Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bu featler için bizde fikir beyan edebilir miyiz? :D Birde bu featlerin alınması mesela 5 puana 1 feat mi olacak?
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Bu featler için bizde fikir beyan edebilir miyiz? :D Birde bu featlerin alınması mesela 5 puana 1 feat mi olacak?
Fikir beyan edebilirsiniz, hatta bildiğiniz gibi aklıma yatan her fikri uygularım da.

Featlerin alınması... Özel becerilerin kazanılması diyelim biz ona; minimum gereksinimlerin sağlanmasıyla oluyor. Yani örneğin Tüfek:+15 yeteneğin varsa çifteli ya da yarım çifteli silahın özel tetik mekanizmasını çekerek iki namluyu birden ateşleyebiliyorsun.
Yani sen seçmiyorsun; "ben şu özel yeteneği istiyorum," diye, senin edindiğin belli tecrübelerle, özel beceri sende oluşuyor zaten. Yine aynı örneğin üzerinden gidecek olursak: Tüfek:+15 yeteneğin oluşmuşsa bunun anlamı: Sen sıradan insanlara kıyasla tüfeklerle daha fazla haşır neşir olmuşsun, kullanmışsın, elin alışmış, vs demek. Bu yüzden de gerektiğinde şaşırmadan çiftenin tetiğini çekip ikisini birden ateşleyebiliyorsun. Aksi durumda özel becerin yoksa ve RPne “çiftenin iki namlusunu da ateşledi,” yazsan bile ben onu düzeltirim, beceremedi ya da daha da pisi biri tutukluk yaptı filan derim.

Özetle; minimum gereksinimleri sağladığınız müddetçe istediğiniz kadar özel beceri kazanabilirsiniz.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Feat olayı ilginçmiş.
Pekiii, kaç kişi olunca başlıyacağız? :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Feat olayı ilginçmiş.
Daha fazla katılım olsa daha neşeli olur tabii ama bir oyuncu da olsa oynatırım. şimdi özel beceri listesini hazırlayayım, bir de yörenin haritasını çizdin mi tamamdır.

Tersyuz bana yardımcı olmak istersen eğer; çeşitli tipte suçlulardan oluşan bir arananlar listesi oluşturabilirsin. :D Olmazsa da canın sağolsun. :-P

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:Feat olayı ilginçmiş.
Daha fazla katılım olsa daha neşeli olur tabii ama bir oyuncu da olsa oynatırım. şimdi özel beceri listesini hazırlayayım, bir de yörenin haritasını çizdin mi tamamdır.

Tersyuz bana yardımcı olmak istersen eğer; çeşitli tipte suçlulardan oluşan bir arananlar listesi oluşturabilirsin. :D Olmazsa da canın sağolsun. :-P

.
Tek tek haydutlar mı yapayım? Yoksa çete mi? :D Seviyeleri kaç olacak.
Birde Kişisel özellikler en fazla 20 oluyor demişsin bu seviyeyle artabiliyor mu?
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Tek tek haydutlar mı yapayım? Yoksa çete mi? :D Seviyeleri kaç olacak.
Birde Kişisel özellikler en fazla 20 oluyor demişsin bu seviyeyle artabiliyor mu?
Kişisel özelliklere her seviye atladığında 5 puan daha dağıtıyorsun, yeteneklere ise 20 puan. Daha önce yazmıştım! :-P

Fakat tersyuz sen karakter hazırlamayacaksın; gerek yok. Sadece Adamın ya da çete elemanlarının ismi, kısacık bir tarifi, suçu ve ölü ya da diri getirene verilecek ödül. Hatta ödülü sen yazma dediğim gibi kimi tek, kimi çete, isimleri uydursan yeter.
Ã?rnekler:
Buch Cassady, Banka soyguncusu, katil.
Pablo Escobar, tecavüzcü, katil, soyguncu.
Duran çetesi; elemanlar; çete lideri Billy Joel, adamlar: Franz Noel, Kubimik, Jhon Smith, suçları: Tren soygunu.
Tilkinin kızıl kuyruğu, kızılderili, hırsız.
Vs...

İşte böyle! Listemiz uzun olursa yani kısa olmazsa iyi olur. Bölge bir suçlular cenneti olsun. Ben bu listedeki elemanları kafama göre haritadaki belli yerlere yerleştireceğim. Ã?dül avcıları filan takip, araştırma yaparken İzcilik zarı attırıp bulup bulamayacağını hesaplayacağım vs
Sen de ödül avcısı olduğuna göre kendine bir hedef seçip peşinden gideceksin...

