Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Edmond acele etme, bu bölüm bitince belki bir seviye daha yükselirlerse 6 olarak başlayabilirisin. Aslında hikayeyi yarım bırakarak dönselerdi seviye atlayamayacaklar ben de seni oyuna sokacaktım. Ama şu anda bu bölümü bitirmekle kalmadılar, Darthu ile Benjamin bir sonraki bölüme geçiş yaptı.

Ayrıca paladin oynamanı uygun bulmuyorum.
Bunun iki sebebi var.
1- Topluluğumuz henüz tam iyilik kolunda gibi gözükmüyor. Gidişat iyi yanlış anlaşılmasın ama iyi-kötü arasında gidip geliyorlar. Liderlik etmesi gereken bir paladin bu toplulukta çok sorun çıkarır.
2- Hem buradaki oyunundan hem diğer oyunlardan senin oyun oynama şeklini az çok tanıdığımı söyleyebilirim. Kurallara uyan ve iyilikten yana olan bir paladin canlandırabileceğini zannetmiyorum.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet aslında, kural konusunda sorun var :D Ben direk Fighter mı alsam? Ã?ünkü karakterin Full Plate'li olması ve diğer elinde Tower Shield olması taraftarıyım :D Hmm, Dwarf Fighter olup, Waraxe, dwarven silahını tek elime alıp, diğer elime Tower Shield alsam oluyor mu?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Olur ama tower shield -2 saldırı cezası verir. :D

Bak benim şurdaki karaktere.
AC'si çok iyi.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7522

knight yerine fighter alırsın. 1 feat daha gelir Combat Expertise alırsın (int 13 lazım)
28 AC'ye istersen +6 ac daha eklersin 34 AC! :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tower shield kullanan Dwarf olur mu yahu? :-P Koşarken yerlere sürtünür o shield.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hmm, şimdi Fighter olsam, iki elde kılıç, birinci kılıç tek elli, ikinci eldeki hafif kılıç, güzel geliyor.Hatta Bastard bile alırım birinci elime, bir feat kaybederim ama 1d10 için değer.Fakat o zaman çevikliğimin yüksek olması gerekecek, çevikliğim yüksek olursa zırh giyemeceğim, featlerden birisini Two-Weapon Defense'a versem, zaten bir sürü feat harcamıştım, fakat yine de aşırı derecede featim var.Sorun olmaz herhâlde.Yani İnsan olursam eğer, Dex'i 19 yaparsam, Improved Two-Weapon Fightning bile alabiliyorum, fakat zırh zorun çıkarıyor.Onu da feat ile kapatabiliyorum.Kulağa cazip geliyor.Dex fazla, yani AC'ye yine veriyor.

Eğer Ranger olursam, mantıken Elf olmak daha mantıklı, çevikliğe verdiğini Bonus dolayısıyla.İki elime kılıç alırım, ikisini de Light alarak, Dex'e verip, STR'ye vermemenin eksikliğini Finesse feati ile doldururum.Ã?evikliğin aşırı fazla olması dolayısıyla AC'ye de 5 gelir, kötüsünden bir zırhla AC'ye üç daha getirsek, Two-Weapon Defense ile 2 de ordan AC'ye.Kötü olmadı sanki?

Nedense bir an içimden Monk geçti bu yazıyı yazarken.Eğer MONK oluşturursam, Wis bile AC'ye verecek.Oyuna 6. seviye başlarsam, şaka değil, 1d8 vuran bir Unarmed'ım olacak.Flurry of Blows sayesinde tek turda 2 kere vurabeleceğim.Tabi şansa bağlı.Ã?ünkü AC'si 20 olan birini bile vurmam için ikinci saldırıma en az 19 atmam gerekecek.Fakat ileride iyi olabilir.Ayrıca 1d8'i eğer DM'miz izin verirde MONK'S BELT alabilirsem, 1d10 yapabileceğim.Ve MONK'S AC BONUS 2 olacak.Tabiî zırhsız olduğum için, bana vurmak için zar atmak bile gerekmeyecek.Ã?ünkü Ac bonus'um kemerle 2 olsa, wis bonusum 2 olsa, çeviklik bonusum iki olsa.16, gene çooook düşük.Olsun, saldırım var :P

Diğer bir Alternatif Samurai, devrim haklı, pek bir işe yaramaz, Fighter'ın featsiz hâli resmen.Karizması var :P Ama Kiai Smite gibi birkaç güzel özelliği var.Kalsın yine de :D

Güzel bir alternatif daha, Half-Orc Barbar, elinde hoş bir Axe, orc double olan, sevimli bir mahlukat.AC'yi boş ver, millete göz açtırmadıktan sonra!

Bir diğer alternatif, Dwarf Fighter, elinde iyisinden bir Urgrosh, Dwarwen bulunan, Barbar'ımsı olmasına rağmen, feat manyağı eleman.Aslında Multiklass düşünmedim değil.

Bambaşka bir alternatif, Bir elinde Bastard Sword olan, ve buna feat harcamış insan fighter, diğer elinde hoş bir Tower Shield, Tower Shield sayesinde yanındakilere AC verebilmek gibi güzel featler alan.

Hmm, kararsız kalmışım sanki?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Swashbucler yanında "city slicker" diye bir feat alınca 5. seviyeden sonra olabiliyorsun chameleon. Bu birleşim ile elde edeceğin gücü şu şekilde açıklayayım.

Bütün becerilerin 14 olsun

6. seviyede hasar hesaplarsak; str +2, int:+2, Chamelion: +2 sayesinde +6 hasar. Eğer devrimk swashbucler'ıda fighter olarak kabul ederse chameleon 2. seviye olduğunda alacağın weapon speacializatin sayesinde +2 sayesinde +8 olacak. İşin güzeli bu marifeti her sabah değiştirebileceksin. Yani mesela bir gün extend magic öğrenmen gerekirse onu öğreneceksin. Hatta bir marifet için tüm gereksinimleri yerine getirmişsen ama o marifet için bir tane daha marifet kazanman gerekiyorsa bu fazladan olanı onun yerine kullanark öne dahi geçebiliyorsun.

İleriki seviyede ise iki focusu aynı anda alabildiğinden ve focuslar sana +2 değil +4 vereceğinden uç noktalarda güçlere sahip olabiliyorsun.

Ã?rneğin divine focus ile combat focusu almış biri olarak paladinden daha iyi savaşacak ve büyü yapacak üstüne savaşa girmeden önce "mimic class feature" sayesinde rage atarak dalabileceksin. Güç konusunda hiçte azımsanmayacak bir üstünlüğe sahipken elastikiyet yönünden en uç noktadaki karakter bu kadar olur herhalde :)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

OP kadar çok seviyorumki bu chameleon'u sana oynatmak için birde neler yapabileceğini şu şekilde açıklayayım. Senin istediğin iki kılıçla savaşma için konuşuyorum. 8. seviye karaktersin. Human: Swashbucler5/Chameleon3 Str:14, Int:14, Dex:17

Feats: City slicker (Human bonus), Weapon finese (Swashbucler), Weapon focus (1st level), Two weapon fighting (3rd level), Improved two weapon fighting ( Chameleon bonus feat)

Base attack: 13; +7 (Base) + 3 dex + 2 (Chamaleon; combat focus) +1 (weapon focus)
Full attack: +13/+13/+8/+8 (Damage: Main: 1d6+6 Off:1d6+5)
Birde üstüne mimic class feature (Rage: +4 str, +4 con) (Smite: +charisma to hit, + level to damage) kullanırsan acaip bir güç çıkıyor. (Ortalama 42 vuran bir canavar)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond git kendine başka karakter yarat. Bu karakter benim tarafımdan rezerve edilmiştir. :D

Eeee buraya kadarmış Benjamin'in de hikayesi. Artık bunu yedirmeyi başarabilirsek ne mutlu bize. Ama acaba bu Shar'a tapıyor mu, hatta shar kim onu biilyor mu? Hani tapsın bilsin ama acaba benim gibi yalan söyleme becerisne hiç vermemiş birinin bu harikulade yalanına inanacak kadar... :D

Arkanızdan geliyoruz arkadaşlar. Bu sefer kendine her türllü sınıfın yolunu seçen Albert Gasimow (The chameleon) geliyor. Bekleyin, yakında.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:D :D Benjamin hâLâ Shar'dan gazel okuyor. Çok komiğime gidiyor ama bu sefer umarım ikna edebilir karşısındakini.
Devrimk nerden buluyorsun (sanırım wizardcost) bu etkileyici resimleri. Dörtkollu kurt adam yaratığını ve kancalarda asılı bedenleri görünce serüvenci ruhum erezyona uğradı. Tabanları yağlayıp köyüme dönmekten başka bir şey düşünemez oldum. :-P şaka şaka.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, Olaf herhalde önceki geceden beri Yenendithas'ın "curse" olduğunun farkında değil mi? Ona göre "Remove Curse" büyüsü hazırlayacağım eğer farkındaysam.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

E dwaxer sen ne yapardın bu durumda. Yalnız şu rolümden sonra Shar benim müridi olmak için transfer edebilir. Zaten yapıştım sembole zart zurt çıkartıyorum. En fazla birde göğsüme reklamını alacağım o kadar :D

Herkes siteye ölümümüzü görmeye gelmiş bakıyorum. İçiniz yağları eridi değil mi? :-P

Ama döneceğim. Göreceksiniz bu sefe çok pis döneceğim geriye. Belkide btün grup geri dönecek hatta :D
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ölsek te devam edeceğiz :-P
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bu hazır bir senaryo, resimlerde senaryonun içinden, iş yoğunluğum fazla olduğu için bu hazır senaryoyu oynatmaya başladım.

Laneti aslında hedef olan kişi anlayabilir diye düşünüyorum. İnsanın kabiliyetlerinin düşmesi farkedilebilir bir durum. Olaf'ın laneti kaldırmaya çalışmasında çok garip bir durum yok.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Aynı anda iki kişi blöf yaparsa ne olur. Aid other olurda yüksek olanınkinin zarına mı eklenir? İki kişi blöf yapabiliyorsa ve biri başarılı diğeri başarısız olursa o zaman ne olur?
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Birde benim karizma 14 ama blöfte sadece +1 gelmiş. Burada karizmam mı düştü yoksa başka bir sebebi varmı acaba? Belkide o +1 beni kurtaracak.
Eskisi ka
Post Reply