Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
Yuh be Dwaxer
Yahu sen kendin ağacın dalından kestiğin yay ile, adamların yıllar boyu kuruttuğu el emeği göz nûru yayı bir mi tutuyorsun.Yahu ne demek bu ya!Ayıp be!Sapan kullanmıyorum ben!Yay bu.Ki sapan bile kasarsa kendisini 30 metre uzağa atar (gerçi zaten atar gibi geliyor) Azıcık araştır yayları, gitmişsin bütün tüfekleri bulmuşsun, azıcık yayları araştır yahu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
İsabet zarı: 1d100+İlgili Yetenekler-Mesafedwaxer wrote:.
Tersyuz bir düşün bakalım:
Tüfeğin mermisini hızlı bir şekilde değiştirmek için Ã?eviklik gerekmez mi?
Çok usta bir keskin nişancı olacaksan tüfeği kesinlikle elin titremeyecek şekilde tutabilmen gerekir, bunun için yeteri kadar güçlü olman gerekmez mi?
Tersyuz ayrıca keskin nişan atışlarında mesafenin -Ceza olarak eklendiğinin farkında mısın? yani elindeki 900 metre menzilli tüfekle 900 metre ötedeki rakibini vurabilme ihtimalin ancak %2 dir yani 1d100 zarına 99-100 atarsan. :schemes:
.
Yazmışın ama tabloda belirtilen etkili menzili değil mi?
20 m. menzili olan tabancayla 40 m.'deki adama ateş edersen bu ceza ekleniyor diye düşünmüştüm.
1d100+yetenekler-900 olursa zaten etkili menzil içinde isabet kaydetmem imkansız. ???
Anlamadım ben bu hesabı.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Aynen öyle Tersyuz. Zaten 900 m ötedeki kim olduğunu bile bilmenin imkansız olacağı birine ateş etmiyeceğini tahmin ediyorum. Ama kendini üzme; şimdilik 1.level olduğun için bu böyle, "Çok Usta Keskin Nişancı" becerisini kazandığında mesafe cezası yarıya düşecek, ardından level üstüne level atlayarak "Keskin Nişancıların Piri" özel becerisini kazandığında mesafe cezası 1/4'e inecek vs. Zaten nispeten acemi birinin kilometre ötedeki bir hedefi vurmasını bekleyemeyiz değil mi?Tersyuz wrote:İsabet zarı: 1d100+İlgili Yetenekler-Mesafe
Yazmışın ama tabloda belirtilen etkili menzili değil mi?![]()
20 m. menzili olan tabancayla 40 m.'deki adama ateş edersen bu ceza ekleniyor diye düşünmüştüm.
1d100+yetenekler-900 olursa zaten etkili menzil içinde isabet kaydetmem imkansız. ???
Anlamadım ben bu hesabı.
.
Peki bir şey daha sorayım. şimdi bende Remington var 1 mermi alıyor.Usta Keskin Nişancı:
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:30, Keskin nişan:+20, Tüfek:+30
Sağladığı Avantaj: Tüfeğine 1 kurşunu serbest hareket olarak doldurabilir.
Winchester ya da Mauser alırsam onların şarjörü var onlarda da mermiyi sürmek move action mu? Yoksa şarjörü değiştirmek move action, mermiyi sürmek free action mu?
Eğer öyleyse Ã?evikliğimi biraz yükselteceğim müsadenle.
şimdi hesap yapıyorum:
1. seviye El Condor:Ancak eğer ful-raund aksiyon yapıp iyice nişan alıp tabancayla ateş ederseniz,
İsabet zarı: 1d100+Zeka+Bilgi+Keskin nişan+Tüfek-Mesafe
1d100+20+20+10+10= 61-161 arası.
Demek ki 100 atarsam 161 metre uzakta duran adamı vurabiliyorum.
5. seviye El Condor:
Her seviyede 5 tüfeğe 5 Keskin nişana verdim kabul edersek:
1d100+20+20+30+30= 101-200 arası.
Doğru anlamış mıyım?
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Al sana haritada buldum, çok büyük değiller gerçi.
Başlasın oyun artık canım.
http://www.oldmapgallery.com/catalog/in ... cbf5ea9895
Darkgnome nerde koreli kareteci arkadaş?
Hesap ettim 100 metreden patlatıcam beynini.
Başlasın oyun artık canım.
http://www.oldmapgallery.com/catalog/in ... cbf5ea9895
Darkgnome nerde koreli kareteci arkadaş?
Hesap ettim 100 metreden patlatıcam beynini.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Birde uzaktaki bir insana ateş ettiğimizi düşünürsek şimdiki zaman avcı silahlarında dahi mermi çıkış hızı 900 ms. Yani şimdinin yivlerini ve özel yapım mermilerini çıkartırsak 700 ms diyebiliriz. Ã?ıkış hızı ile ilerleme hızı arasında sürtünemden fark olur dersek merminin 900 mt ilerideki adama vurması için 2 saniye yol alması gerek. Yani;Tersyuz wrote:İsabet zarı: 1d100+İlgili Yetenekler-Mesafedwaxer wrote:.
Tersyuz bir düşün bakalım:
Tüfeğin mermisini hızlı bir şekilde değiştirmek için Ã?eviklik gerekmez mi?
Çok usta bir keskin nişancı olacaksan tüfeği kesinlikle elin titremeyecek şekilde tutabilmen gerekir, bunun için yeteri kadar güçlü olman gerekmez mi?
Tersyuz ayrıca keskin nişan atışlarında mesafenin -Ceza olarak eklendiğinin farkında mısın? yani elindeki 900 metre menzilli tüfekle 900 metre ötedeki rakibini vurabilme ihtimalin ancak %2 dir yani 1d100 zarına 99-100 atarsan. :schemes:
.
Yazmışın ama tabloda belirtilen etkili menzili değil mi?![]()
Anlamadım ben bu hesabı.
BANG! (ngngng (yankı yaptı))
1..Bu ne?
2..Yat!
Mermi adamı geçti
Birde nokta atışı. Senin tüfeün ucunda yaptığın 1 mmlik bir sapma 900 mtde 1 mt'den fazla ediyor.
Üstüne birde hareketli olursa 2 sn sonra nerede olacağını hesap edeceksin ve bir de şimdki tüfeklerde dahi 100 mt sonrası mermilerde bir miktar sapmanın beklenebişleceğini ve ancak sniper yada G3 gibi son derece sapmaya dirençli silahların bunu geçmesinin mümkün olacağını da eklersek...
Aman neyse işte dwaxer bu kadar düşünmeyecektir
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Tersyuz maalesef yanlış anlamışsın:Tersyuz wrote:Peki bir şey daha sorayım. şimdi bende Remington var 1 mermi alıyor.Usta Keskin Nişancı:
Winchester ya da Mauser alırsam onların şarjörü var onlarda da mermiyi sürmek move action mu? Yoksa şarjörü değiştirmek move action, mermiyi sürmek free action mu?![]()
Eğer öyleyse Ã?evikliğimi biraz yükselteceğim müsadenle.![]()
şimdi hesap yapıyorum:1. seviye El Condor:Ancak eğer ful-raund aksiyon yapıp iyice nişan alıp tabancayla ateş ederseniz,
5. seviye El Condor:
Doğru anlamış mıyım?
şimdi 125 metre ötedeki bir hedefe ateş ettiğini düşünelim:
İasabet zarı: 1d100+20+20+30+30-125=1d100-25
şimdi bu hesaba bakıp, "olur mu öyle şey! o zaman 200 metredeki adamı bile vurmam imkansız hale geliyor!" diye itiraz edeceksin. (aslında her zaman %2 şansın var)
Yine de şöyle düşün Tersyuz: Henüz 1.Seviyesin emeklemeden koşmaya kalkışıyorsun. Bir de 125 metreye yaptığın atışın isabet zarını 10.Seviye olduğun zaman hesap edelim! Tabii çoğu tecrübelerini, çabalarını yeteneklerini, keskin nişancılığa yönelttiğini düşünüyorum: 10 seviye atladığında Kişisellere 50, yeteneklere de 200 toplam puan kazanacaksın değil mi? O zaman Güç:20, Bilgi:33, Zeka:34 yaptın diyelim. Yeteneklerden de Keskin nişan:80, Tüfek:80 oldu. Tabii “Usta Keskin Nişancı” özel becerisini de (feat) almışsın yani mesafe cezası yarıya düşecek (ayrıca mesafe cezasını daha da çok düşüren featlerde çıkaracağım şu anda acelesi olmadığından erteledim) şimdi bu şartlarda 125 metredeki hedefe ateş edersen yani 10.seviye karakterle.
İasabet zarı: 1d100+34+33+80+80-125/2=1d100+164
Gördün mü isabet oranları nasıl da değişti? D&D oyunlarımız gibi düşün ilk seviyelerde biraz zayıf olacaksın tabii; ama seviyen yükseldikçe (başarabilirsen) ustalığın da artacak. Umarım aklına yatmıştır şimdi Tersyuz.
.
Süpersindwaxer wrote:Tersyuz maalesef yanlış anlamışsın:Tersyuz wrote:Peki bir şey daha sorayım. şimdi bende Remington var 1 mermi alıyor.Usta Keskin Nişancı:
Winchester ya da Mauser alırsam onların şarjörü var onlarda da mermiyi sürmek move action mu? Yoksa şarjörü değiştirmek move action, mermiyi sürmek free action mu?![]()
Eğer öyleyse Ã?evikliğimi biraz yükselteceğim müsadenle.![]()
şimdi hesap yapıyorum:1. seviye El Condor:Ancak eğer ful-raund aksiyon yapıp iyice nişan alıp tabancayla ateş ederseniz,
5. seviye El Condor:
Doğru anlamış mıyım?
şimdi 125 metre ötedeki bir hedefe ateş ettiğini düşünelim:
İasabet zarı: 1d100+20+20+30+30-125=1d100-25
şimdi bu hesaba bakıp, "olur mu öyle şey! o zaman 200 metredeki adamı bile vurmam imkansız hale geliyor!" diye itiraz edeceksin. (aslında her zaman %2 şansın var)
Yine de şöyle düşün Tersyuz: Henüz 1.Seviyesin emeklemeden koşmaya kalkışıyorsun. Bir de 125 metreye yaptığın atışın isabet zarını 10.Seviye olduğun zaman hesap edelim! Tabii çoğu tecrübelerini, çabalarını yeteneklerini, keskin nişancılığa yönelttiğini düşünüyorum: 10 seviye atladığında Kişisellere 50, yeteneklere de 200 toplam puan kazanacaksın değil mi? O zaman Güç:20, Bilgi:33, Zeka:34 yaptın diyelim. Yeteneklerden de Keskin nişan:80, Tüfek:80 oldu. Tabii “Usta Keskin Nişancı” özel becerisini de (feat) almışsın yani mesafe cezası yarıya düşecek (ayrıca mesafe cezasını daha da çok düşüren featlerde çıkaracağım şu anda acelesi olmadığından erteledim) şimdi bu şartlarda 125 metredeki hedefe ateş edersen yani 10.seviye karakterle.
İasabet zarı: 1d100+34+33+80+80-125/2=1d100+164
Gördün mü isabet oranları nasıl da değişti? D&D oyunlarımız gibi düşün ilk seviyelerde biraz zayıf olacaksın tabii; ama seviyen yükseldikçe (başarabilirsen) ustalığın da artacak. Umarım aklına yatmıştır şimdi Tersyuz.
.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Terbiyesiz ben! Bana sorulan soruya cevap vermemişim başka soruılara haşır neşir olmuşum.
Hala kararsızım. Yapım böyle ne yapayım. Ama düşüncem hala geçerli. Bıçak atıp seszice hareket edevn birini düşünüyorum. Sanrıım avcı gibi bir şey olcağım. Eli biazda tüfek tutsun olur biter.
Rodrigez Alvarez Guanto Hoze (Cazador el Calavera)
Sınıf: Avcı
Bıçak:5 +5 :10
Gizlenme: +5 :5
Sesiz harekt: +5: 5
İz sürme:10 +2: 12
Tüfek:5: 5
At binme: +3: 3
str: 14
dex: 16
con: 14
int:12
wis: 16
char: 8
Saç sakal karşık, avcılık ve kaçakların izi sürülmesi gerektiğinde iz sürme için kiralanan biri.

Hala kararsızım. Yapım böyle ne yapayım. Ama düşüncem hala geçerli. Bıçak atıp seszice hareket edevn birini düşünüyorum. Sanrıım avcı gibi bir şey olcağım. Eli biazda tüfek tutsun olur biter.
Rodrigez Alvarez Guanto Hoze (Cazador el Calavera)
Sınıf: Avcı
Bıçak:5 +5 :10
Gizlenme: +5 :5
Sesiz harekt: +5: 5
İz sürme:10 +2: 12
Tüfek:5: 5
At binme: +3: 3
str: 14
dex: 16
con: 14
int:12
wis: 16
char: 8
Saç sakal karşık, avcılık ve kaçakların izi sürülmesi gerektiğinde iz sürme için kiralanan biri.

Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Yok doğru anlamışım da yanlış ifade etmişim.
Birde karşıdakinin savunma zarı varki o da olayı tamamen değiştiriyor.
Savunmayı hesaba katmadan diyelimki cansız mankene ateş ediyorum.
1d100+20+20+10+10= zarında 100 attım diyelim. 160 eder toplamda bu da 160-160=0 160-159=1 yani 159 metrede duran hedefi vurabileceğimi göstermez mi?
Yani bir nevi gerçek menzilim ortaya çıkmış olmuyor mu?
Darkgnome senin karakterle ben çok kelle avlarız demedi deme bak!
Birde karşıdakinin savunma zarı varki o da olayı tamamen değiştiriyor.
Savunmayı hesaba katmadan diyelimki cansız mankene ateş ediyorum.
1d100+20+20+10+10= zarında 100 attım diyelim. 160 eder toplamda bu da 160-160=0 160-159=1 yani 159 metrede duran hedefi vurabileceğimi göstermez mi?
Darkgnome senin karakterle ben çok kelle avlarız demedi deme bak!
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Sanırım 5 tane fazladan skill point vermişsin
Ama emin değilim 
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury