WAHşİ BATI. .(oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra & Darkgnome

.

Code: Select all

Barmen herkese birer içki verince ortam şenlenmiştir. Herkes Ally ile Alvarez’in şerefine kadeh kaldırır.

(Utah’ta Karizma:+1)
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

"Hak ettiğini buldu! Böylelerinin dersini vermeye bayılıyorum."

Elindeki o içmediği içkisini kaldırarak,

"Size yani Utah'ın dürüst insanlarına kadehimi kaldırıyorum!"

Sonra sanki hırslanmışçasına sesini artırarak

"Var mı gördüğünüz böyle rahatsız edici insanlar? Belkide artık Utah halkını bu kalleşlerinden temizleme vakti gelmiştir!"

ve ortadakilerin cevap vermeye daha istekleri olmaları için Ally'i göstererek

"Sen ne dersin Red?"
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond
.

AtlıAvcı sessizce hedefine yaklaşır. Adamlar çatışma halinde olduklarından farkına varmazlar. (Korunma:50)
Adamı tek atışta öldürecek şekilde ensesine nişan alır (öldürücü atış cezası:-50) ve okunu salar.
İsabet zarı: 1d100(76)+Zeka+Bilgi+Keskin nişan+Ok&Yay-Mesafe-50=53 başarılı!
Kızılderilinin attığı ok adamın ensesine girer ve haydut çığlık bile atamadan yığılır.

Diğerleri hala olayın farkına varmamıştır. SolukRuh bir yandan her an ateş etmek üzere 3.hayduta tüfeğini doğrultmuş, bir yandan da ortağına hızlı bakışlar atmaktadır.
.
Image
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AtlıAvcı sırıtır.Ardından ikinciye aynı adımları yapmak için yaklaşır.Mümkün olduğunca yaklaşacaktır sessizce, ardından ise, okunu adamı öldürecek şekilde atacaktır.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz
.

Douglas akşamki bar sohbetlerinde ünlü “eski” ödül avcısı Cincinnati Kid’in bölgede dolaştığına dair dedikodular duymuştur. Yöredeki çiftçilerden biri, önceki gün arazisinden geçen ve Boston’a sığır sürüsü götüren birkaç sığır çobanından birini tanımıştır. Adam alkollüdür, sözüne pek güven olmaz ama gördüğü adamın Cincinnati Kid o9lduğuna yemin eder. 

8.Gün:
Sabah hemen nehir kıyısına gider ve kuzeyden kanolarıyla yeni dönmüş birkaç kürk avcısına Samuel’i sorar.
ip ucu bulmak: 1d100(65)+Zeka+Karizma+20=113 başarılı
Zorluk=100 (günde 1 kere atılır)

“Ah evet gördüm onu!” der tek dişli bir avcı. Burdan bir günlük mesafede, nehrin kıyısında hasarlı kanosunu tamir ediyordu. Yardıma ihtiyacı var mı diye  sormak istedim ama adam çiftelisine davranınca hızla kürek çekerek uzaklaştım oradan! Demek aranıyormuş ha, belliydi zaten!”

Adam Samuel’i gördüğü yeri Douglasa iyice tarif eder.
.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Douglas keyifle sırıtır. "Nihayet! Al ihtiyar benden bir viski içersin." 1$'lık bozuk parayı ihtiyara doğru fırlatır. 
Eşyalarını toplar, atına yükler. "Demek çiftelisi varmış, mesafe avantajı bende o zaman."
Uzaktan kanoyu görebilirse atından inip yayan yürümeyi hesap etmiştir. Ã?iftelinin erişemeyeceği bir mesafeden 50-60m.'den silahını bırakmasını sağlayabilirse belki de kansız bir biçimde çözebilecektır bu olayı. İşler ters giderse, "Eh! Kimsenin ardından yas tutacağını zannetmiyorum." diye düşünür. Yola koyulurken keyiflidir.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

"Tabii ki eğer bildiğiniz böyle sinsi insalar varsa, seve seve peşlerine düşebiliriz onların. Utah'ta hainlere yer yoktur."

Sonra bardağını havaya kaldırdı.

"Yaşasın Utah ve dostlar!"
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra & Darkgnome

.

Biraz sonra siyah takım elbiseli palabıyıklı şık bir adam ikisine yanaşır. Adamın sağ eli sargılıdır. “Merhaba, adım James Hunter.” Ceketini hafifçe açarak siyah yeleğinde takılı gümüş bir yıldız gösterir, bu resmi şerif ya da Marşıl yıldızı değil, özel bir güvenlik örgütü olan Pinkerton’a ait bir yıldızdır; zaten yıldızın üzerinde Pinkerton yazmaktadır. 

“Ben Pinkerton yetkili dedektifiyim arkadaşlar. Bugün yaptıklarınız ve demin söyledikleriniz beni çok etkiledi. Sözü kısa keseceğim; Utah’a Bob Troble adındaki tren soyguncusu serseriyi yakalamaya gelmiştim. Onu ve adamlarını buraya bir gün mesafede bir mağarada kıstırdık ama çatışma umduğumuz gibi gitmedi; her iki taraftan da ölenler oldu, ben elimden yaralandım. Geri çekilmek zorunda kaldık. şimdi cenazeleri Boston’daki genel merkeze götürmek zorundayım ve ben takviye kuvvetle dönene kadar o Bob hergelesinin izini kaybederiz.”

Adam cebinden bir aranıyor ilanı çıkararak Bob Troble’nin resmini bizimkilere uzatır. Ã?dül 500$ yazmaktadır. “Gördüğünüz gibi yakalayana 500$ ödül var. Benim ise teklifim şu: Bu adamı ölü ya da diri yakalayıp Boston’daki genel merkezine getirirseniz 500$ ödülün yanında bir 500$ da Pinkerton şirketi size verecek, yani 1000$ alacaksınız. Hem de ortalıktan bir haydutu eksiltmiş olacaksınız. Ã?atışma sırasında gördüğüm kadarıyla yanında tek bir adamı sağ kaldı, yani iki kişiler. Eğer isterseniz size çatışmanın olduğu yeri, kamp yaptıkları mağarayı filan tarif ederim, oradan da izlerini sürebilirsiniz herhalde.” 

“Ne diyorsunuz?”
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Başındaki şapkasını arkaya atarak yüzünü birazcık açığa çıkarttı ve hafifçe gözlerini kısarak dedektife baktı.

"Kulağa uygun gözüküyor. Sen ne dersin Alvarez?"
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk

Kid arabayı diğer iki hayduta yem etmemek için keskin nişancıyı boş verdi. Biraz hızlanıp at arabasına atlamaya çalıştı. Arabanın üzerindeyken nisbeten daha rahat ateş edebilirdi.
Attan arabaya geçme zorluğu=100
Kid attan arabaya geçme zarı: 1d100(9)+Güç+Ã?eviklik=39 çok başarısız

Kid atından arabaya geçmek isterken elleri kayar ve dengesini kaybederek yere yuvarlanır.
Hasar: 1d100(50)-Güç-Ã?eviklik=20 HP
Atı da kaçıp gider.

Posta arabasındaki Muhafız olayı görmüştür ve yanındaki sürücüye “durdur arabayı onu bırakamayız diye bağırır. Sürücü arabayı 10 metre ötede durdurur ve atlı haydutlar da aniden duran arabanın yanına gelirler ama posta arabasının zınk diye durması afasllatmıştır onları.

Muhafız haydutlardan birine ateş eder=23 başarısız
Ancak ıskalamıştır.

Araba durduğu için serbest kalan sürücü de kısa çiftesini haydut2’ye doğrultup tetiğe basar=45 başarısız
Ancak o da ıskalamıştır hedefi.

Bu arada posta arabasındaki yolcu da boş durmaz ve tabancasını haydut1’e ateşler=33 başarısız
Yolcu da ıskalar.

Tepenin üzerindeki keskin nişancı haydut ise yerde yatan Kid’i gözüne kestirmiştir. Tüfeğini doldurup ikinci atışını yapar=-35
Abuk subuk bir yere gitmiştir kurşun.

Kid:
Düşüşün sarsıntısını üzerinden atmaya çalışır. Yaralanmıştır ama kanaması yoktur.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kid sersemliğini üzerinden atmaya çalışır, tam tutunduğunu zannettiği anda eli kaymış ve yere yuvarlanmıştır. Ayağa kalkar, yalpalamaktadır, fakat silahlarını çekip önündeki hayduta (1) ateş etmeye başlar.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu kolay olmuştu. Hemde çok! Ama ayağa gelen teklif güzeldi. Adamın elinden aranıyor ilanını aldı ve başını yavaşça sallayarak yanındaki kadın kovboy'a verdi.

"Ã?abuk yakalnamalarını istiyorsanız bize bildiklerinizi anlatın. Neden aranıyorlar? Nasıl savaşıyorlar? Nereye gidiyorlar?"

Alvarez nereye gittiklerinden çok o adamların yolları üstünde ne olduğu işle ilgileniyordu. Erzak alabilecekleri bir ev yolları üstünde ise, yanlarına fazladan erzak almaları gerekecekti. Ancak bu atların daha kolay yorumasına ve daha yavaş ilerlemesine sebep olurdu. Bu yakınları bildiği ve daha önceden de bu gibi suçluların izlerini takibinde bulunduğundan adamların ne yapacakalrını çıkartabilir ve avantajı ele geçirebilirdi. 
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

"Ayrıca"

Diye yumuşak bir sesle ekledi Red Ally.

"Bizim dürbünümüz kırıldı. Eğer bu konuda bize yardımcı olursanız onları daha kolay yakalayabiliriz."

şirin bir gülümseme ile dedektife baktı. Bir yandan Alvarez'in çıtını çıkartmaması için dua ediyordu. Dürbün gerçekten işlerine yarayabilirdi... Ah adam bir ikna olsaydı...
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Edmond

AtlıAvcı sırıtır.Ardından ikinciye aynı adımları yapmak için yaklaşır.Mümkün olduğunca yaklaşacaktır sessizce, ardından ise, okunu adamı öldürecek şekilde atacaktır. (öldürücü atış cezası:-50)
İsabet(14)=-9
Ancak bu sefer attığı ok tamamen farklı bir yöne gider. İşin ilginç yanı havadan giden oku haydutlar göremez, hala farkında değildirler olayın.
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AtlıAvcı sinirlenmiştir, nasıl olur da böyle bir şekilde ıskalar!

Yeniden, kıpırdamadan bir ok daha atar. (yine 2'ye)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply