Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu sorunlar bana harddisk değil de RAM'i çağrıştırdı. BU tip durup duruken olayları RAM de bir kısım bozulunca oluyor. Bilgisayar birden kendini kitleyebiliyor ya da reseet atabiliyor.

Ondan başka olarak virüz olayıda olabilir ilgisayarında. Dediğin kadar eski bir bilgisayarsa büyük ihtimal sen bilgisayarını antivirüssüz kullanmıyorsundur.

Spyware Adavare olaylları da bilgisayra yüklenme ve kirlenmeye yol açabilir. Bir ctrl+alt+del yapıp bak mesela hangi programlar çalışıyor ve hangileri bu kadar RAM yiyor.

En son olarak...

RP'lerini word'de yaz sonra buraya gir, kopyalayıp yapıştır. Bu sayede benim RP'mi ilk gönderirsen herhalde ben aynı hızda gidebilirim. :evil: :evil:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome söylediklerinin hepsini yapıyorum zaten. :D
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Sonraki tur Summon monster IV'le aşağıdaki kurdu yanıma getireceğim.
Sonra Pro. Evil kendime yapacağım.
Herhalde 3. turda karşılaşırız. :D

FIENDISH DIRE WOLF
Large Magical Beast (Extraplanar)
Hit Dice: 6d8+30 (57 hp)
Initiative: +2
Speed: 50 ft. (10 squares)
Armor Class: 14 (-1 size, +2 Dex, +3 natural), touch 11, flat-footed 12
Base Attack/Grapple: +6/+17
Attack: Bite +13 melee (1d8+13)
Full Attack: Bite +13 melee (1d8+13)
Space/Reach: 10 ft./5 ft.
Special Attacks: Trip, Smite Good 1/day (+6 damage)
Special Qualities: Low-light vision, scent, Darkvision 60ft, Damage Reduction 5/magic, Cold and Fire Resistance 5, Spell Resistance 11
Saves: Fort +10, Ref +7, Will +6
Abilities: Str 29, Dex 15, Con 21, Int 3, Wis 12, Cha 10
Skills: Hide +0, Listen +7, Move Silently +4, Spot +7, Survival +2*
Feats: Alertness, Run, Track (B), Weapon Focus (bite)
Environment: Nine Hells of Baator
Organization: Solitary or pack (5-8)
Challenge Rating: 4
Treasure: None
Alignment: Always Lawful Evil
Advancement: 7-18 HD (Large)
Level Adjustment: -
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Tersyuz wrote:FIENDISH DIRE WOLF
Large Magical Beast (Extraplanar)
Hit Dice: 6d8+30 (57 hp)
Initiative: +2
Speed: 50 ft. (10 squares)
Armor Class: 14 (-1 size, +2 Dex, +3 natural), touch 11, flat-footed 12
Base Attack/Grapple: +6/+17
Attack: Bite +13 melee (1d8+13)
Full Attack: Bite +13 melee (1d8+13)
Space/Reach: 10 ft./5 ft.
Special Attacks: Trip, Smite Good 1/day (+6 damage)
Special Qualities: Low-light vision, scent, Darkvision 60ft, Damage Reduction 5/magic, Cold and Fire Resistance 5, Spell Resistance 11
Saves: Fort +10, Ref +7, Will +6
Abilities: Str 29, Dex 15, Con 21, Int 3, Wis 12, Cha 10
Skills: Hide +0, Listen +7, Move Silently +4, Spot +7, Survival +2*
Feats: Alertness, Run, Track (B), Weapon Focus (bite)
Environment: Nine Hells of Baator
Organization: Solitary or pack (5-8)
Challenge Rating: 4
Treasure: None
Alignment: Always Lawful Evil
Advancement: 7-18 HD (Large)
Level Adjustment: -
Summonlar arasında favorilerimdendir bu. Yüksek Str ve her saldırısına Trip eklemesi harika bir birleşim. Fiendish olunca coşmuş zaten. İlerledikçe summonlar savaştaki kullanılabilirliklerini kaybetmeye başlıyorlar. Sanırım bir kaç seviye boyunca çıkartılacak en güzel yaratık. Fazladan olduğunda Trip ardından Grapple ile hedefi çok zor durumda bırakabiliyorlar.

