frodo'nun maceraya çıktığında 50 küsur yaşında olduğunu biliyorsun diil mi?raini wrote:Hayal kurmayı unutan ve bunu yapanları çocukluk sanan insanlar için üzülüyorum. Onlar ne kaybettiklerinin hiçbir zaman farkında olamayacaklar. Bilmeyeceklerdir bu dünyayı gerçek anlamda değiştiren çocuklardır tıpkı Tolkenin romanında romanın asıl kahramanının çocuklar olması gibi.
DIşARIDAN BAKINCA
-
WarlorD
- Kullanıcı

bence türkiyede şu anda frp adına atılması gereken en büyük adım bi frp dergisi çıkarılması... zor ve riskli bi iş biliyorum ama inanıyorum ki sonunda frp&magic fln gibi bi dergi daha çıkıcak frp severler için...
online dergiler de bi başlangıç olabilir ayrıca...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Ben de denedim ve durum maalesef böyle. Bazı eğitimli insanlarla konuşulup tartışılabiliniyor. Ancak burda önemli kelime eğitim, lütfen öğretimle karıştırılmasın. Birçok üniversite okumuş "cahil" biliyorum.Raistlin wrote:Ben bu tür insanlara biraz laf anlatmaya çalışmıştım bir ara da o yüzden kişisel deneyimim dolayısıyla yorum yapmıştım. Siz de "deneyebilirsiniz" yani... ben size engel olmayayım
Ã?nyargılar kolay kolay yıkılmıyor ne yazıkki. Hatta bazıları "asla" yıkılmıyor.
Bunun esas nedeni olarakta ülkemizdeki televole kültürünü görüyorum. İnsanlar o anda "in" olan şeyleri yüzeysel ,onlara nasıl anlatılırsa öyle, öğreniyor, ve 2 gün sonra unutuyor. Ama bi şekilde tekrar önüne geldiğinde yarım yamalak ve yanlış bilgisini yine yarım yamalak hatırlıyor ve ortaya absürd durumlar çıkıyor. Bazıları ise bu yüzden kendini her konuda uzman belleyip "ben herşeyi biliyorum" edasıyla konuşuyor.
Size bir iki örnek veriyim:
Emin Ã?ölaşan: Televizyona çıkmış elinde frp zarları, "İşte bunlar satanistlerin ayinlerinde kullandıkları eşyalar" die gösterior bizim d20 leri...
Bir satanist furyasıdır alıp başını gidiyor...
Bunu duyan mantıklı-televoleci herkes de bilgisi olmadığı için bu ünlü haberciye inanıyor.
Sonuç: Ertesi gün Frpciler sokaklardan toplanıyor. Arkadaşın sırf siyah giyindiği vce magic oynadığı için gözaltına alınıyor. Polis frp kafeleri basıyor. Cd satan yerlerde pink floyd cd lerini "tutukluyorlar". vs. vs.
Birde daha vahim olaylar var... Frp yi mantıklı insanlarla tartıştığında bunun vehametinin daha bir farkına varıyor insan... Bizim aramızdan da "sapıtanlar" çıkıyor. Ve bunlar frp yi yanlış tanıtıyor ne yazık ki... Psikolojik sorunları frp ile bağdaşıp, iyice kaynaşıyor, bazen düzelip, bazen semiriyor. Sonra bişey olursa olay frp den biliniyor. Kendini karakteriyle karıştırıp, o öldü die intahar edenlerden tutun, dieri yaralandı die kendini doğrayanlara kadar envai örneği var bunun. Mantıklı insanlar bile bu yüzden frpyi yanlış tanıyor ve kimse de onları bu konuda suçlayamaz. İşte bize asıl görev burda düşüyor. Medyanın olayları nasıl çarpıttığını, frp nin nasıl tanıtıldığını asıl bu insanlara anlatmamız gerekiyor. Bu insanlara kendimizi tanıtmamız gerekiyor.
Bence kalan televole topluluğu ne düşünürse düşünsün, boşuna uğraşmayın, nasıl olsa ertesi gün unutuyor... Kafası daha önemli şeylerle meşgul oluyor(Kim kimin tostunu yemiş, kim ne giymiş, kimin neresi açılmış).
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
plastik poşetlerde yaşam satarsın
para verirsin insanlara umut verirsin
hep göz önündesin yalan söyelrsin orada kalmak için
biri ölse bile hiç üzülmezsin
herkes sana bakmak zorunda
herkes seni görmek zorunda
verdiğini almak zorunda
senin istediğini yapmak zorunda
insanlar inanır, insanlar güvenir sana
unutur dertlerini, dalıp gidince tılsımına
ama sen doymazsın ki onların verdiğiylen
daha fazla istersin, hep daha fazla
verdiğini almak zorunda
sen kocaman bir yalansın
ama yine de gerçeksin
sen kocaman bir yalansın
ama yine de gerçeksin
her nerde yaşıyor ve
yaşatılıyorsan öyle
sen de bir gün biteceksin!
para verirsin insanlara umut verirsin
hep göz önündesin yalan söyelrsin orada kalmak için
biri ölse bile hiç üzülmezsin
verdiğini almak zorunda
insanlar inanır, insanlar güvenir sana
unutur dertlerini, dalıp gidince tılsımına
ama sen doymazsın ki onların verdiğiylen
daha fazla istersin, hep daha fazla
verdiğini almak zorunda
sen kocaman bir yalansın
ama yine de gerçeksin
sen kocaman bir yalansın
ama yine de gerçeksin
her nerde yaşıyor ve
yaşatılıyorsan öyle
sen de bir gün biteceksin!
Abi seni esefle kınıyorum şiir yeteneğini böyle gereksiz bir adam hakkında yazarak harcadığın için...
Rus Ruleti az kalır, kumar deselermiş
Hatta FRP çocukların beyinlerini ufaltıyor ve yataklarına çiş yapmalarını sağlıyor bunu da Aktüel söyleyelim.
"Japon bilim adamlarının araştırmalarına göre FRP oyunu oynayanlar daha çilli daha kısa ve daha çekik oluyorlarmış, bu Japon halkı için bir tehdit olduğundan FRP'nin Tokyo'da yasaklanması gündemde."
Rus Ruleti az kalır, kumar deselermiş
Hatta FRP çocukların beyinlerini ufaltıyor ve yataklarına çiş yapmalarını sağlıyor bunu da Aktüel söyleyelim.
"Japon bilim adamlarının araştırmalarına göre FRP oyunu oynayanlar daha çilli daha kısa ve daha çekik oluyorlarmış, bu Japon halkı için bir tehdit olduğundan FRP'nin Tokyo'da yasaklanması gündemde."
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
ama sonuçta şu var ki onlarda bir insan!onlar sadece aldıkları ve gördükleri şeyler nedeniyle frp hakkında bilgileri yok veya frp onlara çok daha farklı bir tarzda anlatılmış,biz sadece frp'nin ne olduğunu anlatma mecburiyetimiz var.veya ben bunun mecbur olduğunu düşünüyorum.onlar frp oynamasa biel veya fantastik edebiyatı sevmese bile bizlerin farklı olmadığımızı ve bunun sadece bir roll play olduğunu anlatarak her insanın bunu yapabilme imkanı olduğunu göstermek istiyorum.ve ayrıca frp ile satanizmin aynı şey olmadığını kesinlikle ve kesinlikle anlatmamız gerektiğini düşünüyorum....Bakınız ben "la bak bak bak, sanki memleketi kurtarıyorlar, iyi ki bir metrik, heri potır izlediniz hemen büyücü, satanist oldunuz başımıza, tüh size memleket size mi kaldı hülean! savulun bre şerefsizler, battal gazi gelio!" tarzı konuşan insanlara verilecek tepki olarak söyledim bunları. Yoksa bizim FRPdeki yaptıklarımızla dalga geçen anlamayan birçok arkadaşımız var bizde onlarla beraber dalga geçip beraber eğleniyoruz oluyor bitiyor. Ama bir de bunların "yapılamayacağı" insanlar var ben onlardan bahsettim.
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
evet bu fikrine kesinlikle katılıyorum,online dergiler bir başlangıç olabilir ama kesinlikle yazılı basında bir frp&magic dergisinin olması lazım.bu dergi en azından insanların fantastik edebiyat ve kurgu olayının sanılanın aksine bir edebi eder olduğunu en güzel şekilde açıklar.....bence türkiyede şu anda frp adına atılması gereken en büyük adım bi frp dergisi çıkarılması... zor ve riskli bi iş biliyorum ama inanıyorum ki sonunda frp&magic fln gibi bi dergi daha çıkıcak frp severler için...
türk ve yunan heyeti bir toplantıda karşılaşıyorlar,türk heyetinin her isteği yunanlılar tarafından kabul ediliyor ama bir şartları olduklarını belirtiyorlar,bizimkiler tabi şartlarının ne olduğunu merak edip soruyorlar,yunanlılarda:"bir daha reha muhtarı atina muhabiri yapmayın."bir de reha muhtar gerçeği var
diyorlar"Japon bilim adamlarının araştırmalarına göre FRP oyunu oynayanlar daha çilli daha kısa ve daha çekik oluyorlarmış, bu Japon halkı için bir tehdit olduğundan FRP'nin Tokyo'da yasaklanması gündemde."
inanmıyorum buna....ciddimisin?