Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yaratıkta +10 Will varmış artık kendimi aciz hissetmeye başladım. :mad: Ã?erçöp gibi dağıldık sürüngenin karşısında. Büyücüler, yok mu bir büyüynüz? Benjamin beni iyileştirir diyordum ama...

Darthu tek çare sendeki tek atışta öldüren oku atman, iyi nişan almayı unutma! :-P

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Devrimk, Bu yaratığın zayıflığını öğrenmek için knowledge planes atabilir miyim? Galiba boyutdışı.
Ve Web büyüm böyle kocaman bir yaratığı içine alabilir mi?
Kristal kürem ile onu kontrol edebilrmiyim? Yoksa sadece doğruları göstermek için mi kullanabiliyorum?
Ya da, web büyüm onu içine alacak kadar büyük açılır mı?

Ve gülleme saldırı komutu vericem. Böylelikle iki saldırı da yapmış olurum. Bu yaratığın full attack yapmasını engellemenin bir yolu olmalı. O da web olabilir.

Scorhing Ray büyümü , Maximize ve Empower da yapabilirim. En iyisi bu gibi ne diyorsunuz.

Senaryo:
Yenendithas's Offensive Sphere, saldır komutu alır.
Maximized & Empowered Scorhing Ray ile saldırılır.
2 ışın çıkar.
8d6=48*1,5=72damage.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Mark wrote:Devrimk, Bu yaratığın zayıflığını öğrenmek için knowledge planes atabilir miyim? Galiba boyutdışı.
Ve Web büyüm böyle kocaman bir yaratığı içine alabilir mi?
Kristal kürem ile onu kontrol edebilrmiyim? Yoksa sadece doğruları göstermek için mi kullanabiliyorum?
Ya da, web büyüm onu içine alacak kadar büyük açılır mı?

Ve gülleme saldırı komutu vericem. Böylelikle iki saldırı da yapmış olurum. Bu yaratığın full attack yapmasını engellemenin bir yolu olmalı. O da web olabilir.

Scorhing Ray büyümü , Maximize ve Empower da yapabilirim. En iyisi bu gibi ne diyorsunuz.

Senaryo:
Yenendithas's Offensive Sphere, saldır komutu alır.
Maximized & Empowered Scorhing Ray ile saldırılır.
2 ışın çıkar.
8d6=48*1,5=72damage.
Web atma, scorching ray at. :D
Ama 5. seviyede 4d6 olması lazım hasarın.
Birde maximize empower 4d6=24 +2d6 diye acaip garip bir şekilde hesap ediyor arenada Darkgnome söyledi. :(
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mark: Hazır görünmezken ben sana bears endurance wandimi vereyim üstünde olmayanlara bir kere yap.

Cure wandimi kullanabilirsen görünmez iyileştirici olarak şalışabilir yaratığı illet edebilirsin :D

Protection enlarge ve bilimumu başka wandide sen kullan işte.

PLan: Görünmez yapabiliyosan daha Olafı da görünmez yap adam iyileştireceğim derken güme gitti ama görünmez olursa bu yaratık ona saldıramayacak. O da hepimizi iyileştirebilecek. Godzilladan intikamını almış olacak. Aslında bu planı daha da çok kullanmalıyız. Bir sorun oldumu hemen olafı görünmez yapmalıyız bence.

NOT: Olaf baygınmış. Aslında kendine yapacağına olafa yapsaydın görünmezliği şu anda daha iyi durumda olacaktık :(

Görünmezlik yok ise yaratığa doğrudan saldırı ne kadar etkili olur bilmiyorum. Ben Caster checkte 11 attım ve geçemedim. Yani bu adam 12 veya daha yüksek MR'a sahip. En iyi htimalle7 veya üstü atman yani 1/3 büyünün heba olması ve kendimi görünür kılman anlamına gelir bu.

Dediğim gibi ilk önce olafı görünmez yap. Sonra summon monster ile yaratığın dikkatini dağıt ki olaf iyileştirirken yaratık başka şeylerle ilgilensin. Allah ne verdiyse summon. Bakasın hatta kritik felan indirirler yaratığa.

Duvar atma tarzı bir büyün varsa yaratığı köieye sıkıştırmaya çalış en azından bir süre.

Ama en son düşüneceğin bence doğrudan hasarlı büyüler olmalı. O kadar görünmez oldun bari bir işe yarasın.

Zihin etkileyici büyülerde yapma outsiderlara etki etmez. İlüzyonsa sanırım buna dahildi. Bilen varsa onaylasın yada düzeltsin.

Huor: Sende de görünmezlik vardır herhalde. sende kendini görünmez yapmaya çalış eğer seni iyileştirmeyi başarırsak. Hatta olafı da görünmez yap. Ã?nüne geleni görünmez yap sen sonrada elindeki wand ile insanları iyileştirmeye başla. Azara azar vura vura öldüreceğiz bu yaratığı!

Edmond: Sende invisibility var ise haber et. Gelip seni iyileştireceğim. Sende hemen planı uygulamaya başla.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Baktım İnvisibility yok Huorda! :) :D :roll: şoka girdim yani ne diyeyim :cry: :(

Mark yokmu sende invisibility scroll, yada fazladan ezberlemedin mi invisibility?

Ben olafı iyileştireyim sen hemen onu da görünmez yap. Uzaklaşın. Olaf kenini iyileştirsin sonrastaff'ı ver empovered, maximised cure en baba wounds yapsın Wulfgar'a.

Wulfgar sende anında bir grapple yap yaratığa. O zaman sadece sana saldırabilir ve sen yine de natural saldırılarını yapabileceksin. Beni iyileştirin hemen enlarge person atmam gerekecek Wulfgar'a. Büyü bitmek üzere. Sizde varsa beni iyileştirmeden si atın yada nasıl isterseniz. sonra hep beraber bütün iyileştiricileri uyandıracağız ve Wulfgarı iyileştirmeye çalışacağız. şansımız var ise buradan kurtulabilriz hala arkadaşlar!
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dartu sanırım bu yılan adamlar zincirli felan yani onun tutsakları anladığım. Baksana bize saldırmıyorlar. Belki biz onalrı serbest bırakırsak bize yardım ederler.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

şansa bağlıysa neden planıma karşı çıktın? Zarda 7 atmama ihtimali var diyorsun. Ama senin söylediklerinde bir sürü olmama ihtimali var.
Wulfgarın, grapple ı kazanması...
Wand'ı verirken olucak aoo'lar...
Yaratığın o arada full attack yapması...
Muhtemelen yaratık bu turn durdurulamazsa, full attack ile birimizi daha indiricek.
Yani zarda 7 den fazla atmam senin söylediklerinin olma olasılığından daha yüksek.
Ama, cure wandını görünmezken kullanma fikrini begendim.
İki kişinin yerini değiştirme büyüm var. Ama bu durumda işe yaramaz.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ok.
Maximized Melf's acid arrow yapabilirim. No SR, No SV. Sadece
2d4 dmg for 1 rnd+1 rnd/3 lvls
2d4 4rnd
8 damage yer her tur.
4. turun sonunda ayakta kalırsa ki, asit olduğundan direk can zarından eksilicek.

Ok. Devrim birşey sorucam. şimdi, Summon Monster 2 yapmaya başlasam.
Diğer tur gelince bitirmiş oluyorum. Saldır komutu vericem, görünmezliğim gidicek.
Ve Dediğim gibi melf in asit okunu aynı tur atabiliyorum dimi?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hayır sen anlayamadın demek isteediğimi Mark.

şimdi diyelim sen yaratığa scorching ray attın

1. Yaratığa bir kere vurabilmen gerekli. Senin mensilli saldırın +4 yaratığın dex 12 diyelim bu durumda senin ona bu ray ile vurman 2/3 şans

2. Diyelim bunda başarılı oldun sonra birde yaratığın olabilecek en düşük magic resisti 12 diyorum senin bunu geçme olasılığın 2/3.

Yani en iyi ihtimallerle konuşacak olursak 2/3 x 2/3 = 4/9 (Yarıdan bile az) senin bu yaratığa o büyü ile zarar vermen.

3. diyelim vurdun, büyü direncinide geçtin 24+2d6 = 31 (en fazla 36) vurdun bu yaratığa. Bu darbe ile yaratık düşecekmi sence?

4. üstüne artık görünmez değilsin ve yaratık seni köieye sıkıştırmış durumda.

Artıksen hesapla bu yaratığa senin scorching ray ne kadar etkili olacak.

Benim planda ise başka.

1. Tur:
Benjamin: Olafı iyileştireceğim. Olaf uyanacak.
Yenenditas: Olafı görünmez yapacaksın ve taşıyabildiğin kadar taşıyacaksın.
Dartu: Yılan adamların bir şey yapıp yapmadığına bakacakü davranışlarına göre onları kurtaracaksın.
Wulfgar: Ölmeyecek. Nasıl yapar bilemem. İster trip yap yaratığıo yere düşür, ister kaç, ister yüzüne tükür ama ölme işte!
Huor: olduğu gibi yatacak
Olaf: Uzaklaşanbilirse uzaklaşacak ve Yenenditasın asasını alacak

2. Tur
Olaf: Yenendits'ın asası ile maximised + empovered en baba cure büyüsünü yapacak. Oratalama 41 yapabilmesi gerek.
Wulfgar: Yine ölmeyecek. Artık bilmiyorum nasıl. Bayılma ölme.
Benjamin: Huor'u iyileştirecek
Huor: Yapabilirse uzaklara kaçacak
Yeneditas: Benjaminden aldığı büyülü asaları kullanarak Wulfgarı güçlendirecek.
Dartu: Oluyorsa yılan adamları kurtarmaya devam edecek. Yada yaratığın nefretini üstüne çekecek bir şey yapacak.

