Zihinsel Büyülerden Kurtulma

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Zihinsel Büyülerden Kurtulma

Post by feverbeast »

Karakteriniz (neyse artık) zihinsel büyü yediğinde (mesela mind control, fear, blind, vs) ne yapar da kurtulur? Ã?ylece geçmesini mi bekler? Yoksa bunun bir çaresi var mıdır?

Bir yardım edin gözünüzü seveyim. Bu yüzden oyunlarda karşıma büyücü çıkınca ağaçlara tırmanıyorum. Özellikle de fear! :evil: Adam koşuşturup duruyor, tabii bu sırada dalan dalana :(
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Ha bir de şey vardı... emmm... hareket edemiyorsun... neydi adı unuttum...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi benim bildigim her büyüye karsı koyamıyosunda iste bazı büyülerden korunmak icin metanet zarı falan atıosun.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

sanırım hareket edemediğin büyü hold olmalı. neyse, mind-affecting büyüler karakteri etkilemişse,yani büyü, o karakterin -varsa- spell resistanceını geçmiş ve karakter de will saveini tutturamamışsa, karakter üzerinde tam etkiye sahiptir ve normal bir şekilde sonlanana ya da dispel edilene kadar aktif kalır. mind affecting büyüler gerçekten güçlüdür; ama birçok koruma büyüsü, bu tür büyülere karşı koruma sağlar (en basidi, sadece 1. lvl büyüsü olan prot.from evil/good/chaos/law). ve tabii, mind-affecting büyülerin undeadler üzerinde hükmü yoktur...
War, war never changes...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Aslına bakarsan tüm mind effecting büyülerinden kurtulabilirsin ama bu tamamen save 'e bağlıdır. dünya ya uyarlarsak aslında attığınız o zar sizin ta büyünün başından sonuna kadar uğraşlarınız sizi kurtarmaya yetiyor mu? diyedir. Ama tabi bazıları bir kez bulaşınca kurtulamıyosun o da var. Tamamen beynini ele geçiriyor.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Tamamen kurtarma atışına bağlıdır.Birde tam olarak bilmiyoruum ama dispel magic işe yarayabilir....
Jacta alea est.
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Sağolun arkadaşlar. Ã?oğu pc oyununda warrior ya da varsa thief seçiyorum ama zihinsel büyülere karşı hiçbir şey yapamıyorum.

Spell Resistance olayına kasmam lazım sanırım -özellikle thief'te...

10 parmak var ama sadece ikisinie yüzük takabiliyorsun çoğu oyunda O zaman yapsınlar bir yüzük, IMMUNE TO ALL DAMN MIND AFFECTING SPELLS olsun, babalar gibi takılalım yaa. *Kendisine sakin olmasını hatırlatır.*

İki sorum daha olacak:

1) Bir Thief, Dispel Magic yapabilir mi? (yapamaz sanıyorum)
2) Kurtarma atışları nasıl yükselir?
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Bir Thief, Dispel Magic yapabilir mi? (yapamaz sanıyorum)
evet, standard bir rogue karakter, dispel magic büyüsünü kullanamaz. ama sadece rogue ve bardların alabildiği use magic device skilli sayesinde sınıf kısıtları nedeniyle normalde kullanmaları mümkün olmayan büyülü eşyaları kullanmaya çalışabilirler(mesela dispel magic scrollu).
Kurtarma atışları nasıl yükselir?
saving throwları yükseltmenin ilk yolu lvl atlamaktır. karakter lvl atladığında, diğer bazı özelliklerinin yanında saving throwları da yükselir. Bununla ilgili tabloyu, phb'de karakter sınıflarının tanımlandığı sayfalarda bulabilirsin.

bunun dışında, bildiğiniz üzere, her saving throwun bonuslarını kazandığı key abilityler vardır. will save bonusunu wisdomdan alır, reflex dexterityden, fort ise con.dan. o anda yükseltmesi gereken saving throw hangisiyse (mind-affectinge karşı will) o abilityye (bu durumda wisdom) bonus veren bi büyü ile kandinizi güçlendirebilirsiniz (bu durumda 2. seviye ruhban büyüsü owl's wisdom). Böylece o saving throwa geçici bonuslar alırsınız. tabii bazı magical itemların bir ya da daha fazla saving throwa bonus verdiği durumlar da olabilir. ancak, immune to mind-affecting gibi bi item ancak çok yüksek lvl campaignlerde karşına çıkabilecek derecede güçlü bi itemdır.
War, war never changes...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Saolsun burock yokluğumda soruları cevapsız bırakmamış.

Save arttırma konsuda söylediklerine bir eklemem olacak. Ã?eşitli featler ile de save lerinie arttırabiliyorsun. Mesela iron wiil +2 will save veriyo...
"Lovefull Evil"
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Dispel Magic scrolluuuuu! Tabi ya. Use magic device deyince, sadece eşya kullanabilirim sandım. Aklıma gelmemişti, söylediğin iyi oldu burock, sağol.

Dilbao, şu save veren featlere bir bakayım yeniden. Sağol.
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Zihinsel Büyülerden Kurtulma

Post by zalhonan »

feverbeast wrote:Karakteriniz (neyse artık) zihinsel büyü yediğinde (mesela mind control, fear, blind, vs) ne yapar da kurtulur? Ã?ylece geçmesini mi bekler? Yoksa bunun bir çaresi var mıdır?

Bir yardım edin gözünüzü seveyim. Bu yüzden oyunlarda karşıma büyücü çıkınca ağaçlara tırmanıyorum. Özellikle de fear! :evil: Adam koşuşturup duruyor, tabii bu sırada dalan dalana :(
Mind Blank adı verilen büyü,tüm mind-affectlere karşı immunity sağlar..buna hareket edemiyorum dediğin Hold Person da dahil..çünkü o da bir mind-affect büyüsü
güç içinde yükselen;
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

chaotic command büyüsü yapılmış bir savaşçı zaten tam bir psionic katilidir, onun dışında psion'san zaten adam senden çok üstün olmadıkça rahatça kurtulursun bide will save olayı var o hold'a stun'a karşı falan çok işe yarıyor.
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Bide thief karakter için ( sanırım seçmeyi seviyosun) level 10 da gelen special ability'lerde Slippery Mind ( Kaypak zihin ?!) diye bir özellik var. Bu özellik sayesinde Enchantment okulundan( ki mind affecting büyülerin çoğu burda oluyo) herhangi büyü yedğinde ve will save'ini başaramadığında bi dahaki tur bi şans daha veriyor. Tek bir büyü için ardışık iki turda birer kurtarma atışı imkanın oluyor yani.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

feverbeast wrote:Dispel Magic scrolluuuuu! Tabi ya. Use magic device deyince, sadece eşya kullanabilirim sandım. Aklıma gelmemişti, söylediğin iyi oldu burock, sağol.

Dilbao, şu save veren featlere bir bakayım yeniden. Sağol.
şimdi Hold olmuşsan bu scrolu kullanamazsın, Charm olmuşsan da kullanmak aklına gelmez.
"Dur ben charm oldum galiba üstüme dispel atayım." :D

Protection from evil scroll ya da wand, büyüden önce yapabilirsen çok daha mantıklı.

Charm yedi forumda aslan gibi barbarım üç aydır eblek eblek geziyorum. :mad:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

feverbeast wrote:Sağolun arkadaşlar. Ã?oğu pc oyununda warrior ya da varsa thief seçiyorum ama zihinsel büyülere karşı hiçbir şey yapamıyorum.

Spell Resistance olayına kasmam lazım sanırım -özellikle thief'te...

10 parmak var ama sadece ikisinie yüzük takabiliyorsun çoğu oyunda O zaman yapsınlar bir yüzük, IMMUNE TO ALL DAMN MIND AFFECTING SPELLS olsun, babalar gibi takılalım yaa. *Kendisine sakin olmasını hatırlatır.*

İki sorum daha olacak:

1) Bir Thief, Dispel Magic yapabilir mi? (yapamaz sanıyorum)
2) Kurtarma atışları nasıl yükselir?
ilk olarak 3rd editiondan berimi ne psion diye bir sınıf var o adamların suçu ne? birincil saldırıları zihne sonuçta. 10 parmak 10 yüzük olayıda olmuyor, o zaman ne kadar yüzük varsa topla saçma olur, bi de o kadar büyülü eşya arasında aktif olanları işleyiş açısından sorun çıkartabilir, sonuçta o kadar fazla aura olacak ki büyü görüşüne çok hafif sahip olanlar bile metreler öteden sezecek seni...

1- Thief dispell magic yapabilir, her sınıf yapabilir ama büyücünün consantation feat'ine verdiği puana ve spellcraft'a verdiği puan'a göre değişir, ama bazı eşyalar günlük sadece bi kaç kereliğine olsa bile dispell magic olayı veriyor, hatta bazı silahlar rakibin büyüde hata yapma olasılığını her başarılı vuruşta arttırıyor hatta bazıları her vuruşta dispell yapıyor. Ama psionic büyülere karşı (enchantları işin dışında tutuyorum onlar mage büyüsü sonuçta) bi işe yaramaz zaten sen vurana kadar yüz kere adam sana saldırır zihinsel olarak. Will save'de işe yarayabilir.

2- Kurtarma atışları (saving throws) bazı eşyalarla ve level atladıkça yükselir (2nd editionda düşer orda ac içinde aynısı geçerli).
Post Reply