Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Sevgili oyuncular,
İş yoğunluğum sebebiyle oyunu ilerletemedim.
Turu hafta sonuna döndüreceğim.
Beklettiğim için özür dilerim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eğer öylesi özellikler üstüne gideceksen yerinde olsam bir heavy flail alır kalkanı bırakır ve improwed trip alırdım. Neden haevy dersen 1d10 vuruyor ve, trip yapabiliyor ve çift elli olduğundan +4 daha alacaksın triplerine. Yani toplamda str karşılaştırmasında bir +11'in olacak. Bir nevi 32 strli yaratık gibi.

İmproved trip sayesinde birde üstüne fazladan saldırı kazanacaksın. Bu saldırında karşındaki yerde olacağı için ayrıca +4 vurma şansın olacak. Üstüne bu adam kalkarken bir kere daha saldırı şansın olacak ki bunu da "improved Trip" olarak kullanıp adamın yerde kalmasını sağlar ve sana saldıramamsına sebep olursun. Üstelik bu sayede yanındaki grup arkadaşlarının da vurma şansını alrtırırsın.

Ha sadece bununla kalmayacak ytabiiki. Kendini büyü ile büyüttüğünde str+2 ve large olacağından Trip attacklerini +16 ile yapacaksın. Hatta bu işlemi biz yapsak ve sen animal affinity ile kendine +4 str versen +18 olacak. Yani 46 strli bir yaratıkmışsın gibi :D

İmproved trip içim combat expertise gerekiyor. Combat expertise için ise 13 int gerekiyor. Buyur buradan yak :D Getirisi güzel ama götürüsüde olacak gibi. Karar senin. Belki psycic body olayını bırakabilirsin. Her psişik marifet için +2 HP ne kadar etkili bilemiyorum. Alsan alsan bunlardan 4 tane alsan savaşçılıkta geri kaldığın gibi sadece +8 HP ile ödüllendirileceksin. Zaten bir bears endurance ile şu anda +12 HP alabiliyorsun.

AC konusunu çok kafana takma bence. Elinde bunu giderecek güçlerin var. Ayrıca bizde zaten sizleri korumak için büyüler yapacağız. E üstüne birde improved trip aldığında zaten kalkıpta sana vuracak rakibin kalmayacak çünkü sen her seferinde sana saldıramadan onu yere geri yıkacaksın. Sana saldırma gib bir olayı olamıyor.

Wilder'ı neden aldın anlamadım. O senin savaşçı tarafını düşürürken psişik güçlerine çok bir şey eklemez bence. Hiç ihtiyacın yok.

War mind konusunda bir şeyi unuttum ama. O PSP konusunda hala geliştiği iöin üstünde psişik güçlerinin daha uzun süre kalmasını sağlayacak. Pyrokineticist ise bu konda seni geliştirmeyeceğinden değeri bir miktar düşüyor.

Sana bazı featleri göstereyim. Belki seversin.

Daunting Nuisance (Intelligence 13, Combat Expertise, Base Attack Bonus +4): By making a successful Touch Attack, your opponent is treated as being Flat-Footed by all creatures adjacent to it, except for you. This is a Mind-Affecting Extraordinary effect.

Sweeping Trip: When you successfully Trip an opponent, you may forgo the “follow-up” attack and instead make a Trip attack against a new opponent that is adjacent to both you and the tripped opponent (i.e., you are trying to knock the first opponent into the second). This action does not provoke an Attack of Opportunity, but if it fails, the second opponent may attempt to Trip you.
You may only use this ability once per round.

Curling Wave Strike: (Intelligence 13, Combat Expertise, Improved Trip) If you successfully trip an opponent in melee, you may forgo your free follow-up attack to instead attempt to trip another opponent within reach at the same attack bonus total as the previous attack.
You may only use this feat once per round (i.e., if you trip the second opponent, you don’t get to try to trip a third).
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oradaki Wilder'ı unut, o hatalı bir denemenin başarısızlığının kalıntısı, hesaplarda yok o :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Devrimk benim karakterin bir sonraki seviyesinde alacağı metamagic trigger için "fell drain"i seçtim.

Fell Drain: Any living creature that is dealt damage by a Fell Draining spell gains 1 Negative Level. If the subject has at least as many Negative Level as HD, it dies. Negative Levels gained as a result of Fell Draining spells last one hour per Caster level (max 15 hours). (+2 noneffective caster level)

Bu marifetin açıklmasında büyünün kötü subtype'a dönüştüğü yazmıyor...

Code: Select all

( [b]Corrupt Spell:[/b] 1. Spell gains the [evil] subtype.
2. Half the damage dealt by the spell is Untyped, so it is not blocked by any form of energy resistance. )
ama içimde bir şüphe oluştu bu tip güçlere hep ölüler sahip olduğundan.

Düşüncem Fell animate ile 0. seviye acit splash yada 1. seviye magic missile ile karşımdakini her bakımdan 1 turda 2 defa eritmek.

Negative Level: –1 to all skill & ability checks, –1 to all attack rolls, –1 to all saving throws; –5 hit points, –1 effective level, looses 1 spell from the highest level castable that is still available for that day.

Ancak ben bunu kullandığımda acaba Olaf'ta tepki alırmıyım. Yani bu etki benim büyülerime kötü bir yön kattığından Olaf'ın bana gıcık kapma ihtimali ne kadardır?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bi domination yedik oyunla irtibatımız koptu. :mad:
Ben vurim bari Olaf'a filan.:D :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Olaf'ın elinde domination'a karşı en güçlü silah olabilecek magic circle agains evil var ama onu iyileştirme büyüsüne harcıyor. dwaxer 5 foot geri çekilip defansive casting ile "Magic circle agains evil" yapsan . Hem cüce rahip hem de wulfgar bu sayede büyünün etkisinden kurtulur. Sayımız 1.5'una katlanır. Karşımızdakilerin sayısı yarıya düşer. Sen saldırı yemezsin çünkü wulfgar iblise dalar seninle onun arasına girer. Cüce rahipte yenenditas'a dalmaz bu sayede Yenen adam gibi bir büyü yapabilir. Hatta rahipte elindeki bir büyüyü kullanır seni iyileştirir yada başka bir koruma büyüsü yapar.

Lütfeeen! :cry:

Ama artık çok geçti! :cry:

Devrimk benim soruma bir cevap vermemişsin. Fell drain oyunda kötü yönlü bir etki olarak mı gözükecek. o şekilde gözükecekse bu özelliği değiştirmek isterim. İyi olmanın ağırlığı altında ezilirim ama olsun.

Birde beyler bu effigy'ler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence oldukça etkili yaratıklar. Sizin aklınızda başka bir effigy fikri var mı? Ancak yazım hatasından kaynaklanan, tüm templateleri ekleyerek muazzam effigy'i yaratma hatasını kullanmamayı düşünüyorum, başından belirteyim.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Olaf canın kaç kaldı? İptal edip, magic circle büyüsünü yapabilrimisin? Wulfgar beni öldürücek? Arkam da, yaptığın sessizlik alanına giriyor. Oraya kaçamam yoksa orada büyü yapamam. İleri gidersem, hem durgen hem wulfgar bana vurur.

Abolish Shadows büyüm süperdi. Eee tek kerette :D
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mark bak kıskanç bir adamım ben. Güzeldi. Benim öyle büyülerim yok arada derede basit büyülerle götürmem gerekiyor. Kıskançlılk krizlerine sokma beni dalarım :P

Bence de en iyisi magic circle agains evil. Hem yaratığa karşı AC bonus ve save bonusta gelecek. Bunda paralyze özelliği var zaten. Birinden biri vurur kalırsın öööyle.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar, magic circle agains evil sadece korunmaya yarıyor dominationu iyileştirmiyor. Zaten Yenendithas'a ve Wulfgar'a protection from evil yapmıştım biraz önce. Dispel attım işe yaramadı, yapacak bir şey yok ben son duamı ediyorum, buraya kadarmış öpüyorum hepinizi. şu rahibeyi öldürebilseniz belki etkisi geçer dominationun.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yok daha neler. Bendetam senin oynayışına göre bir prestij sınıfı bulmuştum oysa.

The Combat Medic Hit Die: d6
Base
.......Attack.Fort ..Ref ...Will
Level Bonus Save Save Save ……………………Special ............................................Spellcasting
1st ....+0 ...+0 ...+2 .....+0 …………………Healing kicker (sanctuary)……………… ....+1 level of existing eligible spellcasting class
2nd ...+1 ...+0 ...+3 .....+0 ………………..Defensive casting, field healer………….... +1 level of existing eligible spellcasting class
3rd ...+1 ....+1 ...+3 ....+1 ………………...Healing kicker (Reflex saves), Mobility... +1 level of existing eligible spellcasting class
4th ...+2 ....+1 ...+4 ....+1 ………………...Evasion .......................................+1 level of existing eligible spellcasting class
5th ...+2 ....+1 ...+4 ....+1………………… Healing kicker (aid), spontaneous heal ...+1 level of existing eligible spellcasting class
Class Skills (2 + Int modifier per level): Concentration, Craft, Diplomacy, Heal, Knowledge (history), Knowledge (religion), Profession, Ride, Spellcraft, and Spot.

