Ã?ncelikle dwaxer'in ve tersyüz'ün en ince detaylara kadar takılıp ciddi eleştirilerde bulundukları için teşekkür etmek istiyorum. dwaxer tabiki haklı olrak bir tırın izmir gibi koca bir şehrin trafiğinde gündüz vakti nasıl yol alabiliyor gibi soru sordu. ama zaten polis ona ceza yazıyordu tabi cezanın nedenlerinden birinin lastiklerin inik olması olarak gösterilmişti. hamdi bey her zaman polislerle arasını iyi tutmuş biriydi. (yazık, iyi, gariban bir şöför amcamızdı!) normalde sahil yolunu kullanırdı. ordan büyük araçlar da geçebiliyor, ama emre üçkuyularda oturduğunu söylediği ve polislere haber verip çocuğun başını derde sokmamak adına böyle bir riske girdi. ama o da lastiklerin inik olduğunun farkında değildi yoksa böyle bir şeye kalkışmazdı zaten.
sevgi, serdar'la öyle konuştuğu için serdar daha bir kendine güvenmiş bir vaziyette konuşması normal diye düşünmüştüm ben. ama tabi o kadar belirtikten sonra hiç çekşngenliğyle ilgili bir gönderme yapmamış olmam bir hata olarak kabul edilebilir. tersyüz iyi bir noktaya parmak basmış.
Efla, firble, lydronk ve illyra'ya ayrı ayrı teşekkürlerimi iletmeye kalkmam gerçekten de imkansız. çünkü kuru bir teşekkürle geçiştirilmeyecek kadar benim için çok büyük anlamı olan yorumlarda ve analize benzer tahminlerde bulundular.
ama buradan hepsinin tahminlerine göndermeler yapmak istiyorum.
efla'nın bahsettiği süper güç konusu x-men tarzı ya da ona benzer herhangi bir mutasyon olayına ilişkilendirilmiş bir mevzuda olmasa da var olduğu öyküden çıkartılabilir. yani herhangi bir karakterin öykünün temelini bile oluşturabilecek kadar önemli ilginç bir yeteneğe sahip olduğundan bansedebiliriz. ama bu karakterin o yeteneğe sahip olmasının getirdiği sonuçlardan bahsedildiği bir öykü şeklinde ilerlemeyecektir. daha çok yeteneğin nasıl ve neden o karakterde olduğu öykünün temelini oluşturacaktır.
Lydronk'un Ali teorisi çok fazla dikkat çekici... ama ona şunu sormak istiyorum. civa dolı kavanozları çalmaya kalkıp yüzüne gözüne buluşturan bir genç tuvalete doğru koşa koşa gidiyor yüzüne yıkamaya ardından gelen kişinin onu bu halde görmesinden rahatsız olup öldürmüş olabileceğini belirttin. ama civa yüze sıçramışsa artık bu can derdine dönüşmüş demektir, o sırada karizmasını ya da işlediği suçu düşünmesi ya da aklına getirmesi biraz az olasılıklı gibi geliyor bana. yani lydronkun bahsetiği kronoloji doğru ise o zaman Ali tuvalete koşup yüzünü yıkamaya çalıştığında karşısına gelen kişiden yardım istemesi daha mantıklı geliyor, ister laboratuvarından civa yürüttüğü hocanın kendisi olsun.
firble ali'nin etrafındaki insanların onun çığlıklarına hiç bakmadan kendi işleriyle ilgilenmelerine dikkat çekmiş. serdar ve aziz bey onunla konuşan kişiler. sevgi de serdar'a çarptığı için belki aliyi görmüş ama konuşma gereği duymamış diyebilirz belki de.
illyra ikizler kelimesindne bir sürü teori üretmiş, ama hangisi doğru belki de hiç biri değil onları açıklayamam şu anda ya da daha fazla ipucu da söyleyemem.
neyse hepinize tekrardan teşekkür ediyorum tekrardan