.
Yaşlı mahkum ödü patlamış bir halde susup kalmıştır. Diğerleri bütün grup tekrar hücrelerine girip kapıyı kapatırlar ve elleri kelepçeli mahkum taklidi yaparlar.
Bir iki saniye sonra elinde kılıçla bir muhafız gözükür. İçeridekilere bakarak, "kim bağırdı?" diye sorar.
"Belki de hayaletlerdir, burasının hayaletli olduğunu duymuştum, ben bilge bir insanım ve kulağım deliktir"
Ghost Sound
Bu büyüyü bilmiyorum, fakat eğer hayaletten istediğimiz gibi ses çıkarabiliyorsak, "Ya bu kapıyı açıp bizim esirimiz olursun, ya da ölürsün" dedirtebiliyorsak bu büyüyle, diyorum.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Edmond wrote:Genç büyücü sırıttı.
"Belki de hayaletlerdir, burasının hayaletli olduğunu duymuştum, ben bilge bir insanım ve kulağım deliktir" Ghost Sound Bu büyüyü bilmiyorum, fakat eğer hayaletten istediğimiz gibi ses çıkarabiliyorsak, "Ya bu kapıyı açıp bizim esirimiz olursun, ya da ölürsün" dedirtebiliyorsak bu büyüyle, diyorum.
Muhafız acayip şaşırır çevrsine deli gibi bakınır. "NEE, KİM VAR ORADA NERDESİN KİMSİN!!" Geldiği koridordan geri kaçar, bir yandan da bağırmaktadır: "ALARMM!! ALAAARMM!!"
Sözde bilge büyücü yaptığı hatayı telafi etmek istercesine tek çaresi olan YALANI kullandı yine, daha önce birkaç daha başvurmuştu bu numaraya, şu anda pek iyi olmayan insanların arasındaydı, kendisi de beceriksizliği ve enayiliği yüzünden -biraz da gösteriş merakı tabiî- düşmüştü buraya.şimdi bunu telafi edecekti.
"Bakın, bu işin bir büyü olduğunu anladıklarında bana gelecekler, SAKIN konuşmayın, onları kandırabilirim, inanın."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
. Birkaç dakika sonra ayak sesleri duyarlar. Koridorun başından 6 asker bir de komutanları olduğu belli olan bir kişi girer. Askerlerden dördü crossbowlarını demir parmaklıkların ardındaki gruba yöneltir. Komutanın elinde maul vardır, öndeki 2 askerde dekılıç-kalkan vardır. Komutan içerideki gruba; "burada neler oldu, askerimi kim tehdit etti?" diye sorar.
"Bu yaşlı adam çığlıklar attı, hayalet vs. diye bağırmaya başladı, ben bir şey görmedim, sonra bu asker geldi, o da hayalet diye çığlıklar attı, birisi tehdit ettiyse hayaletlerdir, bizi niye suçluyorsunuz ki?Gidin hayaletleri yakalayın."
Kendisinin büyücü olduğu için suçlanmasını bekliyordu.
İçinden keh keh güldü.Bluff
Edmond wrote:"Ne tehdidi ya!"
Büyücü sırıtmasını gizledi.
"Bu yaşlı adam çığlıklar attı, hayalet vs. diye bağırmaya başladı, ben bir şey görmedim, sonra bu asker geldi, o da hayalet diye çığlıklar attı, birisi tehdit ettiyse hayaletlerdir, bizi niye suçluyorsunuz ki?Gidin hayaletleri yakalayın."
Kendisinin büyücü olduğu için suçlanmasını bekliyordu.
İçinden keh keh güldü.Bluff
Bluff check(8 ):8
Komutan Insight check(17):18
Komutan Winter'in sözlerine inanmamış gibidir. "Kes!! konuşma bir daha!" kılı9çlı askerlere dönerek kapıyı kontrol edin!" der.
Diğeri kontrol eder "kilitli efendim!"
"Açın kapıyı bunları hangi salak aynı hücreye koymuş böyle! Mahkumlar hepiniz geri gidip duvara dönün yüzünüzü, sadece sen çok bilmiş öne doğru yaklaş! Ã?nce bunu alıp arkadaki zindanlara götüreceğiz, sonra tek tek öbürlerini. Okçular yanlış bir harekette vurun!!" der.
.
Bütün askerler irkilerek koridora doğru dönerler. Komutan orada 2 crossbowlu bırakarak diğerlerini alır ve koridorun sonuna doğru yürürler araştırma yaparlar, kapılar açılıp kapanır vs
Edmond wrote:Büyücü içinden keh keh gülerken bir göz kırpması anında önündeki iki arbaletlinin kulaklarına bir çığlık daha gelir.
"Ã?ABUK YETİşİN, HAYALETLER!"
Sesler komutanların oldukları taraftan gelmektedir.
İki crossbowlu nöbetçi şaşkın birbirine bakarlar, endişeli gibidirler ama yerlerinden kıpırdamazlar.
Ã?teden bir ses gelir (komutanın sesi) "kim bağırdı be!"
Nezaretin önündekiler öteye doğru konuşur: "Komutanım sizin ordan geldi ses!"
Komutan küfür eder. Adamlarıyla birlikte yaklaştığı duyulur.