cleric büyüsü
hiçbir zaman bir tanrıya tapmadım ve tapmam. warlord iyi demiş onlar da bir zamanlar insandı. neden biraz güçlendi diye onlara tapıyım ki. kendi egolarını tatmin için bana güç vermişler bana ne. hepsi kendini beğenmiş ukalalar. rahiplerin inançlarının tanrısına uymasından dolayı tapması meselesine gelince. gerçekçi olalım hiçbir insanın tüm düşünceleri diğeri ile uyuşmaz. senin bir düşüncen tanrının ki ile uymayınca hangisini tercih ediyorsun. kendine saygı duıyup kendininkini mi yoksa bir kukladan ileri gidemeyip tanrınınkini mi?
rahiplik müessesesini hiç tasvip etmiyorum. ne yani şimdi ben köylülere göre güçlüyüm diye onlar bana tapsın mı. niye ben bi kişi sırf benden güçlü diye ona tapıyım.
rahiplik müessesesini hiç tasvip etmiyorum. ne yani şimdi ben köylülere göre güçlüyüm diye onlar bana tapsın mı. niye ben bi kişi sırf benden güçlü diye ona tapıyım.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
WarlorD
- Kullanıcı

ii bi örnek olmuş katılıyorum...yeminer wrote: rahiplik müessesesini hiç tasvip etmiyorum. ne yani şimdi ben köylülere göre güçlüyüm diye onlar bana tapsın mı. niye ben bi kişi sırf benden güçlü diye ona tapıyım.
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Tanrılar izlemeyi seven çocuklar mı? Bencil varlıklar mı? Tanrıları kavramaktan ne denli uzak olduğunuz anlaşılıyor. Onları sadece sahip oldukları güce bakarak düşünüyorsunuz. Tanrılar sadece güç değildir onlar bir kavramın özüdür. Eğer egonuzu tatmin edecekse söyleyeyim onların da gücü bize bağlı onlar bizden daha az özgürler çoğu zaman çünkü eğer temsil ettikleri kavrama ihanet edemezler.
Sen ne kadar güçlü olursan ol cahil köylülerden fazlası sana tapmaz Yeminer çünkü o güç sadece kendi çıkarın için edindiğin bencilce bir güç tanrının gücü ise doğayı sihir ağını ya da ölüm kavramını ayakta tutan güç. Senin yok olmanla diyaların bir kaybı olmaz ama bir tanrı bile gücünü başkasına aktarmadan yok olursa diyarlardaki sistem tehlikeye girer. Görüşler önemli değildir Yeminer önemli olan amaçtır ve ben amacımın tanrıçamınki ile aynı olduğunu biliyorum. Kendi yaşamını doğanın var oluşuna adadıktan sonra zaten diğer meseleler önemini yitiriyor. İnanmanın aydınlığına ulaşmadığınız için bilmiyor olabilirsiniz ama rahiplik öğretisinin sonlarında tanrıça ile rahibin görüşleri çelişmez çünkü inanmayanların kavraması güç olan bir birleşme halidir. Ã?nceki aşamalarda ise sonuçta tanrıçanın gitmek istediğin hedefe ulaşmak için hangi yolun daha iyi olacağını senden daha fazla kavrayacağını bilirsin. O nedenle kendini onun rehberliğine bırakmak senin için sorun olmaz.
Sen ne kadar güçlü olursan ol cahil köylülerden fazlası sana tapmaz Yeminer çünkü o güç sadece kendi çıkarın için edindiğin bencilce bir güç tanrının gücü ise doğayı sihir ağını ya da ölüm kavramını ayakta tutan güç. Senin yok olmanla diyaların bir kaybı olmaz ama bir tanrı bile gücünü başkasına aktarmadan yok olursa diyarlardaki sistem tehlikeye girer. Görüşler önemli değildir Yeminer önemli olan amaçtır ve ben amacımın tanrıçamınki ile aynı olduğunu biliyorum. Kendi yaşamını doğanın var oluşuna adadıktan sonra zaten diğer meseleler önemini yitiriyor. İnanmanın aydınlığına ulaşmadığınız için bilmiyor olabilirsiniz ama rahiplik öğretisinin sonlarında tanrıça ile rahibin görüşleri çelişmez çünkü inanmayanların kavraması güç olan bir birleşme halidir. Ã?nceki aşamalarda ise sonuçta tanrıçanın gitmek istediğin hedefe ulaşmak için hangi yolun daha iyi olacağını senden daha fazla kavrayacağını bilirsin. O nedenle kendini onun rehberliğine bırakmak senin için sorun olmaz.
Ormanın gücü sizi kutsasın