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Aaa ne güzel çifte kullanan meksikalı filan yapıcaktım.:(
Tamam yaparım, çalışmalara başlıyorum.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Aaa ne güzel çifte kullanan meksikalı filan yapıcaktım.:(
Yapabilirsin, kısacık tasvirlerde belirtirsin, hep çifteli kullanıyor diye. :mrgreen:
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hızlı nişan:
Keskin nişan:
Tabanca:
Tüfek:
Ã?ifteli:
Silahsız dövüş:
Bıçak:
Ok-Yay:
Balta, kılıç, vs:
Patlayıcı, vs:
İp, kement:
At sürme:
Mekanik, tamir:
Tedavi:
İskambil, zar:
İzcilik:

dwaxer şurada bir poynama yapsan. Kovboyları sevmem ama dediğin gibi kovboya benzemeyen bir şey olabilirim. Hatta onalrın pek çok hareketini aşağılayabilecek biri de olabilirim. şimdi aklıma çinli geldi ama çinlileride sevmem ben. Koreliymişim ben çinlilerin arasına karışmışım yanlışlıkla. Japon yada filipinlide olur ama çinli olmaz. :schemes:

Asıl konuya ger döneyim. Silahsız dövüşle bıçak birleşse. Zaten bıçak kullanan adam yakın dövüş teknikleride bilmelidir sanırım.

Patlayıcı vs. konusunu anlayamadım. Yani bu arkadaşlar patlayıcı mı yapıyorlar? O zamanlarda mayın arama bulma gibi şeyler olduğunu da sanmıyorum. Hatta olsa dahi bana mekanik tamire daha yakın gibi geliyor. Patlayıcı fırlatma tarzı bir şey ise o zaman bunu Fırlatma adı altında taş atmayı da içerden bir özellik olarak koysan daha mantıklı olur gibi.

Mesela fırlatma ve bıçak kullanma da iyi olan biri bıçak fırlatmayada başlayabilir marifetini kazanarak.

Hiç bir şeyi yazasan dahi en azından fırlatma özelliği koysan iyi olacak bence.

Bütün tifek çeşitlerini ayırmışsın ama taramalı tüfekleri ayırmamışsın. Taramalı tüfekler hepsi arasında en farklı mantıkta olanlar. Sürekli bir geri tepme ve saçılma mevcut. Diğerlerini bir araya toplasan dahi taramalı tüfek bunlara zor dahil olur.

Olayımmı şimdi çinli kasalı japon kovboyu? :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome zenci ol o zaman. :D
Eskiden köleymişsin, sığır tüccarı sahibin vermış kovboyları sevmiyomuşsun o yüzden.
Ben geçmişi böyle olan suçlu yapıyodum bak istersen özgeçmişi sana satayım 5$. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Resimde koyuyuorum ama orjinal bir ilanda vereyim çizimlerin nasıl olduğuna bakarsınız.:D
Image

Image
Pablo Ramirez "El Tuco"
Meksikalı banka soyguncusu, beş kişilik çetesiyle beraber El Paso bankasını soymaktan aranıyor. Kasayı dinamitle patlattıktan sonra çiftesiyle ateş ederek üç kişiyi öldürmüş. 1.70 boyunda, tıknaz, kıvırcık gri saç, sakal.

Image
No-ka'teh "Jaguar"
Kızılderili, toplama kampından kaçtıktan sonra etrafa dehşet saçmaya başlamış, yalnız başına küçük çiftlik evlerini basıp çoluk çocuk demeden herkesi öldürüyor.

Image
Brimson Biraderler
Tren soyguncuları, iki kardeş Jashua ve Albert Brimson amca çocukları Bill Brimson'la beraber çalışıyorlar. Uzun süredir bu işi yaptıkları için bankalar Pinkerton'a başvurdu.

Image
Doyle & Manny
Frank Doyle ve Stephen Manny posta arabalarını soyuyorlar, soydukları insanların elbiselerini de alıp don-gömlek kasabaya yolluyorlar. Genelde sadece nakledillen parayı çalıp cinayet işlemiyorlar.

