Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ne yazık ki tam anlamaya başlamışken sezon sonunu getirdin catboy :( ne yapalım artık arayı yine ilgili yazılarınla geçireceğiz.

bu bölüme gelince. anlatım olsun, bakış açısı olsun, bitişi olsun tek bir kelimeyle yorum yapabiliyorum sadece "harika".

artık ikizler bir araya geldi, ve kız kardeşlerini buldular. ama hala düşündüren noktalar var, mesela bunlar ikiz demek ki, sevgi ise ya ablaları ya da kardeşleri. şeytanın onlardan sonra dünya üzerine planlarına yardımıcı olması için yerleştirdiği bir başka "şey" olabilir.

ama denge önemlidir. eğer böyle bir şey varsa, iyiliğin tarafı içinde birisi daha olduğunu düşünebilirmiyiz? ya da sevginin seçiminemi bağlı her şey ? o karanlığı ya da ışığı seçecek, buna göre savaş başlayacak ve bitecek ? ama eğer o da şeytanın kanından geliyorsa nasıl ışığı seçebilir ? aynı şey serdar içinde geçerli...

şimdi anlaşıldığı kadarıyla kilit sembolünün manası ortaya çıktı. sevgi her şeyin kilidi. serdarın güçleri belli değil ve, sevginin üzerinde bıraktığı etki unutkanlık. ama bu sadece sevgiyle ilgili bir lanet olamaz değil mi?

ayrıca henüz emre nin gücünü bilmiyoruz, ama lanetini biliyoruz, bedeni zayıf güçlü değil. bu da bize ilerleyen bölümlerde fiziksel güçten çok irade savaşının olacağı sinyalini veriyor sanırım ( çünkü bölüm sonundan anlaşıldığı gibi serdar emreyi rahatça itekledi, rahatçada sopalayabilir )

şimdi bakalım sevgi ne yapacak ? serdar ı gördükten sonra kel olam emre nin serdar olmadığını anlayacak. emre ikisinden de çok şey biliyor gibi gözüküyor. emre sevgiyi kandırabilecek mi ?

en önemlisi, kim kazanacak?

umarım en kısa zamanda ikinci sezonu yazmaya başlarsın, çünkü gerçekten okuyucuyu yazına bağlayıp merakta bırakmayı biliyorsun:)
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

şık bir bölümdü, Azrail amcamı çok sevdim ya :D "Tek doğru cevap var, ama iki seçenek var, yanlışı seçmek sana kalmış"

En sevdiğim olaydır :D

Onu geçelim, o zaman bu kızı da şeytan şey etti.O zaman bu kızla araların böyle güzel olmasının sebebi bu.

Ama Emre forever :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bir önceki bölümle ilgili yazmamıştım birşey. Düşüncem şudur ki amacın bir sonraki bölümde bir bomba patlatacağını anlatmaktı. Ve de patlattın bombayı :) Bölüm sade geçmiş olsada sonu geleceğin bir habercisiydi...

Evet... Sana teorilerimi sunucaktım catboy. Ama... Sunacak bir teori bulamadım. Ã?ünkü herşey yerli yerine oturmuş. Artık hikayenin devamının ne olacağını hepimiz az çok öğrendik. Ama başından beri hikayen harika bir biçimde gidiyor. şimdi benim aklımda bir tek soru kaldı. Ya da birkaç. Eğer Sevgi onların kardeşiyse nasıl ikizler olabiliyorlar sadece? Sevgi onların akrdeşleriyse onuda şeytan yaratmış olur o zaman. Ve hiçbirinin anne babası gerçek değil. Kafa karıştıran bir bölümdü bunun yanında. Teorim yok dedim ama bak gene var :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ã?yküye iki hafta ara verdim. Ama ondan sonra yine düzenli olarak her hafta yayınlamamı sürdüreceğim. Bunun dışında bu haftayı da öyküye hazırladığım özel bölümü yayınlayarak geçireceğim. Umarım onu da okursunuz. Bu öyküye yazarın bakış açısıyla yapılmış bir inceleme yazısı gözüyle okursanız daha anlaşılır olacaktır.
Burdan lost gibi uzanmasın diye endişesi olanlar için toplam bölüm sayısını bildirmek istiyorum :)
Toplam da 13 bölüm yayınlayacağım, ama özel bölüm bu sayıya dahil değil.
Özel bölümü de bitirmek üzereyim bu akşama yetiştirebilirim sanıyorum :)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben bölümleri biriktirdim bu sefer, yorumlamak için. :mrgreen:

Hamdi beyin karısıyla konuşurken eski anıları canlandırıp anlatması ve ağlamasını biraz zorlama buldum ben; sanki okuyucuya, “eskiden böyle olaylar olmuştu” şeklinde hap gibi yutturulmuş bilmesi gerekenler.