Sanırım wizardlar, summonları bakımından Druidlere göre biraz daha avantajlı konuma geliyorlar ilerleyen seviyelerde. Hatta Druidlerin bazı summonları var ki neden oradalar anlayamıyorum bile.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Aslında druid başlamayı bende düşünmüştüm ama wizard'ın summon + hasar büyüleri daha iyi gözüktü gözüme. :D
Druidin natural spell feati alması da güzel olur, ayı olup dövüşürken büyü yapabilirsin. Ya da kuş filan olup summon yaparsın rakip senin nerede olduğunu bulamaz. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Nerede olduğunu bulamaması olayını bende düşünmüştüm ama gorillerle. Aslında dediğin gibi bir sommon swarm felan yapıpta yarasaya yada bir faareye dönüşsem herhalde beni bulana kadar karşımdaki ağlar. Güzel fikirmiş... :evil:

Benim aklıma yandaşım ile aynı yaratığı çağırıp birde aynı şekle dönüşmek gelmişti.

Bu Natural spellcastingin bir kötü yanı ancak 5. seviyede şekil değiştirme açılınca alabilmen. Yani neredeyse 1 seviye boyunca alamadığından şeil değiştirmenin pekte parlak olmadığı göze çarpıyor.

wizardlar için de aslında polymorph self, alter self gibi güzel büyüler var. Onları neden kullanmıyorsun. Mesela bir alter self ile kendini uçabilen bir insansıya dönüştürebilir ek özelliklerini de yanına kar olarak alabilirsin. Polymorph self ise zaten polymorph self. :D
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome, ben çok düşündüm senin prot. from evil olayında.

The protection against contact by summoned creatures ends if the warded creature makes an attack against or tries to force the barrier against the blocked creature.

Cümlesinde -ingilizcem çok süper değil ama- şöyle yorumladım: "Bir saldırı yaparsa" diyor. Yani ben de "call lighting"i saldırı olarak kabul ettim. Ama örneğin bir summon büyüsü yapsaydın bozmayacaktım bariyeri.

Ancak yorumlarınızı bekliyorum tabii (herkesin) bu konuda.

Liero senin için Photoshopu çalıştırırken bilgisayar gene çöktü. Yarım saat kendine gelemedi. Birkaç gün ortada gözükmezsem anlayın ki tamamen gümledi. Hepiniz kendinize iyi bakın. Geri dönücem elbet. :D Selamlar sevgiler genç arkadaşlarım. :-P
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Darkgnome, ben çok düşündüm senin prot. from evil olayında.

The protection against contact by summoned creatures ends if the warded creature makes an attack against or tries to force the barrier against the blocked creature.

Cümlesinde -ingilizcem çok süper değil ama- şöyle yorumladım: "Bir saldırı yaparsa" diyor. Yani ben de "call lighting"i saldırı olarak kabul ettim. Ama örneğin bir summon büyüsü yapsaydın bozmayacaktım bariyeri.

Ancak yorumlarınızı bekliyorum tabii (herkesin) bu konuda.
Protection from evil rakibe saldırınca bozulmaz. Sanctuary büyüsü ile karıştırmış olabilirsiniz.
Burada bahsedilen 3. özelliği. Siz saldırmazsanız çağırılmış yaratıklar (summoned creatures) bu büyü sizin üzerinizdeyken saldıramazlar. Bu koşullar oluştuktan sonra da +2 AC, +2 save bonusunuzu ve mental bariyerinizi kaybetmezsiniz. Sadece saldırdığınız yaratıklar size geri saldırma hakkını kazanmış olur.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Neyse işte sonuçta bana saldırabiliyor. Zaten böyle devam ederse benim kazanma şansım %90 gibi bir şey. Ama 2 CRlik bir yaratıkta bu kadar süre kaybetmek kötü. 4. seviye bir karakterde dahi bu kadar özellik olmaz. Bu yaratığa 2CR diyen zihniyeti kınıyorum! Gidişe bak ya.

20 AC. yi geçebilirsen 5 DR / good or silver gerekiyor. O seviyede godd silahım var diyen varsa çıksın. O zaman silver olsun denir ve -1 hasar vuran bir silahınız olur. Ancak hala 20 Ac geçilmeli. 16 str'li bir savaşçının o seviye sahip olabileceği saldırı artısı zaten +5'ki bu da her 4 saldırıdan 1'i ıska demek oluyor.

Büyü desen alevden etkilenmiyor, zehire bağışık. Büyücülerin en korkulusu görünmez gelip vurma özelliği var. Üstüne görünmezliği görsen birde saklanma özelliği var. 2. seviye büyücünün dibine imp özelliklerine sahip bir yaban domuzu görünmez olarak girmiş. Büyücünün çokta bir şansı olmaz herhalde.

şunu bir geçersem belkide karşıma çıkabilecek en zorlu rakiplerden birini alt etmiş olacağım.

Bu arada bu şekilde devam ederse bu rakibin beni 2. turda öldürme şansı 3% iken benim onu öldürme şansım 92%. Hade bakalım iyi olan kazansın. :schemes: :D
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Birde bu yaratık tiny olduğu için her saldırdığında attack of opportunity yaratması lazım. Bu geçen sefer de unutulmuştu (Artemis dövüşürken) :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Protection from evil rakibe saldırınca bozulmaz. Sanctuary büyüsü ile karıştırmış olabilirsiniz.
Burada bahsedilen 3. özelliği. Siz saldırmazsanız çağırılmış yaratıklar (summoned creatures) bu büyü sizin üzerinizdeyken saldıramazlar. Bu koşullar oluştuktan sonra da +2 AC, +2 save bonusunuzu ve mental bariyerinizi kaybetmezsiniz. Sadece saldırdığınız yaratıklar size geri saldırma hakkını kazanmış olur.
Devrimk, zaten büyüyü bozmadım. Yanlış ifade etmiş olabilirim, bizim üzerinde tartıştığımız da 3.özellikti. Ã?ünkü Imp rakibini summoned yaratık gibi düşünüyoruz, (başka boyuttan gelmiş ya)
Bu tip devil, demon yaratıkları genelde hep aynı arenada çıkarıyorum. Güya burası bir ritüel alanı ve büyücüler tarafından diğer boyuttan çağrılıyorlar...

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Birde bu yaratık tiny olduğu için her saldırdığında attack of opportunity yaratması lazım. Bu geçen sefer de unutulmuştu (Artemis dövüşürken) :D
Hımmm, saldırdığında da oluyordu değil mi? Onu unutuyorum, yaşlılık işte. :mrgreen: Ama 1 AoO yaptım zaten; yani Imp'ın her seferinde AoO yaratacak şekilde geri çekilip tekrar saldıracak kadar anlamsız olduğunu düşünmüyorum.
Böyle devam eder; Darkgnome 5 ft kenara çekilip hem büyüsünü yapıp hem de AoO pozisyonunu kendi hazırlayabilir.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

4.round:
Adam Fortitude (DC:13) Save: 7+4+1=12 başarısız (zehirlendi) :D

+1 guidence'den
+1 resistance'dan
7+4+1+1=13 başarılı olmuyor mu? :|

Bu kıyağımı unutma Darkgnome. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:4.round:
Adam Fortitude (DC:13) Save: 7+4+1=12 başarısız (zehirlendi) :D
+1 guidence'den
+1 resistance'dan
7+4+1+1=13 başarılı olmuyor mu? :|
Bu kıyağımı unutma Darkgnome. :evil:
Evet ilk önce ben de öyle hesaplamıştım ama arkadaş daha sonra uyardı beni; guidence büyüsünü Concentration Check için yapmış.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Fire Shield'da yazmamışım Chill Shield yaptım (Fireball atar diye tırstım da!)
Ateş büyülerinden yarım hasar alıyorum.
Save tutturursam hiç hasar almıyorum. :D
Bu arada pro evil'i Empower yapsaydım +3 alacaktım ne güzel. :(

Bu gittiğim yerden görebiliecek miyim nagayı?
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Post Reply