Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ölüm Zamanı'nın yeni bölümlerinde karşımıza üç yeni karakter çıkacak, ama bunun için isimleri sizlerden alacağım. Söyle olacak o da buraya geçmiş bölümler ie ilgili 5 adet soru soracağım. Doğru cevapları bana özel mesajla yollayan ilk üç kişinin adını öykümdeki yeni karakterlerin adı olarak kullanacağım. Bakalım kim, ne kadar öykümle ilgileniyor? :)
Soru No. 1-) Ashriel, Emre'ye neden kız kardeşi olduğu yalanını söylemişti?

Soru No. 2-) Meral Hanım hangi olaydan sonra ölümü engellemenin yollarını aramaya başlamıştı?

Soru No. 3-) Ashriel, hangi olaydan sonra emirleri harfiyen yerine getirmenin ne derece doğru olduğuyla ilgili şüphelere düşmeye başlamıştı?

Soru No. 4-) Serdar, kendi yeteneklerini kullanarak bu vakte kadar kimlerle iletişime geçebildi?

Soru No. 5-) İkizlerin güçlerini engelleyen ilacı yapan Kerem Bey'in de aynı zamanda yakın dostu olan kimyager kimdi ve nasıl ölmüştü?

* Özel mesajla yollanmasını rica ediyorum ki bir anlamı olsun değil mi?
* İsmleriniz derken de nickleriniz değil kendi isimlerinizi kullanacağım doğal olarak. Mesela Illyra katılırsa bu minik yarışmaya ve kazanırsa Damla diye öyküde bir karakter olacak veya Efla katılır ve kazanırsa Sinan diye bir karakter olacak.
* Katılmayı düşünenler en azındna buradan duyururlarsa sevinirim. :)

Umarım ilgi çeken bir şey olur. Yanıtlarınızı bekliyorum arkadaşlar! :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ben katılırım.
Image
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Ben de katılırım. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben de varım !
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. zaten 3 kişiye ihtiyacım vardı, onun için daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum. yarışmanın sonucunu yakında açıklayacağım. yani tabi ki üç arkadaşın ismini de kullanacağım öykümde, ama soruların yanıtları ve kim kaçıncı oldu onların sonucunu yazacağım sadece.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeni bölümü yakında yazacağım 2 haftalık vize yüzünden ara vermek zorunda kalmıştım, sanırım bu öyküm için kötü oldu biraz. neyse yeni bölümler geldiğinde tekrar okunmaya başlanır diye umut ediyorum :)
13. bölümde ölüm zamanı bitecek.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Birçok şeyi açıklamışsın tek bölümde :) Üstelik bunu yaparken işe Emre'nin güçlendiğini de katmışsın, harika olmuş :) Üstelik Henry'nin Sevgi'ye âşık birisi olacağını kim bilebilirdi?Ya da Emre'nin o savaştan sapasağlam çıkıp, son anda kavgayı kazanamayacağını :D

Güzel ve aksiyon dolu bir bölümdü :) Eğlenceli ve akıcıydı :)

Fakat Henry'nin satıcılığı garip ve açıklanamaz olmuş.Sanki çabuk geçilmiş gibi.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

tek kelime ile müthiş bir bölümdü. her şeyi sindirmek için çok yavaş okudum, her kelimenin tek tek anlamını düşündüm. ama kadar çok şey açıklamışsın ki , okumaya başladığım ilk zamandan beri merak ettiğim, kurguladığım çok şeye cevap gelince rahatlıkla bir iç çektim.

emre artık iyileşti, dediğim gibi serdar a zor günler yaşatacağa benziyor, o yetenekler güçler ne öyle maşallah, serdar gitmese karşısında pek dayanamazdı bence, şimdide uzun süreli bir kapışma başlayacağa benziyor.

Ashriel in esprileri ve yaptığı açıklamalar çok hoşuma gitti, iki pirzola esprisinde ise o kadar gerginlikle okurken bile güldüm. ayrıca kutsal ışığında ona ait olduğu anlaşıldı, buna şaşırdım halbuki ben onu serdar ın emre ile çatışırken farkına varmadan yaptığı bir içtepisel güç olarak algılamıştım.

aynı zamanda sedar ın zihni ve anılarını kurcalayanın henry yani "gerçek serdar" olduğunu öğrenince yeniden çok şaşırdım, çünkü bunu hep sevgiyle ilgili bir şey yapıyor zannediyordum. aynı zamanda "gerçek serdar" olayı benim çok hoşuma gitti. aslında yıllarca sahip olduğu hayatı düşündüğü gözlerimin önünde geldi bir an, aslında kendi yaşamı henry e aitti, bu yüzden herşeyden tiksindi. peki serdar ın gerçek yaşamı neydi?

henry soul, gerçek serdar, annesi meral hanım, babası hasan bey, meral hanım bunu bilmiyor ama hasan bey biliyor, yine de serdar ı, şeytana ait olan serdarı ilaçla büyütmeye karşı çıktı ve ona tüm sevgisini verdi. böylece emre nin aksine o gerçekten içinde karanlığı barındırmayan birisi oldu...

ama diğer yandan henry soul zengin bir aileye gitti, ve gerçekte tam bir batağa düşmüş sevgiyi seviyordu, melekler tarafındaki tarikattan aldığı emirle sevgdiği kişiyi öldürmek zorunda kaldı. aynı ashriel gibi bunu sorguladı. sonunda sanırım biraz güç hırsı birazda bu olay yüzünden, şeytanın gücünün bir kısmını çaldı, ve sadece kendi gücü için ikili oynamaya başladı...

son olarak serdar nedense üvay annesinin ölümüne pek üzülmedi, aynı zamanda kerem beyde öldü, ama bu durumda emreyi etkileyeceğini pek zannetmiyorum. emre ise şimdi tamamen serbest ve tabiri caizse serdarı pataklamak için "engel tanımayacak"...

şimdi artık serdar neler olup bittiğini daha çok biliyor, aynı zamanda aziz beyde özgür kaldı, henry soul nerelerde bilinmiyor ve emre bağlarını koparttı.

sadece tek bir soru geliyor aklıma;

peki şimdi ne olacak?

umarım devamını en kısa zamanda yazarsın, o kadar heyecan ve merakla bekliyorum ki anlatamam, sen çok iyi bir yazarsın :roll:
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

11. bölümü de bitirdim. Son iki bölüm kaldı. Bu bölümde alperen, ahu ve damla diye üç yeni karakter eklendi. :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

neler görüyorum efendim, kendi karakterimi görüyorum, aynı da benim gibi meraklı, antikaları, vitrinleri tek tek inceliyor :roll:

bu bölüm çok güzeldi. tam tahmin ettiğim gibi emre güçlenmeye başladı, gerçek serdarı da bir güvenlik görevlisinide katletti, bakalım serdar emre ye karşı gelebilecek mi?

aziz bey işine devam etmeye başladı, ashriel hala serdar a yardım ediyor, henry ise huzura kavuştu, ayrıca bu "yeşiş ışık" ve "kademe" olayı çok dikkatimi çekti, acaba yeşil ışıktan sonra neler olacak?

okurken özellikle henry nin öldüğü ve, sardar ile ashriel in onun ölümü hakkında konuştuğu yerde nefesimi tuttum. en güzel yazıdan bile güzel bence ölüm zamanı.

ama malesef sezon sonu geliyor.

ayrıca yeni karakterlerin hepsini çok beğendim :)
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Çok güzel bir bölümdü, en sonunu harika bağlamışsın.Beni de ben gibi anlatmışsın :D Yani Ã?AY sevmem, Ukala'lığım Vs :D Aynı ben :D

Ama ben olduğum sahneyi geçersek, harika :D Özellikle en sonunda yeşil lazer gösterisini duyduklarında birbirlerine bakan iki kişinin yüzlerini tahmin edebiliyorum, çok zevkli :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş öncelikle hikaye hala çok sürükleyici... Hala diyorum çünkü hikayelerin sonunda bunu korumak daha zordur. Birçok "ünlü" yazar bile bunu tam anlamı ile yapamıyor.

İkincisi yapboz tarzının hikayenin sonlarında bile koruyabilmen çok güzel hala geçmişe ilişkin birçok sahne var ve bu sahneler en azından beni şaşırtmaya devam ediyorlar. Hikayenin kurgusu ise daha fazla yerli yerine oturdu...

Bir eleştirim, bu çok kötü bir şey değil ama hikayenin en başında arka plandaki İzmir'i daha çok tasvir ediyordun bunun devam etmesini isterdim. Belki arada arka planın görüntüsü hikayeyi daha da canlandırabilirdi. Ama insan ve mekan tasvirlerin ( mesela bankanın içi) bence çok güzel...

Neyse hadi bakalım nasıl bitecek hikaye...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Umarım kalan son iki bölüm de tatmin edici olurlar :)
bir de anket eklemeyi düşünüyorum. karakterler ile ilgili, bakalım koyabilecek miyim? :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Diğer karakterler iyi kötü kendi seçimlerini yapabilmiş kendi yollarını bulabilmiş karakterler ( gerçi meleklerin durumunu çok bilmiyorum) ancak Emre tamamen kendi kontrolü dışında bir yola sapmış... İlginç bir savaş veriyor. Bir yandan bu bir var olma savaşı öbür yandan işin ucunda ne olduğundan emin olunmayacak bir vaad var. Eh şeytan kendi oğlunu aldatabilir mi? Bence aldatabilir....

Sadece bu bir yola mahkum edilme durumu bile bir karakteri ilginçleştirmek için yetebilir. Ancak Emre'nin bir de oldukça olaylarla yüzleşirken kullandığı oldukça ilginç bir tarzı var. O nedenle benim favorim Emre....

Bu arada Catboy belki farkındasın belki değilsin ama beni de hikayenin içine soktun aslında... : ) ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Buraya yorum yazmayınca Catboy hikayesini okumadığımı düşünüyor sanırım. :)

Hikayeyi çok beğendiğimi ve her bölümü merakla beklediğimi belirtmiştim zaten. Merak ettiğim bazı şeyleri anlamaya başladım ve merak ettiğim yeni şeyler olmaya başladı. şimdi bir de başarılı yazarımızın adımı verdiği bir karakter var ve daha da meraklanmaya başladım. Karakterin bana benzeyip benzemediği hakkında şimdilik bir fikrim yok ama hikaye açısından çok da önemli değil zaten. Yine de saçları koyu kızıl değil de kan kırmızısı olsaymış görünüş açısından daha benzer olabilirdi. :-P

Bu arada favorim Aziz Bey...
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Post Reply