Ama kendin de demiştin, çalıştığın bankanın haram işlere karıştığını öğrendikten sonra orada çalışamam diye.” Bu cümledeki “haram” kelimesi uygun değil bence, “yasa dışı” filan olsa daha uygun olur. Haram olaya dini bir boyut katıyor ki, zaten bankaların işi faizcilik olduğundan (dinen haramdır!) çelişkili bir ifade olur. (Ayrıca banka boyutunda dürüst bir şirket var mı sanki? Bu ne saflık!) Tabii kadın cahil biri olduğu için yanlış kelime kullandıysa, (yani bile bile yaptıysan) geri alıyorum sözlerimi!

Bunun dışında güzel, sürükleyici bir öykü. İkizler birden üçüzler(!!) filan dizi filmler gibi olmuş. Merak uyandırıyor.

Özel bölümü de başarılı buldum. Ancak onu buraya yorumlar kısmına koyman daha doğru olurmuş bence! Bir de bunu her zaman yapamazsın; yaptığın çalışmaları, neyi, neden, nasıl, ne amaçla yazdığını, kime, neye, nereye gönderme yaptığını, hangi mitolojiden esinlendiğini, vs, vs tutup yazamazsın her zaman. Burada olur ama genelde bırakacaksın okuyucu kendi yorumunu kendi yapacak (ve belki senin satır aralarına sakladığın hazinelerin yüzde doksanının farkına bile varmayacak) okuyucu almak istediğini, almak istediği şekilde alacak! Burada, forumda yazabilirsin böyle, arkadaşlar arasındasındır ne de olsa ama başka yerde kendi hikâyelerini kendine incelettirmezler pek. Hoş durmaz çünkü. Merak ediyorum aynı detaylı ve başarılı incelemeyi başkalarının yazdığı öykülere de yapabilir misin?

Güzel gidiyor eline sağlık. Merakla bekliyorum devamını öykünün.

.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

lütfen 7. bölümü okuyanlar serdarın mı emrenin bu mücadeleye kazanacağı yönünde tahminlerini eksik etmezlerse sevinirim lütfen!!! :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

şimdi daha önceden de dediğim gibi serdar fiziksel olarak daha güçlü gözüküyor. ama emre zihinsel olarak daha güçlü ve olayların bilincinde. sevgi ise (ki sevgi gerçek sevgi değil, onun da şeytan olduğundan şüpheliyim) bu olayda etki etmek istese bile edemeyecekmiş gibi. karanlığın bir temsilcisi olduğuna göre birileride ışığı temsil ediyor olmalı.

ama savaş burada mı olacak? belki de insanlığın kaderini belirleyecek olan bir savaş, bir hastane morgundamı meydana gelecek? çarpışacak güçler düşünüldüğünde burası biraz küçük değil mi?

yine de, artık henry soul'un aslında kim olduğu, bebeklerinin gelişinin babaları tarafından bilindiğini, ayrıca yeteneklerinin de bilindiğini öğrendik. peki bundan sonrası?

tüm soruları ve düğümleri çözmüş gibiyim. en sona tek bir soru kalıyor benim için ( catboy bir şeyler ekleyip değiştirmediği sürece ) kim kazanacak?

nefesimi tututyorum ve catboy ben nefessizlikten :-P bayılmadan kim olduğunu yazarsa diye, sonucu merakla bekliyorum.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

catboy7402 wrote:lütfen 7. bölümü okuyanlar serdarın mı emrenin bu mücadeleye kazanacağı yönünde tahminlerini eksik etmezlerse sevinirim lütfen!!! :)
Heeey, ben tahmin edebiliyorum :D Serdar savaşıp Emre'yi ve Sevgi'yi yenecek ama, kendisi tahta oturmayacak, kendisi de iyi kalpli bir eleman :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Edmond'a üzülerek katılmıyorum. Serdar durumu çabuk kabullendi, üzgün, ama kabullendi. Ayrıca, umarım bunu belirtmem seni sinirlendirmez catboy, hikayenin özgün bir sonu olacağını biliyorum. Yani iyilik kazanmayacak, en azından HSOUL planı 'L' aşamasına gelecek.

Aşamalar! Hikayenin en temeli buymuş! Her şeyin aşamalara göre ilerlediğini öğrendik. Bu plan, şu ana kadar ilerlemiş, ilerisine gitmesini engellemek zor olsa gerek! Neyse...

