...
Arada kullanılan eski tekniğe rağmen sanırım daha dümdüz giden bir öykü bu seferki bölüm...
Arada kullanılan eski tekniğe rağmen sanırım daha dümdüz giden bir öykü bu seferki bölüm...
HARBE GİDEN
serdar tahmin ettiğim gibi henry e inandığı için değil, çıkarı olduğu için teklifini kabul etmiş.. bu arada emre nin de serdar ı seviğini küçücük bir ayrıntıdan görebiliyoruz, uyurken ikizinin üstüne örtüyor..
pek anlayamadığım henry nin neden emir i öldürtmüş olması. acaba emir in bir bağlantısı mı vardı tarikatla, ya da neler biliyordu... acaba emre damla yıda öldürürmü...
eh sonraki bölümü beklemekten başka çare yok gibi.. emeğine sağlık catboy
güzel bölümdü. 
pek anlayamadığım henry nin neden emir i öldürtmüş olması. acaba emir in bir bağlantısı mı vardı tarikatla, ya da neler biliyordu... acaba emre damla yıda öldürürmü...
eh sonraki bölümü beklemekten başka çare yok gibi.. emeğine sağlık catboy

Gökçe Hsoul'un çocuğu, aralarında yaş farkı olmasa da pek (ben Hsoul'u kırk yaşlarında kel zenci olarak HÃ?LÃ? düşünüyorum) Gökçe ile Hsoul akraba, nasıl ya da ne şekilde umrumda değil
Niyeyse o ikisinin asistan patronluktan öte olduğunu düşünmeden edemiyorum.
Tamam geçelim
Bölüm genel itibariyle eğlenceliydi, özellikle bir önceki bölüme göre, bir rahatlama sezdim bu bölümde
Yani bir önceki bölümde yaşadığın zorluğu yaşamamışsın gibi görünüyor, yani öyle değil de bu bölümü yazarken senaryo kafanda çok daha belliymiş sanki, ya ne demek istediğimi anlatamadım ama anladığını ümit etmeyi umuyorum
Ayrıca hikayenin GEÃ?Mİş zamandan kurtulduğu bölüm bu galiba.Artık daha hızlı ilerler herhâlde hikaye.Ã?ünkü cidden hoş derece ekşınlı bir bölüme geldiğimizi hissediyorum.
Ve en sondaki tahminim çok yaklaştı
Serdar dedim Emre çıktı
Emir'in öldürüleceğini anlamıştım, ya da.. Zaten öldürülmüş olduğunu.
Bence o sandıktaki şey, bir KARA BÃ?YÃ?
Evet, galiba buldum doğru cevabı.Aziz Bey ortalarda görülmüyor çünkü sandıkta saklı
Aziz bey işini yapmazsa Henry Soul'un dirilmesi mümkün olabilir diye düşünüyorum niyeyse.
Gerçekten güzeldi.Tebrikler

Tamam geçelim
Bölüm genel itibariyle eğlenceliydi, özellikle bir önceki bölüme göre, bir rahatlama sezdim bu bölümde
Ayrıca hikayenin GEÃ?Mİş zamandan kurtulduğu bölüm bu galiba.Artık daha hızlı ilerler herhâlde hikaye.Ã?ünkü cidden hoş derece ekşınlı bir bölüme geldiğimizi hissediyorum.
Ve en sondaki tahminim çok yaklaştı
Bence o sandıktaki şey, bir KARA BÃ?YÃ?
Gerçekten güzeldi.Tebrikler
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury