Ölüm Zamanı 2: Karanlığın Hizmetkarı (Tan

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Ölüm Zamanı 2: Karanlığın Hizmetkarı (Tan

Post by catboy »

Ölüm Zamanı’nın 2. kitabı olan “Karanlığın Hizmetkâr”ın da ilk kitapta olduğu gibi hem günümüz, hem geçmiş hem de gelecekten sahnelerle ilerleyecek kurgu. Bu sefer ana konu Tarikat olacak ve Tarikat’ın geçmişi aralanacak. Aynı zamanda Serdar ve Emre arasındaki ilişki de gittikçe daha derinleşecek ve ikisi de yaptıkları seçimlere göre farklı yetenekler geliştirmeye devam edecekler.
Toplamda 26 bölüm içerecek 2. kitabın belirlediğim ilk 4 bölümün de adı şu şekilde olacak:
1- Yeni Bir Başlangıç
2- Mucize
3- Tanrı ile Görüşme
4- Kutsal Görev

Bölüm isimlerinin geneli asıl anlamından ziyade bir mecaz anlam içermektedir. Bilginize!
Last edited by catboy on Sun Feb 15, 2009 11:53 pm, edited 2 times in total.
Illyra
Forum Yöneticisi

Re: Ölüm Zamanı 2: Karanlığın Hizmetkarı

Post by Illyra »

artık ikinci bölümleri yazmaya başlada çatlamayalım :roll:

ilki güzeldi, ikincisinide çok güzel yazacağını biliyorum :embarrass:
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Evet catboy heyecanla bekliyoruz nasıl olucağını biraz acele etsen :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Tanıtım bölümü hakkında yorumlarınızı bekliyorum :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Emre Serdar'ı iyi olması için ikna mı etmeye çalıştı :-o :-o şaka mı bu :( Bir de Serdar'ın davranışları çok salakça olmuş sanki? Hani sırf kaderinde öldüğünü gören elemanın intihar etmesi gibi.Mantıksız yani, intihar etmese ölmeyecek.Bu da onun gibi.Bizler kötü olamayız dese, olmayacak.Salak mı o ??? Bak sinirim bozuldu şimdi :D

Bir gün de üç iyi elemanı öldürmek ne demek? Bir de küçük kızdan ne istemiş??? Garipsedim :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bu tanıtım bölümüydü. zaten okuyan arkadaşlardan bu duruma karakterlerin nasıl gelmiş olabileceğiyle ve serdar'ın öldürdükleri kişiler hakkında tahminler isteyeceğim :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Ben hemen okudum. Bu bayağı ileri bir zamanda geçiyor anladığım kadarıyla. Emre iyi tarafa geçmiş gibi gözüküyor, Serdar da kötü birisi gibi. Damla da bayağı bir şeyleri görmüş geçirmiş gibi duruyor. Aynı zamanda bilmediğimiz aradaki zaman diliminde Serdar ı tanımış gizi gözüküyor ve ona yardım etmek istiyor. Bence Serdar, Emre yi vurdu, ama Emre iyileşecek, Serdar da yine olması gereken yere gelecek.

Serdar ın hocası ile ilgili bir kısım var konuşmalarda. Ama hocası kimdi, düşünsem de hiç bir fikrim yok. Umarım en kısa zamanda ikinci sezonun tamamını okuyabiliriz. Tanıtım çok güzel olmuş :)
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

İlginç şeyler olmuş gibi görünüyor. Karakterleri bu kadar değiştirmek cesaret ister.

Serdarın şu anki hali çok da hoşuma gitmedi sanırım insani duygularımdan dolayı. Ama yazarın pek böyle bi lüksü yok. Sadece serdar öyle yapacak bir karakter gibi gözükmüyodu. Genelde böyle tipler küçüklükten sorunlu tipler olur alışmışız ya... Ama sonradan buna dönüşmesinin hikayesinin iyi anlatılması gerek ki olaylar havada kalmasın.

