Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Bir sürü mesaj attıım için ortalık karışmış. :D sırayla tekrar soruyorum.

1-Dinamitin listede mesafesi 10 gözüküyor 15'e dinamit atamıyor muyuz?
şimdi onu şöyle ayarlıyorum: 15’e atamıyoruz ama 10 metrenin ardındaki kareye atmış kabul ediyorum, yani 10+2 metre filan gayrı resmi kabul ediyorum. Aslında herhangi bir şeyi 10 metreden öteye atabilirsin ama düşük level bir çaylağın 10 metreden öteye isabetli şekilde bir şey fırlatamayacağını varsayıyoruz. Ama ilerleyen seviyelerde Güç:40, Ã?eviklik:20 ve ilgili yetenek:30 olduğunda 15 metreye de fırlatabilir kişi.

2-Baltanın isabet formülü:
İsabet zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+İlgili yetenek-Mesafe
Dinamitin isabet formülü:
Dinamit atma zorluğu=(2*Mesafe)+50
Bu adaletsizlik değil mi? Bence dinamit fırlatmak balta fırlatmaktan daha kolay.
Hayır tam aksine dinamit fırlatmak çok zordur; istersen dene! :schemes:

3-Dinamite keskin nişan-hızlı nişan yetenekleri eklenebiliyor mu?
Yok, ben onu düşündüm ama herhangi bir şeyi elinle fırlatırken nişan alma durumu istikrarsız.

4- dinamitler birbirine bağlanınca sadece hasar mı artıyor yoksa etki alanı da artıyor mu?
Hasar zaten lokum başına artıyor ama 10 lokumdan sonraki her 1 dinamit lokumu için patlama etki yarıçapı 1 metre artıyor.

2 numaralı soruyla ilgili öneri:
Dinamiti bir yere fırlatma normal formül olsun:
İsabet zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+İlgili yetenek-Mesafe
Ã?yle zaten! Bana kalsa, aslında dinamit için bu formülden “Güç”ü çıkarmak istiyorum.

Fakat fitil kısalığını uzunluğunu belirlemek yani patlama anını belirlemek için:
1d100+Zeka+Bilgi+Patlayıcı,vs zorluğu 100 olsun
Eğer adam isabetli atar fakat fitil zorluğunu 60 tutturursa dinamit düşmeden havada patlasın ya da dinamit düşünce patlamadığı için aradaki fark adamlara savunma olarak eklensin. Patlamadan kaçıyorlar hesabı.
Nasıl bu formül güzel mi? :D
Formül gerçekten güzel:
Dinamit atma zorluğu=(2*Mesafe)+50
İsabet: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Patlayıcı-Mesafe
Zamanlama ayarı zorluğu=100
Zamanlama: 1d100+Zeka+Bilgi+Patlayıcı
Eğer zamanlama zarı 100 ve üzeri gelirse tam istediğin anda patlar. Ama eksik gelirse her 10 fark için 1 saniye geç patlar. (90-99=1 saniye, 80-89=2 saniye, 70-79=3 saniye) Ayrıca aradaki fark hedeflerin korunma zarına bonus olarak eklenir. Ve 2-3 saniyelik gecikmelerde hedeflerden biri 1d100+Zeka+Ã?eviklik+Patlayıcı=100 tutturursa dinamiti sana geri atabilir.
Son olarak dinamit, vs patlayıcılarla oynarken atacağınız “1” elinizde patlaması demek olduğunu tahmin edebiliyorsunuz herhalde. :schemes:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Wahşi batı için yeni haritalar çizip, yeni senaryolar oluşturmam gereken bir noktadayım o yüzden küçük gecikmeler yaşanıyor kusura bakmayın.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bence dinamit fırlatmak balta fırlatmaktan daha kolay dememin sebebi adama saplamanı gerektirecek bir durum yok yanına yöresine düşse de yeterli oluyor. :)

