Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

teşekkürler dwaxer :angel:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tırmanma: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Akrobasi

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

BoğaAvcısı HP: 110-26=84
Ayı HP: 350-93=257

Ayıda ayıymış ha! :-o
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:BoğaAvcısı HP: 110-26=84
Tersyuz 500'e kadar yolu var, Ayının dayanımıyla insanın ki arasında dağlar kadar fark var.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tersyuz wrote:BoğaAvcısı HP: 110-26=84

O değil de,

Dwaxer, canavarın boyutu büyük, yani hedefi vurmak daha kolay, bonus isterim.

Bonusu aldığımda da ölümcül vuruş ile +50'yi vurmak daha kolay olacak :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Olmaz ya, ben bu ayıyla savaştan sağ çıkarsam, ayı canının iki katı kadar cesaret dolayısıyla deneyim puanı isterim, ağaçta bahsettiğim taktikten de 300-400 deneyim puanı gelir her hâlde?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bende o zaman haydut yakalamıyorum ayı vurarak seviye atlayacağım. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşım Ayının full atağı 1.pençe, 2.pençe ve ısırma şeklinde, üstelik ıskalama şansı da yok gibi bir şey, uyarayım yani.
Sonuçta aranızda ayı, vs ne öldürürseniz en azından HP'si kadar exp. vereceğim ama gereksiz yere ve tedbirsizce kendini (20$lık post için) tehlikeye atana da (eksi) -exp. vereceğimi de bu sayede görürsünüz belki.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar son zamanlarda listeye giren yetenekler şöyle:
Akrobasi
Silah Ã?ekme
Kılık Değiştirme
Oyunculuk
Bilim

Fikirleriyle ve oynayarak oyun sisteminin gelişimine katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

:D
Last edited by dwaxer on Thu Jul 17, 2008 7:52 pm, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:.Darkgnome karakterine özgeçmiş yazmamışsın, bilinmiyor mu, herkesten saklıytor mu geçmişini karakter?.
Oyunculuk ve Kılık Değiştirme yetenekleri olduğuna göre bir dönem tiyatroda çalışmış olmalı. :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Boston'un krokisini Oyun bölümüne ekledim arkadaşlar haberiniz olsun. Boston büyük ve gelişmiş bir kasabadır. Pinkerton teşkilatının merkezi buradadır. Marketlerinde her çeşit ürün bulunmaktadır. Limanında daima yandan çarklı gemiler bulunur; bunların bazıları nehirde taşımacılık yapmak üzere hergün doğuya ve batıya gidenler (vapur=1, at=3, kamara=5$) bunun yanısıra uzun süre kalan eğlence gemileri de vardır. Eğlence gemileri, restoran ve kumarhane olarak hizmet verir, 10 gün bir limanda, 10 gün başka bir limanda kalarak dolaşır.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ayı pençeleriyle tutunurken ısırabilir belgeselde görmüştüm. :D

Edmond kızılderili karakterinin adını "Ayı Yemeği" olarak değiştiriyorum. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:
dwaxer wrote:.Darkgnome karakterine özgeçmiş yazmamışsın, bilinmiyor mu, herkesten saklıytor mu geçmişini karakter?.
Oyunculuk ve Kılık Değiştirme yetenekleri olduğuna göre bir dönem tiyatroda çalışmış olmalı. :mrgreen:
Abi ondan kolay ne var. Bunun babası oyuncuymuş, anneside silahşör. Annesi bir oyunda babasını çok sevmiş evermiş. Tek çocukları bu olmauş annesi bir kurşunla öldürülmüş, babasıda veremden gitmiş. Al sana öz geçmişine kadar ayrıntılı bir karakter. :-P

şimdi sen bana bir de bakalım bu karizmam ve oyunculuk yeteneğim sayesinde ben güzel şarkı söyleyebilecek miyim?

Akrobasi alsam nasıl güzel hareketler yapabilirim.

Bilim ne işe yarıyor? Kimyasal silahlar, patlayıcılar felan mı yapabiiliyoruz?

Birde aklıma gelen bir fikir. Oyuna başlarken meslekleri kaldırsak da başlangıç, diye bçz özellik getisek. Meslek olunca bu işimler bulmak çok zor oluyor ama mesela bunlara "kumar delisi", "tabanca aşığı", "zengin aile çocuğu", "hasta beden" tarzı geçmişler versek bunlara gre sadece becerilerde değil başka alanlarda da artı ve eksi koysak daha güzel olmaz mı karakterler. Mesela ben aslında kumarbaz yanında oyuncu gibi bir sınıfa da yakınım. İkisini birleştiren bir kumarbaz olmam gayet normal olur. Mesela konsomatris diye bir mesleğide içca etmiyorum ama en yakını da o oluyor. Bence bunun üstünde iyice bir düşün. Meslekler yerine geçse daha hoş bir hava uyandırabilir. Hiç yoksa başlangıç özelliği diye başlayana artı ve eksi veren özellikler olabilir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Ayı pençeleriyle tutunurken ısırabilir belgeselde görmüştüm. :D
Edmond kızılderili karakterinin adını "Ayı Yemeği" olarak değiştiriyorum. :evil:
Bir dahaki turda ısırabilir belki. :schemes:

Bilim bonusunu tamir, mekanik yanısıra tedavi zarına da ekliyorum.

Bu arada yeri gelmişken belirteyim; bozulan eşyaları demircide filan tamir ettirdiğinizde eşyanın yarı fiyatını ödüyorsunuz ama kendiniz tamir etmeyi becerirseniz 1/4 fiyatını ödüyorsunuz.

Tersyuz,

Code: Select all

bölüştürmeyi, vs  sen yapmıştın Ally'e düşen eşya, vs nelerdi?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome meslek demeyelim de onlara ilgi alanları ve spesifik konularda edinilen tecrübe diyelim.

Bak Tersyuz +5 Bilim yeteneği aldı ama (aferin) bilimsel kitaplar satın aldı filan senaryoda gayet doğal bir şekilde yerine uydurdu bu gelişmeyi. Patlayıcılar, mekanik vs ile ilgili kitapları okuyarak bu yeteneklerini geliştirmiş oldu. (Tersyuz, sana 20 exp. verdim karakterin gelişimini senaryoda güzel ifade ettiğin için)

Bilim'i şimdilik mekanik, tamir ve tedavi zarlarına ekliyorum, katkısı olabilecek yerlere bonus olarak eklenir.

.
Post Reply