AC
AC
Yüksek sınıf iki savaşçının savaştığını hayal edersek eğer, 20. sınıf diyelim, ikisinin de BaB'ı 20, Weapon Focus vs. ile atak 24-25'e çıksa, bunların birbirlerine vuramama ihtimali kalmıyor?Yani AC'leri en fazla 25 olabileceğine göre?Nasıl olcak bu iş?Bu AC'de açık mı var?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

Birbirlerine vurmama ihtimalleri hala sürüyo( çok düşükte olsa). Ama o güçteki karakterlerin Hp leride çok yüksek olucağından birbirlerine vursalar bile savaş uzun sürecektir. Eğer ACleride daha yüksek olsaydı, yada farklı bir sistem kullanılsaydı, bu 2 karakterin kapışması saatler sürerdi, bu yüzden aslında mantıklı gözüküyor. Hernekadar pek gerçekçi gözükmesede:)
Fakat bence canın daha az olması, vurma ihtimallerinin düşmesi çok daha mantıklı olurdu?
Yanlış bilmiyorsam diyar içi oyunlarda kendi kurallarımız kullanıyor, bence bu biraz düşünülmeli?
Sonuçta bir Fighter'a vurmak kolay olmasa gerek?
Yanlış bilmiyorsam diyar içi oyunlarda kendi kurallarımız kullanıyor, bence bu biraz düşünülmeli?
Sonuçta bir Fighter'a vurmak kolay olmasa gerek?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

