Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond, D&Ddeki gibi tur usülü dövüşler olacak. Atların hızı: 80

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz mantık çerçevesindeki her şeyi yapabilirsin; hatta kovboy filmlerindeki mantıksız mitleri bile yapabilirsin (dinamiti yere gömüp, uzaktan vurup patlatmak gibi) :mrgreen: Mythbusters seyrediyorum da bazen; o filmlerde gördüğümüz şeylerin çoğunun gerçek hayatta olması mümkün değil. Ã?rneğin adam diğerini yakın mesafeden tüfekle vurunca, vurulan metrelerce geriye fırlıyor hatta pencereden dışarı uçuyor ya; öyle bir şey olamaz aslında. :schemes: Ama dediğim gibi bizim oyunumuzda olur. Hepsine uygun bir zorluk derecesi filan buluruz ve bütün o yetenek puanların başarı zarlarına eklenir.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer tebrik ediyorum değişik bir konuyla ve sistemle yeni bir oyun açmışsın, eline sağlık.
Bir ara oyun yapma projesi vardı, silahlarla ilgili bazı detaylar vereyim, çorbada tuzum olsun.

GATLİNG
1860'larda Mitralyözün bir üst modeli olan Gatlingler icat edilmiş.
Image

1867 Dinamit'in bulunması.
Image

UZUN MENZİLLİ TÃ?FEK
Kartuşsuz Modeller:
Springfield Rifle and Carbine 1863
Uzun namlulu 900 m. kısa namlulu 500 m. menzile sahip
Image

Remington M1876
Bu kartuşu olmayan her atıştan sonra doldurulması gereken tip tüfeklerden. Menzil 900 m.
Image

Kurmalı tüfekler
Ateş ettikten sonra kurmak gereken (Bolt Action Rifle) tüfeklerin ilk yapım tarihi 1870'ler.
Kartuşunda 8 mermi oluyor, ateş ettikten sonra kurmak gerekiyor. Menzil 1.200 m.
Mauser M1871 Modeli
Image

WİNCHESTER
Alttan kurmalı Winchester'in ürettiği silahlar 1870 başlarında.
Kartuşunda 15 mermi oluyor kurması tetik altından ve hızlı. Menzil 350 m.
Model 1873
Image

Ã?İFTE
Ã?ifte 1830'larda kullanılmaya başlanmış. Bu silahın özelliği iki tetiğinin olması işaret ve orta parmak kullanılarak iki namlu birden ateşlenebiliyor. Menzil 35 m.
Image

ALTIPATLAR
Colt Navy
Colt'un 1850-1870 arası sürekli kullanılmış ordu için özel olarak tasarladığı silah. Altı mermi alıyor, şekil olarakta beğendiğim bir tasarımdır. Menzil 20 m.
Colt Navy 1851 Revolver
Image

Colt Peacemaker
Colt'un 1870'lerden sonra yaygınlaşan Peacemaker modeli. Altı mermi alıyor. Menzil 25 m.
Image

Smith & Wesson Model 3
1874 yapımı bu silahın özelliği çifte mantığında ortadan kırılarak mermilerinin değiştirilebilmesi. Göbeğin çıkartılıp yerine yenisini takmak suretiyle nispeten daha hızlı bir kartuş değişimi sağlanıyor.
Image

DERRİNGER
Derringerlerin ilk modelleri tek mermi alıyor menzilleri 5m.
1856 Model Filedelfiya Derringer
Image
Last edited by devrimk on Mon Jun 16, 2008 12:51 am, edited 2 times in total.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

dwaxer, tebrikler! Süper bir konsept, bayılırım vahşi batıya! Ya bunu canlı oynayalım! Nasıl hoşuma gitti anlatamam. :clap:

Sen mi yarattın yoksa bir yerde oynadığın sistemi mi aynen uyguluyorsun?
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ewet teşekkürler arkadaşlar. Bu da FRP oynamaya potansiyel anlamda gayet müsait bir konu diye düşünmüştüm. Tabii henüz oynamaya başlamadığımız için işleyiş nasıl olacak emin değilim, gerekirse düzeltiriz. Ben rol kısmı ağırlıkta teknik kısmı biraz daha esnek bir oyun olacağını düşünüyorum; umarım zevkli olur.