tanrıların anlattığın özellikleri beni değil rahiplerini ilgilendirir. ben sadece bana olan etkilerine bakarım ve bu yüzden benim için önemli olan tek şey güçlenmiş ve bencil yaratıklar oldukları. insanlar kullandıklarını düşünüyorum ve özellikle rahipleri. bu rahiplikte birleşme meselesi bi ara coraxın anlattığı vampirlere ne kadar benziyor. onlarda belli bir seviyeden sonra bir varlığa dönüşüyorlardı. çok daha güçlü oluyorlardı ama kendi üzerlerindeki kontrollerini kaybediyorlardı. demek tanrılar da bu takdiği uyguluyor ha. bak bu hoşuma gitti. ilk önce ona ona güç ver ve daha sonra senin doktrinlerinden başkasını bilmeyen kabul etmeyen güçlü kölelerin olsun. bunu söylediğin iyi oldu yeorda tanrılar hakkındaki fikrim daha da köklendi.
güç amacın, k
güç amacın, k
mesela pelorun bir rahibi dielim
adam kendisini güneşe ışığa adamış, tama iyi güzel de sen haybeye mi adıyorsun kendini, sen kendini 6 level boyunca adasan undead kovup dursan, tanrın da sana sırt çevirse o tanrının rahibi olmaya devam edecek misin kardeşim?
hah etmeyeceksen o zaman yeminer haklı
(bunu yeordaya söylemiyorum ha, sen sen die bahsettiğim pelorun rahibi olan hayali şahsiyet)
adam kendisini güneşe ışığa adamış, tama iyi güzel de sen haybeye mi adıyorsun kendini, sen kendini 6 level boyunca adasan undead kovup dursan, tanrın da sana sırt çevirse o tanrının rahibi olmaya devam edecek misin kardeşim?
hah etmeyeceksen o zaman yeminer haklı
(bunu yeordaya söylemiyorum ha, sen sen die bahsettiğim pelorun rahibi olan hayali şahsiyet)
sen maska taparken aman ha dünyada hırsızlar artsın aman ne güzel diye mi tapıyosun ya da mystra ya amanın ne güzel büyüler bayılırım. onlar dünyada olsun da benim gücüm olmasın diye mi?
hiç sanmıyorum. bir zamanlar dediğim gibi genler bencildir arkadaşım. ben(yanlış bi örmek ama) mesela mystra nın rahibiyim. verdiği büyülerden dolayı onu takdir ediyoruma ama sadece büyüleri. bana ne mystra iyilik kötülük hakkında ne düşünüyo, sence sırf o öle düşünüyo diye körü körüne senin de öyle düşünmeni istemesi istekleriniz çatışırsa sena verdiklerini geri alması patronla işçi ilşkisine çok benzemiyor mu? işini yap paranı veriyim.
hiç sanmıyorum. bir zamanlar dediğim gibi genler bencildir arkadaşım. ben(yanlış bi örmek ama) mesela mystra nın rahibiyim. verdiği büyülerden dolayı onu takdir ediyoruma ama sadece büyüleri. bana ne mystra iyilik kötülük hakkında ne düşünüyo, sence sırf o öle düşünüyo diye körü körüne senin de öyle düşünmeni istemesi istekleriniz çatışırsa sena verdiklerini geri alması patronla işçi ilşkisine çok benzemiyor mu? işini yap paranı veriyim.
güç amacın, k
güç amacın, k
yeminer demiş ki
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
-
WarlorD
- Kullanıcı

"tanrım, ben seni çok sevdim, zaten amaçlarımız da uyuşuyo gel ben sana inanayım rahibin olayım"scythe wrote:yeminer demiş ki
"aa tamam gel sen, takıl bana, ben de sana büyü wereyim bu arada ne de olsa seni çok severim.."
bu mu yani olayın aslı??
bunun yanında bence bi tanrıya tapmak demek dierlerini ikinci plana atmak, kişiliğini ve hareketlerini tek bir alignment la kısıtlamak demektir...
Tanrılar kompleksli çocuklardan farksızdır...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
scyte bence maska insanların neden taptığını iyi araştır göreceksin ki hiç kimse maska bayıldığı için tapmaz ona ya da onu sevdiği için. sadece daha fazla güç elde etmek için. ve mask ta onlara güç veriri ama bu arada mask rahiplerini kendi çıkarlarına yakın şeyler isteyenlerden seçer ve rahip kendisi için çalışırken aynı zamanda mask için de çalışmış olur.
güç amacın, k
güç amacın, k
bir inanan tabii ki kendisi için çalıştığı kadar tanrısı için de çalışır... yalnız onun inancı tanrısının kendisine ihtiyacı olduğundan değil , kendisinin tanrısına ihtiyacı olduğundan onu memnun etmeye çalışmaktır... ve biz inanmaktan bahsediyoruz rahiplikten değil... rahiplik zaten adanmışlıktır , tanrının sana vereceği güzellikler için bu dünyada onun için çalışmak, onun varlığını insanlara yaymaktır... inanan sıradan bir insandan konuşalım o yüzden... demişsin ki hiç kimse maska bayıldığı için , onu sevdiği için tapmaz... bence düşüncen çok yanlış... mask sıradan bir inananına doğaüstü güçler vermez ... ama kişi ona inanır ve bunu yapmak zorunda olmadan , bu dünyada fazla birşey beklemeden inanır... ya da bir hırsız yaptığı işlerde kendisine yardımcı olduğuna inandığı için inanır... kimse onu zorlamamıştır... senin yanlışın yeminer her insana tanrısından doğaüstü güçler alan bir rahip gözüyle bakman ...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
zaten normal insanların inançlarının tanrıların gözünde değeri var mı sence, bence yok. ayrıca ben maska ondan birşey beklemeden inananını görmedim varsa da onu maskın takacağını hiç sanmıyorum. mask gücü geri almak için verir. saflara eğlence için değil.
güç amacın, k
güç amacın, k