Healing kicker
At 1st level, you can imbue a healing spell with a sanctuary effect (as the spell). The Will save DC to overcome this effect is equal to 15 + class level + Wisdom modifier.
At 3rd level, you can grant the target of your healing spell a competence bonus on Reflex saves equal to your class level.
At 5th level, you can imbue a healing spell with a maximized aid effect (as the spell, but the quantity of temporary hit points granted is equal to 8 + your class level). This effect lasts for 1 minute or until the temporary hit points are depleted, whichever comes first.

Defensive casting
Starting at 2nd level, you are capable of spellcasting even under the most dangerous circumstances. You gain a competence bonus equal to your class level on Concentration
checks made to cast spells defensively.

Field Healer
At 2nd level, you become adept at administering first aid quickly and while under duress. You can make a Heal check to provide first aid as a move action (rather than a standard
action) and can take 10 on such checks even when stress or distraction would normally prevent you from doing so.

Spontaneous Heal
prepared spell or spell slot of 6th level or higher in order to cast heal, even if that spell is not normally on your spell list.

1. seviyeden 5. seviyeye kadar günde wis+class level kadar sefer iyileştirme büyülerine ek etkiler koyabiliyor. Ayrıca bir çarpışma anında iyileştirme büyüleirni yapmasını engelleyecek Aoo'lardan kaçması o inanılmaz kolaylaşıyor. Ref savelerde gelişmesi ve aldığı rahiplere uzak rüya lan becerilerde bence cabası.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Güzelmiş Darkgnome, tam bir acil doktoru! Ama ben eğer bu oyun biter de Devrimk başka bir oyuna başlatırsa bizi :mrgreen: artık iyileştirici adam olmak yerine sorcerer, wizard, archer, rogue hatta assasin oynamak isterim doğrusu. şifacılık futboldaki kalecilik gibi. :-P

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İyide aslında clericlik sadece iyileştirme değildir. Sadece bizim oyunda bu hale geliyor bazen. Bunun sebebi biraz tecrübesizlikten birazda savaşçı konusunda çektiğimiz zorluktan kaynaklanıyor. Wulfgar yanına benim effigy ve Edmond'un warmind geldiğinde zaten çok sağlam bir savaşçı gücümüz olacak. Effigy'i ben iyileştireceğim için senden çıkacak. Edmond ise kendi kendini iyileştirebilecek. Wulfgar'da belli bir seviyeden sonra zaten kendi kendine iyileşme gücüne sahip olacak. O zamanı bekleyemem diyorsun belki ama senin görevin aslında sadece bu değil. Sen birde marifetlerini seçerken belli bir taktik üstüne seçmedin. Herkesin ortak fikridir ki bu temel sınıflar arasında en güçlüsü Cleric'lerdir.

Üstüne zırh giyebilmene rağmen düşük zırhlar ile yetindiğin için sana vurmak kolay oluyor. Oysa bir Mithral Fullplate armor +1 ve heavy shield ile 23 AC'ye ulaşabiliyorsun. Ayrıca savaş konusunda da üstüne yapacağın büyüleri sayesinde neredeyse bir savaşçı kadar etkili olabilirsin ve hatta yeterli zamanın olursa bir savaşçıdan çok daha etkili olabilirsin. Ancak sen kendini diğerlerini iyileştirmeye veriyorsun. şöyle bir bakalım mesela

Seviyen 6 yani +4
Str 14 yani +2
Magical alsan +1
+7 saldırı. Bir savaşçı bu seviyede normal durumda alsa alsa +10 alıyor. Senin birde büyülerin devreye girecek. Hasarına bakalım birde

1d8+3 normal halin. Yani neredeyse bir iyileştirme büyüsü ile iyileştirebileceğin kadar. Demekki aslında saldırsan da o kadar zarar değil ama sen saldırmak yerine ölmeyelim diye iyileştiriyorsun. Rahatlıkla oyun stilini biraz değiştirebilirsin. Mesela seni gerçekten çok güçlendirecek büyüler ile kendini savaşçıların yanına çekebilir, güçlü saldırı büyülerin ile büyücülerin yanında yer alabilir, hepimizi güçlendirecek büyüler ile grubun taktiklerini belirleyen kişi olabilir veya Ã?nce summonların ile savaşçılara destek olup sonra arkadan büyücülerle büyü atan yada ana karakteri iyileştiren kişi de olabilirsin. Sana haksızlığı daha başından iyi bir iyileştirici wand almayarak yaptık aslında ama o da çok pahalı. :D

Sana tavsiye edebileceğim bazı büyüler var.

