Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Zaten ölecektik arkadaşlar. şimdi oyunu başlatıp hepimizi öldürecek. Gelmeyin böylesi oyunlara.

Benim de bazı özel sebeplerden dolayı siteye girişim oldukça azaldı. Elimden geldiğince takip etmeye gayret edeceğim ama ne kadar başarılı olabileceğim bilemiyorum. Yoğun bir iş temposunu arkamızda bıraktık derken yepyeni bir yoğun iş temposunun kapıya dayandığı haberini aldım. :) ( :( )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Hımm adım mı geçti orda :D

Yer varsa katılırım :)
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Edmond:
Kardeşlik oyunundaki deli dolu ozan karakteri taktiksel olarak hatalar yapsa da karaktere uyuyordu. Keşiş rolünü de aynı şekilde oynamayı düşünmemeni tavsiye ederim. Wisdom (Erdem, bilgelik, hikmet) yüksek olan birini oynayacağın için ona uygun davranmanı isterim.

Darkgnome:
Onca zamandır hukukumuz var beni tanıyamadın mı? Teessüf ederim. Hem bildiğin gibi "Kötü DM öldürür, iyi DM süründürür."

Starfell:
şu an için yoklama durumundayız, devam edersek ve yer olursa haber veririm. Zamanın olursa oynanmış oyunumuza da bir göz atarsın.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 26&start=0

edit: Darkgnome yerine Dwaxer yazmışım.
Last edited by devrimk on Thu Jan 22, 2009 5:30 am, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

devrimk wrote:Edmond:
Kardeşlik oyunundaki deli dolu ozan karakteri taktiksel olarak hatalar yapsa da karaktere uyuyordu. Keşiş rolünü de aynı şekilde oynamayı düşünmemeni tavsiye ederim. Wisdom (Erdem, bilgelik, hikmet) yüksek olan birini oynayacağın için ona uygun davranmanı isterim.
Yok hocam ben değiştim :D (Dwaxer sen karışma, değiştim vallahi :D ) Eski ozan gitti :D Daha stratejik ve bilge bir adam oynayacağım bundan sonra :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer:
Onca zamandır hukukumuz var beni tanıyamadın mı? Teessüf ederim. Hem bildiğin gibi "Kötü DM öldürür, iyi DM süründürür."
:) Valla en son durum şöyleydi ve dev yaratık ile kötü büyücü sağlam şekilde ayaktaydı.
Yenendithas: 14 berelenme (Baygın)
Olaf baygın kan kaybediyor
Benjamin Sakatlanma 36 berelenme 14 yaralanma (-2 Str, -2 Dex) standart ya da move action
Darthu 10 berelenme
Wulfgar 10 berelenme
Cüce Durgen 20 berelenme
Jherremor 35 berelenme

Melekler gelirse yardıma olur tabii. :schemes:

Ben sevmiştim cleric Olaf karakterimi aslında, hey gidi günler hey!.. :mrgreen:

Image

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Sitemim Dwaxer'a değil Darkgnome'a olacaktı.

Dwaxer:
Fantastik dünyada hiç bir şey imkansız değildir bildiğiniz gibi. Eski oyuncular eski karakterleriyle devam edebilecekler. Olaf örnek bir rahipti devam edersen ben de sevinirim.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Kalbimde, "kardeşlik" oyununun yeri çok ayrı. Yenendithas'ı çok seviyorum. Hepimiz öncelikle arkadaştık. Aynı köydendik. Hep beraber yola çıkmıştık. Kayıplarımız oldu. Yol alırken, olayları görüyordum. Sanki ordaymışım gibi. Amacımız tabi iyilikti ama herşeyden önce arkadaştık. Yeniden devam etmeyi çok isterim. :wink:
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Hoşgeldin Devrimk.

Gerçekten çok şaşırdım, bu oyunu ve ortamı çok seviyorum, birden yeniden başlayabileceğini öğrenince çok mutlu oldum. Darthu karakterimi çok sevmiştim, eğer oyun devam ederse, bende seve seve oynarım.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Neredeyse herkes hazırda bekliyormuş.

Edmond:
Karakterini hazırlamaya başla.

