Bir filmden beklentileriniz nelerdir? Aksiyon? Heyecan? Belki biraz kendinizi bulmak istersiniz, belki biraz kendinizden uzaklaşmak? Kahraman olsun mu? Sizi korkutsun mu? Peki ya gözyaşı? Sizi ağlatsın mı? Özendirsin mi sizi? Güldürsün mü, üzsün mü?
Kısaca bir filmden bekleyeceklerimiz içimizde uyandırdığı birbirinden farklı duygulardır. Benim için duygunun ne çeşit olduğu önemli değildir. Eğer yoğun yaşanmışsa bir aksiyon filmi de, komedi filmi de, dram filmi de etkiler beni. Bazıları derinden etkiler, bazıları ise tam anlamıyla bir iz bırakır.
Batman benim çocukluğumun kahramanıydı. Her zaman onda diğer kahramanlardan çok daha farklı bir karakter bulmuşumdur. Onun verdiği kararları, kadınlara karşı duygularını, yaşam tarzını hep takdir etmişimdir. "Hiçbir zaman olmak istemeyeceğim bir 'idol'dür kendisi." Hayranlıkla izlersin, ama kendini yerine koyamazsın.
Fazla canınızı sıkmak istemiyorum, ayrıca filmle ilgili detaya da girmeyeceğim. Kesinlikle izlemeniz gereken bir şaheser olduğunu söyleyeceğim sadece. Ve bunu söyleyen ben, çizgi roman uyarlamalarına pek sıcak bakmayan ve bu tarz filmlerden, yaşattığı duygular yoğun olamadığı için haz etmeyen birisiyim. Ama Karanlık şövalyeyi izlerken gözüm de doldu, boğazım da tıkandı, heyecan titredim de, kalbim gümbür gümbür attı da, nefret te ettim, aşık da oldum.
Sinemadan çıktığımda hayat benim için çok değişmişti.
Tür : Dram / Macera / Aksiyon / Suç / Gizem / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 25 Temmuz 2008
Yönetmen : Christopher Nolan
Senaryo : Jonathan Nolan , Christopher Nolan , David S. Goyer , Bob Kane
Görüntü Yönetmeni : Wally Pfister
Müzik : Hans Zimmer
Yapım : 2008, ABD , 152 dk.
Oyuncular
Christian Bale (Bruce Wayne/Batman) , Heath Ledger (The Joker) , Gary Oldman (Lt. James Gordon) , Michael Caine (Alfred Pennyworth) , Morgan Freeman (Lucius Fox) , Maggie Gyllenhaal (Rachel Dawes) , Aaron Eckhart (Harvey Dent/Two-Face) , Aaron Eckhart (Harvey Dent/Two-Face)