1st level spells

Shield of Faith(PH p278)
<Abj, VSM(holy writings), 1StdAct, Touch, 1min/lvl>
– Touched subject is surrounded by a magical aura that grants a Deflection bonus to AC of 2 +1 per six levels (max total bonus is +5).

Detect Evil(PH p218)
<Div, VS/DF, 1StdAct, Concentration up to 10min/lvl, no save, no SR>
– The caster can see the Alignment Aura of Evil creatures, spells, or objects in a 60’ Cone-shaped Emanation.
The information gained increases each round:
1st round – presence of evil.
2nd round – number of evil auras & the strength of the most powerful aura. If not in line-of-sight, the caster only knows the direction.
3rd round – strength & location of each aura.
This spell is blocked by 3’ of wood or dirt, 1’ of stone, 1” of metal, & any amount of lead.
An “Overwhelming” aura may Stun a goodaligned caster for 1 round, ending the spell.

Ray of Hope(BoED p105)
<Ench(comp)[good][mind], VS, 1StdAct, Close-range, 1rnd/lvl>
– The living subject receives a +2 Morale bonus on All Actions.
This spell Counters and Dispels Sorrow (from the Book of Vile Darkness).

Divine Favor(PH p224)
<Evoc, VS/DF, 1StdAct, Personal, 1min>
The caster gains a Luck bonus of +1 per 3 levels (min +1, max +6) to attacks & weapon
damage.

2nd level spells

Shield Other(PH p278)
<Abj, VSF(two 50gp platinum rings that must be worn by caster & target), 1StdAct, Close-range, 1hr/lvl(D)>
– Target gains a +1 Deflection bonus to AC & a +1 Resistance bonus to saves. Half of all hitpoint damage that the target takes is actually taken by the caster. The spell ends immediately if target leaves Close-range.

Deific Vengeance(CDiv p161)
<Conj(sum), VS/DF, 1StdAct, Close-range, Instantaneous, Will½, SR applies>
– A single target takes 1d6 per two levels (max 5d6), unless it is Undead, in which is takes 1d6 per level (max 10d6).

Hold Person(PH p241)
<Ench(comp)[mind], VSF(iron nail)/DF, 1StdAct, Medium-range, 1rnd/lvl(D), WillNeg repeat), SR applies>
– One Humanoid is Held. He/she gets a new Will save each round to end the spell.

Spiritual Weapon(PH p283)
<Evoc[force], VS/DF, 1StdAct, Medium-range, 1rnd/lvl(D), no save, SR applies>
– The caster summons a religiously appropriate weapon out of Force that does 1d8 +1 per three levels (max +5) damage. The weapon has the same threat range & critical multiplier as the base weapon.
The weapon attacks a designated opponent with the caster’s base attack bonus (including multiple attacks if high enough level). On the first round and any round it changes targets, the weapon only gets 1 attack. The caster must spend a Standard Action to change targets, but otherwise does not have to concentrate on the weapon.
The weapon must attack from the caster’s direction, gets no flanking bonuses, cannot give someone else a flanking bonus, & cannot be damaged. An opponent with Spell
Resistance receives one SR check the first time attack by the spell.

Brambles(CDiv p156)
<Trans, VSM(thorn), 1StdAct, Touch, 1rnd/lvl>
– Touched wooden Bludgeoning melee weapon gains +1 Enhancement bonus to attack rolls & +1 damage per level (max +10). Its damage is the better of Bludgeoning or Piercing.

Iron Silence(CAdv p153)
<Trans, VS/DF, 1StdAct, Touch, 1hr/lvl(D)>
– One touched suite of armor per three levels does not apply its Armor Check penalty to the proficient wearer’s Hide and Move Silently checks.

