Barış Yolu [Yorum]

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Ã?ääää, bu kadar kolay mıydı? Ben bunu bilmiyordum ki! :D

Zaten, ozanlar da suikast düzenleyebilirler. Ozan basitçe sihirbaz/düzenbazdır zaten, savaşta da ustalaşması mümkün. Ama bir illüzyon, ozanın en sık başvurduğu şeydir. Neden gnomların en iyi olduğu sınıf sanıyordunuz :P Bir ozan gizlice hareket de eder. Bir kolcu da aynısını yapabilir, bu yüzden burada bir hata yok, aşırı uca kaçmış diyemeyiz. Yani, bence de biraz fazla yetenekli biri ama doğal bir şey bu :P
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Alt Gr + ğ + A = ä

Alt Gr + ş + A= á

Alt Gr + , + A = à

Alt Gr + � + A = ã :)
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ekleme:

Shift + 3 + A = â
Alt Gr + a =æ
Alt Gr + e = €
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Eveeeeeeet, ciddî anlamda UZUN bir aradan sonra tekrardan aranızdayım.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Evet, en sonunda heyecanla beklediğim dizi pardon öykü yeni sezon bölümleriyle yayın hayatına geri döndü. :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Uzun bir aradan sonra yeniden döndüm.Bu dönüşümde yapacak bir şey bulamadım.Kendi ürettiğim arbalet mekanizmasını yazdım :D

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Edmond sen de iyi bir savaş ozanı olurmuş... : )) ) ) Aslında keşke modern savaşların da hikeyelerini de yazsan... Ancak bana ilham verdin aslında.... : ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aslında arbaletlerin otomatikleştirilemeyeceğini düşünüyordum fakat bir araştırma yaptım vee:

Ã?inliler, kurmalı yayı geliştirerek otomatikleştirmişlerdir. İsmi Chu-ko-nu olarak geçer. Normal kurmalı yay üzerine eklenen bir şarjör ve koldan oluşur. Kolunun ileri-geri hareketiyle şarjördeki oklar sırayla atılmaya başlanır. Ağır ve hantal olduğu için kucakta taşınır. Sol elle gövdeden, sağ elle koldan tutularak kullanılır. Nişan alması biraz zordur; ancak önemli olan attığı ok sayısıdır. En büyük özelliği hiç kurmaya vakit kaybetmeden okların hızlı bir şekilde (eğer yay sabitlenmişse) hedefe yağmur etkisi yapmasıdır. Çok etkili bir silahtır, özellikle kale savunmalarında kullanılmıştır. En güzel tarafı da her askerin kolaylıkla kullanabilmesidir. Özellikle eğitimsiz askerler için güzel bir silahtır.

Image

kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tatar_yay%C4%B1

Fakat işin kötü tarafı çok ağır olduğundan elini kolunu sallayarak bu arbaleti taşıyamayacağındır. Taşısan bile ağırlığından dolayı sabitlemek zorlaşır ve atışların etkisiz kalır.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Güzelmiş Alenthas, fakat benim pompalı tüfek mantığımın üstüne tanımam :D şarjörün altta olması, hedef almayı çok kolay hâle getiriyor ve aynen gez-göz-arpacık mantığını uygulayabiliyorsun.

Oysa onda nişan almak biraz zor :D

-Freddie Mercury
Post Reply