Darkgnome wrote:O şarkının DC'si için söyleniyor charizma based diye. Yani Harp'nin karizması bir şekilde daha da artar ise o zaman DC'side ona göre artacaktır. Yoksa savede yine will save atıyoruz wisdom tabanlı olarak.
Kitaptan okudum save DC is charisma based yazıyor. Sanırım DC gözünden kaçmış o sırada.
Tamam o zaman, benim ingilizcem biraz hatalı olabiliyor. Ben editlerim diğer turda.
Tersyuz sana "bir aslanın nesi var iki aslanın sesi var" iğrenç esprinden dolayı 500gp ikramiye verdim.
.
Yaa arkadaşlar Middle earth vs, ve üstelik D&D kampanya için çok emek verdiğim süper diyar haritaları Harddisk değişimi sırasında uçup gitmiş! Eski diskte duruyordur gerçi ama kim uğraşcak... Yazık oldu.
dwaxer wrote:
Tersyuz sana "bir aslanın nesi var iki aslanın sesi var" iğrenç esprinden dolayı 500gp ikramiye verdim.
Saol
dwaxer wrote:Yaa arkadaşlar Middle earth vs, ve üstelik D&D kampanya için çok emek verdiğim süper diyar haritaları Harddisk değişimi sırasında uçup gitmiş! Eski diskte duruyordur gerçi ama kim uğraşcak... Yazık oldu.
Yazık, tembellik etme, eski HD'ni slave olarak şimdikinin yanına tak sonra içindekileri alırsın rahatça.
. Biliyorum canım masterini slaveini. Teşekkürler yine de.
Neyse bir ara kurtarıcam; haritalar internetten bulunur gerçi ama kendi hazırladığım bir harita vardı ki oldukça emek sarfetmiştim. D&Dyi iyice öğrenirsem o harita üzerinde kampanya yapacaktık filan.
dwaxer, şimdi farkettim; satyr okla ranged attack yaptı, benim çağırdığım kılıcın yanında olduğu için kılıcın attack of opportunity yapması gerekmiyor mu? Yoksa büyüsel yolla çağırılan silahların attack of opportunity yapma özelliği yok mu?
liero wrote:dwaxer, şimdi farkettim; satyr okla ranged attack yaptı, benim çağırdığım kılıcın yanında olduğu için kılıcın attack of opportunity yapması gerekmiyor mu? Yoksa büyüsel yolla çağırılan silahların attack of opportunity yapma özelliği yok mu?
Sanmıyorum; silah sialh değil bir büyü aslında. Üstelik öyle olsaydı "tiny object" olduğu için saldırdığı kişinin de her seferinde AoO saldırısı yapması gerekirdi.
Ayrıca öyle olsa 5ft kuralını uygulayıp çekilirdim ama sanmıyorum büyülü silahın bir benliği varmış gibi AoO yapacağını.
Benim dev yarasa neden Aoo yapmadı? hatırlarsan harpinin şarkısının etkisine girmemişti aslında.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Harpy bana doğru uçunca neden dev yarasamdan Aoo yemedi.
Harpy:
Adama doğru uçarak saldırır. [Charge]
Attack: Bite +4 melee (1d4 plus disease)
Atak: 10+4+2=16 başarısız
Vuruşu Adam’ın zırhında takılmıştır.
Bu Harpy başka harpy galiba baktım böyle bir saldırısı yok. Sanırım yaratıkları karıştırdık.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome wrote:Geçen mesajıda kapsayarak bir tam mesaj atayım.
Dev yarasam neden saldırmadı.
Harpy bana doğru uçunca neden dev yarasamdan Aoo yemedi.
Harpy:
Adama doğru uçarak saldırır. [Charge]
Atak: 10+4+2=16 başarısız
Vuruşu Adam’ın zırhında takılmıştır.
Bu Harpy başka harpy galiba baktım böyle bir saldırısı yok. Sanırım yaratıkları karıştırdık.
Evet, Club +7 melee (1d6) olaması lazımken yanlışlıkla senin Dire Rat'ın atağını yazmışım. Ama gelen zarla farkeden bir şey olmuyor.
AoO
Dire Rat'in Will:+3 yine de Captived olduğunu düşünüyorum, o yüzden değiştirmedim sonucu. (DC:16) Senin hesabın farklıysa bir daha izah eder misin, gerekirse değiştiririm.
Dire Rat
Size/Type: Small Animal
Hit Dice: 1d8+1 (5 hp)
Initiative: +3 +3
Speed: 40 ft. (8 squares), climb 20 ft.
Armor Class: 15 (+1 size, +3 Dex, +1 natural),
touch 14,
flat-footed 12
Base Attack/Grapple: +0/-4
Full Attack: Bite +4 melee (1d4 plus disease)
Space/Reach: 5 ft./5 ft.
Special Attacks: Disease
Special Qualities: Low-light vision, scent
Saves: Fort +3, Ref +5, Will +3
Abilities: Str 10, Dex 17, Con 12, Int 1, Wis 12, Cha 4
Skills: Climb +11, Hide +8, Listen +4, Move Silently +4, Spot +4, Swim +11
Feats: Alertness, Weapon FinesseB
Environment: Any
Organization: Solitary or pack (11-20)
Challenge Rating: 1/3
Treasure: None
Alignment: Always neutral
Advancement: 2-3 HD (Small); 4-6 HD (Medium)
Dire Bat
Size/Type: Large Animal
Hit Dice: 4d8+12 (30 hp)
Initiative: +6
Speed: 20 ft. (4 squares), fly 40 ft. (good)
Armor Class: 20 (-1 size, +6 Dex, +5 natural), touch 15, flat-footed 14
Base Attack/Grapple: +3/+10
Attack: Bite +5 melee (1d8+4)
Full Attack: Bite +5 melee (1d8+4)
Space/Reach: 10 ft./5 ft.
Special Attacks: —
Special Qualities: Blindsense 40 ft.
Saves: Fort +7, Ref +10, Will +6
Abilities: Str 17, Dex 22, Con 17, Int 2, Wis 14, Cha 6
Skills: Hide +4, Listen +12*, Move Silently +11, Spot +8*
Feats: Alertness, Stealthy
Environment: Temperate deserts
Organization: Solitary or colony (5-8 )
Challenge Rating: 2
Treasure: None
Alignment: Always neutral
Advancement: 5-12 HD (Large)
Druid animal companion4th Level or Higher (Level -3)
Ape (animal)
Bear, black (animal)
Bison (animal)
Boar (animal)
Cheetah (animal)
Crocodile (animal)1
Dire badger Dire bat
Dire weasel
Leopard (animal)
Lizard, monitor (animal)
Shark, Large1 (animal)
Snake, constrictor (animal)
Snake, Large viper (animal)
Wolverine (animal)
Sanırım bir yerde yanlışlıkla ben Dire Bat yerine Dire Rat yazdım ki seni yönlendirmiş oldum. O hatayı buluncada buraya koyayımda insanlar yanlış bir fikre kapılmasın.
Eskisi ka
Yahu ikisi de birbirine hem kafiyesel anlamda hem de tip, doku vs anlamında öyla benziyorlar ki karıştırdığım için kendime kızamıyorum bile.
Tamam düzeltirim bütün senaryoyu. Zaten Harpy kimseye vuramadı.