FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aslında ben ünvan konusuna karşıyım, yani en basitinden bir "ansiklopediciler, araştırmacılar" tarzında, mesajla alakalı olmayan ünvanlara da.

Ama şu Kullanıcı, Admin ve Forum Yöneticisi yazan yerler güzel bir şekilde doldurulabilir :) şu an Admin ve Kullanıcı kısmı dolu, gariptir ki hâlâ bir kullanıcı daha yazıyor.Yani üstte normal Kullanıcı yazıyor, altta ise Possessed'in Kullanıcısı yazıyor.Ã?sstekini de silebilirsek güzel olur diye düşünüyorum.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Kuş tüyü kalem aslında belki site yazarları için daha iyi olabilir. (Bİ ara da site yazarı olmak için ne gerektiğini tartışmak gerek)

Site çizerleri için palet gibi bişey olabilir. (şu anda ortalarda possesed var. Onun yaptığı gibi bişey bekleriz muhtemelen.)

Belki yöneticiler için de kitap ama possesedin kararı bu taarz şeylerde yapanın işine karışmamak gerek sadece fikir verilmeli =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Kuş tüyü kalem de çok iyi olur kitap da. Kuş tüyü isterdim ben aslında ama Efla'nın dediği gibi o site yazarları için daha bir hoş olur. Dolayısıyla kitap forum yöneticilerine daha uygun sanırım.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Bir de şu forum müdavimleri panosu düzenlense nasıl olur acaba? Oradaki isimlerden birkaçı yok artık sitede.Dursunlar gene de denilirse de en azından açılmayan resim işaretleri var avatar kısımlarında, onlar değiştirilse? Ã?ünkü siteye yeni giren birisine kötü izlenim verir kanımca.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

O otomarik bir sistem. Siteye girmeseler de elde etmiş oldukları bişeyi almak doğru olmaz zaten onu siteye bilmemnekadar zamandır girmemişse diye düzenlemek de güç olur.

Avatarlarını silebiliriz belki görüntülenemeyenleri
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Evet iyi olur görüntülenemeyen avatarların silinmesi. Zaten demek istediğim buydu. Görüntülenemeyen avatarların oluşturduğu görüntü kirliliği site ziyaretçilerinde iyi bir izlenim yaratmayabilir.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Edmond wrote:şu an Admin ve Kullanıcı kısmı dolu, gariptir ki hâlâ bir kullanıcı daha yazıyor.Yani üstte normal Kullanıcı yazıyor, altta ise Possessed'in Kullanıcısı yazıyor.Ã?sstekini de silebilirsek güzel olur diye düşünüyorum.
Evet Edmond, güzel noktaya değindin, iki kere yazıyor. Eğer onlar kaldırılamıyorsa benim ikonların yanındaki yazımı sileyim. Ama bence el yazısı daha otantik duruyor klasik yazıdan...

Efla wrote:Kuş tüyü kalem aslında belki site yazarları için daha iyi olabilir. (Bİ ara da site yazarı olmak için ne gerektiğini tartışmak gerek)

Site çizerleri için palet gibi bişey olabilir. (şu anda ortalarda possesed var. Onun yaptığı gibi bişey bekleriz muhtemelen.)

Belki yöneticiler için de kitap ama possesedin kararı bu taarz şeylerde yapanın işine karışmamak gerek sadece fikir verilmeli =)
Yok yok Efla, fikir verin, bana da gökten inmiyor fikirler :D Bazen hiçbir şey aklıma gelmeyebiliyor.
Unutmayın ama, ünvanları tam çağrıştıracak ikonlar olmalı. Kitap fikri de fena değilmiş.

---

İyi dedin Lugtarias, bence de görünmeyen bütün resimler/avatarlar kaldırılsın.

Efla, bu gibi temizlik işleri için kısa dönemli yetki verebiliyor musun? Birkaç gönüllü ile daha kısa sürede daha çok şeyden kurtulunabilinir. (Botların hesapları ve bıraktıkları reklam mesajlar da dahil)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

evet bi temizlik şart
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Eğer veri tabanından temizlemenin bir yolunu bulabilirsem gerek kalmayacak. teker teker silmeye ama olmadı bir süreliğine bir temizlik ekibi kurulabilir. Doğru söylüyorsunuz.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Bence anasayfada yeniden düzenlenmeli çünkü ilk etkiyi veren görünüştür bence daha iyi olabilir. Sen yap fln demeyin sadece fikir veriyorum :D
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Aslında ben anasayfa'nın gayet hoş olduğu düşüncesindeyim. Değiştirilmesini isteyen büyük bir çoğunluk olsa bile bunun kolay bir iş olduğunun sanmıyorum..
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Anasayfanın bence tek sorunu çok güzel ve sade bir görünüme sahip olmasına rağmen yavaş yüklenmesi. En azından kayan son başlıklar kısmı yüklemek uzun sürüyor.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

SacoKhan wrote:Anasayfanın bence tek sorunu çok güzel ve sade bir görünüme sahip olmasına rağmen yavaş yüklenmesi. En azından kayan son başlıklar kısmı yüklemek uzun sürüyor.
ama o kayan yazılar önemli, çok seviyorum ben onları :D
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar tabii ki yorumlarınız değerli ama biraz daha özelleşmiş olmadığı sürece değerlendirilmesi çok güç.

Yani ana sayfa düzenlenmeli önerisi mesela biraz havada kalmıyor mu. Yani tamam hemen düzenliyorum diyemeyiz ki :D

Soldaki menüler mi kalksın sacokhanın dediği gibi kayan yazılar mı kalksın haberler mi kalksın anketler mi.

Ya da yukarıdaki resim mi.

şimdi sayfanın yavaş açılmasının iki yönü var ilki sunucudaki bekleme süresi diğeri sizin bağlantınızla ilgi olan kısmı.

Sunucu ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum bende bir saniyenin yarısından az sürede oluşuyor sayfalar. (Sayfaların en altında kaç saniyede sayfanın üretildiği yazar)

Diğerini azaltmak için yazı içeriğinden çok resimleri çıkartmak gerekir yani yukarıdaki büyük resmi faman bu da görsel açıdan epey birşey kaybetmek demek olur.

Ben de kayan yazıların içerik takibini kolaylaştırdığını düşünüyorum. Sayfanın yüklenmesini yavaşlatacak çok fazla bir öğe de yok. Ancak bilgisayarı çook eski olanlar için performans sorunu olabilir bunun içinde ayarlar sayfasında sanırım kayan menüde kaç tane öğe geçeceğiyle ilgi bir ayar vardı...
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Ben size neyin yavaşlattığını söyleyeyim: bütün yazıların çevrelerindeki çerçeve öğeleri.

Benim yurttaki internet gerçekten çok yavaş genel olarak. (256k olması lazım) FRPworld de ağır bir site olduğu için, haliyle açılırken bekliyorum. Hele birkaç sayfayı aynı anda açmaya kalkarsam solitaire açıp onu oynuyorum, o sırada sayfalar yükleniyor.

Ben slow motion sayfanın açılışını gördüğüm için sırayla söyleyeyim. İlk arka plan geliyor, sonra üstteki resim çıkıyor ve yazılar beliriyor. Sol ve sağdaki barlar açılıyor ve bir an donuyor sayfa. İşte burada çerçeveleri yüklüyor, onu bekliyoruz. Sonunda çerçeve parçaları teker teker açılıyor. Bu işlem önceki saydıklarımın toplamı kadar süre alıyor aşağı yukarı.

Yani burdan çıkaracağımız sonuç, çok fazla çerçeve öğesi var, onlar yavaşlatıyor sayfayı. Ama demiyorum ki komple kaldırılsın. Belki yavaş bağlantısı olanlara veya sayfalarda hızlıca gezinmek isteyenlere kullanıcının ayarlayabileceği bir yerden daha sade olan alternatif bir arayüz eklenebilir. Ã?nerim budur.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply