JARLAXLE (Yıldızsız Geceyi Okuyanlara)
JARLAXLE (Yıldızsız Geceyi Okuyanlara)
Adamı şu ana kadar diğer kitaplarda şöyle bir görmüştüm bu kitapta hayran kaldım??? Adam gösteriş ve güç delisi değil herkesler hatta ırkının düşmanları ile bile gerektiğinde ittifak yapıyor.. Zor durumda olan ama yetenekli insanlara yardım ediyor ve gerekirse onlara dost gibi davranıp yanına çekiyor .... Ve tüm bunların sonunda Matron Beanreyi bile parmağında oynatıyor gerektiğinde... Evet kaçışı gerçekleştirenler kahramanlarımızdı... Ama taşlarıonlar için yerine koyan Jarlaxledı Entreri kendisi de farkettiği üzere bir piyondu.. Drittzi önce yakaladı.. (belki ilk operasyonu da Vierna Jarlaxle a bırakmalı idi... ) Ve sonra kaçmasını sağladı ve tüm bunların sonunda en güçlü çıkan oydu... Aptalca güçlü görünme ve onu sergileme hevesi yerine onu gizleyen ama aslında menzoberranzanı yönten bir kişi ama diğer kara elflerin hiç ulaşamadığı kişilere ulaşıyor gnomlara bile.. Hatta gnom şehrinde bir gün kendini ağırlatırsa şaşırmam.. Diğerleri gibi güç hırsını çıkarlarının önüne çıkarmıyor...
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
- serinafairuza
- Kullanıcı

Jarlaxle belki de Fr ın en güzemli kararkterlerinden birisi.. Gücünün sınırları konusnda gerçekten emin olamadım son kitabı okuyunca. Gerçekten Matron Malicein de ötesinde bir kontrole sahip mi diye sordum kendime. (Menzoberranzanın gerçekte bir erkek tarafından yönetilmesi. Osmanlının zamanında haremden yönetilmesi için) Sanırım bu gizemi ayrıca neyi niçin yaptığının çok da bilinmemesi onu cazip kılıyor. Yine de bana ters bir karakter Bir mielliki rahibi olarak Drizzt benimle daha fazla uyuşuyor.
Ormanın gücü sizi kutsasın

e mielliki rahibiysen
bir gwaeron windstorm kolcusunu destekleyecen elbette
jarlaxleın arkasındaki gizem perdesi gelecek kitaplarda daha fazla aralanıyor, özellikle de menşei, nereden geldiği falan
jarlaxle hırslı birisi değil, güce ve kaosa bayılıyor, ama bunun tek sebebi var şu mantık yani
"Lloth adındaki iblise tapınan ve birleşseler dünyayı mahvedebilecek güçte oldukları halde birbirileriyle didişen bir güruhun arasındayım ve öyle bir örgüt kurdum ki hepsi aslında bana muhtaç . . . bu bir oyundan ibaret ve ben kazanan taraf olmayı seviyorum!"
bir gwaeron windstorm kolcusunu destekleyecen elbette
jarlaxleın arkasındaki gizem perdesi gelecek kitaplarda daha fazla aralanıyor, özellikle de menşei, nereden geldiği falan
jarlaxle hırslı birisi değil, güce ve kaosa bayılıyor, ama bunun tek sebebi var şu mantık yani
"Lloth adındaki iblise tapınan ve birleşseler dünyayı mahvedebilecek güçte oldukları halde birbirileriyle didişen bir güruhun arasındayım ve öyle bir örgüt kurdum ki hepsi aslında bana muhtaç . . . bu bir oyundan ibaret ve ben kazanan taraf olmayı seviyorum!"