3,5 Edition D&D oyunu

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:.
Dwarf: 1 ve 8
Elf: 2 ve 9
Gnome: 3 ve 10
Half-elf: 4 ve 11
Halfling: 5 ve 12
Half-orc: 6 ve 14
Human: 7 ve 15
Geriye kalan: 13, 16, 17, 18, 19 ve 20 sayılarına ...
13 Halfling
16 Halfling
17 Human
18 Human
19 Elf
20 Elf
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

yetiştim, pc nin power supply si talihsiz bi kaza sonucu ( dmc 4 oynarken, sanırım dante fazla geldi kasaya :D ) patlayınca, bir kaç gün gelemedim ama :P

ben elf ranger ya da human scout olmak isterdim sorun olmazsa...
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:.
Anladığım kadarıyla baya bir talep oluştu. Ben oyuncuları, genelde hemen her gün siteye girenler arasından tercih edeceğim. Diğerleri darılmasınlar sakın. Ã?ünkü hızlı ilerlemesini tercih ediyorum oyunların. Pazartesi-Perşembe kuralı geçerli ama sık mesaj atanlar varken, seyrek atanları oyunda daha tehlikeli pozisyona düşürürüm. Bak sinsilik gibi olmasın diye baştan söylüyorum. Ã?rneğin bir canavarın yanında eşit mesafede iki kişi varsa, normalde zar atarım, hangisine vuracak diye ama bu kişilerden biri diğerine göre çok sık giriyor, diğeri anca haftada 2 kere ve hatta bazen 1 kere giriyorsa şansları 1/3, 2/3 şeklinde paylaştırabilirim. :schemes:

Kaç kişi oldu tam bilmiyorum aslında ama belki şartları anlatınca azalır. :-P E-tools kullanacağız arkadaşlar ve o programda hazırladığınız karakter dosyalarını bana da e-mail ile gönderirseniz, ben de hepsini elimin altında tutabileceğim böylece. Ã?ünkü 3,5 için excel tablosu filan hazırlayamam, zor. (4.Ed oyunlarında kendi hazırladığım excel tablolarını kullandığım için bu kadar hızlı ilerleyebiliyoruz)

Neyse uzatmayalım. E-tools kullanacağımız için o programdaki ırklar ve sınıflar ile sınırlı olacağız maalesef, ayrıca skiller, featler vs hepsi o programdaki gibi. Ama üzülmeyin; çok seçenekler var o programda. Ama ırklar sadece 3,5PHB’deki temel ırklar! Irkları zarla belirleyeceğiz dedik ama 1d20’lik zarda her ırka 2’şer şans tanıyacağım; kalan zarlara, varsa şansınızı arttırmak istediğiniz, sizin tercihinizi yazacağım.
1d20’lik şans içinde
Dwarf: 1 ve 8
Elf: 2 ve 9
Gnome: 3 ve 10
Half-elf: 4 ve 11
Halfling: 5 ve 12
Half-orc: 6 ve 14
Human: 7 ve 15
Geriye kalan: 13, 16, 17, 18, 19 ve 20 sayılarına yukarıdaki ırklardan bir veya birkaçını siz atayabilirsiniz.

Claslar ise o programda çok, saydım 31 çeşit class var!

Evet arkadaşlar istediğiniz gibi ana hatları belirledim; şimdi bu şartlar altında oynamak isteyenler el kaldırsın! :-P Pardon yani 13, 16, 17, 18, 19 ve 20 sayılarına hangi ırkları atamak istediğini bildirsin, böylece oyuna girdiğini belli etmiş olur.

Evet bazılarınız şans kader sayılarını bildirmeye başlamış, güzel.
Androder: Half-orc
Mark: 13*16 halfling, 17*18 human, 19*20 elf.

Hafta sonu oyuna katılan herkesin ırkının belli olmasını planlıyorum. E-tool programını kullanacağız bildiğiniz gibi, kurmayanlar indirip kurabilir:

http://www.dosya.tc/eTools_v1.666___Basic_Sets.rar.html

Irkınız belirlendikten sonra, dediğim gibi serbestçe tercih edebileceğiniz pek çok sınıf (class) olacak, üstelik sanırım ilerde prestij claslar da var.

Ayrıca karakterler 1.level değil, 3.level başlayacak!

Detayların devamını ilerde vereceğim. şimdi katılmak isteyen herkes, bazı arkadaşlarınızın yaptığı gibi yani 13, 16, 17, 18, 19 ve 20 sayılarına hangi ırkları atamak istediğini bildirsin lütfen.