Ben fırlatmam dinamit minamit vururum tüfekle. :D Yanlız fırlatacak bir gariban bulmak lazım. :evil: Dinamitle açtığım çukura Alvarezi yuvarlıyorum kurda kuşa yem olmasın yazık. :embarrass:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar haritalar güncellendi, bildiğiniz gibi Oyun başlığının ilk mesajında bulunuyor haritalar: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 952#168952
Silwerstone'un krokisi eklendi. (biliyorum doğrusu silverstone olmalıydı) Bu kasaba haritadaki en ufak kasaba. (köyleri göstermedim büyük haritada) Silwerstone, arkasındaki dağlarda bolca gümüş bulunduğu için zamanında madencilik yüzünden pırtlamış bir yerleşim yeri. Halen dağlık bölgede kullanılan ya da terk edilmiş bir sürü madenler, labirent gibi galeriler var.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CINE-5'te şu anda tam bir western oynuyor.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ben olmuşum western. Douglas kral beee!
Maceralarım yayınlanınca ne kadar karizmatik ne kadar muhteşem biriymiş diyeceksiniz. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ben av köpeği almayı kafama koydum. Koklayarak iz sürerken izciliğe bonus versin hemde gece ben uyurken benden önce uyansın nöbetçi gibi. :D
eğitilmiş köpek alabilir miyim yoksa eğitmem mi lazım?
Yetenek olarak Hayvan terbiyeciliği mesela?
Formül:
Hayvan terbiyecisi bir hayvana seviyesi kadar numara öğretebilir.
Zorluk: 100-200 arası değişir
1d100+zeka+bilgi+hayvan terbiye
:wink:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet Tersyuz onu da ayarlayacağız. Ya bebekken alacaksın hayvanı eğiteceksin (ucuz) ya da kısmen eğitilmiş akıllı yetişkin bir hayvan alacaksın (pahalı)

Benim düşüncem; hayvanın otur, kalk, bekle, gel, git, gibi beş basit komutu anlaması temel olsun. (akıllı hayvan) Bunları öğretmek de 5 hafta sürsün. (zorluk=50şer)
Ondan sonra artık hayvanın bu temel eğitimi üzerine çetrefilli yetenekler edindirilmesi gittikçe zorlaşacak. Ã?rneğin köpeğe koklayarak iz takip etmeyi bir hafta boyunca öğretirsin sonra Zorluk=150 üzerinden bir hayvan terbiyesi zarı atarsın başaramazsan bir hafta daha bir zar daha böyle devam eder.
Diyelim ki başardın ve hayvan temel eğitimi üzerine spesifik bir yetenek öğrendi ve sen bu sefer ikinci yeteneği öğretmek istiyorsun örneğin “Saldır!” deyince cesaretle saldırsın ya da “Taşı!” veya “getir!” deyip bir eşyayı işaret ettiğinde mümkünse sana getirsin. (götür! İçin ayrı eğitim lazım) şimdi bu ikinci eğitimin zorluğu 160 olacak, üçüncü yeteneği öğretmek 170, gibi gittikçe zorlaşır.

Hayvan terbiyesi=1d100+Bilgi+Karizma+Hayvan Terbiyesi (hayvan binekse At Sürüşü yeteneği de eklenir)
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Evet Tersyuz onu da ayarlayacağız. Ya bebekken alacaksın hayvanı eğiteceksin (ucuz) ya da kısmen eğitilmiş akıllı yetişkin bir hayvan alacaksın (pahalı)

Benim düşüncem; hayvanın otur, kalk, bekle, gel, git, gibi beş basit komutu anlaması temel olsun. (akıllı hayvan) Bunları öğretmek de 5 hafta sürsün. (zorluk=50şer)
Ondan sonra artık hayvanın bu temel eğitimi üzerine çetrefilli yetenekler edindirilmesi gittikçe zorlaşacak. Ã?rneğin köpeğe koklayarak iz takip etmeyi bir hafta boyunca öğretirsin sonra Zorluk=150 üzerinden bir hayvan terbiyesi zarı atarsın başaramazsan bir hafta daha bir zar daha böyle devam eder.
Diyelim ki başardın ve hayvan temel eğitimi üzerine spesifik bir yetenek öğrendi ve sen bu sefer ikinci yeteneği öğretmek istiyorsun örneğin “Saldır!” deyince cesaretle saldırsın ya da “Taşı!” veya “getir!” deyip bir eşyayı işaret ettiğinde mümkünse sana getirsin. (götür! İçin ayrı eğitim lazım) şimdi bu ikinci eğitimin zorluğu 160 olacak, üçüncü yeteneği öğretmek 170, gibi gittikçe zorlaşır.

Hayvan terbiyesi=1d100+Bilgi+Karizma+Hayvan Terbiyesi (hayvan binekse At Sürüşü yeteneği de eklenir)
.
Bunları yapabilen bir iti almak 1000 gold, bak ben nasıl da hallettim :D Tam Western taktiği :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ben buna koku almayı öğretene kadar ölürüm be! :D
Tamam fiyaları da belirle de ne yapcağıma karar verim.
Artık alnından vururum demiycem kimseye, kafamı bozmayın salarım köpeği üzerinize. :evil:
Benim eleman pek köpek eğitecek bir adam değil gibi, işine yarıyacağı zaman alır yada kiralayabilirse daha uygun olur sanki. 8)

Birde silah tutukluk yaparsa 2-5 atınca mekanik bilgisiyle tamir edebiliyor muyuz?
Aynı şekilde 1 atıp silahı bozarsak bunu tamir edebiliyor muyuz?
Mesela full round'da 100 zorluğu tutturursak 1-20 arası tekrar bozulma olasığıyla ateş edebilir miyiz? :-o
Ã?fff bugün amma kural uydurdum yahu!
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Konuşma yeteneği:
Blöf yapma, ikna etme, korkutma, bilgi alma gibi zarlara eklenir.

Bunu almak istiyorum olur mu bu? :D
Düşündüm düşündüm bu çıktı.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra sen neredesin harita üzerinde? Arkadaşlar koordinat vermeyi unutmayalım! :D

Tersyuz konuşma yeteneği diye bir şey anlamadım ben? Yerli dili ya da İspanyolca filan alabilirsin, ya da güzel gramer, dilbilgisi ya da sokak ağzı argo, gün yüzü görmemiş küfürler. Edebiyat şiir, vs. Yalnız özgeçmişte bunları nasıl öğrendiğine de deyinelim ve kişisel özelliklerle tutarlı olsun. Ã?rneğin bilgi ve zekası ortalamanın altında olan bir karaktere edebiyat, fizik, matematik bilim, vs gibi özellikler uygun olmaz sanırım. Bir de örneğin zekası 20 olan kişinin İskambil yeteneği 40'ı geçemez. Karizması 15 olanın aktörlük yeteneği ya da hayvan terbiyesi 30'u geçemez. Bilmem anlatabildim mi. Tutarsızlık olmasın diye.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Sosyal ilişki mi desem ne desem? :|
Knowledge Local ya da Streetwise diye var D&D'de.
Douglas Depoların ve iskelenin civarında dolanıp araştırmasını yapar.
ip ucu bulmak: 1d100+Zeka+Karizma+20=74 başarısız
Bu tip araştırmalarda işime yarayacak birşey düşünüyordum aslında. Olmaz mı? :(
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Illyra sende bak alış veriş durumlar:D

Code: Select all

Kafama göre bir liste yaptım.  :D 
Satılacak listesi:
2 at 100$ 
23 bıçak 23$
2 çifteli 100$
1 colt navy 25$
5 su matarası 2$
200 fişek 20$
Sığırlar???
Toplam: 270$

Bölüşülenler:
Ben 1 at istiyorum, 1 at sen al.
1 Winchester Tüf. sen al bence. çeyrek fiyatını bana ödersin 50$
29 tüf mermi Illyra
30 tabanca mermi Illyra
6 kumanya bana 6 kumanya sana

Kentucky'den 500$ alıyoruz adam başı 385$ 
Douglas'un 435$  Ally'nin 335$ var.

şerifle konuşup sığırların sahibini öğreneceğiz yoksa satacağız.
Trenle Boston'a gideceğiz ama Bob'a bir tabut alacağız önce. 
Oradan da 250'şer bölüşeceğiz tabii tren parası düşülecek. :D

Benim ayrıca almak istediklerim:
1 adet derringer 80$
1 adet av köpeği (Chucky) 120 $
1 adet doktor çantası 100 $
8 dinamit 80$
2 Köstekli müzikli saat --? Bunu dinamite bağlayıp saatli bomba yapcam. Eğer gerekirse müzikle ilgiyi çekip millet gelince patlayacak şekilde yapılabilir mi? Müzik çalar 20 sn. sonra bomba patlar gibi. :D
[/b]
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz sığır, vs fiyatları var malzeme, Liste başlığında. Ayrıca çeşitli köpek fiyatlarını da ekledim senin için Av köpeği (izcilik=+30) uygun olur sanırım. Ama köpek ya da hayvanlara bir çok gelişmiş yeteneği sahibinin öğretmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ne de olsa bir makine değil, hayvanla duygusal bir bağ kurmadan ileri düzeyde numaralar yaptırman zor.

Ayrıca dinamite 10 dolarlık zemberekli masa saati bağlarsın zamanlayıcı olarak. Tabii müzikli cep saati de koyup milletin ilgisini çekip patlatabilirsin de. Ama bunun için manyeto kutusu kullanman gerekir. Dinamite bakır kablo bağlayacaksın ve kabloyu saklayarak uzağa kadar çekeceksin ve bir ucunu da manyeto kutusuna bağlıyorsun. Manyetonun tepesinde küçük bir kolu var bunu hızla ittirip elektrik üretiyorsun ve dinamiti patlatıyorsun.
.
Post Reply