Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Tersyuz wrote:şiçdi bu yaratığın saldırısını bekleyip tam saldırdığı sırada trip yapsam attack of opportinity yer miyim?
Yemezsem öyle yapcam.:D
Trip AoO yaratmaz. Eğer başarılı olamazsan yaratık sana trip yapabilir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote: Devrimk, bunu lütfen daha kolay ulaşılacak bir yere koyabilirmisin. Bir süre sonra çok gerilerde kalacak.
Bu başlığın ilk mesajına daha da açıklayıcı şekilde yazdım.
Tersyüz senin Wulfgar yüzünden yeni bir kural getiriyorum, bu savaştan sonra kullanılacak:

Ev kuralı:
Sakatlanma durumundaki kişiye tekrar vurulduğunda verilen hasar kadar Fort save atar.

Daha önce Darkgnome'la yazışmıştık bana da mantıklı geldi yara iyileşmesini de aşağıdaki gibi uygulayacağım:
Sekiz saatlik yatak istirahatinde 1 puan yaranız iyileşir. İyileştirme yeteneği olan biri sizi tedavi ediyorsa +1 daha iyileşir.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Devrimk, Benji yaratıktan aoo yer mi, asayı kullandı diye? Ã?yleyse defensive casting diye değiştirebilir mi?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:
Darkgnome wrote: Devrimk, bunu lütfen daha kolay ulaşılacak bir yere koyabilirmisin. Bir süre sonra çok gerilerde kalacak.
Bu başlığın ilk mesajına daha da açıklayıcı şekilde yazdım.
Tersyüz senin Wulfgar yüzünden yeni bir kural getiriyorum, bu savaştan sonra kullanılacak:

Ev kuralı:
Sakatlanma durumundaki kişiye tekrar vurulduğunda verilen hasar kadar Fort save atar.

Daha önce Darkgnome'la yazışmıştık bana da mantıklı geldi yara iyileşmesini de aşağıdaki gibi uygulayacağım:
Sekiz saatlik yatak istirahatinde 1 puan yaranız iyileşir. İyileştirme yeteneği olan biri sizi tedavi ediyorsa +1 daha iyileşir.
Dha önceden yazdımmı bilmiyorum ama mesela bana kritikle 32 wound vuruldu. Aslında 15'e karşı değilde şöyle bir sistem koysan hazır ev kurallarına başlamışken.

Kerekter hasar aldığında wound değeri'nin 0'ın ne kadar altına indirecek kadar fazladan hasar aldı ise onun 10 fazlasına karşı fort save atar.

Mesela benim durmumda tam sağlıklı yiğit bir gençken birden krtikle 32 hasar yedim.

32 -14 = 18 (fazladan aldığım ama kural sebebiyle yok sayılan hasar)

18 + 10 = 28 (Benim o büyük darbeden sonra geçmem gereken Fort save puanım)

Çok abartı gelirse 5 le de toplanabilir ama tek saldırıyla bu kadar yüksek hasar verebilecek çokta fazla bir yaratık yoktur herhalde.
Devrimk, Benji yaratıktan aoo yer mi, asayı kullandı diye? Ã?yleyse defensive casting diye değiştirebilir mi?
Wandden büyü yapmak Aoo'ya sebep olmaz :D Oradan yırttım zati :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

İyide darkgnome sen o 28 fort savei tutturamazsınki. :P
5.seviye fort zarı en iyi 4, +4'de condan olsun 8. şişko bir fighter anca 20 atarsa tutturur.
Ben 3 adet fort'u yüksek class aldığım için öyle bir abukluk oldu. Will savimde berbat.:(
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Senin fortitude save'e bakmadım aslında. Sadece onca muazzam bir darbeyi yiyipte benim ayakta kalmam ama daha az bir darbe le ucu ucuna yere düşenlerin bayılıp gitmesi çok koydu bana. Yani daha fazla gerçekçilik için demiştim ben. o'ın altına inemeyen Hpler ve ancak tuturulamayan Fort save ile ölüm var. O zaman onca darbeinin bu savelere bir etkisi olmalı bence.

O zaman 5 + (0'ın altına indiren hasar) dersek nasıl olur?

Mesela benim için bu 23 oluyor. Zaten tutturamamam lazım bence restmen kritik yedim hemde 32 hasarlı bir kritik yedim. Başım o aözın iöinde kalmışken vücudumun yere düşmesi gerekirdi oysa. Haksız mıyım?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Herkes kendine bir şey koymuş bende bir şeyler koyayım dedim. Aslında aklımda ozan olarak başlamak ve karelerdeki adamı kullanmak vardı. Tenaciouns D'yi seyredenler nasıl müzik yapacağımıda anlamışlardır. :D

Bilgisayarımda paintshop yok. Ama paint ile elimden geldiğinde değiştirdim bazılarını. Gerisini de sizin hayal güzünüze bıralıyorum. :D

Image Image Image
Image Image Image Image Image Image

şimdi düşünüyorum bu karakterimi kullansam yoksa aşağıdaki karakterimi kullanasam Artificier için.

Image

Aslına bakılacak olursa her ikiside birbirine çok benziyor. Yani sakal felan desen, saçlar felan desen. Ama en büyük fark göbek ve gerçekçilik.

2. olanını düşünüyordum ama Tenecious D'yi seyredinde bu adamı koymayıda çok isteediğimi faark ettim. :D
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Senin fortitude save'e bakmadım aslında. Sadece onca muazzam bir darbeyi yiyipte benim ayakta kalmam ama daha az bir darbe le ucu ucuna yere düşenlerin bayılıp gitmesi çok koydu bana. Yani daha fazla gerçekçilik için demiştim ben. o'ın altına inemeyen Hpler ve ancak tuturulamayan Fort save ile ölüm var. O zaman onca darbeinin bu savelere bir etkisi olmalı bence.

O zaman 5 + (0'ın altına indiren hasar) dersek nasıl olur?

Mesela benim için bu 23 oluyor. Zaten tutturamamam lazım bence restmen kritik yedim hemde 32 hasarlı bir kritik yedim. Başım o aözın iöinde kalmışken vücudumun yere düşmesi gerekirdi oysa. Haksız mıyım?
Disabled durumu en eğlenceli durumlardan biri. Move ederek kaçmak mı yoksa riske girip bir hareket yapmak mı? Eğer ilk darbede zarı zorlaştırırsak bu ikilemi yaşayamazsınız. Son turda Benjamin âsâsını kullanarak kendini riske attı Fort 15'e tekrar zar atacak.

Bu işi zorlaştırmayı bir tur sonraya bırakıyorum yeni turda yaratık Benjamin'e vurursa hasar kadar Fort save atacak. Bakalım bir süre de böyle deneyelim, seviyeler yükseldiğinde bu da yetersiz kalabilir ona göre karar veririz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Söz konusu b yaratık olduğunda, istersek 20. seviye olalım, yetersiz gelmeyecektir. şimdi bu yaratık bana vursa ben 30 küsur bir şeye karzı atacağım :D Ama niye vursun değilmi daha Wulfgar var. Yada vursun yav. 12 veya üstünde atmam gerekiyor en nihayet. E ölmem de. Wulfagar değil bana vursun turu kaysın. :schemes: :evil:

Yalnız bana dediniz bekleme iyileştir diye ama siz hala rolünüzü atmadınız. Gözümden kaçmadı değil. Hayırdır?
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Mark kaldı bir tek biraz seyrek giriyor bu asralar galiba. :(
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

mark mecburen aksatıyor :(
Image
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

:( göndere göndere içimi karartınız yav. :( :(

Hayırdır neden mecburen giremiyor. Sen giremezken o girebliyordu oysa. Keşke o zman atsaymış mesajını şimdi atamayacaksa. :(

Toplam: 4 x :(

Sonuç: :D
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Image
Timsah benjaminin kafasını ısırdığında. :D
Benzetmek gibi olmasın Rogue diye bi timsah filmi seyrettim, orda aile babası bi adamı kaptı timsah. Aklıma Benji geldi gülmekten öldüm. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Bakalım neler olucak. Damla taklan tutucak bu tur hissediyorum. :)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

umarım tutar canım :roll:
Image
Post Reply