Çok güzel rol yapıyorum anlamıyorsunuz.
Neyse 4.th ed.'e de geçiş yapalım sayende. benimde yerimi ayırın.
Dragonborn filan da olmam ne öyle kertenkele gibi.
ben de yazmak istiyorum. Bu da Robin's Laws Of Good Game Mastering adlı kitaptandwaxer wrote:.
Oyuncu çeşitleri:
1-Aktör:
Karakterin görünüşü, konuşması, geçmişi, vs detaylarına önem verir. Silahlar yerine sosyal iletişimi tercih eder. (Illyra)
2-Kâşif:
Yeni yerler ve fantastik dünyalar keşfetmeye bayılır. (Darkgnome)
3-Kışkırtıcı:
Aklına estiği gibi davranmaktan hoşlanır; kendini ve grubunu gereksiz risklere atar. (Edmond)
4-Güç oyuncusu:
Karakterinin level atlaması ve yeni yetenekler kazanması onun için en önemli unsurdur. (Tersyuz, Mark)
5-Katil:
Monsterlerin kıçını tekmelemek, güçlü rakiplerin hakkından gelmek birinci sıradadır. (Edmond)
6-Ã?ykü anlatıcısı:
Karakter ve öyküyü ilk planda tutar, uzun uzun betimlemeler ve diyaloglar üretmeye üşenmez, bunları dramatik öğelerle süslemeye bayılır. (Darkgnome)
7-Düşünceli:
Aceleye getirmez, iyice planlamadan eyleme geçmek istemez. Maceranın üzerine gitmektense onun gelmesini bekler. Planları tutarsa da çok sevinir. (Mark, Darkgnome)
8-İzleyici:
Daha çok sosyal etkinliğin bir parçası olmak için oyuna katılmıştır. Senaryoyu sürüklemek konusunda utangaçtır. (Alenthas)
Evet DM guid’den hoşuma giden bir bölümü paylaşmak istedim sizinle. Tespitlerimde hata olduysa afedersiniz.
Dwaxer için de herhâlde bir oyuncu olarak; güç oyuncusu, kâşif, aktör ve öykü anlatıcısının karışımı dersek yanlış olmaz.![]()
.

Quarion wrote:Sağol yorumların için iyi olduğuna sevindim vede bir sorum olacak sorun olmaz ise şimdi biz mesala bir combattayız(yeni olduğum için soruyorum kusura bakmayın)two fanged strike kullanmak istiyorum ilk hafif elle sonra güçlü elle oturtuyorsun diyor şöylemi yazıcam ilk önce sol elimle sonra ise bir adım atarak sağ elimle tüm gücümü kullanarak vuruyorum?
Some one-handed weapons are light enough fordwaxer wrote:Quarion wrote:Sağol yorumların için iyi olduğuna sevindim vede bir sorum olacak sorun olmaz ise şimdi biz mesala bir combattayız(yeni olduğum için soruyorum kusura bakmayın)two fanged strike kullanmak istiyorum ilk hafif elle sonra güçlü elle oturtuyorsun diyor şöylemi yazıcam ilk önce sol elimle sonra ise bir adım atarak sağ elimle tüm gücümü kullanarak vuruyorum?
Evet ama biraz süsleyerek anlat!Ã?rneğin, "Artil bir nara atarak sol elindeki cellat gibi kılıcını rakibinin köprücük kemiğine indirdi. Diğeri acıyla inlerken hızlıca yana kayarak (c7'ye) diğer kılıcını adamın böğrüne geçirdi!" (two fanged strike) gibi, vs. Yaşatacaksın olayı, tarif edeceksin ki gözümüzde film gibi canlansın.
.
Tamam anladm dediğini ama adamın köprücük kemiğine gerçirebileceğimmi o var yani kesin değil ki kendi kafama göre yapmış olmazmıyım bide edmondun dediği gibi ikinci ele scim alamıyorum dimidwaxer wrote:Quarion wrote:Sağol yorumların için iyi olduğuna sevindim vede bir sorum olacak sorun olmaz ise şimdi biz mesala bir combattayız(yeni olduğum için soruyorum kusura bakmayın)two fanged strike kullanmak istiyorum ilk hafif elle sonra güçlü elle oturtuyorsun diyor şöylemi yazıcam ilk önce sol elimle sonra ise bir adım atarak sağ elimle tüm gücümü kullanarak vuruyorum?
Evet ama biraz süsleyerek anlat!Ã?rneğin, "Artil bir nara atarak sol elindeki cellat gibi kılıcını rakibinin köprücük kemiğine indirdi. Diğeri acıyla inlerken hızlıca yana kayarak (c7'ye) diğer kılıcını adamın böğrüne geçirdi!" (two fanged strike) gibi, vs. Yaşatacaksın olayı, tarif edeceksin ki gözümüzde film gibi canlansın.
.
Yok onu inceledim ben; off-hand yazan silahları hafif oldukları için herkes diğer elinde taşıyabiliyor. Off-handın anlamı o yani. Ama iki elinde silah olsa da bir turda yalnızca birini kullanabiliyor! Ancak rangerler bir turda iki attack yapabilir. Dikkat: onu da ben adama salladım iki silahımla da vurdum şeklinde yapamıyorsun; ancak power vasıtasıyla yapabiliyorsun! En basitinden "Twin Atttack" At-Will powerin var istersen her turda iki silah kullanırsın ama her bir silahın dmg'ı Hit: [W] oluyor yani modif eklenmiyor. Zırt pırt yok anlayacağın. Ranger one-handed military silah 2 adet kullanabilir anlayacağın.Edmond wrote:Dwaxer, ikinci eline Scimitar alamaz diye anladım ben, çünkü silahların bazılar Off-hand, yani ikinci eline yalnızca onları alabilir gibi bir izlenim uyandı bende?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests