Kardeşlik (Oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Jherremor bir an bocaladı, şaşkın şaşkın Benjamin'e baktı.
"Büyücü değil demiştin?"
Kızı kancadan çıkarttı ve kapının önüne koydu.
"Al bu cadıyıda gidin burdan."
Sonra kapısını gürültüyle kapadı.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benjamin, Dartunun kanla kaplı bedeni üstüne çöktü. Geçirdiği şokun ardından gelen rahatlamanın şaşkınlığı ile düşünemediğinden sürekli aynı sözleri tekrarlıyordu.

"Özür dilerim özür dilerim..."

Dizleri üstündeki saçları kan bulanmış elleriyle yana çekti kızın yüzünü açtı. Titreyan ellerine, bir balta kadar ağır gibi gelen asasını kızın vücuduna dokundurdu ve işte o anda zihni biraz huzur buldu.

(Wand casting Cure light wounds x 2)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Titreyen eli ile saçlarını gözlerinin önünden çekerken, kendi kanının kokusu yüzünden tiksindi ve yüzünü buruşturdu. Konuşmak istemesine rağmen boğazı kurmuşu gibiydi bu yüzden sadece sakin olması için Benji'nin omuzuna saçından çektiği elini koydu ve sabitçe ona baktı.

Bu sırada yürüyen namfetler durmuş ve kızın yeni emirlerini bekliyorlardı.
Image
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dartu'nun hareketi ile Benjamin rahat ir nefes verdi. Artı sadece küçük berelenmeler (3-5 HP) kalana kadar iyileştirdi.

"Tanrım onca insan! Bunca cesedi nereden bulmuş bu yaratık? Seninde onlardan biri olacağından o kadar korktumki. O yaratığı görmek dahi tüm kanımın çekilmesine yol açtı."

Dartu'nun elinden tutup ışığın ulaştığı duvar kenarındaki bir yere götürdü.

"Nameftleri bizden uzak bir yere göndersen iyi olur. Büyünün etkisi bittiğinde yakınlarında olmak istemem. Sonrada biraz dinlenirsin, ben nöbet tutarım. Dayanamayacak olursam, seni uyandırırım."
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Benj'in kendisini götürdüğü yerde sırtını duvara yaslayarak oturdu. Sonra şimdiden emirlerine itaat etmek için harekete geçmiş olan namevtlere onları buldukları yere geri dönmelerini söyledi. Kendilerinden çok uzağa...

"Tamam. Karanlık mideni bulandırırsa bana haber ver. Bu durumda uyuyabileceğimi zannetmiyorum. Sadece dinleneceğim."

Sonra gözlerini kapatarak hafifçe nefes alıp vermeye başladı. Uyumuyordu.
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Kendini garip kirli hissediyordu. Olaf üzerine büyüler yaptığında olayları görme açısının daraldığını farketti. Büyük resmi kaçırmıştı. Hayatı kendi üzerinden seyretmişti.

Günboyu üzerinde kalıcak koruyucu büyüsünü yaptı.
(* Mage Armor)
" Saol Olaf. Darthu hala gelmedi mi? "
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

"Madem sen uyumayacaksın o zaman ben uyuyayım." dedikten sonra Homunculus'una etrafı izlemesi ve bir şey olursa zihinsel temasla haber vermesini tembihledi. Biraz dinlenmenin kimseye zararı olmazdı herhalde.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Rahibe Bestra koridorun ucunda belirdi, arkasında beş tane Shadar-kai ve cüce rahip vardı.
"Ahh! Uyandınız demek, haydi toparlanın yolculuğa çıkmamız lazım."
Hepsi beraberce, karanlık kürenin olduğu odaya gittiler,
"Bana yakın durun!"
Hepsi yanyana geldiler ve ışığa doğru yürümeye başladılar, bir an etrafı göz kamaştırıcı bir aydınlık sardı, sonrasında karanlık.
Gözleri karanlığa alışınca etraflarındaki duvarların yıkılmış ve harap bir görünümü olduğunu farkettiler. Tek ışık kaynağı demin karanlık kürenin yerinde duran aydınlık küreydi.
Kalın hırıltılı bir ses duydular ve o tarafa baktılar, üç metrelik dev yaratık konuşmaya başladı.
Image

"Rahibe Shar rahibi olduğunu söyleyen biri var burada kararı vermeniz için sizi bekledik."
Yanındaki dev kertenkele adam'da konuştu ama sadece Yenendithas anlayabildi dediklerini.
Image

"Evet, zihnimizi kontrol etmeye çalıştılar."

Dong Benjamin'i uyarmıştı tam Darthu'yu uyandırmaya çalışıyordu ki kadının sesini duydular.
"Demek Shar rahibisiniz ha?" Elindeki küreyi çıkararak bağırdı:
"Bilgelik yıldızların altındadır."
Olaf will zarı: 7+7+2=16 başarılı
Yenendithas will zarı: 9+6+2=17 başarılı
Benjamin 12+3=15 başarısız, 13+3=16 başarılı
Darthu 11+3=14 başarısız, 18+3=21 başarılı

Sonra hepsine dönerek sordu:
"Söyleyin aranızda büyü kabiliyeti olanlar kimler?"
Wulfgar eliyle işaret etti:
"Darthu'yla ben hariç diğerleri büyü yapabiliyor."
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benjamin hala uykulu olduğundan mıdır, yoksa açlıktanmıdır bilemese de sanki içinde bir sıkıntı oluşmuştu rahibenin "yıldızlar" ile ilgili söylediklerini duyduktan sonra. Wulfgar ve diğerlerinin bir rahibenin yanında olduğunu gördü. Rahibe büyü gücü olanlar hakkında bir soru sormuştu. Bu soruyu daha önceden bir kere daha dört kollu yaratık sormuştu. Wulfgar hiç tereddüt etmeden cevabını verince, burada büyücülere ayrıca değer verildiği düşüncesine kapıldı.

"Evet! Evet ben bir büyücüyüm."

Yüzünde büyük biri olduğunu düşünmesine sebep olan bir gülümseme vardı.

"Siz buraya nasıl geldiniz dostlarım? Bu yanınızdaki de kim?" Sonra arkalarında duran cüce rahibi gördü. Bu cüce ona vuran cüce ile aynı cüceydi! Wulfgar'ın dediği bir şey aklına geldi. "Dikkat, akılları yerinde değil" yada "Kendilerini kontrol edemiyorlar" gibi bir şeydi. Ya arkadaşları orada cüce rahibin durumuna düşmüşlerse.

"Neden büyücü olup olmadığımızla bu kadar ilgilisin-iz?"
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Olaf ve Wulfgarın arkasına geçer, yavaşça.
" Darthu'yu Shar rahibesi sanıyorlar ve ne yapmaları gerektiğini ona soruyorlar. O yaratıklar senden emir alıyor. Sen gerçekten Mystra rahibesi misin? Bu yaratıklar kötü mü, Olaf? "
Ellerini kıpırdatıp, hızlandırma büyüsü için hazırlandı.
( Ready for Haste Spell. )
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Olaf, sadece Yenendithas'ın duyacağı şekilde fısıldar: "Sanmıyorum; şu rahibeyi susturmalıyız bence, bilmem anlatabildim mi?"
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas, olafın onaylamasıyla büyüsünü benji ve darthu dahil arkadaşlarına hemen örmeye başladı.
( Haste Spell(3th slot); Target: Wulfgar, Olaf, Ben, Darthu, Benji. )
( Büyü paylaşımı: Familiar. Monty üzerindeki büyüler: Mage Armor, Haste )

Kedi olan biteni büyücünün yanında izliyordu.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Rahibe Bestra Yenendithas'a dönüp güldü.
"Ã?abaların yersiz büyücü hepimize karşı tek başına şansın yok."
Wulfgar ve Darthu'ya seslendi ve dört kollu yaratığı işaret etti.
"Siz Jherremor'u takip edin, diğerleri benimle gelsin. Sen Lathander'ın kutsal rahibi arkadaşına hakim ol kendinde değil bize saldırmasın."
Bestra güneye doğru yöneldi, Jherremor'da kalnlara kuzeye odasına giden yolu işaret etti. Wulfgar sessizce Jherremor'u takip etti.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
"Tabii rahibe ben ona hakim olurum," der Olaf bu sırada çaktırmadan Yenendithas'a göz kırpar. Rahibenin az uzaklaşmasını bekleyerek (kendisi ve Yenendithas dışarıda kalacak şekilde) üzerine sessizlik büyüsü yapar. [Silence]
Amacı önce bu rahibenin sesini kesip (çünkü belli ki arkadaşlarını yönetimi altına almıştır) daha sonra Wulfgar'ın üstündeki kötü sihirleri çözmek amacıyla [Dispel Magic] büyüsü yapmaktır.

.
Last edited by dwaxer on Mon Jul 21, 2008 4:24 pm, edited 1 time in total.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Olafın gözkırpmasıyla, doğru birşeyi yaptığını anladı.
(M: " Usta! "
Y: " Küreyi düşürmesini sağla, benden sakın uzaklaşma. "
Monty: " şimdi mi, usta! ")

Kedi zıplamaya hazırlandı.
Yenendithas, parmağını büküp gölge yaratıkları mahvedicek büyüsünü bitirdi.
(" şimdi! ")
Ve büyü ile kedi aynı anda tepki verdi.
Yarıelfin elinden çıkan hüzme Elminster'in asasından geçip, odadaki tüm karanlığa çarptı.
( Maximize Abolish Shadows Spell(3th slot) Follow a) All shadows creature. )
*

Code: Select all

Abjuration
Abolish Shadows(UE p47)
<Abj, VSM(obsidian), 1StdAct>
" All shadows within a 30" radius of the caster
are disrupted:
a) All shadow creatures (i.e., shadows,
shades, creatures with the "shadow"
subtype) take 1d6/lvl (max 10d6) Fort½.
b) All spells with the subtype or descriptor of
"shadow" are dispelled on a successful
Caster check (max +10) vs. DC (11 + the
effect"s caster level).
Post Reply