.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

13-16 half orc, 17-18 elf 19-20 human
multi class ilerleyebilecek miyiz?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

liero wrote:13-16 half orc, 17-18 elf 19-20 human
multi class ilerleyebilecek miyiz?
Tabii multi-class da olur
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

13-16 Elf

17-18-19 Dwarf

20 ise Halfling
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
şimdilik katılanlar:
Androder: Half-orc
Mark: 13*16 halfling, 17*18 human, 19*20 elf.
Liero: 13-16 half orc, 17-18 elf, 19-20 human
Edmond: 13-16 Elf, 17-18-19 Dwarf, 20 ise Halfling

Son gün cuma, katılmak isteyenler acele etsin.

Başlangıçta Kadroyu geniş tutacağım ama ölenler emekli olacak. :schemes:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

İşte ilk talihlilerimiz:
Androder(15): Human
Mark(18 ): Human
Liero(9): Elf
Edmond(16): Elf

Arkadaşlar seçeceğiniz classları düşünmeye başlayabilirsiniz ve grup oluşturacağınıza göre, dengeli, birbirini tamamlayan bir ekip oluşturmak için birbirinizle bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Karakterimizi hazırlarken Wizard E-tools programında “Roll” bölümüne girdiğimizde sağ üstteki puanlama türünü önce “Nonstandart Point Buy”a çevirelim ve yanındaki küçük pencereden de “High Powered” şıkkını seçelim. Böyle dağıtacağız ability scoreları. (8'erin üzerlerine toplam 32)

Hit pointi ise maximum şıkkını seçeceğiz. Ayrıca benim House-rule kuralıma göre her karakterin hit pointine eşit oranda sanal hit pointi olacak. Bu sizin bir çatışmadaki dayanma gücünüzü temsil edecek. Dex yeteneğiyle korunmanın mümkün olduğu hasarlar (örneğin basit melee ve ranged attacklar) önce gerçek hit pointinize değil de bu sanal hit pointinize hasar verecek. Ne zaman ki bu sanal hit point değeri sıfıra düşerse gerçek hit pointiniz azalmaya başlar. Normal hit pointinizin iyileşmesi D&D kurallarına göre belli bir zaman sürerken, sanal hit point çatışmadan sonraki birkaç dakikada yerine gelir. Sanal hit point sizin kondüsyonunuz gibi bir şeydir anlayacağınız. Healing büyülerinin de zarlı kısımlarını sanala, artı kısımlarını gerçek hit pointe, ikisinden biri ful ise tamamı eksik olana verilecek. Dikkat edilecek nokta örneğin, yüksekten düşme, zehirlenme gibi ya da reflex (Dex) ile kaçılamayan büyüler gibi etkenlerden gelen hasarlar direkt olarak gerçek hit pointinizi vurur!

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

bende elf ranger olacaktım ne çabuk unutuldum :cry:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:bende elf ranger olacaktım ne çabuk unutuldum :cry:
Canım takip etmiyorsun başlığı, ırklara kura çekiyoruz.
Illyra(12): Halfling
Sen elf olamadın maalesef, tanrılar seni bir halfling olarak gönderdiler diyara. Ama istediğin sınıfı seçebilirsin. E-tools programının müsade ettiği. :D

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

kura bana pek adil davranmamış :)

halfling oynatmak konusunda hiç tecrübem olmadığı için sanırım bu oyunda izleyici olmam daha uygun olacak :angel:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:kura bana pek adil davranmamış :)
halfling oynatmak konusunda hiç tecrübem olmadığı için sanırım bu oyunda izleyici olmam daha uygun olacak :angel:
Oyun bozanlık etme; halflingler minyon ve cesur tipler. Bunu oynamak için tecrübe mi olması gerekiyor? Hem oynamadan tecrübeyi nasıl edineceksin ki? :roll: Yok yok, siz kızların derdini biliyorum; ya human ya elf oynarsınız. :schemes: "Görüntü yüzünden" :-P Ama halflingler de çok güzel bayanları. :mrgreen:

Image

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Ya bi de half-orc çıksaymış! :schemes: Valla halfling bayanı bence en seksisi yukardaki D&D PHB'den alıntı resme göre.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Illyra wrote:kura bana pek adil davranmamış :)
Oyun bozanlık etme; halflingler minyon ve cesur tipler. Bunu oynamak için tecrübe mi olması gerekiyor? Hem oynamadan tecrübeyi nasıl edineceksin ki? :roll: Yok yok, siz kızların derdini biliyorum; ya human ya elf oynarsınız. :schemes: "Görüntü yüzünden" :-P Ama halflingler de çok güzel bayanları. :mrgreen:

.
Bana çıksaydı sevinecektim :D Canım istiyordu.

Peki ben herhângi bir Elf türü olabilir miyim? Wood Elf ya da Drow gibi? Yoksa sadece bildiğimiz PHB Elf'i mi :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond, sen de var mı wizard E-tools programı? Ben vardı diye hatırlıyorum ama bilgisayarın yanmıştı filan? Yoksa da birkaç mesaj üstte link verdim oradan çekebilirsin. Program sadece High elf destekliyor sanırım.
Post Reply