Devrimk resimler için teşekkür; Tersyuz soruyordu tüfek diye geçiştirdiğin nedir diye, işte resimdeki "Mauser"di benim dediğim ama adını hatırlayamamıştım bir türlü. Ben tek mermi alıyor zannediyordum. Ayrıca Colt'u da unuttuğuma inanamıyorum. :-P Smith&Wesson yazdım onun yerine ama o dönemde varmıydı bilemiyorum.
Neyse bu bilgilere göre silahların özelliklerini değiştireceğim ilk fırsatta!

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Western filmlerini pek sevmem ama oyunlarına bayılırım. Psikopat bir katili canlandırıcam ben (karakterimi oluşturmuştum ama firefox hata verince üşendim, bir ara tekrar yapıcam :\ ).
Image
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Kovboylara gıcığım. Aslında şövalyelerede gıcığım! Daha demin Hain plan diye bir film seyrettim yarıda kaldı ama güzel filmdi. Kötü adam gçrdüğüm en baba kötü adamlardan biriydi... Bir an dedim acaba katılsammı ama...

Kovboylara gıcığım. Aslında şövalyelerede...

Sistem çok güzel ama acaba diyorum bunun için d20 sisteminin o kadar alıntı yaptığı SPCIAL sistemine de baksan mı? Fallout yıllar önce gelecekte geçmiş olsa da bu gibi atelki silahların ağırlıkta bulunduğu bir sistemde bilgisayar oyunu yapmıştı. Aklıma gelen D&D sistemini bozmadan koyulabilecek kurallar

Hareket puanı sistemi: bir karakter hareket puanı (Orada agility'e bakardı) kadar kare hareket edebilir. Eğer hareket puanınn hepsini harcamadıysa kalnalr zırh puanı olarak etkilenir.

Silah hızları: Bazı silahlar daha hızlı, bazıları daha yavaş. Yani aynı döngü içinde daha az hareket puanı harcağıdığndan daha fazla ateş edebilen silahlar yada daha hantal olduğundan daha aaz atees ettirilebilen silahlar var.

Silah doldurma: Silahını doldurma bazı silahlarda daha hızlı bazılarında daha yavaş olabiliyor. Aslında bir üsttekiyle aynı mantık.

Hedef alarak ateş etme: Karşınızdakinin daha hayati organlarına ateö edebilerek avantaj yakalayabilirsiniz. Birine ateş etmek le onun bacağına, koluna yada tam gözüne ateş etmek farklı şeyler.Ateş edilen bölgesine göre vurmak zorlaşıyor ama vurulunca kritik vurma şansı artıyor. Kritik vurulunca sadece fazladan hasar verilmiyor ayrıca fazldan etkileri de oluyor. Koldan vurulan çift el gerektiren silahları kullanamayabilir. Bacağından vurulan yavaşlatılabilir hatta olduğu yere mıhlanılabilir, gözünden vurulan çok şanslıysa sadece sıyırmıştır ama kör kalma yada ölme şhtimali de yüksek.

Uzaklaştıkça vurma şansının düşmesi: Her kare ilerledikçe silahına göre vurma şansı düşüyor. 20 mt menzilli silahla vurma şansı her 5 metrede bir düşüyordu mesela.

Hızlı olmak değil önce fark etmek: Perception denilen D&D'de wisdom ile dexterity arası bir özellik vardı. Ne kadar iyi görebildiğini ve ne kadar hızlı tepki verebildiğini gösteriyordu. Ateşli silahlar zamanında vucuna en iyi hakim olabilen değil en hızlı fark edip ilk ateş eden kazanıyor. Ã?ünkü tabanca kılıç gibi yada yay gibi özel bir silah değil. Doğrultursun ve ateş edersin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

İLGİNÃ? SİLAHLAR:
El havan topu (Hand Mortar)
Image

Remington M1871
Tek mermi (50 kalibrelik tüfek mermisi) alan değişik bir model.
Image

Cogswell Pepperbox Revolver
1800'lerin başlarında yapılan Revolver tipi. Ateş edince yeni mermi gelmesi için namlu kısmı tamamen dönüyor.
Image

Duckfood
Ã?rdek ayak denilen bir tip silah, namlu adetleri farklı olabiliyor.
Image

Smith & Wesson Volcanic Pistol
1855-57 arası Smith & Wesson'un ürettiği Volkan modeli.
Kartuşlu ilk modellerden toplu silahlara göre daha fazla tutukluk yapması muhtemel. İki ayrı kalibrede üretilmiş, küçük kalibreli 10 büyük kalibreli 6 mermi alıyor. Hızlı ateş etmesi ve su geçirmez olması avantajı.
Image

Colt altıpatlarlı tüfek.
1855 yapımı Colt revolving rifle.
Image

EKLENTİLER:
Smith & Wesson'un dipçik ve namlusu değişebilen modeli.
Image

Colt Navy Model 1860 sökülebilir dipçiğiyle.
Image

Kesik namlulu çifte
Hem namlusu hem dipçiliği kesilerekküçültülmüş. Menzili daha kısalsa etki alanı genişliyor, gizlenebilmesi de diğer bir faydası.
Image

İLERİ TARİHLİ SİLAHLAR:
Wild Bunch filminde kullanılan mitralyöz.
1917A1 Browning Machine Gun
Image

Luger P08
1910'larda yapımına başlanmış, 32 mermi alan tamburası ve dipçiği sökülebiliyor.
Image

KURGU SİLAHLAR:
Colt Bluntline
1930'larda kurgulanmış bir silah. Televizyon dizisinde Wyatt Earp'in böyle bir silahı olduğu gösterilmiş.
Image

Süngülü tabanca

Image

Tabanca, muşta, bıçak birarada
Image

Arcanum oyunundan iki silah
Handcannon (El topu)
Tek mermi atan kısa mesafeli yüksek hasarlı bir tabanca.
Image

Repeater Rifle (Otomatik tüfek)
İki mermiyi aynı anda atabilen bir tüfek tipi.
Image
Last edited by devrimk on Mon Jun 16, 2008 1:19 am, edited 3 times in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome, söylediğin kuralların çoğu bu oyunda da var zaten. Ama zırh diye bir şey yok, kişi bir yerlere siper alabilir tabii.

Devrimk bu silahların çoğunu oyuna koyacağım, fototları da diğer başlıkta kullanacağım vatandaş vitrinden bakıp, bakkaldan icabında satın alabilsin diye. :mrgren:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ã?yleyse, bana da kısa yay, uzun yay gibi şeyler koy :D Katana vs. şeyler de koyabilirsin, kızılderili için komik kaçabilir ama bulursa kullanmasında sakınca yok??Hem ben gerekli şekilde kullanırım.

Bir de baltaların hasarlarını vs. tabloya koyarsan mutlu olacağım???
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Evet yakın dövüş silahlarını unutmamak lazım.

Muşta.
Image

Kırbaç, posta arabası sürücülerinin vazgeçilmez eşyası.
Image

1840'larda üretilmeye başlanan Bowie tip bıçak. Bıçak kısmı 25 cm. boyunda.
Image

Süvari kılıçları 70 cm. boyunda.
Image
Image

Tüfek için süngü
Image

Kızılderili yayı ve okları
Image

Kızılderili ok ve nacak
Image

Kızılderili fırlatma silahı Tomahawk 30 cm. boyunda.
Image

Kızılderili baltası
Image

Kızılderililerin kullandığı kalkan 50 cm. çapında.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Sağol Devrimk resimler için. :D

Arkadaşlar, karakterinizin 1.seviyeden girişinde 200$lık eşya+At ve 50$ nakitle giriş yapmanız gerekiyor. :mrgreen:

Tersyuz, Edmond sizinkilere bakmadım henüz ama piyasa fiyatları oluşuyor haberiniz olsun, ona göre edit ayarı çekebilirim sizin karakterlere.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Daha önce attığım mesajlara yeni silahlar da ekledim, işin doğrusu çok garip bir kaç silah buldum. Birşey değil, güle güle kullanın.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ooooo. Dükkan açılmış. :D
Peki 200 $ dürbün olur mu yahu?
Birde bu dürbün normal dürbün mü tüfeğe mi takılıyor?

Ã?neri: Karakter sınıfına (daha çok özgeçmiş gibi seçildikten sonra bir faktörü yok galiba) göre başlangıç paraları değişik olsun.

Silahlar kılıflarıyla mı satılıyor? Kemere mermi dizmece olayı yapsak bu tip kemerler paralı mı silahla veriliyor mu?

şimdi hızlı atışta iki kere, keskin nişanda 1 kere ateş ediliyor, ben tek mermili keskin nişan yaptığımda 1 tur ateş edip bir tur dolduracak mıyım? :(

1 adet alet takımı (tornavida pense vs.) 5$
1 adet şapka 2$
fiyatlar iyi mi?

Eşyaları düzeltip attım eskisini silersin bi zamet. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Ooooo. Dükkan açılmış. :D
Peki 200 $ dürbün olur mu yahu?
Birde bu dürbün normal dürbün mü tüfeğe mi takılıyor?
Ã?neri: Karakter sınıfına (daha çok özgeçmiş gibi seçildikten sonra bir faktörü yok galiba) göre başlangıç paraları değişik olsun.
Silahlar kılıflarıyla mı satılıyor? Kemere mermi dizmece olayı yapsak bu tip kemerler paralı mı silahla veriliyor mu?
şimdi hızlı atışta iki kere, keskin nişanda 1 kere ateş ediliyor, ben tek mermili keskin nişan yaptığımda 1 tur ateş edip bir tur dolduracak mıyım? :(
1 adet alet takımı (tornavida pense vs.) 5$
1 adet şapka 2$
fiyatlar iyi mi?
Tersyuz fiyatlar iyi. şapkanı, kıyafetini, hatta küçük bir çantada bir takım yedek kıyafetin önceden beri sendeymiş kabul edebiliyoruz.
Alet takımı gerekli durumlarda +20 verir kabul edeceğim.
Silahların kılıfını fiyatın içindeymiş kabul edebiliriz.
Başlangıç paralarını adaletsizlik olmasın diye aynı düşündüm ama isteyen düşük bütçeyle başlayabilir.
Dürbün fiyatı standart ve şekli isteğine kalmış. Bence tüfeğe takılan en iyisi çünkü her durumda kullanabilirsin. Dürbünlü tüfeğin isabet zarına +50 ve birilerinin peşinden kovalıyor ya da arıyorken İzcilik'e: +20 vereceğim.
Tek mermili tüfek kullanıyorsan aynen dediğin gibi bir tur doldurman lazım ya da keskin nişan değil de hareket hakkın içinde doldurup, standart aksiyonunda “Hızlı nişan” atışı yapabilirsin. Belli şartlarda ustalaşırsan, belli silahların doldurmalarını serbest hareket olarak yapabileceksin ileride. (Birkaç level atlayacak kadar sağ kalabilirsen tabii)

Oyuna başlamadan, son olarak her yeteneğin, vs uzantısı olan özel becerileri (feat) hazırlayacağım. Bunlar da önemli ve bunları oyuncu önceden görebilmeli ki, karakterini ona göre yönlendirebilsin.

Ã?rnek:

Ã?ifte Alışkanlığı:
Min. Gereksinim: Tüfek:+15
Sağladığı Avantaj: Aynı anda çiftenin iki namlusunu birden ateşleme!

Silahşor Saydırması:
Min Gereksinim: Ã?eviklik:30, Hızlı Nişan:+30, Tabanca:+30
Sağladığı avantaj: Bir turda tabancayla iki atış yapabilme! (Ful-raund/Hızlı nişan)

Bunun gibi özel becerilerin hepsini ya da birçoğunu hazırlayalım da oyuncular ileriyi düşünürken tutarlı seçimler yapabilsin.

.
Post Reply