Tavsiye olarak da hala daha fazla fiziksel ve ruhsal betimleme diyorum ben =)

Güzel olmuş yine eline sağlık...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ölüm zamanı ilk bölümüyle yeni sezonuna başladı resmi olarak :)
Yorumlarınız ve özellikle leonard Lous hakkındaki tahminlerinizi bekliyorum :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ölüm zamanı ilk yorumunu resmi olarak başlatıyorum :D

Gayet güzel bir bölümdü, eğlenceli ve neşeliydi.

"vO geceki yemeğe katılan muhabirlerden biri olarak platformun aşağısında bulunan ve kalp krizi geçirip öldüğü belirlenen kameraman arkadaşım Alperen’in ailesine baş sağlığı dileyerek haberi bitiriyorum"

Kalp krizi mi? Benim için daha karizma bir ölüm uydururlar sanmıştım ben, ne bileyim beyin tümörü falan :D Klişe geldi şimdi.

Ha bir de bir yer çok hoşuma gitti.Hani Serdar "ona abi dememe kızmazsın umarım" diyor da "istersen teyze de" diyor ya Emre, orası çok hoşuma gitti ya :D

Ayrıyetten sonu sağlam gizemli bitirmişsin :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

şeytan Elması:

Image

İşte bu çiçek Tarikatın sembollerinden biriymiş :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Henüz girişi okudum diğer iki bölümü haftasonu ya da cuma okumayı planlıyorum. Güzel bir giriş olmuş... şaşırtıcı bir giriş... Roller kesin olarak değişmiş ve Serdar en azından kötü biri gibi görünüyor....

İlk hikayedeki o yayılan su damlalarını andıran üslup en azından girişte göze çarpmıyor... Acaba üslup değişmiş olabilir mi? Ã?slup değiştirmek pek çok yazarın bu tür hikayelerde yaptığı bir şeydir. Ancak üslupla birlikte genelde bakış açısı da değişir hem yazarın hem okurun.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

uzun zaman önce okumama rağmen yorum yazmak şimdiye nasip oldu. bana kızma ama ikinci bölüm daha bir heycanlı gidiyor, artık her şey rayına oturdu, neler olduğunu öğrendik, fakat şimdi diğer ayrıntılar kaldı. ayrıca sürekli yeni bir şeyler oluyor ve bu da okuma merakımı daha da arttırıyor. karakterler biraz bildiğimizin dışında çıktı, ama sanırım eski hallerine dönecekler...

bu arada hikayenin başka bir forumda aldığı eleştirişlere gelince; bence yazı uzun gelmiştir tamamını bile okuyanın az olduğunu zannediyorum. biz - ya da ben - ölüm zamanının yeni bölümlerini büyük heyecanlarla bekledik ve hala bekliyoruz. sen bence başarılı bir yazarsın ve ölüüm zamanı çok başarılı, sürükleyici bir çalışma. çünkü içinden gelerek yazıyorsun, ruhundan bir parçayı yazıya dökmeyi başarıyorsun, bu yüzden gerçekten yetenekli bir sanatçı ( yazar da bi sanatçı değilmildir ? ) olduğunu düşünüyorum. olumsuzlukların seni yıldırmasına izin verme, yazmaktan vazgeçme, çünkü yazıların vazgeçilemeyecek kadar güzel. sakın içinde şüpheye yer bırakma, yoksa benim başıma gelen yazamamak sendromu senin de başına gelir ve bu en çok beni üzer...

lütfen yazmaya devam et. çok iyi gidiyorsun..
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeni bölümü sonunda yazabildim, yorumlarınızı bekliyorum :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Code: Select all

Serdar bir sonraki bölümde kendisini iyice kaptırır ve bir savaş çığlığı atar:

"TO WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR"

Serdar kendisini iyice Jedi sanmaya başlamış, hatta işi LOTR'a kaçırıp bir Dwarf olduğunu düşünmeye başlamıştır.
Gayet eğlenceli ve hoş bir bölümdü, gerçi aksiyon açısından pek bir şey göremesek de biraz ileri bölümlerin özetiydi sanki.Ayrıca HSOUL tahminimin de doğru olması ayrı bir zevk :P

Ayrıca ben her zaman Ruhani Bir Yön Gösterici (!?#) idim.Artık saklamamın bir anlamı yok, gerçek açığa çıktı.

-Freddie Mercury
Post Reply