TEspitin doğru AC'nin artması için pek fazla yol yok seviye atlayınca bile Ac gelebilen pek fazla yer yok ama Atack bonus sürekli artıyor ve featlerle desteklendiğinde feci şekilde artabiliyor.
Bu durumda HP leri fazla olsa bile savaşların ksaı süreceğini söyleyebilirz. Yüksek seviyeli büyücüler için de benzer bi durum var. Yani savaşları pek uzun sürmez.
Karakterlerincanın artması aslında artması değil de bu derece artması tabiri caizse katlanması ve bu olayın sınıfa göre değişmesi pek de mantıklı değil. Kişinin fiziksel özelliklerini baz alarak hp belirlenmesi Ac gibi saldırılardan kaçabilme yeteneğinin gelişmesi gerekir bence. Hatta insanların aldığı hasar sadece hpden düşürülmesi değil yaralandığı yere göre belli kabiliyetlerinin cidi şekilde azalması anlamına gelmeli.
D&D nin AC, HP sistemi bana oldum olası mantıksız gelmiştir zaten.
Ama evet diyar rplerinde D&D kullanıyoruz. Oyun oynatan kişiler tabii ki D&D üzerine kendi isiyatiflerini koymakta özgürdürler (şahsen ben olsaılığa bağlı şeyleri, zar atımalrını minimuma indirmeyi tercih ederim) ama hepten bambaşka bir kural sisteminin tasarlanması uygulanması yaygınlaştırılması çok fazla enerji gerektiriyor. D&D nin avantajı siteye yeni gelmiş birisinin bile koalyca adapte olması ve forumda oyun oynayacak akdar kural öğrendiğinde herhangi bir masaüstü oyuna katılacak kural bilgisini de elde etmesi.
Kuralları rplerin oynanabilmesi için birer referans oalrak düşünebiliriz. Kaldı ki iki tane 20. seviye karakter pek de koaly rastlanan bir durum olmaz. YAni Böyle akrakterlerle oyun oynanabileceğini sanmıyorum en azından uzun süre için. BÃ?yle kişiler de biraz efsanevi olduğu için oyuncu da olmamalarından yaralanarak bu tür savaşları hikayeleştirme yoluna gidiyorduk.
Bu durumda HP leri fazla olsa bile savaşların ksaı süreceğini söyleyebilirz. Yüksek seviyeli büyücüler için de benzer bi durum var. Yani savaşları pek uzun sürmez.
Karakterlerincanın artması aslında artması değil de bu derece artması tabiri caizse katlanması ve bu olayın sınıfa göre değişmesi pek de mantıklı değil. Kişinin fiziksel özelliklerini baz alarak hp belirlenmesi Ac gibi saldırılardan kaçabilme yeteneğinin gelişmesi gerekir bence. Hatta insanların aldığı hasar sadece hpden düşürülmesi değil yaralandığı yere göre belli kabiliyetlerinin cidi şekilde azalması anlamına gelmeli.
D&D nin AC, HP sistemi bana oldum olası mantıksız gelmiştir zaten.
Ama evet diyar rplerinde D&D kullanıyoruz. Oyun oynatan kişiler tabii ki D&D üzerine kendi isiyatiflerini koymakta özgürdürler (şahsen ben olsaılığa bağlı şeyleri, zar atımalrını minimuma indirmeyi tercih ederim) ama hepten bambaşka bir kural sisteminin tasarlanması uygulanması yaygınlaştırılması çok fazla enerji gerektiriyor. D&D nin avantajı siteye yeni gelmiş birisinin bile koalyca adapte olması ve forumda oyun oynayacak akdar kural öğrendiğinde herhangi bir masaüstü oyuna katılacak kural bilgisini de elde etmesi.
Kuralları rplerin oynanabilmesi için birer referans oalrak düşünebiliriz. Kaldı ki iki tane 20. seviye karakter pek de koaly rastlanan bir durum olmaz. YAni Böyle akrakterlerle oyun oynanabileceğini sanmıyorum en azından uzun süre için. BÃ?yle kişiler de biraz efsanevi olduğu için oyuncu da olmamalarından yaralanarak bu tür savaşları hikayeleştirme yoluna gidiyorduk.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
feat olmasa dahi defensive fighting ve improved weapon bilmemne sayesinde vurma şansın kadar AC'ni de artırabiliyorsun.
Ancak D&D savunma değil saldırı oyunu. Savunmada kalan kaybediyor bu oyunda. Bazı marifetler ile bu biraz dengeleniyor ama arkadan başka düşmanlar gelirken 100 küsür HP'li bir yaratıkla savunmada dövüşmek hiç mantıklı değil.
Bu konu defalarca kere konuşuldu. Artık gına geldi diyebilirim. Yine D&D yine AC, HP.
Ancak D&D savunma değil saldırı oyunu. Savunmada kalan kaybediyor bu oyunda. Bazı marifetler ile bu biraz dengeleniyor ama arkadan başka düşmanlar gelirken 100 küsür HP'li bir yaratıkla savunmada dövüşmek hiç mantıklı değil.
Bu konu defalarca kere konuşuldu. Artık gına geldi diyebilirim. Yine D&D yine AC, HP.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Mithral Full Plate +5 ve Tower Shield +5Tersyuz wrote:Başlangıç=10
Mithral Full Plate +5=13
Dex=+3
Tower Shield +5=9
Amulet of Natural Armor +5=5
Ring of Protection +5=5
Toplam=45
Featlerle daha da yükselebilir.
ikisi de armor AC'si veriyorsa stack etmez
enchantmentlar
armor, dodge, magic, natural diye katergorize edilebiliyor bildiğim kadarıyla aynı türden iki AC enchantment stack etmez
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
Biri armor öbürü shield bonusu olduğu için toplanabiliyor.Raistlin wrote:Mithral Full Plate +5 ve Tower Shield +5Tersyuz wrote:Başlangıç=10
Mithral Full Plate +5=13
Dex=+3
Tower Shield +5=9
Amulet of Natural Armor +5=5
Ring of Protection +5=5
Toplam=45
Featlerle daha da yükselebilir.
ikisi de armor AC'si veriyorsa stack etmez
enchantmentlar
armor, dodge, magic, natural diye katergorize edilebiliyor bildiğim kadarıyla aynı türden iki AC enchantment stack etmez
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Ben Dex Bonusu ile Full Plate'in kullanılmasını anlayamadım, Full Plate için Max. Dex. Bonus 1 olması koşulu yok mu
At o Full Plate'i 
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Mithral Full Plate +3'e çıkarıyor dex bonusunu.Edmond wrote:Ben Dex Bonusu ile Full Plate'in kullanılmasını anlayamadım, Full Plate için Max. Dex. Bonus 1 olması koşulu yok muAt o Full Plate'i
Nimbleness büyüsüyle enchant edersen +2 daha ekleniyor, 20 dex'le giyebiliyorsun.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
-
lightflarer
- Kullanıcı

yaw 20 level bi fighter zaten aldığı featlerle çok sık critical damage vuruyor zaten 25 vuruyorsa 35-40 vurabiliyor, arada death blow strikelar falan var, power attacklar var AC çok önemli olsa da herşey değil yani. Zaten fighter'ların belli bir seviyeden sonra çok güçlü olmalarının sebepleri bu resistance ve attack featleri ve elde ettikleri veya bir şekilde doğal olarak kazandıkları büyüye, doğa elementlerine veya diğer fiziksel ve zihinsel hasarlara karşı kazandıkları dayanıklılık ve ya direnç. Üzerine silahlardan, zırhlardan iksirlerden ve diğer ıvır zıvırlardan aldıkları bonuslar (geçici de olsa, kalıcıda olsa) aslında bir fighter ve rouge yada mage'in savaşı kadar uzun sürüyor neredeyse iki güçlü fighter'in savaşı. Bence fighterlarla oynamak zevkli zaten (konu saptı ama tutamıyacağım kendimi) adam size eşşek gibi bir büyü yapıyor mesela ama siz karşısında dim dik duruyorsunuz çok zevkli bence
3rd Edition'da hide, tracking, steal ve lock-pick gibi özelliklerin eklenmesizye bence fighter çok güçlü oldu zaten oh be rahatladım