Image
Samuel T. Walsh
Tecavüz suçundan aranıyor, yanlız yakaladığı dört kadına tecavüz etmiş.

Image
Jacob Samuelson
Saat tamirlcisi, sessiz bir kişi olarak biliniyor, barda kendisine söylenen bir söz yüzünden cinnet geçirip altı kişiyi öldürmüş. Gözlüklü, sakallı, ufak tefek çelimsiz bir tip. Cinnet geçirmesine sebep olan kelime "boynuz".

Image
Jim Brown "Adewale"
Eski zenci köle, kendisine hakaret eden bir silahşörü bir yumrukta öldürmüş.
2 metre boyunda dev yapılı çok kuvvetli biri.

Image
Beyaz Eldiven
Kiralık katil, ismi bilinmiyor, görünümü bilinmiyor.
Ã?eşitli siyasi figürleri öldürmüş, zehir, uzaktan tüfekle vurma, gece boğma gibi farklı yöntemler kullanıyor, cinayetleri işledikten sonra beyaz bir eldiven bırakıyor.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İyi de, zenci ne olayım? Ã?iftçi mi? Köle mi? Eninde sonunda onunla da kovboy olacağım. Ya da eli baltalı psikopat katil. İksi de olmak istemiyorum. Ben dövüş sanatlarında deli gibi gelişmiş gerektiğinde bir şeyleri fırlatarak adam öldüren kötü ruh olmak istiyorum. Sizin silahlarınız patladıkça bebekler uyanıyor, askerler alarm veriyor, katiller farkınıza varıyorken ben gizlice, sessizce, sizin delikli demirinizi kullanmadan öldürmek istiyorum. Ama neden öldürmek istiyorum acaba :-P

D&D tarzı demiştin dwaxer. Mesela ben 60 silahsız düvüşü olan biriyim desek, uzak menzilli birinin yakınına girdiğimde eylem hazırlığı (ready action) ile adamın bana karşı hiç ateş edememesini sağlayabilir miyim? Mesela her silahı kaldırdığında eline vurmak gibi.

Yada elindeki silahı alabilirmiyim.

Yada kündeye getirebilirmiyim ben bu adamı?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Asıl konuya ger döneyim. Silahsız dövüşle bıçak birleşse. Zaten bıçak kullanan adam yakın dövüş teknikleride bilmelidir sanırım.
Yok yaa!!! :wink:
Sen Jackie Chan'i bıçak kullanırken gördün mü hiç?

Benim önerim yeteneklere Gizlenme (Hide&move Silent) ve Ã?ift silah konulması. Ã?ift silah kullanmak isteyen bir adam fazladan ateş etmesine karşılık daha fazla yetenek puanı harcayacak. Bunu almadan çift silah kullanan bir sağ bir sol eliyle ateş edebilir (mermi bitmemesi açısından)

Feat (Marifetler?) fikirleri yetenek 20 ancak 3. seviyede olabiliyor diye alınabilecek minimum seviyeleri yazdım. :D

Ã?ift silah için featler:
3. seviye
Ã?ift tabanca, Ã?ift mermi
İki tabancayı aynı anda ateşlemeye yarar. -20 ceza ile
Tabanca, Bıçak ya da balta: 20, Ã?ift Silah:20

5. seviye
Ã?ift tabanca, Nişancı
İki tabanca kullanıldığında cezasız atış yapar.
Tabanca, Bıçak ya da balta: 30 Ã?ift silah: 30

7.seviye
Ã?ift tabanca, Farklı hedefler
İki tabanca ile farklı hedeflere ateş edilebilir.
Tabanca, Bıçak ya da balta: 40 Ã?ift silah: 40

Tek silah için featler:
3. seviye
Batının en hızlısı, Doldur Boşalt
Tek silah kullanılıyorsa doldurma işlemi free-action olur.
Tabanca: 20 ya da Ã?ifte: 20 Hızlı Nişan:20

5. seviye
Batının en hızlısı, Kurşun yağmuru
Tek silah kullanılıyorsa -20 ceza ile fazladan bir atış daha yapabilir.
Tabanca: 30 ya da Ã?ifte: 30 Hızlı Nişan:30

7. seviye
Batının en hızlısı, Nişancı
Tek silah kullanılıyorsa fazladan yaptığı atış cezasız olur.
Tabanca: 40 ya da Ã?ifte: 40 Hızlı Nişan:40

9. seviye
Batının en hızlısı, Farklı hedefler
Tek silah kullanılıyorsa fazladan yaptığı atışı farklı kişilere yapabilir.
Tabanca: 40 ya da Tüfek: 40 Hızlı Nişan:40

Niye böyle düşündüm?
Tek silahta ustalaşmak ve seri atış yapmak daha fazla zaman istiyor ama iki silah kullanan da yetenekleri bölüştüreceği için (Tabanca, Hızlı nişan ve Ã?ift silah) yetenekleri tek silahlı kadar yüksek olmuyor. :D
Ne diyorsunuz iyi olmuş mu? :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz, eline sağlık; arananlar listesi -resim filan da koymuşsun- çok güzel olmuş! Bunları listeler başlığına koyacağım, arada sırada başka arananlar daha eklersek iyi olur. Ã?dül sistemini yaklaşık olarak suçlunun leveli başına 500$ olarak düşünüyorum; 1.level bir suçlunun ödülü 500, 5.level 2500 gibi. Ayrıca çete olurlarsa da yine adam başı ödüllerini ayrı ayrı yazarım. Bu sistem ile ödül avcıları o suçlunun ne kadar tehlikeli olduğunu da anlayabilir. Yalnız aradığın tek kişi bile olsa, bulduğunda yanında arkadaşları olması ihtimali yüksektir. Ã?dül avcılığı da tehlikeli bir iş.

Tersyuz, herkes iki elle tabanca tipinde silah kullanabilir! Sadece sol eldekine -20 isabet cezası alırsın. Bunun anlamı: iki tabanca taşıyıp, 1 turda 2 atış yapabilirsin. Silahşorlukla ilgili bir özel beceri (feat) hazırladım dün gece; -tıpkı senin dediğin gibi- belli bir tecrübeden sonra sol eline de ceza almıyorsun.
Yazdığın featleri dikkate alacağım, zaten bazıları var, hazırladım bile.

Darkgnome, yetenekler listesini, ilk aklıma gelen yeteneklerden başlangıç olarak hazırladım. Daha önce de açıkladığım gibi oraya istediğin yeteneği ilave edebilirsin! Ã?rneğin Tersyuz’un dediği gibi “Gizlenme” ya da “Sessiz hareket” gibi yetenekler koyabilirsin. şöyle düşünün: Belli konularla diğer insanlardan fazla uğraşmak, o konudaki tecrübenizi, yatkınlığınızı arttırmaz mı? Ã?rneğin demişsin ki; “Patlayıcı özelliği nedir?” Mesela dinamit aldın; ucuna fitil nasıl takılır, dinamit lokumları nasıl birleştirilir, patlayınca ne kadar etkisi olur biliyor musun? Ve de en önemlisi: ağzındaki puroyu dinamitin fitiline değdirdikten sonra ne kadar zamanda kıvılcımın patlayıcıya ulaşacağından haberin var mı? şahsen ben hayatımda hiç dinamit görmedim yani “Patlayıcı, vs” yeteneğim=0 Bu da demektir ki -çok zeki olmama rağmen- patlayıcı ile oynarsam kendimi havaya uçurabilirim.
Yani yetenekler belli konularda edindiğiniz tecrübeyi temsil ediyor ve edinmek istediğiniz herhangi bir tecrübeyi yetenekler listesine ekliyebilirsiniz. (Tabii önce benimle anlaşarak)
Ã?rneğin “ben posta arabası sürücüsü olmak istiyorum,” diyebilir bir oyuncu. O zaman “At sürmek:+10, Kırbaç:+10” yetenekleriyle girebilir oyuna. Ve gerektiğinde kıbaçı bir silah gibi kullanırsa şöyle bir zar atabilir: İsabet: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Kırbaç
Ayrıca demişsin ki: "yakın dövüş uzmanı olsam adamı kündeye getirebilir miyim, vs?" neden olmasın, tabii getirebilirsin! (Silahlı bir adama o kadar yaklaşabilirsen tabii) :-P :schemes:
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Feat istekleri:

Seri atış

Gerekenler:Yay 10 Hızlı bir şekilde atış sağlar

İkili atış

Gerekenler:Yay 20 İki oku birden atmayı sağlar.

Atlı Okçu

Gerekenler:At 15 Yay 15 At üzerinde hiç penaltı almaksızın ok kullanma sağlar.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply