Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Aslında "hımmm bak bu çocuk edebiyatla ilgileniyor demek ki" diye bilir bunun sonunda hocayla edebi bir muhabbet bende öykü yazıyorum hocam en azından kendimi geliştiriyorum dersin kaparsın sözlü notunu :D:D:D

şansını bi dene bence :D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Yok ya. Böyle daha çok kimsenin bilmediği ilginç öyküleri tercih edin dedi.

Bu arada yzarın tanıtımı önemli değil :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bence de yapabilirsin... Hatta böyle bir şeyi yapan tek kişi sen olacağın için hocanın taktirini bile kazanabilirsin. Yalnız içinde şeytan geçen öykülere kimi zaman hocalar biraz tepkili yaklaşır haberin olsun...

Catboy sen de kendini küçümseme rica ederim. Tanınmış yazar nedir ki şu Dünyada...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Vaov.. Sonunda Ölüm Zamanı'nı tamamen okuyup bitirdim :D Kusura bakma biraz geç kaldım...

Zaten öyküyü okumamı bitirmeden aramızdaki küçük sohbetlerde düşüncelerimi aktarmıştım; ama şimdi toparlayıp genel bir yorum yapmak istiyorum.

Ã?ncelikle müthiş yazmışsın, ben çok beğendim. Zaten böyle paranormal öykülere bayılırım, hele işin içinde Azrail de varsa.. Oh oh, tadından yenmez. Sen de çok iyi kalkmışsın işin içinden, saçmalamadan konuyu yerinde götürmüşsün.

Konuyu işleyişin güzel, hele git gellere bayıldım. Ã?yle kafa karıştıran, bir geleceğe bir geçmişe giden öyküleri severim. Ama bazı yerlerde fazla arka arkaya geliyorlar ve kötü kafa karıştırıyor. Bir de ben bölümleri biraz aralıklı okuduğum için, "noldu yau, öncesinde ne vardı" diye kaldım bazı yerlerde.

Bir de ben betimleme severim, daha çok betimleme görseydim bana daha iyi olurdu. Ama bu benim kişisel zevkim, yoksa betimlemen olmasa bir şey değişmez. Bir eksiğin olarak söylemiyorum yani.

Yalnız sonu beni pek tatmin edemedi... Yani ticari amaçlarla bölünmüş gibi duruyor. Normal bir bitiş olmamış. Bu ilk kitaptı, ikincisi de var gibi değil de, bir filmin ilk yarısı gibi olmuş. Anlatabildim mi bilmiyorum..

Bir de cnbc-e dizileri gibi yazmışsın, o özetleri falan ilk görünce yarıldım xD

Galiba başka söyleyeceğim bir şey yoktu. Aklıma gelirse belirtirim..

Kolay gelsin!
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Catboy yazarda müthiş olmaz mı?

Catboy bu arada senin yazıyı yani öykünü ben özet halinde anlatıyorum olur değil mi?
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Olur tabi, öykümü beğendiğin için ayrıca teşekkür ederim Aegron :)

Betimlemeler konusunda haklısın Possessed, kendimi bu konuda geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden tasvirler ve betimlemeleri öyküme eklerken kendimi fazla zorlamamaya çalışıyorum, çünkü beceremezsem öyküden okuyucuyu soğutabilirim diye korkuyorum.

Son olarak o özet konusuna gelirsek orada iki tane amacım vardı: Birincisi sevdiğim dizilere göndermeler yapmaktı senin de tahmin ettiğin üzere :)

İkincisi de öyküm çok karışık bir zaman anlaşıyla ilerlediğinden uzun süre okumaya ara verenler devam ettiklerinde kafaları karışabilir diye o özetleri ekleme gereği duymuştum, zaten sonra da özetleri kaldırdım.

Bu ilk kitabın sonuydu, ikinci kitabın ilk bölümü ile ilgili de yorumlarınızı bekliyorum :)
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

İyi iznide aldığıma göre ben hazırlıyım yada sen toplu kısa bir anlaım yazabilirmisn hiç okumayanlara yonelik. Senin oykun olduğu için daha faydalı bir şekilde anlatırsın diye düşündüm
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Buna hazıra konmak deniyo :D :D rahat bırak catboyu kendin çalış biraz Aegron :-P notu yazara değil sana verecekler :wink:
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bir de öykümü okuyan arkadaşlar en favori karakter anketine katılırlarsa çok sevinirim :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

catboy wrote:Bir de öykümü okuyan arkadaşlar en favori karakter anketine katılırlarsa çok sevinirim :)
O değil de eskiden Aziz bey idi, fakat daha sonra onun hafif kötü karakter olduğunu öğrendim :D şimdi değiştirerek Henry Soul yapmak istiyorum :D Ama çok geç :D

Bir de neden gerçek Sevgi yok?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Gerçek Sevgi de pek görünmüyor ki :D

Ben de Aziz Bey'i işaretlemiştim; ama düşüncemi değiştirmiyorum. Sonlara doğru etkisina kaybetse de süper adam :D

catboy bu arada koyduğun fotoğraflar güzeldi, belirtmeden geçmeyeyim. Aziz Bey kafamdakine cuk oturdu. Diğerleri de fena değil. Juon da tıpatıp kafamdakinin aynısı :D Meral Hanım'ın gençliği süpermiş, sokakta görsem evlenirim @_@
catboy wrote:Ã?ykümün ilk bölümünü bir başka bir siteye daha tanıtım amaçlı koyayım dedim, koymaz olaydım. Hiç beklemediğim yorumlar aldım, hem de bu kadarını da beklemiyordum.

Ã?ykümde hiç akıcılık yokmuş, merak uyandıran hiç bir olay yokmuş, aksiyon olmadığından zevk vermiyormuş okumasın, gereksiz yere detay veriyormuşum, bunu kitap haline getirirsem de boşuna uğraşma kimse almazmış.

Bu kadar acımasız bir eleştiri alacak kadar öyküm berbatsa sizler sadece beni kırmamak adına mı o olumlu eleştirileri yazmıştınız? Sadece biri değil, bir sürü insan buna benzer yorumlar yapınca moralim bozuldu. Bu öykümü kitap haline getirmem sadece zaman kaybı mu olur sizce de?
Hmm.. Evet, biraz ilginç yorumlamışlar. Ama ilk bölümden hiçbir şey anlaşılmıyordu ki, keşke en azından üçte birini koysaydın. İlk bölümde ben de "noluyor be" demiştim. Devam edersen eğer merak unsuru çıkıyor ortaya. şöyle bir bakayım diye ilk okumaya başladığımda baya okumuştum, bırakamamıştım. Gece geç yattım senin yüzünden :D
Aksiyon olmaması... Ne bileyim, her kitap aksiyon içermek zorunda mı?
Gereksiz yere detay verdiğini söylemişler, ben pek fark etmedim herhalde; ama gereksiz yere detay vermek de bir tarzdır.

şimdi şu da var, orda nasıl bilmiyorum ama burda baya tanışıyoruz, eski bir hukukumuz var da diyebiliriz :D Kendimden örnek vereyim, ben sana yorum yaparken "ben betimleme severim, daha çok betimleme görseydim bana daha iyi olurdu; ama bu benim kişisel zevkim" dedim, eğer acımasız eleştirmek isteseydim, "ne biçim öykü bu, betimlemesiz öykü mü olur, doğru düzgün anlatamamışsın hiçbir şeyi" diyebilirdim, ikisi de aynı kapıya çıkar ama farklı yollardan.

Eveet, bu işlerin vahşi yüzüne hoş geldin, burda herkes birbirini yer :D Bütün bu eleştiriler (bazıları ne kadar saçma olsa da) kulağına küpe olsun, çünkü hedef kitlende onlar da var.
Zaten bunu hemen böyle basmayı mı düşünüyordun, aldığın eleştiriler doğrultusunda geliştirebilirsin. Hatta radikal bir kararla baştan bile yazabilirsin. (ileriden bahsediyorum tabii, şu anda otursan gene çok farklı bir şey çıkmayabilir)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Possessed çok haklısın, ama birden bu kadar acımasızca yorumlar alınca şaşırmıştım, tabi eksik yanları vardı öykümün. Ama şaşırtma faktörü, karakterler arasındaki ilişkiler ve kurgusu yönünden diğer eksik yanları kapattığını düşünüyordum. Betimlemelerde de geliştirmek için daha bir çaba sarf edeceğim, umarım diğer bölümlerde daha fazla betimleme ile karşılaşırsın. :)

Yorumların ve tavsiyelerin için tekrardan teşekkür ederim. Bu arada Aziz Bey forever, o hep kalbimizde bir yerlerde! :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Uzun bir süre yazamamıştım ya, neyse kendime geldim sonunda :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

uzun bir aradan sonra ölüm zamanı okumak pek bir iyi geldi bana. olaylar heyecanını koruyor. serdar çocuk gibi olmuş :-P emre pek bir agresif. henry nasıl dönmüş bilmiyorum ama bir şekilde başarmış. bence serdar ile yalnız konuşmak istemesi onu daha kolay kandırabileceğini düşündüğü için. emre böyle numaraları yemez 8) bu arada gökçe dikkatimi çekti. eğer güçleri blokluyorsa, ileride çok aranan bir karakter olacak. benim merak ettiğim şeylerden birisi henry hala güçlere sahip mi acaba ?

damla da bir hatırlasa olanları... ruhani lidermiş hıh :-P

uzun bir ara geçti, ama ölüm zamanı yine de çok güzel devam ediyor. ileriki bölümlerini sabırsızlıkla bekliyorum. emeğine sağlık :)
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Illyra yorumların için çok teşekkür ederim, zaten Henry Emre'yi gücünü kullanarak uyutmuştu. Yani güçleri hala mevcut. Acaba Henry doğru mu söylüyordu? Tanrı onu İkizlere rehber olarak mı atadı? Ama niye ki, melekler ikizleri yok etmek için ilk kitapta uğraşmamışlar mıydı? Peki yalansa nasıl döndü Henry?

Bir de okuyanlar yeni karakter Gökçe'yi de yorumlarlarsa eğer sevinirim :)
Post Reply