Ring of Blades(CArc p121)(CArcErrata)+
<Conj(creat), VSM(dagger), Personal, 1min/lvl>
– All hexes adjacent to the caster are filled with moving metal blades that move with the
caster. Anything within the blades area at the end of the caster’s turn (starting the round the spell was cast) takes 1d6 + 1 per level (max 1d6+10) damage.

Remedy Moderate Wounds(MoF p113)(MoFe)+
<Conj(heal), VS, 1StdAct, Touch, 10rnd + 1rnd/lvl>
– The living subject gains Fast Healing 2.

Vigor, Mass Lesser(CDiv p186)(DR324 p103)+
<Conj(heal), VS, 1StdAct, 20’ range, 10rnd + 1rnd per level (max 25rnds total)>
– One living creature per two Caster levels in a 30’ area gains Fast Healing 1.

Frostbite(DR312 p64)
<Evoc[cold], VS, 1StdAct, Close-range, Fort½, SR
applies>
– The target creature becomes extremely cold:
a) 1d6 per 2 levels lethal Cold damage (max 10d6) (no save);
b) 1d4 per 2 levels non-lethal Cold damage (max 10d4) (FortNeg);
c) becomes Fatigued (FortNeg).

Snake Shield(DR330 p72)
<Evoc, VSF(a living snake), 1StdAct, Personal, 1rnd/lvl(D)>
– The caster is surrounded by a cloud of ghostly snakes. Any creature that attempts a melee attack on the caster is attacked by the equivalent of the focus snake using it normal bite attack, plus any special abilities, such as poison, constriction, etc. Note that the effect will only grapple and constrict for one round at a time, then will release.
Any number of attackers may be affected by this spell, but each can only be attacked once per round.

Yani bu büyülerden de görebileceğin gibi aslında sen çok daha güçlü bir savaidçıda olabiliyorsun. Bence cleric'i bırakmak yerine oyun stilini biraz değiştir bence. Ha sana gösterdiğimden zararın sadece +1 saldırı olacak. Ancak getirileri aynı zamanda bir savaş.ınında çok işine yarayacak özellikler bence.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome güzel söylüyorsun da -bilmiyorum oyunun sen katılmadan önceki bölümlerini okudun mu- hemen her dövüşte daha ilk turda muhakkak birileri ölüm döşeğine yakın yaralanıyor, bütün kemikleri kırılıp sakatlanıyor vs. Sakatlanmasa bile bir dahaki turda alacağı darbeyle ölecek duruma geliyor. şimdi ben o kişiyi (ki o kişi ben olabiliyorum sık sık) bırakıp kendimi savaşa veremiyorum.

Cleric kötü demiyorum tabii, bence hepsi ayrı güzel.

Armor konusunda haklısın, full-plate'e geçmem lazımdı şimdiye kadar.

Benim öyle söyleme sebebim; bu durumdan kurtulamayacağız gibi geliyor bana, belli olmaz tabii. şimdi diyorum; "keşke sabah Owl's Wisdom, Bear's Endurance, vs yapsaydım," ama saçma olmaz mı ne zaman ne olacağı tam belli değilken, sınırlı sürecek büyüleri yapmam olmazdı.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Senin PfE'yi ne zaman yaptığına baktım. Aradan ne kadar geçti bilemiyorum ama 7 dakikadan çok olduğuna eminim. İstersen birde sen bak o kısma. Yani hala üstünüzde PfE yok aslında. Herhalde MCAE yaparsan burada etkilenmiş olanlar kurtulacaktır.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Senin PfE'yi ne zaman yaptığına baktım. Aradan ne kadar geçti bilemiyorum ama 7 dakikadan çok olduğuna eminim. İstersen birde sen bak o kısma. Yani hala üstünüzde PfE yok aslında. Herhalde MCAE yaparsan burada etkilenmiş olanlar kurtulacaktır.
Yok Dominate Person büyüsünü etkisiz hale getiremiyor sanırım: Protection from evil or a similar spell can prevent you from exercising control or using the telepathic link while the subject is so warded, but such an effect neither prevents the establishment of domination nor dispels it. Zaten artık yaptım hamlemi, geçmiş ola. Fakat kontrol edenle aralarında telepatik bir bağ oluyormuş; eğer rahibeyi bir şekilde öldürebilir ya da bilinçsiz hale, vs getirebilirseniz... Bak şimdi aklıma geldi Hold Person yapsaydım keşke ama ben nedense will saveleri geçemiyorum o yüzden korktum rahibenin kurtarışından, baksana bir dispel bile 10+6 ile işe yaramadı.
Post Reply