İki aşama arasında düzenli bir zaman aralığı yok. H-S aşamaları arası Sanrım 20 yılken, S-O aşamaları arası bir ya da iki gün gibi görünüyor. Gerçi, kedioğlan özgün ilerletiyor hikayeyi. Bu yüzden birbirlerine pata küte gireceklerini, savaşın hgemen biteceğini sanmıyorum. Yani yıllar sürse şaşırmam! Neyse, 'U' aşamasını bilmiyorum... 'Umut ışığı yıkılacak'tan 'Uçan domuzlar ortaya çıkacak' cümlesine kadar değişebilir...

Ortada daha önemli sorular var. Henry Soul kim, gerçekten merak ediyoruz artık. Ve adam deli mi ki planını bankasına falan isim oarak koysun? Hiç bilmiyoruz... Zaman gösterecek.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İlginç iki bölüm olduğunu belirteyim eğer on üç bölüm varsa daha beş bölüm var. Ã?abuk bir savaş ve çabuk bir zafer için bu sayı fazla gibi geliyor bana. Her şey yerine oturmuş gibi geliyor ama bu yerine oturmuş olan olaylar bir defa daha değişebilir.

Her şeyden önce Sevgi çok ilginç bir karakter haline geldi. Bir anda her şeyi bildiğini hatta bir çeşit kızkardeş olduğunu öğrendik. Ortada İzmir e kadar uzanmış bir tarikatin olduğunu ve bu tarikatin birçok üyesinin olduğunu da öğrenmiş olduk.

Sanırım iki çocuğun babaları bu durumdan haberdar ama sadece o haberdar...

Serdar ilginç bir şekilde kendisinin babası olan şeytana karşı geliyor. İyi de bu o kadar kolay mı? İstese bile kendisine biçilen kaderi silip atmak kolay mı? Hele böylesine bir güçle dayatılan kaderi... Sanrım bu Serdar ın kazanması halinde bir soru işareti olarak kalacak.

Emre nin kazanması beklenmedik bir durum olur,en azından benim açımdan. Onun kazanması halinde bu durumda bir sonraki aşamaya mı geçilecek? Bu aşama ne? Serdar daha karmaşık bir karaktere sahip olmuşken Emre basitçe kendisine biçilen karakteri kabullendi mi?

Burada Sevgi'nin beklenmedik bir şeyler yapabileceğini beklenmedik bir müdahale yapabileceğini düşünüyorum...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hikaye ilginç bi duruma gelmiş. Artık düğümlerin çözüldüğü bi aşamadayız. birçok karakter için sır oerdesi yok oldu ama hala sevgi gibi gizemini koruyan karakterler var.

Bana bu kavga soğrudan bir tarafın kazanmasıya bitmeyecekmiş gibi geliyor işler bnce bit şekilde daha da uzaayacak.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Valla uzun zamandır okuyacağım diyip okumuyorum çok yoğunum bu sıralar umarım darılmamışsınızdır catboy efendi. Hikayenizin ilk kısmını az önce okudum ve çok beğendim. Çok enteresan şeyler olacağa benziyor bakalım göreceğiz. Özellikle hikayenin dili çok hoşuma gitti, elinize sağlık tekrardan. Diğer kısımları da okuyup eleştireceğim, şu an için gözüme çarpan birşey yok :)

Kaleminiz asla kırılmasın!
Been there. Seen that. Got the scars.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

8. bölümü bitirdim ben de bu akşam. yarın yayınlayabilirim yeni bölümü.
daha çok kafa karıştıran bir bölüm oldu, ona göre haberiniz olsun!!! :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

O zaman bekliyoruz kardeş yazını heyecanla... : ) ) ) Vallahi frpworld ün en çok konuşulan yazarı sensin bizleri bekletme artık...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hareketli bir bölüm olmuş. Son bölümlerdeki en süpriz olay gerçekleşti sanırım. ve serdarın etrafa ışık yayması bile bence bunun gölgesinde kaldı.

Code: Select all

Meral hanım koskoca ölüm meleğini hapsetti ne yetenekler varmış meersem.
Klasik tavsiyelerimde bulunmak gerekirse:
dialoglarda belki biraz daha karaktere has hitap tarzı yada karaktere has ifadeler yer alabilir. bazı noktalarda da biraz daha onalrın gözünden bakmak daha iyi olabilir. Ã?rnek vermem gerekirse meral hanım: "medyum işlerine karışmıştım. " gibi bir ifade kullanıyor. Medyumlukla uğraşmış bir insan muhtemelen bunu bir işe karışmak olarak görmezdi. Yani daha çok dışarıdan bakan birinin ifadesi gibi. Tabii benim anlayamadığım bir nüans olması da olası.

Tanıtım mevzuunu iyi başardı bence catboy. Sürükleyicilik konusunda da başarılı olduğu için en çok kişinin takip ettiği hikaye sanırım burası. Bu kadar yorum alan yok pek. Benim şiirlere mesela yorum yapan kişisi çok daha az. Kıskanabilirim her an :p
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Post Reply