3. Tur:
Yeneditas: Huor'u görünmez yapacak
Huor: Wulfgarı iyileştirecek
Benjamin: uzaklara kaçacak kendini iyileştirecek
Olaf: Wulfgar'ı iyileştirecek
Wulfgar ölmeyecek öldürecek
dartu Gerekeni yapacak

Wulfgar düşse dahi bir sonraki tur yine kaldırılacağı için büyük bir sorun değil. Mühim olan iyileştikten sonra dev timsahın dikkatini onun üstünden kaçırmasına sebep olacak bir olay.

Bu şekilde hepimiz ayaklanmış olacağız. Planda herhangi bir aksaklık var ise söyleyin.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mark wrote:Ok.
Maximized Melf's acid arrow yapabilirim. No SR, No SV. Sadece
2d4 dmg for 1 rnd+1 rnd/3 lvls
2d4 4rnd
8 damage yer her tur.
4. turun sonunda ayakta kalırsa ki, asit olduğundan direk can zarından eksilicek.

Ok. Devrim birşey sorucam. şimdi, Summon Monster 2 yapmaya başlasam.
Diğer tur gelince bitirmiş oluyorum. Saldır komutu vericem, görünmezliğim gidicek.
Mark sen 5. seviyesin. yani bu büyü sadece 2 round sürecek. Vursa vursa 16 bilemedin 24 vuracak.

Nitekim daha yaratığı vurman gerekiyor. Ama mesela birincisini dediğin gibi attın. 2.sini de attın. 3. sünüde attın. Belki bu sayede ölebilir evet. Ama artık görünürsün bunuda aklından çıkartma.

Hani Wulfgarda indirebilirse hasarı belki öldürür. Ama bu yaratık daha ne kadar güçlü bilmiyoruzki.

Grup karar versin o zaman.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:...Bu şekilde hepimiz ayaklanmış olacağız. Planda herhangi bir aksaklık var ise söyleyin.
Plandaki tek aksaklık bir armut ağacı olmaması; Ã?ünkü olsaydı godzilla'nın elleri, ağzı hatta kuyruğu armut toplar olurdu. Ama yok işte tüh. :schemes: :-P

Olafı iyileştirmek ve görünmez yapmak güzel plan aslında... :mrgreen:

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mark wrote:Ok. Devrim birşey sorucam. şimdi, Summon Monster 2 yapmaya başlasam.
Summon edilmiş yaratık saldırınca senin görünmezliğin bozulmaz. Yaratık geldiği tur sende yeni bir büyü yapabilirsin.
Dövüşen iki kişiden birine Melf's Acid Arrow ya da Scorching Ray atarsan dokunma saldırına -4 ceza alırsın.
Bu iki büyüde dokunma saldırılarında 20 atarsan candan düşer, yoksa normal berelenme.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:
Darkgnome wrote:...Bu şekilde hepimiz ayaklanmış olacağız. Planda herhangi bir aksaklık var ise söyleyin.
Plandaki tek aksaklık bir armut ağacı olmaması; Ã?ünkü olsaydı godzilla'nın elleri, ağzı hatta kuyruğu armut toplar olurdu. Ama yok işte tüh. :schemes: :-P

Olafı iyileştirmek ve görünmez yapmak güzel plan aslında... :mrgreen:

.
O sırada Wulfgar ve Dartu hala ayakta olacak.

Yani ilk döngümüzde hala bir Wulfgar'ımız var. İkinci döngüde ise elimizde kerkentele adamlarımız yada ok atıp kaçan dartumuz olacak. 3. turda ise zaten iyileştirilmiş Wulfgar bu sefer Dartu yada kerkentele adamlardan işi devralacak ve sürekli onu iyileştiren bir Olaf olacak. Olaf bu sefer görünmez olduğu için saldırı yemeyecekte. Ardından zaten Huor, Benji ikilisi Olaf'a yardıma gelecekler. Yani ben yaratığın hareketlerini de düşündüm. Her şey planlandığı gibi gitmeyebilir ama kesin kaybedelecek bir savaş kazanılabilir de.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar: Ölmeyecek. Nasıl yapar bilemem. İster trip yap yaratığıo yere düşür, ister kaç, ister yüzüne tükür ama ölme işte!
Arkadaşlar benim AC rage+enlarge'dan dolayı iğrenç. Galiba 1 atmazsa vuruyor, o yüzden trip filan yapamam pençelemeye devam! :D
AC'si yüksek olduğu için Power Attack'da yapamıyorum. :(
Olaf'ı iyileştirip görünmez yapmak iyi fikir, hatta sık sık kullanacağıız bir taktik olsun. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yaratığın SR sini geçmenin bir yolunu buldum.

False life büyümü yaptıktan sonra zincire vurulmuş kertenkelelerden birini güllemle ezicem.
1d10 +1 per caster level (maximum +10) kazanmış oluyorum, ölürse.
Post Reply