Darkgnome wrote:Orada wand ile değil büyüm ile yapıyorum büyülemeyi. Yani wulfgarın giysisini giysi of bears endurance haline getiriyorum. Infusion yani yaptığım.
Bu arada Dartu'yu uyandırmaya çalıştım dedim ama hangi durumdayken iyileştirilen karakter uyandırılmalı yada uyandırılabilir bunu bilmediğim için boşuna bir move action harcadım belkide (Uyandırma move action diye düşündüm). Bu konuda bizi aydınlatabilir misin? şİmdi ben aslında hiç kaldrılamayacak bir karakterimi uyandırmaya çalıştım.
Uyandırmanın nasıl yapılacağını da yazmadım. O halinin ne olduğunu anlayamadım öünkü. Paramparça bir Dartu mu yoksa baygın bir Dartu mu bilsem. Hareket ettirip te yine kan kaybına başlamasından korktum.
Büyüyü yapar yapmaz baygın kişi kendi kendine uyanıyor, ayrıca move action yapmana gerek yok. Bu uyanma sürecinde uyanan karakter o turdaki hareket hakkını kaybediyor sadece.
Berelenme (Vitality loss): Hafif çizikler ve morluklar, herhangi bir fark olmadan dövüşe devam edilir.
Yaralanma (Wounded): (-2 Str, -2 Dex) alarak dövüşe devam edilir.
Sakatlanma (Disabled): Yaralanma 0'a düşer fakat kişi Fort DC:15'i tutturursa; -2 Str, -2 Dex ceza almaya devam ederek standart ya da move action yapabilir. Standart action yaparsa Fort save'i yineler, move Action'da her hangi bir risk almaz.
Baygın, Kan kaybediyor: Yaralanma 0'a düşer fakat kişi Fort DC:15'i tutturamazsa, bayılır her tur artmak üzere DC:10'dan başlayarak Fort save atar, tutturduğu zaman kanaması durur.
Tur sonuna bu karışıklıkları engellemek için durumları yazıyorum. Bakarsanız herkesin hareket yapabilecek durumda olduğunu görürsünüz.
Khalut, 65 berelenme
Wulfgar, 43 berelenme, 19 yaralanma (-2 str, -2 dex)
Yenendithas, 22 berelenme 13 yaralanma (-2 str, -2 dex)
Darthu, 13 berelenme 9 yaralanma (-2 str, -2 dex)
Huor Sakatlandı, Disabled: Move or Standart Action, half move (-2 str, -2 dex)