Ya şimdi birde kontrol ettim. Bu rod of metamagic ne kadar bir şeymiş diye. Orada şöyle bir şey yazıyor.
Rods are scepterlike devices that have unique magical powers and do not usually have charges. Anyone can use a rod.
Physical Description
Rods weigh approximately
5 pounds.
They range from
2 feet to 3 feet long and are usually made of iron or some other metal. (Many, as noted in their descriptions, can function as light maces or clubs due to their sturdy construction.)
Yani bu arkadaşlar 70 cm ila 1m arasında değişiyor. Daha da açık olarak yarı insan boyunda ve bir uzun kılıçtan fazla, bir savaş çekici kadar ağır. Yani bir tekelli (Orta boy) silah. Bu amcamla ben oyuna başlasam bunu kemerime takmam ve asıl silahımı çıkartmam olasımıdır değil midir?
Baktım bir rod'ı çekmek uzun kılıç olarak düşünü,rsek tek elli silah olduğundan başka bir alelade hareket ile yapılırken bedava eylem ama diğer türlü move action'a giriyor. Bu sebeple 1 round boyunca yapılan işlerde kullanılmaması gerekiyor(*).
(*) Hatalıysam düzeltin lütfen
Code: Select all
Draw or Sheathe a Weapon
Drawing a weapon so that you can use it in combat, or putting it away so that you have a free hand, requires a move action. This action also applies to weapon-like objects carried in easy reach, such as wands. If your weapon or weapon-like object is stored in a pack or otherwise out of easy reach, treat this action as retrieving a stored item.
If you have a base attack bonus of +1 or higher, you may draw a weapon as a free action combined with a regular move. If you have the Two-Weapon Fighting feat, you can draw two light or one-handed weapons in the time it would normally take you to draw one.
Drawing ammunition for use with a ranged weapon (such as arrows, bolts, sling bullets, or shuriken) is a free action.
Normal bir hareketle dahi olsa bir silahı yerine koymak ise hareket eylemi (Move action).
Bu durumda ben bu silahla başladım diyelim ve ben empower rod ile yaratık çağırma büyümü yaptım (Empower rod aldığım için kendime paye çıkarıyorum, isteyen başkası için araştırsın

) sonra bunu yerine koyup tekrar silahıomı çekmem 1 hareket eylemi (Move action) alacak olduğundan sadece standart hareketim kalır. Bununlada ancak büyü yaparım, 1 kere dibime girmiş olana saldırırm yada hareket hakkım kadar ilerleyebilir.
İleriki zamanda benim bir kere daha yaratık çağırma büysü yapmam gerekirse 1 tam döngü boyunca süren bu büyüyü yapacağım için bu empower rod'ı çıkartmam ve büyü yapmam 2 döngüme mi maal olur yoksa yukarıda hem çekip hemde büyüyü yapmak 1 döngü içinde yapılabilecek bir eylem midir?
2 döngümü alıyorsa 2 round içinde 2 hareket eylemi 2 de standart eylem olduğunu düşünürsek ve
1 standart + 1 hareket = 1tam döngü
der isek, benim önce rod'ı çıkartıp sonra 1 tam döngülük büyüyü yapıp 2. döngümde sadece standart eylem süren bir büyü yaparak yine 2 döngüde 2 büyü yapmam mümkün müdür?
Sanırım burası artık kurallardan çıkıpta dwaxer'e havale oluyor.

Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka