4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Sağa ve sola dikkatlice bakınarak dikkatini çekicek bir şey görene kadar yürümeye başlar Orbis.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Dört yol ağzına geldin. İleriye, sağa ve sola dehlizler uzanıyor ve hiç sönmeyen meşaleler aydınlatıyor. Sağdaki koridorun dibindeki odada yerde insan iskeleti olabilecek bir kemik yığını görüyorsun. Yanında hurda gibi kılıç kalkan da olabilir. Hafif bir sis iskeleti kaplıyor sanki.

Image

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Sağa doğru 3 kare ilerleyek,

"Kimse varmı?"
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Sağa doğru 3 kare ilerleyek,
"Kimse varmı?"
Cevap yok.

Image

Yaklaşınca sağ tarafında ikinci bir iskelet gördün. şimdi iki iskeletler tılsımlı bir pusun içinde hareketlenmeye başladılar. Havada büyü kokusu var. Kemikler takırdayarak havalandı ve birleştiler. Her ne kadar korkunç bir tipleri olsa da, ellerinde tozlu yayları, bellerinde paslı kılıçları ve eski kalkanlarıyla sana pek çürük gözüktüler.

Image

Religion check(13):22 başarılı:
İskeletler hakkında bildiklerin: Bunlar karanlık büyülerle (necromancy) oluşturulurlar. Kendisini yaratanlar dışındaki kanlı canlı yaratıklara saldırırlar. Düşük zekalıdırlar; açıkça görünen tehlikeden kaçınırlar ama tuzaklara kolay düşerler. İskeletlerin necro dmg’a karşı dayanınıklığı, radiant dmg’a karşı ise hassasiyeti vardır!
Bu gördüğün iki iskelet tek bir darbede ölen “minion”lardan (HP:1) düşmanına ok ile 3, kılıç ile 4 dmg verebilir.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Orbis bir kare çapraza giderek iskelete büyüsünü yolladı.
Eğer çapraza gitmeden atabiliyorsam gitmiyorum.

Magic Missile,Skeleton 2
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Orbis bir kare çapraza giderek iskelete büyüsünü yolladı.
Eğer çapraza gitmeden atabiliyorsam gitmiyorum.

Magic Missile,Skeleton 2

IntvsRef attack(15):19 başarılı
Büyücünün attığı enerji iskelet2’yi parça parça eder, kemikler toza dönüşerek yere saçılır.

Diğer iskelet okunu Orbis’e fırlatır.
Shortbow attack(11):17 başarılı – dmg=3
Ok isabet etmiştir Orbis’e

Birden üstteki karanlıkların arasından başka bir iskelet çıkar ama bu diğerlerine göre daha sağlam görünüşlüdür, üstünde eski püskü bir zırh bile vardır.

Image

Kılıcını Orbis’e doğru sallar.
Longsword attack(12):20 başarılı – Hit:1d8+1=3+1=4
Ani atağıyla büyücüyü hem yaralamış hem de mimlemiştir. (marked)

Hit Points:
Orbis:21-3-4=14
...
Skeleton Soldier: 29
Skeleton: 1

Image

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Rakibin yanındaki magic atacklarda opp atack'a sebebiyet veriyormu? Veriyosa geçmiş olsun :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Rakibin yanındaki magic atacklarda opp atack'a sebebiyet veriyormu? Veriyosa geçmiş olsun :-P
Adam seni markaladı, bunu sormana bile gerek yok. üstelik Opp attacklarına +2 alıyor skeleton soldier. Ranged ve area olan atackların Opp. yaratır. Ama bence bilgilerini bir tazele bakalım; opp attack yememek için bir yol bulursun belki.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Evet, shift yaparım :D ama başka bir şeyde düşünüyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Evet, shift yaparım :D ama başka bir şeyde düşünüyorum.
:D Evet, aceleye getirme. Artık anlamışsındır en ufak bir dalgınlık, feci sonuçlara yol açabilir. :schemes:
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Düşüğündüm şeyde şu;

Fey step yapcam arkaya doğru, ardından move action yaparak geldiğim yere doğru kaçıcam ve siper alıcam yaratık gelince yollucam büyüyü :D tabi yaratıklar aptal dedin ya ondan gelir diye düşündüm :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Düşüğündüm şeyde şu;
Fey step yapcam arkaya doğru, ardından move action yaparak geldiğim yere doğru kaçıcam ve siper alıcam yaratık gelince yollucam büyüyü :D tabi yaratıklar aptal dedin ya ondan gelir diye düşündüm :-P
Tamam, güzel bir plana benziyor; ama hem fey step hem de geldiğin yere kaçmak bütün turunu yer. Yani ready action kullanamazsın. Ayrıca iskeletler mağaradan çıkmazlar onu söyleyeyim. Hatta dışarı adımını attığın anda kapı hızla kapanabilir de belki de. :schemes:

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Mağaradan tamamen çıkmayacağım ki 3 yol ayrımını düşün, ordan birazcık aşağıya ineceğim sadece.Geldiğim yere yani.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Mağaradan tamamen çıkmayacağım ki 3 yol ayrımını düşün, ordan birazcık aşağıya ineceğim sadece.Geldiğim yere yani.
Tamam Y7'ye kadar inmediğin sürece sorun yok. Bu arada dibindeki iskeletin hızı 5 kare.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

dwaxer wrote:.

Image

.
Buradaki X'in hizasına gidicem dediğim gibi ozaman çıkmış olmuyorum değil mi ? Birde rica etsem
bu haritada benim nerde olduğumu gösterirmisin?
Post Reply