yıldızsız gece! favorilerimden birisi, ama sanırım kitabın sonunu boşa çıkartacak bir mantık hatası buldum.
neden Entreri, Drizzt ve Catti-brie, Guenhwyvar'ı kullanıp, boyutlar arası seyahat yöntemiyle Menzoberranzan'dan kolayca kaçmıyorlar (Hani Regis'in Kristal Parçasında ve Buçukluğun Mücevherinde yaptığı gibi)?
sanırım bu salvatorenin acemilik döneminde yapıp sonradan görmezden gelmeyi tercih ettiği bir hata. Kediye düzlemler arası seyahat özelliği vermek ayrı şey, yanında birilerini taşıyabilme özelliği vermek apayrı şey
yani ne demek oluyor? Ã?amura mı saplandınız?
'Guen çıkar bizi buradan!'
bir ejderhayla karşı karşıyasınız ve o sizi ham mı yapacak? Hiç sorun değil
'Guen, ne yapacağını biliyorsun!'
*kedi bu noktada bıkkınlıkla esner ve gözlerini devirir*
guen the planeswalker
aslında
buzyeli serisinde bu özelliği var
ama Ras daha sonra bu özelliğini bir daha su yüzüne çıkartmamaya dikkat ediyor
sebebi de benim ilk msjda dediğim durum
dark elf serisi buzyelinden sonra yazılmış olmasaydı arada bir kopukluk olurdu
ama bu özelliği sonradan edinmesi imkansız, en azından Salvatore'un kafasında bu özelliği sonradan kaybetmesi gerekiyordu, ki bu da imkansızdı, adam sorunu anlamıştı en sonunda, ama çok geç kalmıştı
buzyeli serisinde bu özelliği var
ama Ras daha sonra bu özelliğini bir daha su yüzüne çıkartmamaya dikkat ediyor
sebebi de benim ilk msjda dediğim durum
dark elf serisi buzyelinden sonra yazılmış olmasaydı arada bir kopukluk olurdu
ama bu özelliği sonradan edinmesi imkansız, en azından Salvatore'un kafasında bu özelliği sonradan kaybetmesi gerekiyordu, ki bu da imkansızdı, adam sorunu anlamıştı en sonunda, ama çok geç kalmıştı
Ama bi saniye bana bir hata var gbi geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Guen Regisi kurtardığı iki durumda da sonra yine heykelin olduğu ortama geri dönüyordu. Eğer mezoberranzanda entreri catti brie ve Drittzi oradan çıkartsaydı bile. Onları Bruneorun salonlarına geitremezdi. Muhtemelen Drowlar heykeli bulacak hatta belki panteri o düzlemde kontrolleri altına alacaklardı. Yani kristal parçası ve buçukluğun mücevherinden bu sihiri çok da fazla bilmeyenler söz konusu iken Menzoberanzan macerasında durum farklı idi. Gelen onca pantere gelince ben yanlış hatırlamıyorsam o panterlerin gelişi büyüdeki bir karışıklıktan oldu. (Heykeli Guenin düzlemine çekiyordu Regis sanırım) Onedenle de tekrarlanmamıştı.
- serinafairuza
- Kullanıcı

Sorunun çözümü basit. Guen Cattibrie ve Entreri'yi yanında götürür. Drizzt Guen'in heykeli ve Ã?rümcek maskesini alır. Ã?rümcek ağı çitlerden elini kolunu rahat rahat çıkar. Hatta gerekirse şu suret değiştirmeyi sağlayan maskeyi kullanarak görünümünü de değiştirebilir. Nasılsa bütün matronlar törende Drizztle uğraşacak kimse de yok yani. Jarlaxle da kaçmasını istiyor. Elini kolunu sallayarak çıkar gider Menzoberranzan'dan. Ama tabi peşinde Baenre Evi muhafızları, yakalanırsan Matron Baenre üşenmez yüzlerce yıl eziyet eder sana... Bunu bilince insanın -veya drowun- zihni pek faaliyet gösteremiyo heralde!
Nature protects me, cause I serve her.
Doğru aslında pek de izlenmeyecek bir yol da değilmiş tabii önce Entreri nin Guen e güvenmesini sağlamak gerekiyor değil mi? Ancak bu olduktan sonra neden olmasın. Bir de Drittz bir yakalınırsa (gerçi şekil değiştirmesini sağlayan maske bunu önleyebilir gerçekten) o zaman pek bir kazanma şansı yok gibi geliyor bana.