Illyra:
Sen savaşta ayık durumda olanlardan birisin, hareketini yaz.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yahu Devrimk, ben bir şey okumuştum bir yerde.Bir Monk, bir KATA silah kullanırken, Unarmed Damage'i kadar hasar veriyordu, bir Nunchaku ile mesela.Fakat şimdi nerede bulduğumu hatırlamıyorum.Ona bir bakabilir misin sana zahmet :( :( :( Çok aradım bulamadım ya :S
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Edmond wrote:Yahu Devrimk, ben bir şey okumuştum bir yerde.Bir Monk, bir KATA silah kullanırken, Unarmed Damage'i kadar hasar veriyordu, bir Nunchaku ile mesela.Fakat şimdi nerede bulduğumu hatırlamıyorum.Ona bir bakabilir misin sana zahmet :( :( :( Çok aradım bulamadım ya :S
O kural şöyle kullanabileceğin monk silahları var, fakat bunu kullanması sana kalmış.
Diyelimki 1. seviye monksun ve elinde +5 büyülü kama var.
Flurry of blows ile
İki yumruk atmayı tercih ederse 1d6/1d6 vuracaktır.
İki kama sallamayı tercih ederse (Tek kama da olsa yapabilir)
1d6+5/1d6+5 vuracaktır.
Mantık olarak bu durumda kamayı kullanması lazım.

Ã?te yandan 20. seviyeye geldiğinde
Yumruğu 2d10/2d10 olacağı için aynı durumda mantıken yumruğunu kullanacaktır.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Flurry of blows özelliği sadece yumruk değil, kafa, diz, baldır ve ayak tarzı başka yerleri de kapsadığından aslında bir avantajı var bu karakterin. Ellerinde iki silahını birden taşırken isterse tek bir silahı ile normal saldırabilir, isterse iki silahıyla yada bacaklarıyla flurry of blows yapabilir, ya da isterse tek elindeki silahı ve geri kalan uzuwları ile ikis silahla saldırıyormuş gibi saldırarak fazladan saldırı yapabilir. Flurry of blows ve two weapon fighting bir arada olunca saldırı delisi bir karakter oluyor zati.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu arada... Hoş geldin devrimk. :D
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:Flurry of blows özelliği sadece yumruk değil, kafa, diz, baldır ve ayak tarzı başka yerleri de kapsadığından aslında bir avantajı var bu karakterin. Ellerinde iki silahını birden taşırken isterse tek bir silahı ile normal saldırabilir, isterse iki silahıyla yada bacaklarıyla flurry of blows yapabilir, ya da isterse tek elindeki silahı ve geri kalan uzuwları ile ikis silahla saldırıyormuş gibi saldırarak fazladan saldırı yapabilir. Flurry of blows ve two weapon fighting bir arada olunca saldırı delisi bir karakter oluyor zati.
Onu da düşündüm, aslında zaten amacım o :) Dikkat ettiysen Dex daha yüksek ve Weapon Finesse aldım.Ã?ünkü ileride Monk silahlarına geçeceğim.şimdi iki silah birden kullanınca zaten -2 -2 penaltı alacağım.Buna Flurry of Blows da eklenince, 4 kez vuramıyorum (hönk!), ama 9. seviyeye geldiğimde, hem Dex'im bir artmış oluyor, hem Flurry of Blows normal vuruş gibi oluyor, hem de aynı levelde bir feat daha alacağım. Two Weapon Fighting.Ve ellerime Sai gibi, Unarmed Damage'imi kısıtlamayacak bir şeyler alacağım.Mançuka da alabilirim.Zaten Improved Trip aldığım için bu Trip olayını da kullanacağım mutlaka.Ã?yle işte :D

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Keşiş'in BaB'ı (Temel saldırı seviyesi) Savaşçı sınıflara göre 5 eksik buna bir de -2 çift elle dövüşme cezası ekletirsen genellikle ıska geçersin.

Çok saldırı yapan karakterlerin diğer bir sorunu DR'li yaratıklara karşı çok etkisiz kalmaları. Bence Monk'un tek şansı AC'sini yükseltmeye çalışmak. Dodge, Combat Expertise, Imp. Combat Expertise gibi featlerle AC'yi yükseltirsen, MR ve güzel saveler sayesinde büyüsel saldırılar da fazla sorun olmayacağından savaşlarda daha uzun süre ayakta kalabilirsin.
Konuyla ilgili zamanım olunca kitapları bir karıştıracağım şimdilik böyle kalsın.

Tersyüz'e e-posta attım cevabına göre karar verip oyunu ilerleteceğim.
Post Reply